Keresés

Moziajánló

2004. január 6., kedd 16:09
De nem tudnak túllépni, mert máris a mozikban Dwayne "The Rock" Johnson és Seann William Scott "zseniálisan eredeti" remeke, Az Amazonas kicse (Welcome To The Jungle / The Rundown)... Kár.
0
2004. január 6., kedd 14:44
Teljesen egyetértek veled. Ráadásul, ez a film is tele van olyan jelenetekkel, mozdulatokkal, amit a mátrixból már ismerhetünk. Jó lenne, ha ezen túllépnének a filmkészítők, mert részemről már kezd unalmassá válni, hogy mindenki a mátrix-ot koppintja.
0
2004. január 6., kedd 9:14
A medál (The Medallion, 2003)

Jackie Chan öregszik. Persze az nem baj, hogy emiatt kevesebb őrült dolgot válla be a filmekben, de ezek helyett a filmben nincs semmi. Tele üresjárattal, borzalmas alakításokkal és ötletekkel (mindenki meghal a filmben legalább egyszer). Ennek a 80 perces filmnek öten dobták össze a forgatókönyvét. És egyikőjüknek sem volt semmi ötlete. A legszomorúbb azonban az, hogy még Jackie-nek sem. Hiszen, mint a film elején kiedrül: "A Jackie Chan Production". Szomorú.

3/10
0
2004. január 6., kedd 9:12
azok már megvoltak... most már a dicshimuszok mennyiségére utazom :)
0
2004. január 6., kedd 9:11
Magasfeszültség (Haute Tension, 2003)

Semmit nem vártam ettől a horrortól, amikor beültem rá. Eszembe jutott a 2003-as év horror felhozatala (Darkness - A rettegés háza, A sötétség leple, Szellemhajó), és azt hittem, hogy ez is egy "lájtos" kis slasher lesz. Ám amikor az első (iszonyatosan brutális) gyilkosság megtörténik, már látszott, hogy Alexandre Aja nem bízott semmit a véletlenre. Hiánypótló művel van dolgunk, régen nem készült ennyire brutális film. És a félelemkeltés is mesteri, jóllehet ismert klisékkel dolgozik. A film vége hagy (sok) kívánnivalót maga után, de mindenképpen látni kell!

6/10
0
2004. január 6., kedd 9:08
Hóhatár - A félelem felpörget (Extreme Ops, 2002)

Christian Duguay-ben eddig bíztam, hogy fog ő igazán jó filmet is rendezni. A Screamers - Az elhagyott bolygó és A harc mestere annyira nem rossz filmek, bár a kritikusok a sárga földig lehordták őket. A Hóhatárral kapcsolatosan meg is tudom érteni őket. Se nem film, se nem extrém sportról szóló "tanulmány", se semmi. Rufus Sewellt jó színésznek tartom, de hogy elvállalja ezt, hát... Bridgette Wilson pedig jobban mutat Pete Sampras mellett, semmint hogy színészkednie kelljen. Nem mondom, hogy kár a filmért, mert el sem kellett volna készíteni.

1/10
0
2004. január 6., kedd 6:43
kicsit lejjebb találsz pár bécsi beszámolót...
0
2004. január 6., kedd 2:49
Srácok,

azt hittem, hogy sok sajtóvetítésről hazatért, rotk élményekkel gazdagodott ember beszámolóját fogom itt olvasni...

hát senki? :)

0
2004. január 5., hétfő 12:10
annyi értelmes dolgora lehet költeni azt a pénzt...:))
0
2004. január 5., hétfő 0:24
De akkor legalább egy filmkópiával meglepnél belőle, igaz? :-)
0
2004. január 4., vasárnap 23:46
bár így lenne ötösöm a lottón :))
0
2004. január 4., vasárnap 21:18
Peter Pan: (2003)

Lehetek őszinte? Itt van ez az Aussie-boy, aki eddigi mesterkedésével nem igazán ejtett ámulatba: a Muriel’s wedding minden pozitív kritikája elenére nyomtalanul szivárgott át a szaruhártyámon, a My best friend’s wedding pedig annyira felejthető, mint egy tízperces sorbanállás az OTP-ben. Ezek után a Peter Pan, hogy is mondjam, elég érdekes lett…

Első kérdés: a LÁTVÁNY. Mi a tosz került ezen a filmen 100 millió dollárba? Merthogy végig az volt az érzésem, egy túlkarikírozott színházi előadást látok, gomolygó tömör habszivacs felhőkkel, frissen polírozott polietilén falevelekkel, és jóságos Gandalf-arcú Napocskával. Hogan bele mert vágni egy olyan, nyíltan nem realisztikus álomvilágba, amit első nekifutásra nehezen vesz be az ember. A látvány minden pillanatban tudatja, ez egy „mese”, egy „álom”, ahol semmi sem olyan amilyennek lennie kell, mégis ráismersz, mert valamikor régen te is ugyanezt láttad. Bátor dolog volt, meg is lett érte a jutalom: pénzügyi bukás, ezerrel.

Második kérdés: a TÖRTÉNET. Kinek jutott eszébe, hogy az ártatlan bedtime-sztoriból fölöttébb bizarr, és erotikus Pan-Wendy-Hook szerelmi háromszöget kreáljon? A film egyes jeleneteiért Amerikában akasztanának, valószínűleg még Jacko is beszerez magának egy példányt a díszdobozos változatból … Itt-ott bizony szikrázik a levegő, és amikor bekövetkezik a robbanás, hát jobb nem a közelben lenni :-)

Harmadik kérdés: a RENDEZÉS. Kinek jutott eszébe, hogy ezt a filmet narrálni kell? A narrátor, akiről sokáig azt se tudjuk meg, kicsoda, a legváratlanabb pillanatokban avatkozik közbe, ami sokszor irritáló. A popcornal teletöltött amerikai mozivadász számára ez a film túl direkt: a kezdés után három perccel már szédülni kezd az elé hányt szereplőktől, és az in medias res kezdésigencsak elkedvetlenítő.

Az utolsó kérdés: az ÖSSZHATÁS. Mégis hogyan lehetséges az, hogy mindezek ellenére oyan hihetetlenül kib---tul magával ragadó, őszinte és varázslatos lett ez a film? Hát épp a látvány, a történet és a rendezés miatt. A háttér, amit valószínűleg többet nem mernek megismételni, olyan, mint egy impreszionista festmény: minden darabkájából sugárzik az életöröm és a gyermeki féktelenség. A szereplők szinte kivétel nélkül telitalálatok: a két gyerek egész hollywood-i színészgenerációkat játszik le a porondról, Jason Isaacs meg pont olyan, mint eddig: sármos, rabul ejtő és szinte szánandó módon gonosz. Peterrel való időtlen, kiegyensúlyozott élethalálharcát fenekestül felforgatja a három új jövevény, köztük leginkább Wendy, aki egyszerre habarodik bele a repkedő klottgatyásba, de ugyanakkkor elvarázsolja a gonosz kampó úrias eleganciája is. Ármány, féltékenység, kaland, szerelem: ami ebből a turmix-ból kikeveredik, az egy megindítóan keserédes történet a felnőtté válásról, a gyerekkori emlékekről és az első szerelemről, kellemes akciójelenetekkel, iszonyatosan eltalát zenével, vérrel, könnyel, méreggel és tündérporral fűszerezve.
A Peter Pan egészen olyanra sikerült, mint ez a kritika: skizofrén, szokatlan, és a nyugalom megzavarására kifejezetten alkalmas – mindent tartalmaz tehát, ami miatt gyerekfilmként halálra van ítélve. És éppen ezért nagy ez a film, mert ha a színdarabban is elhangzó, a közönséget bevonó kérdésre („Hiszel-e a tündérekben?”) igen a válasz, akkor e kritika első fele értelmetlenné válik, ha pedig nem, a második felét kéretik elfelejteni.

Akárhogy is, a válaszadók egyik fele egy megismételhetetlen álommal lesz gazdagabb…
10/10
0
2004. január 4., vasárnap 0:24
american splendor

egy film olyan embereknek, akik ha reggel belenéznek a tükörbe...

...akkor arra gondolnak, hogy...

...s ha sikerül begyűjteni vmi ezeréves shaw brothers film görög felirattal ellátott vhs-kópiáját (no offense :), vagy netalántán a revenge of the nerds című film zenéjének limitált 33-asát...

...akkor úgy érzik, ma is volt értelme felkelni, mert...

harvey pekar közepesen érdektelen, ám nagyon is ismerős életéről konvencionális biográfia született, már ami a cselekményt illeti, a film narratívája viszont egyedi, jó párszor meglepett. amit pedig pekar (pecker!) mondani kíván, ezen a fórumon tuti nyitott fülekre találna.
0
2004. január 2., péntek 19:03

Fahrenheit 451 (1966) - UK

Ray Bradbudy kegyetlen jövővízióját François Truffaut vitte mesterien filmre. A mai ember számár elképzelhetetlen egy olyan civilizáció melyben be vannak tiltva a könyvek. Könyvek, melyek tudásunk forrásai, melyek nélkül nem tudnánk élni. (Kivéve tán a szőke plázafiúkat és cicákat, melyekre nagyon hasonlított a főszerepet alakító Oskar Werner filmbéli felesége, Julie Christie, akik ha meglátott egy könyvet, ijedten felsikított :)
A félelmetes szövegek, melyekkel magyarázták a könyvek kártékony hatását, kellőképpen kihoztak a sodromból, így elérték céljukat. A kiváló fénykepezés, Bernard Herrmann félelmetes zenéje olyan aurát teremt, hogy ez lenne az utolsó civilizáció(?!) melyben élnék.

Kedvelem Frank Darabont-ot, de nem hiszem, hogy meg kéne csinálnia ennek a filmnek a feldolgozását.
Megyek és olvasok valamit.

95%
0
2004. január 2., péntek 16:57
underworld

vki nem is oly rég arra buzdította pengét, hogy adja le a szamurájkardot, s egyéb jóságait (nem elírás), az ő ideje lejárt.... ugyan már! ez a  bőrszerkós kislány - bár kétségtelenül esztétikusan néz ki -, nem rúghat labdába a jó öreg daywalkrrel szemben: hiába ugrik olyan szép nagyokat, meg puffogtat ezüstnitrát töltényt szerteszét vagy háromszázat percenként, az őt megszemélyesítő beckinsale kisasszony túlságosan törékeny ahhoz, hogy képes legyen felvenni a harcot akár egy túltáplált zombisereggel, nem hogy bepöccent vérfarkasokkal. s pengéről még szót sem ejtettem.

hasonló a helyzet a filmmel magával is: túlságosan zavaros és körülményeskedő tündérmese a farkasemberek és a vámpírok évezredes küzdelméről, melynek kiváltó okát látszólag senki sem ismeri, pedig mindenki azzal álmodik. len wiseman (emmeric keze alatt volt trükkmester) filmje megpróbálja újra értelmezni a rómeó és júliát, csupán némi kémiát felejtett pumpálni a különböző vérszínek mellé bőrrucis hősnőnk és a divatosan hosszú loboncú védence, elnézést: szerelme kapcsolatába. sebaj, értelem és érzelem helyett pumpálnak olmot, ezüstöt és neonszínű vámpírölő töltényeket mindenbe, ami él és vicsorog. görög zita is játszik a filmben.

0
2004. január 2., péntek 14:04
és igen Tom Hanks tényleg jobb..
0
2004. január 2., péntek 13:58
gyerekfilmekben még mehet..
0
2004. január 2., péntek 13:40
az lehet, de pl. woody-t el sem tudnám képzelni az ő hangja nélkül. habár a toy story-t is inkább eredeti nyelven szeretem nézni. :]
0
2004. január 2., péntek 12:47
stohlnak le kéne húznia a rólót. ezzel a való világos fossal végképp hiteltenné vált, úgy tűnik nem veszi észre. szerintem komoly produkciókban már előtte is hiteltelen volt ripacs hangja miatt. én onnantól utálom, amikor megszólalt Luke Skywalker az ő hangján..
0
2004. január 2., péntek 12:25
akkor már az amazon sen engedi linkelni a képeit :(
igen, ez a Max
0
2004. január 2., péntek 11:30
én magyarul láttam. amikor a barom stohl megszólalt, - milyen pörköltet? - az egész mozi röhögött :))

(bár a kép, amit beszúrtál nem működik, feltétlezem, hogy a maxról szó)
0
2004. január 2., péntek 1:06

A film elég lassú és tele van Hitler hülye nézeteivel, de a főszereplők játéka óriási, úgyhogy ezért mindenképp érdemes megnézni egyszer.

(a magyar szinészek angol kiejtése valami csapnivaló :(

60%
0
2004. január 1., csütörtök 15:31
A múlt hétvége summázva:

Porontyok- Egész korrekt kis film, bár kissé lassan indul be, de a hangulata az megvan. 10/8

Carnosaurus -Ehhh... már a ciméből is lelehetett vágni hogy baromság lesz de mi azért megkockáztattuk. A film egyik nagyjelenetében a nagydumás néger elött megjelenik egy dinoszaurusz mire az ahelyett hogy betojna félelmében, ökölbe szoritja a kezét és kihivja egy boxmérkőzésre... 10/1

Texasi láncfűrészes gyilkos 3 -Régen láttam a harmadik epizodót és ugy emlékeztem rá hogy ez a rész nem sikerült túl jól. Nos igy ujranézve azt kell mondjam hogy sokkal rosszabb mint amire emlékeztem :)) 10/2 (azért a Carnosaurusnál jobb volt :))

Nekronomikon -Egész kellemes alkotás. Hasonlít a 'Mesék a kriptából'-ra, csak most a foszlott testü kriptaőr helyett Lovecraft olvasgat nekünk. Összesen három történetből áll a film... egyik se túl nagy durranás de a maszkok baromi jól néznek ki és már csak az utolsó rész fináléja miatt is megéri megnézni :) 10/8

Démonok éjszakája -Ujabb szánalmas horrorfilm. Pár fiatal egy elhagyatott házban akar bulizni (kefélni) ám nem számitanak rá hogy démonok szállják meg a testüket (ami végülis logikus). Innetöl mindenki rohangál, nyáladzik, meghal stb.  illetve az egyik lány a ruzsát belenyomja a mellébe (!). 10/3

Halloween -Jó volt a sok szánalmas horror után valami szinvonalasat is nézni. A régi Carpenter képes volt rá hogy csupán jó zenével és profi kameramozgással olyan hangulatot keltsen amit mások öt hektoliternyi müvérrel se tudnak elérni. Halloween rock!! 10/10

Mutánsok -Oh szegény Mark Hamill ha tudta volna hogy idáig fog süllyedni egyszer, valószinüleg bele se kezd a filmes pályafutásába. Egy gonosz cég új fajt akar létrehozni a mutánsok képében akik egyébként huszadrangú maszkokkal felpakolt statiszták. Ráadásul nem is félelmetesek. Borzasztóan unalmas film. 10/0

Üvöltés 3 -Most nem tudom eldönteni hogy dicsérjem vagy lehuzzam a sárga földig. Alkotói egyébként gondolom komoly filmnek szánták, de mi speciál hülyére röhögtük magunkat rajta. A 'lények az Uránuszról' jelenetet kb. háromszor néztük újra egymás után. 10/2 or 10/7
0
2004. január 1., csütörtök 8:51
"Ez egy teljesen felesleges film." - valóban. bőrpofa megszégyenült! mondjuk, nem most először, de a bevételi mutatókat elnézve, nem is most utoljára. a tcsm remake véres nagyon, mint a cabin fever, de legalább annyira idegesítő is. bónusz idekszikrák járnak azért is, hogy micsoda vígjátékokat áldoztunk fel ezért a szarért! :] az első fél óra, s a mindig tökéletes r. lee emrey megér -ot.
0
2004. január 1., csütörtök 4:41

The Texas Chainsaw Massacre - 2003 - USA

Rögtön leszögezem - lehet megkövezni -,hogy nekem az eredeti sem tetszett. Elismerem klasszikus és műfajteremtő voltát, valamit voltak benne nagyon nyomasztó és félelmetes képek, de összességében nem kedveltem.
A remake még ennél is rosszabb. Igéretesen, meglepően jól indul, 30-40 perc után folymatosan esik a szinvonal aztán, az utolsó perc meg szánalmas, szar és csapnivaló egyszerre. A nyomasztó hangulatot hírből sem ismeri a film, a karakterek egysíkuak, nincs kiért izgulni, nincs kinek drukkolni.

Ez egy teljesen felesleges film.

10%
0