Keresés

Moziajánló

2015. május 15., péntek 0:50
Nem fog kidurranni, legfeljebb lesz pár kisebb bevételű film, ami után a már bejáratott karakterekre fognak inkább fókuszálni, ahol kisebb a buktaveszély.

Az óvodásoknak pedig csinálnak 6 év alatt 6 sztárvársz-filmet, mert az normális. Ismét hibátlan a kettős mércéd. ;)
most posts by TM
0
2015. május 14., csütörtök 23:56
Pont ezt a kérdést akartam feltenni pár napja:

"...vajon mi lesz az előre bejelentett képregény-adaptációkkal, ha az egyre nagyobbra fújt szuperhőslufi egyszer csak kidurran..."

https://www.tvgo.hu/cikk/969764_soha_nem_keszult_meg_ennyi_szuperhos_a_mozikba

Azért senki ne mondja, hogy ez normális (mármint aki nem ovodás)...
0
2015. május 12., kedd 2:22
Bocs, nem szándékos volt az "Eredetezés". :) Nem emlékeztem rá, hogy te is taglaltad, csak arra, hogy sokan. Az Ultronnak viszont sikerült pont abba a részébe beletenyerelni, ami talán a leginkább pozitívum, a Marvel univerzum többi elemével való kohéziójába. Szerintem ezen kívül minden más rosszabb ebben a filmben. Ha szerinted nem így van, legyen, kiegyezhetünk egy döntetlenben. :)
most posts by TM
0
2015. május 12., kedd 1:50
Nos, igen, a megadott kritériumoknak én is megfelelek. De ezt te magadtól is pontosan tudtad.

Így csak annyit mondhatok, szerintem "dőreség" az Eredettel kapcsolatos gondolatkísérleteim és az Ultronról leírt véleményem között következetességet elvárni. Az nem attól lesz rinya vagy nem rinya.
0
2015. május 12., kedd 1:32
Most magadról beszéltél. :)
most posts by TM
0
2015. május 12., kedd 1:30
Tehát ha "valaki" örömét lelte abban, hogy továbbgondolja mondjuk az Eredet befejezését, értelmezze a jeleneteit, annak az esetleges aggálya az Ultron hiányosságaival kapcsolatban már csak rinya lehet:)? Ez elég érdekes következtetés, de persze mindenki abból vonja le azokat, amiből tudja, és akarja:).
0
2015. május 11., hétfő 21:22
Más esetekben - lásd például Nolan-filmek, Tökéletes trükk, Eredet - meg annak örülnek, hogy mennyire jó a nem egyértelműség, mert arról sokat lehet beszélgetni, hogy mi is a valóság. Az a valóság, ami azokban a filmekben tulajdonképpen sehol nincs lefektetve, aki akarja így értelmezi, aki akarja, az meg úgy.
Ebben az esetben meg csak emlékezni kellene arra, ami már korábbi filmekből egyébként kiderült, ergo, ebben nem volt szükség megint elismételni. Az meg, hogy van nyitott szál, meg nem magyarázott történés, amire majd egy későbbi filmben derül fény, szintén nem újkeletű dolog, elég csak az "én vagyok az apád"-mondat igazságtartalmán való morfondírozásra visszaemlékezni a nyolcvanas évek elejéről. :)
Na, mindegy, lényeg az, hogy szerintem ezúttal a fanyalgás nem ízlés-kategória, szimplán csak rinya. Nem az ellenvéleménnyel van bajom, hanem annak logikátlanságával, vagy ha úgy tetszik következetlenségével.
most posts by TM
0
2015. május 11., hétfő 19:16
" Másoknak pont az a bajuk a hollywoodi filmekkel, hogy annyira hülyének tartják a közönséget, hogy minden filmben mindent háromszor mondanak el."

Annyival hadd egészítselek ki, hogy azért nem mindegy, hogy a filmben azt mondják el háromszor ami kiderül a filmből amúgy is, vagy azt ami egyébként nem...
0
2015. május 11., hétfő 18:45
Számomra az tuti volt, hogy a mozifilmben nem lesznek tévés karakterek, mivel valamennyire mégis meghúzzák a vonalat a két matéria között. A sorozatban sem tűnnek fel a film főszereplői, de azért egy Nick Fury vagy Lady Sif vendégszereplése mégis sokat dob az élvezeten, a már említett logikai és történeti folyamatosságon felül.

Az Ultrontól én sem voltam elájulva, de ezt írtam is már korábban, ugyanakkor belehelyezve a nagy egészbe sokkal inkább lehet fogyasztani, mert az apró nüanszok, kiegészítések, utalások rendszerében minden tökéletesebb.

Azt meg csak igazán dőre ember gondolhatja komolyan, hogy a tévéepizódokhoz hasonlóan minden egyes karakter külön filmje, vagy a csoportos szereplős mozi (pl. Bosszúállók) előtt majd mindig lesz egy pár perces összefoglaló arról, amire majd a nagyfilmben figyelni kell. Másoknak pont az a bajuk a hollywoodi filmekkel, hogy annyira hülyének tartják a közönséget, hogy minden filmben mindent háromszor mondanak el. Úgy látszik, ha nincs így, az is baj. Tüntessünk az álomgyár filmjei ellen, mert nem olyanok, mint az álomgyár megszokott filmei. :) Lám, a Marvel még egy ilyen paradoxont is képes kiváltani az emberekből.
Továbbra is azt mondom, hogy ennek az egésznek az az üdvözítő befogadási módszere, hogy az ember nézi a sorozatot (merthogy egyébként a sorozat az jó, tehát aki kedveli a Marvelt miért is ne nézné, nem igaz?) aztán meg a mozifilmeket "hozzánézi", úgy kezelve, mint egy kibővített, nagy költségvetésű duplarészt.
Na de ez a hozzáállás már korábban sem volt meg mindenkiben, ugyanezeket a köröket már lefutották például a Star Trek kapcsán is, mert az is volt annyira pofátlan, hogy a Star Trek-sorozatból vette alapul a történetét. Ugye milyen szélhámosság ez? :)))
most posts by TM
0
2015. május 11., hétfő 17:32
Én inkább örülök neki, hogy a sorozat (egyelőre) megmaradt opcionális szórakozásnak. Szerintem ez éppen arra jó, hogy akit mélyebben, részleteiben is érdekel a háttérsztori, az ezeket megkaphatssa két film között is, de alapvető történeti elemeket jobb, hogy nem kevernek a különböző csatornákon. Mert aztán ott leszünk, hogy ha érdekel egy sztori, akkor előbb megnézel egy filmet, ami sorozatban folytatódik, aztán átível egy számítógépes játékon, kiteljesedik egy könyvben, és végül jönne a következő film. Ezt én nem szeretném.
0
2015. május 11., hétfő 17:26
Azt hiszem, ettől a "kapargatástól" sokalltam be kicsit. Hogy már nem elég az eddigi részekre emlékezni (mert oké, elfelejtettem, nem figyeltem eléggé, az én saram), és mondjuk tudomásul venni, hogy a sorozatok nélkül pár utalás kimarad, de hogy évekre előre már figyelnem kell, hogy melyik jelenet melyik későbbi filmet/sorozatot vezeti fel... Ebben a filmben már vannak utalások a Civil Warra, az Infinity Warra, a Black Pantherre, a Ragnarokra, és ez csak az, ami nekem feltűnt, mert már hallottam róluk. Így az Ultron magába csatlakoztat vagy tíz szálat, meg elindít vagy nyolcat, és kvázi "csak" a címszereplőre nincs ideje, mert Ultron sztorija kifejezetten összecsapottnak és töredékesnek hatott nekem, a két és fél órás játékidő ellenére is.
0
2015. május 11., hétfő 17:21
Amennyit írtam, én is csak annyit tudok, viszont várom, hogy a filmig még mik derülnek ki.
Ultron korában kicsit csalódtam abból a szempontból, hogy vártam volna pár SHIELD ügynökei karakter felbukkanását. Sorozatban sok a filmekre való utalás, viszont a filmekben ez szerintem annyira nem észrevehető.
0
2015. május 11., hétfő 17:14
A linktől nem lettem okosabb, de amit előtte írtál az tetszik! :)
Újabb építőelem kerül a helyére. Kicsit jobb az arány, mint a Lostnál. :))
most posts by TM
0
2015. május 11., hétfő 17:11
Majd ez: http://www.imdb.com/title/tt4154858/?ref_=nv_sr_1
0
2015. május 11., hétfő 17:01
Melyik film?
most posts by TM
0
2015. május 11., hétfő 16:54
Lényegében az a kísérleti program eredménye amit az idegenek kezdtek el az emberekkel. Amitől Skye ereje és Raina mutációja lett. Én sem vagyok biztos forrás csak egy fórumon olvastam, hogy majd a film jobban ezekről a kísérletben létrehozott "mutánsokról" fog szólni.
0
2015. május 11., hétfő 16:41
Nem tudom, hogy mi az az Inhumans, a karakterek szerintem is nagyon jók.
A sorozatoknak az a hatalmas előnyük a mozifilmekkel szemben, hogy az egyes szereplőket sokkal jobban tudja bemutatni, karakterábrázolásban ez a vizuális forma a nyerőbb. A nézőnek meg nem kell választania, itt nincs bal vagy jobb, Real vagy Barca és egyéb döntsdelkivelvagy, a franchise egyik eleme támogatja a másikat. Nekem tetszik ez a tudatosság.
most posts by TM
0
2015. május 11., hétfő 16:31
Én is szeretem, bár most le vagyok maradva 4 résszel. Nekem főleg a karakterek miatt jön be.
Az mondjuk elég érdekes, hogy erősen kapargatják az Inhumans felszìnét holott a mozifilm csak jòval később jön.
0
2015. május 11., hétfő 15:37
Igen, a héten fejeződik be ott az első évad.
A tavalyi évadban is megvannak azok a pontok, ahová beilleszthetők az akkori mozifilmek, A tél katonája és A sötét világ. Az első szezon még kicsit epizódcentrikusabb: a kialakult csapat elvetődik erre-arra ügyeket megoldani. A folytatásra ez összeáll egy nagyobb anyaggá, így minden rész fontos eleme a nagy egésznek.
most posts by TM
0
2015. május 11., hétfő 15:16
De ami most a Viasat 3-on megy az még az első évad ismétlése, nemdenem?
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2015. május 11., hétfő 13:04
spoiler

A Théta-protokoll egyébként annak a repülő anyahajó-izének a titokban tartásáról szól, melyet az Amerika Kapitány 2-ben történtek után sikerült megmenteni és elrejteni, s mely fontos szerepet játszik az Ultron korában.

Emberek, nézzétek A S.H.I.E.L.D. ügynökeit!

A sorozat a mozifilm premierje utáni héten is ezerrel dübörög, eszméletlen fordulatok vannak benne. Nekem személy szerint jobban teszik, mint ez a mozifilm.
most posts by TM
0
2015. május 10., vasárnap 20:39
Bosszúállók: Ultron kora

http://acinemanias.com/ertekeles/szuperhoscsapat-bevetesen-vol-2-bosszuallok-ultron-kora-avengers-age-of-ultron-kritika/
0
2015. május 10., vasárnap 1:53
Ma megvolt Ultron.
Jòl sikerült darab, kicsit talán jobb is mint az első. Végre marveléknál volt egy élvezetes főgenya.
Amikor lehet ùjranézem.
0
2015. május 8., péntek 17:35
Köszi! :) Az utolsó hozzászólásomban is van pár elütés. :)
most posts by TM
0
2015. május 8., péntek 14:28
mármint loser = vesztes :-)
0