Számomra az tuti volt, hogy a mozifilmben nem lesznek tévés karakterek, mivel valamennyire mégis meghúzzák a vonalat a két matéria között. A sorozatban sem tűnnek fel a film főszereplői, de azért egy Nick Fury vagy Lady Sif vendégszereplése mégis sokat dob az élvezeten, a már említett logikai és történeti folyamatosságon felül.
Az Ultrontól én sem voltam elájulva, de ezt írtam is már korábban, ugyanakkor belehelyezve a nagy egészbe sokkal inkább lehet fogyasztani, mert az apró nüanszok, kiegészítések, utalások rendszerében minden tökéletesebb.
Azt meg csak igazán dőre ember gondolhatja komolyan, hogy a tévéepizódokhoz hasonlóan minden egyes karakter külön filmje, vagy a csoportos szereplős mozi (pl. Bosszúállók) előtt majd mindig lesz egy pár perces összefoglaló arról, amire majd a nagyfilmben figyelni kell. Másoknak pont az a bajuk a hollywoodi filmekkel, hogy annyira hülyének tartják a közönséget, hogy minden filmben mindent háromszor mondanak el. Úgy látszik, ha nincs így, az is baj. Tüntessünk az álomgyár filmjei ellen, mert nem olyanok, mint az álomgyár megszokott filmei. :) Lám, a Marvel még egy ilyen paradoxont is képes kiváltani az emberekből.
Továbbra is azt mondom, hogy ennek az egésznek az az üdvözítő befogadási módszere, hogy az ember nézi a sorozatot (merthogy egyébként a sorozat az jó, tehát aki kedveli a Marvelt miért is ne nézné, nem igaz?) aztán meg a mozifilmeket "hozzánézi", úgy kezelve, mint egy kibővített, nagy költségvetésű duplarészt.
Na de ez a hozzáállás már korábban sem volt meg mindenkiben, ugyanezeket a köröket már lefutották például a Star Trek kapcsán is, mert az is volt annyira pofátlan, hogy a Star Trek-sorozatból vette alapul a történetét. Ugye milyen szélhámosság ez? :)))