Keresés

Moziajánló

2003. december 30., kedd 8:55
Lépéselőny (Confidence, 2003)

A bűnös, Az arany markában, Trükkös fiúk, és még lehetne sorolni azokat a nagy meglepetésre hajazó filmeket, amelyek az elmúlt években keletkeztek. A Lépéselőny pontosan a hasonlóra hajaz, de roppant kevés sikerrel. Nagyon gyenge a történet, sok a szereplő, kevés a játékidő. A színészek sem állnak a helyzet magaslatán: Edward Burns úgy néz ki, mint Ben Affleck, és úgy is gesztikulál, de talán még ő a legjobb a bagázsból. Rachel Weisznek sok szerepe nincs, színtelen, szagtalan alakítás. Dustin Hoffman az igazi csalódás, a gengszterfőnök idegbeteg szerepe annyira illik hozzá, mint Steven Seagalhoz az Oscar-díj. Andy Garcia jól mutat a vásznon borostásan, szemüvegesen és kalappal, de ettől még nem lesz hihető. A filvégi csavar azért elmegy, de addigra annyi logikai bukfenc tarkítja a 98 perces filmet, hogy örülni már nem fogunk neki. Kár.

4/10
0
2003. december 29., hétfő 22:27
Én kb. 2 hónappal ezelőtt láttam és azt hittem, csak azért annyira rossz, mert screener, de ezek szerint nem :-(
0
2003. december 29., hétfő 22:05

House of the Dead - 2003 - USA

Egy klasszikus, műfajteremtő mestermű is lehetne... ha nem csináltak volna már ezer ilyen és ehhez hasonló filmet. Sebaj, ettől még lehetne jó. De nem. Uwe Boll rendező mindent elrontott, amitől némi eredetiség is szorulhatott volna a filmbe. A sztori szar, a színészek szarok, a zene (betétdalok) szarok, a rendezés szar, a vágás csapnivaló, a gyilkosságok gyengék...Akció közben meg bevág ingame jeleneteket a film alapjául szolgáló játékból. Borzalom! Jah.. és valaki mondja már neki, hogy attól mert telepakolja a filmet bullet time-mal, attól még szar marad. Keresek valami indokot, hogy ne kelljen rá 0-át adnom..

Nem találtam...:(

imdb értékelés: 2,8

nálam 0.00%

(a filmben elhangzik George Romero neve.. a feliratot készítő ezt George Rosemary-nek írta:)))
0
2003. december 29., hétfő 8:52
Apósok akcióban (The In-Laws, 2003)

Michael Douglas a 2003-as évet biztos nem a legjobbjaként fogja emlegetni. a Túl nagy család (It Runs In The Family) és az Apósok akcióban is jóval átlag alatti, mondhatni rossz filmek, és ez főleg az utóbbinál igencsak nagy blama. Az Apósok akcióban egy remake, bevallom, az eredetit nem láttam, de ennél csak jobb lehet. Olyan sablonos a film, hogy bármelyik Freddie Prinze jr. "alkotás" is eredetibb nála. A Franchise Pictures létrejötte óta egyetlen (mérsékelt) sikert tudhat magáénak, a Bérgyilkos a szomszédomat, a többi mind hatalmas bukta (pl.: Az arany markában, Felpörgetve, stb.). Ez sem kivétel, bár teljesen megérdemelten.

3/10
0
2003. december 29., hétfő 8:49
Nem férek a bőrödbe (Freaky Friday, 2003)

Abszolút kellemes vígjáték, persze a Walt Disney-hez mérten, főleg Jamie Lee Curtis remekel, aki hozza a True Lies - Két tűz között-beli fantasztikus alakítását.

5/10
0
2003. december 28., vasárnap 16:03

Nid De Guépes- 2001 - FR

Ilyenhez még nem volt szerencsém. A franciák dolgoztak fel egy amerikai klasszikust. Habár csak a az alapfelállás egyezik, azért a Nid de guépes (A fészek) nyugodtan tekinthető a Assault on Precinct 13  modern remake-jének. Egy valami nem stimmel csak. Nem adja vissza az eredeti hangulatát és a félelmet amit Carpenter mesterien megteremtett 1976-ban.

60%
0
2003. december 27., szombat 0:06
talán jó lenne ennek a topiknak a címét Filmajánlóra cserélni, hiszen köszönhetően a mi "drága" filmforgalmazóinknak még ezt a filmet sem játszák itthon.

Underworld - 2003 - USA - (forgatás helyszíne: Budapest)

Dracula már rég halott (és talán élvezi), Jan Valek-re sem emlékszik senki, Penge elmehet nyugdíjba, sőt Buffy-nak sincs itt keresnivalója hiszen megjött a XXI. század vámpír dívája, a gyönyörű, hosszúcombú és félelmetes Selene (Kate Beckinsale). Dióhéjban talán lehetne annyi történet, hogy Vámpírok a Farkasmeberek ellen, megspékelve egy kis Romeó és Júliával, azonban badarság lenne ennyire leegyeszerűsíteni a sztorit, melyet remélem a prequel és a sequel (merthogy ilyenek is lesznek) még jobban kitágít. Az akciójeletekben pont az a szép, hogy nincsenek eltúlozva, nem feleslegesek és illeszkednek a történet menetébe. A film 100% éjszaka, sötétben játszódik, szinte szinek nélkül, mégis olyan szép a fényképezés, hogy ez egyáltalán nem zavaró. A szinészek játéka nincs a topon kivéve tán Beckinsale kisasszonyt és Bill Nighy-t.
Összességében egy kiváló film, amely több mint egy átlagos horror-akció mozi.

90%
0
2003. december 23., kedd 22:31
Volt Egyszer Egy Mexikó  R.: Robert Rodriguez    10/6

Haveri körömmel láttuk még a Desperado-t, ami azonnal kult-státuszba került. Majd utána megnéztük videón az El Mariachi-t (Rudolf Péter-es szinkronnal :). Alapjában véve eléggé lepusztult a látványvilága a Desperadohoz képest, de nem csak elsősorban költségvetési okok miatt. Szóval olcsó nyersanyagról átváltott profi anyagra, de teljesen rossz ötlet volt átmenni videóra : amit Rodriguez szeretett volna megvalósítani, össze is jöhetett volna, de az a kamera kiöli az életet a történetből. Apropó történet : végüli s nem lett volna rossz, de vagy hosszabb lett volna a film, vagy egyszerűbb a sztori, akkor élvezhetőbb lett volna.
A színészekkel végülis nem volt probléma : Depp jó volt, Banderas korrekt, Hayek csak vendégeskedett, Cheech Marin szokás szerint zseniális volt. Trejo meg hozza a szokásos formáját. Rubén Blades volt az egyetlen, aki hitelesen formálta meg karakterét, amiért nagy piros pont jár neki. A film zenéje szintén nagyszerű volt.
  Összességében ha lett volna benne egy hiteles napfény és kevesebb karakter a sztoriban, 10 pontot is kaphatott volna, de sajnos nem így van. Remélem Rodriguez kicsit észhez tér, amúgy az ötletei változatlanul nagyon jók.
0
2003. december 23., kedd 9:08
Ludivine csak az idősebbik hölggyel, Charlotte Ramplinggel vihető. :-) Árukapcsolás, üzletpolitika. :-)
0
2003. december 23., kedd 7:48
ONCE UPON A TIME IN MEXICO

A fenti címet ki lehetne azzal egészíteni, hogy "De minek?". A végeredményt látva nem hiába lapítottak évekig ezzel a filmmel, de a vágószobában sem képesek csodákra. Esetleg egy alapos utóforgatás segíthetett volna ezen a szerencsétlenségen. Hatalmas fekete pont, mert ugyanúgy kezd, mint a Desperado. Hatalmas feketepont, mert olyan színészek vesznek el a vásznon, mint Willem Dafoe, Mickey Rourke, Salma Hayek, Antonio és Johnny Depp. Igen, sokan mondták, hogy Depp steals the show, de itt nincs mit ellopni, egyszerűen lapos az egész. És Enrique megjelenésétől brrrrr, még mindig ráz a hideg. Ezért kár volt trilógiává bővíteni a Mariachi filmeket.
0
2003. december 23., kedd 7:40
MASTER & COMMANDER: THE FAR SIDE OF THE WORLD

Őszintén szólva nem nagyon tudok mit mondani erről a szintén nagyon hosszú című hajós filmről. Jó-jó, de semmi egetrengető nincs benne, ami miatt azonnali munka befejezésre és moziba szaladásra kellene bárkit is szólítanom. Színészeink derekasan veszik a feladatot, van benne néhány szívszorító epizód (Weirnél ez már csak így van), a csatajelenetek Errol Flynn óta mit sem változtak, de legalább nincsenek nagy hülyeségek sem a filmben. A film alapjául szólgáló könyvek biztosan nagyon jók lehettek, de ez a film most semmi rendkívülit nem tudott mutatni. sokan mondogatták, hogy ez oylan mint egy Kubrick vagy egy Lean film - ezeknek nem kell bedőlni. Egy szabad délután érdemes letudni a filmet.
0
2003. december 23., kedd 7:20
ok, tiéd lehet - nagycsaládostul egyetemben. :]

"leszbikus? mi az? vmi csillagjegy?" :D
0
2003. december 23., kedd 3:36
szemed levedd róla! Ő az enyém :)) (csak ezt még nem tudja)
0
2003. december 22., hétfő 22:16
mmmm.
0
2003. december 22., hétfő 11:23
Swimming Pool

Francois Ozon legutóbbi filmjei egészen jóra sikeredtek, ám a Swimming Pool meg sem közelíti azok színvonalát. A legrosszabbra a két főszereplőnő közti kapcsolat ábrázolása sikeredett, ami végigvonul a filmen, tehát rányomja a bélyegét az összhatásra. Azonban a kicsit a szürrealizmusba áthajó utolsó fél óra megmenti a filmet attól, hogy igazán gyenge legyen. Ja, és Ludivine Saignier lenge öltözete is sokat lendít az összképen. :-)

5/10
0
2003. december 22., hétfő 11:10
Kémkölykök 3-D: Game Over

Az első két rész szvsz. nagyon jóra sikerült, nekem nagyon tetszettek benne a tipikusan egy gyerekfilmbe nem illő karakterek (Danny Trejo, Cheech Marin), és az idézgetések miatt a felnőtteknek is kellemes szórakozást nyújtottak. A harmadik részből szinte minden hiányzik. Nincs egy épkézláb történet sem, alig szerepelnek benne a korábbi színészek, Sylvester Stallone pedig egyszerűen gyászos. De ha ez kellett ahhoz, hogy újra számításba vegyék Hollywoodban, ám legyen. Robert Rodriguez ázsiója nagyon nagyot esett a szememben ezzel a filmmel és a Volt egyszer egy Mexikóval is. Kár.

3/10
0
2003. december 22., hétfő 0:25
állítólag nem jelent meg a kép (nekem látszik)

talán most...

0
2003. december 21., vasárnap 23:31
Bend it Like Beckham-et (90%) néztem este...

hát nem gyönyörű? :)

0
2003. december 21., vasárnap 14:45

Az alámondásos vhs korszak egy mérföldköve volt számomra ez a film. 2 Superman rajzfilm, pár Tom és Jerry epizód között, volt, hogy naponta háromszor megnéztem.

Örök klasszikus.

100%
0
2003. december 20., szombat 19:04
Artis International. Legalábbis a 4-es teremben elég kicsi a vászon és hangerőt is feljebb tekerhették volna. Ugyanakkor a közönség (bár voltak érdekes fejek) kulturáltan viselkedett, nem volt képhiba, a hang is jó volt, és számomra oriási pluszt jelentett, hogy eredeti nyelven felirat nélkül nézhettem a filmet. Szóval nem rossz mozi az, nem egy multiplex, de érdemes a nagyobb termeiben nézni.
0
2003. december 20., szombat 17:59
Szabad kérdezni hova ne menjek? :)
0
2003. december 20., szombat 17:58
Tudom, s az a jó.

Mondjon vki egy jó mozit!
0
2003. december 20., szombat 17:45
de lehetőleg ne ott nézze meg, ahol mi. eléggé klubmozi jellegű volt ez a vetítés. :]
0
2003. december 20., szombat 17:33
angol nyelv, no felirat.

bécsben több mozi is van ahol eredeti nyelven, felirat nélkül játszák a filmeket.
0
2003. december 20., szombat 17:30
Ha már rád ilyen hatással volt a film... Amúgy szeretném +kérdezni, hogy eredeti nyelven (most) is jáccák Wienben? Milyen nyelven néztétek? Németül láttam anno a többit, nem nincs gondom a nyelvvel semmi, de eredetiben szíveseben 'hallgatnám'.
18-án mentem volna csak hát belázasodtam és rombadöltek elképzeléseim... talán az izgalom teszi tönkre immunrendszeremet? ;-)
0