Keresés

Moziajánló

2003. december 14., vasárnap 19:06
így visszagondolva legalább annyira hasonlított rá mint a Volt egyszer egy Amerika rendőre Luis Guzmán-ra :))
0
2003. december 14., vasárnap 9:49
love actually

richard curtiz az angol humor királya: univerzálisabb, mint a monty python, érettebb, mint benny hill, s nem olyan színpadias, mint guy ritchie, stb-stb. curtiz iz da man, ahogy egy cimborám mondaná, első helyezést érdemel. a love actuallyért szívesen kiosztanék neki még egy bíborszív-díjat is, ugyanis spielberg filmje óta nem találkoztam ilyen hosszadalmas happy enddel. minimum 25 percig örvendeztünk, sírtunk-nevettünk, pezsgővel koccintottunk, bemásztunk a fagyöngy alá smárolni, s így tovább: love is all around! a moziból kifelé menet vattacukrot fingottam, kampós nyalókát böfögtem, s az orromból takony helyett medvecukor folydogált. szóval én egy kissé besokkaltam a nagy örömködéstől: egy icipicit visszafoghatták volna a gyeplőt. duhajkodás helyett egy-két elhanyagolt szálat kellett volna jobban kidolgozni (mark-juliet: wasted! sarah-karl: wasted!), de az sem lett volna gond, ha az egész film billy mack (bill nighy) életéről szólt volna. hmm... esetleg egy szóló produkció "én és a dagadt manager" címmel? :] amúgy ez az altman-kosztolányi-anderson féle "sok kis szereplő kis történetei" szerkezet most is bejött: egymásba simulnak szépen, mint a jól forgatott tetris-elemek, s lehet, a nap végére ezek is nyomtalanul eltűnnek, de legalább jól szórakoztam a film 13o perce alatt. este lefekvés előtt pedig azon kaptam magam, hogy a "love is all around"-ot dúdolgatom. :]

ps.: csak szerintem hasonlított colin firth nője kísértetiesen billy zane-re? baromira frusztrált. :D
0
2003. december 14., vasárnap 9:03
once upon a time in mexico

ha jól tudom, jó egy évet pinhent dobozban a film, azaz inkább rodriguez vágóasztalán, egy-egy két kémkölykös nap estéjén kicsit vacakolt vele, hátha sikerül összevagdosni a nyersanyagból egy filmet. nos, szerintem jobb lett volna, ha hagyja a francba az egészet. tudom, a columbinál biztosan más véleményen vannak, végtére a film összességében már-már sikeresnek mondható, ellenben rodriguez ezzel a a filmszörnyeteggel kinyírta azt a legendát, melynek saját hírnevét is köszönheti. rodriguez filmje módszeresen zabálta fel magát a szemünk láttára: túl sok szereplő, túl sok cselekményszilánk, túl hosszú expozíció, szerencsétlen módon összevágott akciók (basszus, a DV-t el kéne már felejteni végre), s a bosszantó lomhaság ellenére végül még a kép sem állt össze. no, most finoman fogalmaztam: a mexikónak totálisan semmi értelme nincs. s mintha nem is banderas lenne a főszereplő... johnny depp pedig erőteljesen küzd azért, hogy mentse, ami menthető, van is néhány jó megvillanása, csak sajna olyan fogaskerék ő, mely olajaozottan forog, de sehová sem tud beilleszkedni. meg aztán a tarantino desperadós cameojához még johnny is kismiska. rodrigueznek nagy tervei voltak e filmmel: egész mexikóra kiterjedő polgárháború képe lebegett a szeme előtt, melyben a mariachi fontos szerepet játszik. tényleg fasza kis elképzelés, csak nem jött össze. a címet én így módosítanám: "once upon a time there was this unique director... end of story."
0
2003. december 13., szombat 8:50
Nos, a Volt egyszer egy Mexikó tényleg óriási csalódás. Sehol sincs már benne a mariachi körül kialakult mítosz, mint az első két részben. Nem vagyok Banderas-rajongó, de szerintem egy kicsit keveset szerepelt benne. Pedig ő a nagy legenda vagy mi. Se igazi történet, se igazi főszereplő, se semmi. Az egyetlen dolog, amiben hasonlít Leone Vadnyugatára, az az extraszéles film. Ennyi.

4/10
0
2003. december 12., péntek 14:22
Good Bye, Lenin!  R.: Wolfgang Becker   10/9

Hát kérem szépen, ez egy nagyon szép és kellemes film. Mindig is szerettem azokat a filmeket, ahol apró kis jelenetek vannak, nem pedig a szájbarágás megy ezerrel. Itt nincs semmi "de szeretlek, milyen szép volt a régi korszak" meg hasonló, hanem néha csak pár képkocka utal érzelmekre. Becker rendezése szinte hibátlan. Valószínüleg nem került sok pénzbe a film, éppen ezért roppant jó ötletekkel találkozhatunk, ha arról van szó, hogy csináljunk Németországból NDK-t. Nagyon jó ötlet volt az ál-híradó készítése, de sok-sok ilyen dolog van a filmben, ami megmosolyogtatja az embert. Negatívumként a zenéjét hoznám fel. Ugyan önállóan nagyon jó a zene, azonban filmmel együtt hallgatva végig az Amélie-t juttatja eszembe, főleg, hogy egy szám egy az egyben át lett rakva ide. Szóval a nézőnek a film alatt szépen elterelik a figyelmét, ami nem szép dolog kedves Tiersen!
0
2003. december 12., péntek 13:16
hardwired - sorry (a "d" lemaradt)
0
2003. december 12., péntek 13:15
tyűűűha
most töltöttem le a harwiredről a GitS Innocence trailert. Aztamindenit nem semmi. Alig várom, hogy láthassam.
Jó lenne, ha elkerülne Magyarországra és akkor az elsőt is kiadnák végre.

Ghost in the Shell 10/10 (istencsászár)
0
2003. december 11., csütörtök 23:19
Anno, amikor a Magot, vagy a Veszett vadat láttam, azt hittem, nem lehet alulmúlni ezeket a filmeket. De ma mégis sikerült! :-(

Megnéztem a Volt egyszer egy Mexikót.

Szörnyű. Nulla. Mindentekintetben! Ha egyedül mentem volna, tuti ott hagyom az egészet. Egyszerűen döbbenetesen rossz. Teljesen logikátlan történet, abszurd cselekmény, semmi szíbészijáték, a CGI... ááhh.. gagyi.

Miért kellett ezt a filmet megcsinálni?? És ha már megcsinálták, miért voltam annyita hülye, hogy meg is néztem?

10/0
0
2003. december 11., csütörtök 12:37
A hazai moziforgalmazást ismerve a szeptember tűnik a lagvalószínűbbnek a Harry Potter 3-ra. Nyárra nem igazán időzítenek blockbusternek ígérkező filmeket. Igaz idén volt Charlie angyalai és Halálosabb iramban is, de pl. T3, Bad Boys II, A minden6ó, A Karib-tenger kalózai, Amerikai pite III, Némó nyomában szinte kivétel nélkül őszre tolódtak...
0
2003. december 11., csütörtök 12:27
Azért az Underworld-ot Európa nagyobbik részében már bemutatták,nálunk még csak egy kósza hír sincs róla. Kiváncsi vagyok a Harry Potter 3.részét bemutatják e 2004 júniusában,vagy várni kell decemberig,mert valamelyik f@sz úgy gondolja ez olyan jó kis családi mozi és 3 Ft-tal többet lehet szakítani az ünnepek alatt.

/tau ba
0
2003. december 11., csütörtök 7:45
Pedig a plakátokon úgy hirdetik: Vigyázat! Nagyon kúl.

Akkor át kell javítani: Vigyázat! Nagyon kula!
0
2003. december 11., csütörtök 1:02
Apám Beájulna   R.: Sas Tamás

Sok szót nem érdemel a film, inkább csak egy értékelést : 0 pont

NÉZHETETLEN! Európa Expressz-t alulmúló dilettáns szar! Sas Tamás és Kálomista Gábor minden negatív elképzelést alulmúlt és szinte mindenki így volt ezzel, aki a filmet látta. Kettejüknek tetszett, asszem.
0
2003. december 10., szerda 17:48
a király visszatér európában majdnem mindenhol a mozikba kerül csak éppen nálunk nem :(
0
2003. december 10., szerda 11:01
Sajnos januárban biztos nem. :-(((
0
2003. december 10., szerda 10:44
Én úgy tudom, hogy Ausztiában, Olaszban és németben is csak januárban mutatják be eme örökbecsűt. Lehet, hogy nálunk is akkor lesz.
0
2003. december 10., szerda 10:22
Így áll jelenleg a hazai filmforgalmazás. Persze olyan "örökbecsű" alkotások, mint a Nagydumás kiscsajok, azokat rögtön bemutatják, pedig a kutya sem kíváncsi rájuk (országosan 3000 néző látta az első hétvégén). Meg az is fura, hogy a Lapzárta - Veronica Guerin története (természetesen alig látta valaki) az amerikai premierrel egyidőben került nálunk is a mozikba, de amikre valóban lenne igény, azok sehol sincsenek. Pl.: Underworld.
0
2003. december 10., szerda 9:53
Underworld-röl még mindig semmi infó nincs? Európában már mindenhol ment, a tengerentúlon  talán már a DVD is kijött. Ahhoz képest,hogy itthon is forgatták vicces,hogy a hazai premierröl még csak szó sem esik.

/tau ba
0
2003. december 10., szerda 9:04
JUBEI,

Egyébként, sajnos a New Line Cinemás filmekkel (pl. Freddy Vs. Jason) elég mostohán bánik az InterCom, nagyon keveset mutatnak be itthon közülük a moziban, pedig emlékezhetünk, hogy amíg volt Kinowelt és náluk volt a New Line, szinte mindegyik filmjüket láthattuk a nagy vásznon.
0
2003. december 9., kedd 20:43
Kössz. A Freddy vs JAsont téynleg kár hogy nem adja a mozi. Ott érne el igazi hatást. De remélem legalább a dvd megjelenés igényes lesz. Ja még annyi hogy külföldön mindenhol siker pont itt ne lenne?

Rob Zombie filmje nem tetszett? Lehet hogy téynleg fos, de ha nem hozzák be hogy fogom tudni megnézni? :-(((((((((((((

Mad Max 4 és The Sons of el topo: Pedig pont ezt a két filmet várom már hogy kész legyenek, de már évek óta húzzák. Nemtom minek kéne történnie hogy felrázódjanak. Lehet hogy George Millerék megvárják, hogy a Gibson filmnek (Passion) legyen egy kúrvanagy botránya ezzel csak még nagyobb reklámot kapna a Mad max 4? Remélem minimum oylan lesz mint a kettes.
A The sons of el topo mögött csak azt tudom elképzelni (mivel már forgatjak csak nagyon lassan készűl), hogy mindig elfogy a lé. Akkor nem értem ,hogy Manson vagy a producerei miért nem segítenek be? Hiszen ez Manson számára nagyon nagy lehetőség (és reklám) lehet.

A Party Monsternek nem láttam a bemutatóját csak olvastam róla.
Azért a texaszira elmegyek. Gondolom te is.

JA van még egy alkotó Jean Pierre Jeunet akitől várok még pályája során egy-két maradandót és egyedi filmet (olyat mint amilyen az Elveszett ygerekek városa volt)
0
2003. december 9., kedd 20:17
freddy vs jason: ebből szerintem már csak videó-megjelenés lesz. mondjuk, öreg hiba, de ez van. már szibnte minden országban vetítik a mozik.
the sons of el topo: tudtommal ez még kész sincs.
house of 2ooo corpses: ez mekkora fos! :] remélem, közelébe se kerül a honi filmforgalmazásnak. :] (ok, nem tudom, lesz-e belőle vmi.)
party monster: láttad a bemutatóját? ez egy drug queens on acid jellegű buzibuli film lesz nűvészieskedő jegyekkel. kell a francnak. a gyilkosság csak egy apropó a filmben.
mad max 4: ja, jegelték.
tcsm remake: még nem, de január 29-től megy majd a hazai mozikban is!
0
2003. december 9., kedd 20:07
Lenne mpár mozival kérdésem. Itt most Jamamurát meg Suttert szeretném segítségűl hívni ők oylan tájékozottak külföldi ill. hazai oldalakból.Az alábbi filmek bejönnek-e hozzánk? Ha igen kb. mikor? Esetleg adnák-e moziban?

Freddy vs Jason
The sons of El topo
House of 1000 corpses (Rob Zombie filmje kibaszott kemény jelenetekkel és fasza zenékkel)
Party Monster (Érdekes lenne Culkin gyereket perverz homokos gyilkosnak látni)
Mad Max 4 (ezt most jegelik vagy mi)

Esetleg látta valaki az új Texaszit? Gondolom nyomába sem ér a réginek ,de biztos százszor jobb lesz mint akármelyik folytatás.
0
2003. december 9., kedd 9:17
Dogville - A menedék

Lars Von Trierről már eddig is tudtuk, hogy nem egy hétköznapi rendező, de amit a Dogville-lel művelt, az tényleg nem semmi. Az biztos, hogy ha csak a történetet nézzük, akkor az utóbbi idők egyik legnagyszerűbb filmdrámája, de ha már mellérakjuk azt is, hogy bizony néha igencsak erőltetettnek hat, hogy a cselekmény oltárán szinte teljesen feláldozta a látványt (értsd: díszletek), akkor  igencsak vegyesnek lenne mondható az összkép. De mégsem az, mert olyan erőteljes és lendületes a film annak ellenére, hogy kerek három órás, hogy nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek!

8/10
0
2003. december 8., hétfő 17:44
confidence: ezt hívják úgy, hogy megbízható zsánerfilm. mondjuk, az ember egy james foley (glengarry glen ross) kaliberű rendezőtől több feszültséget várna, s a "go fuck yourself" típusú femme fatale-oknál is változatosabbakat. sebaj, a film csalókról szól, azaz simulékony figurákról, akik minden sarkon átvermek valakit. van úgy, hogy megbízót, van úgy, hogy társat. soha nem lehet tudni. dustin hoffman jutalomjátékkal örvendeztet a nagyfőnök szerepében, s nem igazán érdekli, hogy ezt a szerepet eredetileg egy michael clarke duncan kaliberű óriásnak írták, sőt, ha úgy támad kedve, rögtönöz egy kis "rachel weisz cickó taperászó konteszt"-et a kamera előtt. no, de dustin cool. láttam még a filmben andy garciát, ed burnsöt,a mindig isteni paul giamatti-t, sőt még robert forstert is. jól elvoltak, mély nyomot nem hagytak bennem. de a film sem.
0
2003. december 8., hétfő 14:40
freaky friday ROCKS!

no, asszem ez a figura elég kifejező volt. nem gondoltam volna, hogy egy olyan poén, amely kb. egyidős az emberiséggel, még tartogathat vmi újat. a freaky friday (nem férek a bőrödbe lesz a magyar címe, ha jól tévedek) pl. egy remake remake-je, s különben is, jamie lee curtis már játszott egy szerepcsere című filmben. sz'al nincs új a nap alatt. de pont tegnap kellett megtanulnom azt a good by lenin kapcsán, hogy egy kiváló ötletet is el lehet fuserálni, ha nyúlt pofával állunk hozzá. fényesre koptatott alapszituja ellenére FF viszont tud merész, friss és okos lenni, s bámulatra méltóan kerüli a mai amerikai vígjátékok posványba ragadt, fartőtől bűzlő standardját. mondhatnám azt, hogy régimódi, de ez nem lenne igaz, hisz nézzünk csak végig azokon a göncökön, amiket jamie lee curtis visel. huááh! az egykori sikolykirálynő amúgy topformában van, a true lies óta nem pörgött ennyire. a filmet mégis a nagytata, no meg a kissrác nyúlja le, de alaposan. a freaky friday az utóbbi évek legjobb amerikai komédiája, melegen ajánlott kicsiknek s nagyoknak egyaránt!
0
2003. december 8., hétfő 1:18
nekem itt van a kép. amúgy Out of time
0