Keresés

Moziajánló

2003. december 7., vasárnap 23:39
a német humor messze földön hírhedt, értéke felbecsülhetetlen... annál is inkább, ugyanis gyakorlatilag nem létezik. a good bye lenin viszont megkísérli a lehetetlent: német filmként mosolyt csalni az arcomra. nos, ha jól összeszámolom, akkor kb. másfélszer össze is jött neki, s ez már derék, hátba is veregetem őket. persze, ha úgy ülök le lenint nézni, hogy ez egy könnyes szemű révedezős film lesz sok-sok melodrámával kicsiknek és nagyoknak egyaránt, akkor tökjó film a lenin; csakhogy én bedőltem annak, amit a film ígért: egy frappáns helyzetkomikum könnyed, s ahol kell keserédes feldolgozását, nem pedig tímárérát dójcsul.
0
2003. december 7., vasárnap 23:27
anno az első magömlés előtt pár évvel láttam a nyugati szelek által elhozott osztrák adón a madárijesztő című (feltehetően) olasz-amerikai kooprodukciós horrordrámát. úgy tűnik, ezzel nem én voltam egyedül a világon, ugyanis a madárijesztő szelleme megigézte victor salva filmjét, a jeepers creepers 2-t is. egyesek paráznak a bohócoktól, én a madárijesztőkért vagyok felettébb oda, így a film intrójában elővezetett "kukoricás jézus" egész ígéretes filmet vetített elém. ám az ígéret csak ígéret maradt, ugyanis az intro-t követő film meglehetősen pocsék, egy közepes tinihorror lapos folytatása. mivel az első rész kártyáit újra kijászani illetlenség lenne (ilyesmire csak a péntek 13-halloween-rémálom-hellraise-stb. szériák vetemednek), így a film hatványozásban keresi a leleményt; hullanak hát az emberkék, a maguk kiszámítható módján, a Dög pedig új kütyükkel, meg gusztusos speciális tulajdonságokkal villog. a gond csak az, hogy a film túlontúl színpadias, túlontúl hatásvadász ahhoz, hogy akár minimális feszültséget sikerüljön összegereblyézni. a befejezés pedig a legerőtlenebb horrorvég, amelyet az utóbbi időkben láttam. s még azt sem mondhatom, hogy kár érte.
0
2003. december 7., vasárnap 23:22
samuel l. jackson figyelmeztette a kedves nézőket, hogy életük legizgalmasabb autós üldözését fogják látni. persze, a zöld háttér előtt, stúdiókörülmények között ülve neki fogalma sem volt arról, mekkorát lódított. ő csak tette a dolgát, s ez igaz a s.w.a.t. multikultúrális legénységére is. mindenki teszi azt, amihez ért: colin farrell rohangászik, s akcentusát leplezi, michelle rodriguez jenette "vasquez" goldsteint imitál, ll cool j pedig... nos, ő megmutatja a kidolgozott hasizmait. ők igazán nem tehetnek arról, hogy a hetvenes évekből előkapart tv-sorozatból készült film olyan, mint egy hetvenes években készült sorozat pilotfilmje: másfél órán át nem történik semmi - s ezt túlzás nélkül állíthatom, s amit utána látunk, az megközelíti a mai magyar akciófilm-gyártás élvonalát. tehát ezer éve elavult.
0
2003. december 7., vasárnap 21:18
melyik film? Kép nem jött be..
0
2003. december 7., vasárnap 20:51

Még szerencse, hogy a film nem veszi komolyan magát. Így egész jó.

70%
0
2003. december 7., vasárnap 14:24
MASTER AND COMMANDER

sokkal jobb, mint a címe és az előzetese. a trailert után nem akartam elhinni, hogy ezt peter weir rendezte, pedig ő, mert jó film lett belőle. sokan szólták a lassúsága miatt, így is van, lassú, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy unalmas. a filmből megtudjuk, mit csináltak akkoriban egy hajón, természetbúvárkodunk is stb. hála istennek a karakterek nem sablonos szarok. a rendezéssel nincs baj: nincs ugrálás az angol és a francia hajó között, és russel crowe is több már mint maximus. és befejezés is olyan amilyet általában elvárna az ember.  ja, és russellék jól hegedülnek :)  9/10
0
2003. december 7., vasárnap 13:56
S.W.A.T.

ritka rossz film...

5%
0
2003. december 7., vasárnap 1:20
Bocsi, módosítok:

Igazából Szerelem : 10/10

2 napja ez (is) van a fejemben.
0
2003. december 6., szombat 12:09
Jaaaaaaaaa...
Ez az volt???!!!
0
2003. december 6., szombat 11:55
Jama : inkább írd meg, hogy tetszett a Love Actually. Persze, ha megnézted. Fura, hogy senki sem ír be sem ehhez a filmhez, sem a Kapitány és Katonához.
0
2003. december 6., szombat 11:49
egyesek még azt is érzik, mikor ironizál az ember. ;]
0
2003. december 6., szombat 11:46
Az emebrek ( :-) pedig bizony váltanak neveket....lsd. magadat........ez az igazi pffff...........
0
2003. december 5., péntek 22:09
pfff, nem bírom az olyan emebreket, akik állandóan nevet váltanak. :D
0
2003. december 5., péntek 21:41
Igen, az voltam, de vagyok is és leszek is, csak egy picit váltottam. :)
Nemsokára visszavedlek, csak próbálok valami jobb nick-et választani, ez a Lemon-Face nem igazán jön be.
0
2003. december 5., péntek 20:27
te valaha zolindy voltál, ugye?
0
2003. december 4., csütörtök 18:04
Igazából Szerelem  10/9  Író-rendező : Richard Curtis

Először a negatívumokat : Curtis rendezése néhány pillanatban csak arra szolgál, hogy a történetét "valahogy" filmre vigye. A sok sztori egybefűzése néha nem a legsikerültebb.És mivel még elsőfilmes rendezővel van dolgunk, érthető, ha a tempó néha megbicsaklik, de...

A film nagy részében csodálatos jelenetek szem és fültanúi lehetünk, ami hála a színészvezetésnek és a színészeknek elsősorban. Másodszorra a történeteket (legyenek akármilyen lerágottak) remek párbeszédekkel teszi több, mint fogyaszthatóvá. Néha a giccs közelébe jár, de mivel angol filmről van szó, sosem lépi át a határt. A szereplők egytől egyik sablonok, de épp ez adja a film erősségét : nincs az az ember, aki ne érezne együtt legalább egy figurával. Még sok mindent mondhatnék, de ez spoilerkedés lenne meg magánügy is...:)

Összegezve, ez tényleg egy nagyon szép karácsonyi ajándék. Mindenkinek ajánlott!!!!
0
2003. december 2., kedd 15:03
Szásánál a pont:D
0
2003. december 2., kedd 14:52
Az semmi, de képzeld, vannak olyanok, akik kétszer vették meg a Harry Potter 1-et, és kétszer adták el, hogy utána mégiscsak beszerezzék DVD-R-en..
Most mondd meg, milyen emberek vannak :-))
0
2003. december 2., kedd 13:34
Jaj, majdem kihagytam A szív hídjait a legjobb Eastwood-filmek közül. Ez a legszebb romantikus film.
0
2003. december 2., kedd 12:56
Végre nem én vagyok az egyedüli Clint-fan, akinek minden filmje kell.
0
2003. december 2., kedd 12:51
lassan nekem is teljessé válik a Clint gyűjteményem :)
0
2003. december 2., kedd 11:10
Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy az összes, Magyarországon kiadott DVD-je megvan, ami több, mint 30 film, szóval, volt miből kialakuljon az "erősorrend". Imádom a munkáit. Azt is, amiben csak játszik, azt is, amit csak rendezett.
0
2003. december 2., kedd 10:52
itt eszembe jut, hogy vannak olyan emberek a  földön akik a harry potter 2-t jobbnak tartják clint filmjeinél. :))
0
2003. december 2., kedd 10:50
najó.. de mint tudjuk.. neked ezekhez még nőnőd, érned kell :))
0
2003. december 2., kedd 10:49
én mint elfogult Clint fan szinte minden filmjét nagyon szeretem. blood work talán gyengébb, de a többi király :) (van még pár amit nem láttam)
0