Keresés

Moziajánló

2003. december 2., kedd 10:48
Unforgiven? ÍÍÍh. 10/4
Tökéletes világ? ÁÁÁh. 10/4

Már alig várom a Mystic river-t. Én is az árral szemben szeretek úszni :-)
0
2003. december 2., kedd 10:46
Mondjuk én még a kedvenceim közé sorolom a Piszkos Harryt, A magnum erejét és A vesszőfutást is. De az a három minden fölött áll.
0
2003. december 2., kedd 10:43
igaz.. unforgiven és tökéletes világ is nagyon ott van. maradjunk annyiban, hogy ez a három a legjobbja :)
0
2003. december 2., kedd 9:08
Sutter Cane,

teljesen egyetértek Veled, a film az év talán legjobbja. Abban viszont vitatkoznék, hogy Eastwood legjobbja is-e egyben. A Top 3-ba mindenképp belefér a Nincs bocsánat és a Tökéletes világ mellé.
0
2003. december 2., kedd 0:52
Engem ennyire nem győzött meg ez a dolog; egy kissé szájbarágós, néhol túlbeszélt, túl direkt moralizálós történet. A végén pedig Kevin Bacon szájából elhangzó tanulság pedig akár lehetne egy Jerry Springer show summázása is...talán ez túlzás. Furcsa, de ennek ellenére örülök ennek a filmnek és Eastwoodnak, mert árral szemben úszik. Jól teszi. Szimpatikus. Inkább csak tudomásul vettem. 6 pont a 10-ből.Üdv
0
2003. november 29., szombat 19:21

Mystic River – 2003 - USA

Clint Eastwood. 59 filmszerep, 26 rendezés, 20 producerkedés és 9 filmzene. Ezek a szürke adatok. Mélyedjünk bele egy kicsit. 1955-ben a Revenge of the Creature című film forgatásán senki sem gondolta volna, hogy a labor asszisztenst játszó fiatal srác a világ egyik legismertebb színésze és rendezője lesz. Valószínűleg Ő sem. Az áttörést az 1959-ben indult Rawhide c. TV-sorozat hozta meg. A nagysikerű sorozat megismertette amerikával ezt a faarcú marhapásztort, akiben annyi érzelem sem lapult mint Medve-sajtban a brummogás. Innentől nem volt megállás. Az 1964-es A Fistful of Dollars-szal belépett a mozivászon világába és a mai napig is ott tevékenykedik. Clint sosem csinált kimagaslóan jó filmeket (egy-két kivételtől eltekintve) és sosem csinált szar filmeket (egy-két kivételtől eltekintve) Az erős középmezőny feküdt neki, de abban mindig ott volt. Hozta ugyanazt a rezzenéstelen arcú cowboy-t, zsarut, bűnözőt, vagy amcsi katonát. Színészi képességeinek skálája sosem volt túl tág, de ő igyekezett mindig ezen határokon belül maradni. 1971-től saját kezébe vette az irányítást, megalapította saját cégét (Malpaso), jó kapcsolatot épített ki a Warner Bros-szal (ez a mai napig is tart) és megrendezte első filmjét a Play Misty for Me-t. Clint ikonná vált a hetvenes években. Olyan karakterré akit a hidegháború éveiben mindenki tisztelt és imádott. Az idő múlása sem okozott gondot neki, a 80-as években is rendszeresen jelentkezett filmekkel. Itt már némelyikben ironikusra, poénosra vette a figurát, de ez sem állt neki rosszul. A jó filmek után érkezett el 1992 amikor  a jó öreg Dirty Harry megmutatta, hogy mire képes, és leforgatta az Unforgiven-t, amely a modern westernfilmek legjobbja. Begyűjtötte érte az Oscar-t, és akár nyugdíjba is mehetett volna, de nem, rá egy évre már testőrt alakít, majd Kevin Costnerrel elkészíti egyik legjobb filmjét, a The Perfect World-öt. 69 évesen is képes újat mutatni, hiszen a nyugdíjas haverjaival kiruccannak az űrbe mókázni egyet, méghozzá szórakoztatóan. Sajnos a hiba őt sem kerülheti el, a Blood Work egy csúnya mellényúlás, de mindezt feledteti a Mystic River. Dennis Lehane könyve nagyon erős rendezést és nagyon jó színészeket kíván, hiszen a végig csak párbeszédekre épülő történet kell, hogy elkösse a nézőt 137 percen keresztül. Mit mondjak? Tökéletesen sikerült. Érezni Clinten, hogy a lelkét beleadta a filmbe, és a jégarcú színészlegenda öregkorára felengedett, és kiderült, hogy rengeteg érzelem szorult bele. (Ennek már tanújelét adta a The Bridges of Madison County c. filmben is. Kiváló szereplőket sikerült válogatni a filmhez. Kevin Bavont-t és Tim Robbins-t még talán soha nem láttam ilyen jól játszani. Rájuk fért már egy siker. Sean Penn ha ezért nem kapja meg az Oscar-t, akkor nem tudom miért kapná meg. Eddig is tudtam, hogy tehetséges az ürge, de Clint papa mindent kihozott belőle. Talán arra gondolt az öreg, hogy ő milyen színész szeretett volna lenni és ezt most eljátszatta Penn-nel. A történet nem nagy durranás, nem is a gyilkos kiléte a lényeg, hanem ahogy ez tálalva van. Minimális zenével, minimális színekkel, és elképesztő kamerabeállításokkal. Aki nem bírja a lassú filmeket, az ne üljön be rá, de aki akar látni egy igazi drámát, élő emberekkel, hollywood mentesen, az remekül fog szórakozni. Azt hiszem Eastwood 50 év filmes tapasztalattal a háta mögött letette élete legjobb filmjét az asztalra. Mi jöhet még ezután?

100%
0
2003. november 27., csütörtök 3:28
KONTROLL

A látszat ellenére ez nem egy thriller és nem is tényfeltáró riport a bkv ellenőrök dolgos mindennapjairól. Sötét, szürreális film, fanyar humorral. A fővárosiak számára ismerős környezet kezdetben még a megszokott arcát mutatja, a film végére azonban a peronbulival egészen valószerűtlen, idegen hellyé válik. De nem is igazán fontos, hogy hol játszódik a film, a helyszín inkább szimbolikus, ahogyan a lökdösődő rém figurájának kiléte sem releváns, csak egy árny amely sok rendszeres metrózó félelmét testesíti meg.
A "természetes" díszlet néha Fincher legvadabb elképzeléseit is felülmúlja, a fényképezés is dícséretre méltó, bár néhány klisét felfedehetünk itt-ott.
A szereposztás nem akármilyen, szinte minden mellékszerepet egy-egy ismert arc alakít, bár a többség leginkább önmagát adja. Itt van Kapa és Pepe, Balla Eszter a Moszkva térből, a helyfoglaló mogyoró Badár Sanyi, mindenki mentőse Dr. Mágenheim Kulka, valamint jónéhány arc akiket eddig leginkább vodkafon-reklámokban láthattunk (pl. a taxis, a cowboy és a verőlegény). A főszereplő Csányi Sándor szerepe nagyrészt abból áll, hogy arcának különböző nyílásaiból vért szivárogtat, ami persze nem jelenti azt, hogy nem játszik jól, de a mellékszereplők alakításai mélyebb nyomot hagy a nézőben.

Ígéretes kezdés az elsőfilmes Antal Nimródtól, amely a közönségfilmek lendületességével, vágástechnikájával, és a művészfilmek képi világával, szimbolizmusával és szürrealitásával egyensúlyozik e két műfaj határán, remek zenével (NEO).
0
2003. november 24., hétfő 16:38
Én ajánlanám nektek a WRONG TURN című filmet, mert szerintem egy kib@szottul jó film! Annyira parázós, mint az állat! Az utóbbi évek legjobb horrorja!
0
2003. november 24., hétfő 8:38
Viszont jók voltak a filmes idézetek. Főleg a "Here's Johnny" A ragyogásból.
0
2003. november 24., hétfő 7:36
Némó nyomában

Átlagos mesefilm a Pixartól, profi kivitelezés, felejthető történettel. 6-7 éves kor alatt nem igazán ajánlanám a gyerkőcöknek, túl félelmetes lehet néhány rész benne, a kezdésért meg egyenesen fekete pont jár. Természetesen már megint részesülhetünk a NAGY MONDANIVALÓBAN, ami nélkül nem lehetne teljes az életünk. A Pixar már igazán lemoshatná magáról a Disney-arcpakolást, és akkor jobb filmek kerülnének ki a kezük közül. Jellemző, hogy néhány mellékfigura jobban megmarad bennünk, mint a főszereplő, ilyenek pl. a vegetáriánus cápák, élükön Protkóval, vagy a nagyon laza teknős.
Szvsz a Szörny Rt. jobb volt.
0
2003. november 23., vasárnap 21:52
Jövő év elejétől sűrűbben lesznek ilyesmi rendezvények, de csak a Sokk listáján lesznek meghirdetve, olyan okokból, amelyeket majd ott kifejtek. Akik nem akarnak lemaradni, iratkozzanak fel: küldjenek egy üres levelet a

sokk-feliratkozas@primlista.hu címre

Ezután majd kapnak egy ellenőrző levelet a primlistától, amire egy "válasz"-t kell nyomni, és kész.
0
2003. november 22., szombat 22:58

Szórakoztató film, nagyszerű szinészekkel. Több humor fért volna bele.

80%
0
2003. november 22., szombat 16:52
még mielőtt elvesztenénk itt szegény derceto, a szörfös teknős barátunkat miközben éppen megbaszodik és egyéb más érzékeny lelkű embertársainkat az utolsó mondat miatt, közlöm az azoknak szól(t), akik tudták, hogy lesz csak hisztisek. és akiknek meg szól azok elég jól ismernek...
0
2003. november 22., szombat 16:12
0
2003. november 22., szombat 16:12
igen
0
2003. november 22., szombat 15:30
Én nem voltam ott. Nem is tudtam róla. A francba. Akkor most én is baszhatom?
0
2003. november 22., szombat 15:30

Alien (Director's Cut) - 2003 - USA

Több jelenet és párbeszéd van megrövidítve 10-15 másodperccel, ettől érzhetően gyorsabb a film. Ugyanakkor belekerültek új jelenetek is, ezek nagyrészt azok melyeket az előző dvd kiadás kivágott jelenetei között láthattunk. Az a véleményem, hogy az eredeti moziverzió atmoszférájához, hangulatához hozzátartoztak azok a jelenetek melyek el lettek távolítva, és a film lassúsága  nem rontott az összképen. Ridley helyében én csak beleraktam volna.

98%

(Original version 100%)
0
2003. november 22., szombat 14:52
sokk frajtnajt

szuperül, profin megszervezve. lazán, simán, gördülékenyen lebonyolítva. a filmek előtt igazi mozis hangulatot árasztva 4-5 trailer (itt senki ne a jövőben aktuális hálivúdi szutykokra gondoljon). voltak kisebb hibák, de ezek nem is igazán hibák, mert a közönség összetételét nehéz szűrni, szerencsére a gyökér fajta gyorsan kirohadt...
reanimator moziban, nagy vásznon, szuper cuccon levetítve, egy örök élmény marad. felülmúlhatatlan. intimate confessions of a chinese courtesan hehe, itt a társaság 30-40% lemorzsolódót :-) hiába na az intelligencia nem kis hazánk sajátossága. aki érti, tudja, szereti és jelentenek neki valamit az ásziai filmek annak ez egy kötelező látnivaló. a film minden ízében tökéletes. tenebre, argento képi világa, történet mesélése egész egyszerűen nagy vászonra termet.
hát röviden és tömören ennyi lett volna az első sokk frajtnajt, aki végig ott maradt az tuti hatalmas pozitív élménnyel lett gazdagabb, aki nem volt ott az meg baszhatja.
0
2003. november 22., szombat 13:32

Jeepers Creepers II

Szombat délelőtti matiné. Szórakoztató volt.

70%
0
2003. november 20., csütörtök 11:59
J.T. Walsh a legnagyobb karakterszínész!!!
0
2003. november 20., csütörtök 9:06
"Igen elkaptuk. Elkaptuk azt a szemét fas*****pó mocskos tolvajt. Elkaptuk a jó ku*** anyját is." :-)))

Szegény J.T. Walshnak megint sikerült egy kellemes másfél órát szereznie. Brenda Smith:-))))
0
2003. november 18., kedd 19:45
ROTK SPOILEREK:

Igen én is olvastam. Sőt az AICN-en maga PJ által írt választ olvashatjuk arról, hogy miért történt mindez.

Az én álláspontom a következő:

Az egész Szarumán-ügy kezdettől fogva problémás volt, mivel egyértelmű, hogy a Megye megtisztítása ha nem is felesleges, a filmbe nehezen illeszthető bele és mindenképpen ki fog maradni. Márpedig Szarumán sorsáról semmit sem tudunk a harmadik könyvben egészen addig a részig. Persze meg kell halnia, és ha lehet akkor a Kígyónyelvű kezétől, de ez mindenképpen változtatás a könyvhöz képest.

A nevezetes 7 perces jelenet, amit kivágtak, lezárta volna ezt a dolgot még az Orthancnál. Legjobban a Két torony végéhez lehetett volna hozzátenni, de nem akarták jobban elhúzni a befejezést, ezért úgy gondolták, hogy majd a harmadik rész elejére rakják. Csakhogy a vágás során azzal szembesültek, hogy egy olyan hétperces jelenettel kezdődik a film, amelynek jóformán semmilyen kihatása nincs a további eseményekre, miközben jónéhány új szereplőt és eseményt kell még a hátralévő időben letudni.

Az igaz, hogy így nem tudjuk meg, mi történik Szarumánnal, de tulajdonképpen ez nem is baj, hiszen ez felel meg leginkább a könyvnek, hiszen ott sem tudunk semmit róla a Megye megtisztításáig. Bár azt még el tudom képzelni, hogy egy hírnök, vagy monjuk Szilszakáll elmondja, hogy látták mi történt vele. Mivel a jelenetnek tényleg nincs semmilyen következménye a későbbiekre, ezért elfogadható, hogy kimarad, és a DVD-n majd úgyis láthatjuk. Én megbízom PJ-ben :)
0
2003. november 18., kedd 19:21
Tényleg jó kis lista. Tarr Béla a 13-ik, elég jó:) Todd Haynes pedig megérdemelten van benne, a Safe nagyon jó film.
És páran sehol sincsenek benne:) S. S. , J. C.  , B. D. P. stb.
Nem baj...
0
2003. november 18., kedd 19:07

Sleepaway Camp - 1983 - USA

Sokat hallottam a filmről, és már régóta meg szerettem volna nézni. Amolyan Péntek 13 koppintásra számítottam, és bár az alkotók valóban Victor Miller-től vették az alapszitut, a történetet más apektusba helyezték át. Ez nem egy slasher film. Najó a végén van pár véres gyilkosság, de összességében nem az. Az első hatvan perc várakozó állásponton telik. Mikor néztem azt mondtam unalmas, de utána átgondolva - sőt belevéve a film csattanóját - azt kell mondjam, hogy nem volt ez rossz film. Egyszerű, de szórakoztató.

75%

Sleepaway Camp II. - 1988 - USA

Talán nem árulok el nagy titkot - amúgy is kiderül a film 5. percében -, hogy gyilkosunk visszatért. A 2. rész erősen elüt elődjétől. A készítők viccsebbre, sőt szatírikusabbra vették a figurát. Ez nem baj, sőt itt a gyilkosságok is véresebbek mint az első részben. Azonban hiányzik belőle a félelem, és hangulat, ami egy jó horroronak elég fontos kelléke.

60%

Sleepaway Camp III: Teenage Wasteland - 1989 - USA

A harmadik rész teljes egészében másolja a a 2. részt. Egy-két új gyilkossági ötlet, azonban semmi eredetiség.

45%
0
2003. november 17., hétfő 10:57
Nem tudom, ki tudja, de a ROTK-ből kivágták szegény Szarumánt. No, így ki fogja tudni, hogy mi lett a sorsa (mármint a könyv olvasása nélkül)? De állítólag a bővített versionben benne lesz.

Szigorúan pletyka szinten kezelendő

forrás: aintitcool, imdb
0