Keresés

Moziajánló

2003. november 17., hétfő 7:46
Öö. Benne van a nevében: visszapillantó. Belepillantasz, azután a tekintet gyorsan vissza az útra. Mertha közben előtted befékeznek, akkor felkerülsz az Autós szégyentáblára. Vagy más márványalapú hordozóra.
0
2003. november 16., vasárnap 22:28
jó kis lista, habár szerintem az "élő" nem túl helytálló kifejezés, inkább "élő és ereje teljében lévő" lenne a megfelelő, már ami az aktuális filmjeiket illeti. todd haynes-t lecserélném todd solondzra, linklatert smithre, noét kassovitzre, vagyis talán mégse. :]
0
2003. november 16., vasárnap 22:23
whale rider: nem akartam párhuzamot vonni, de lehetetlen nem összehasonlítani az egykoron harcosok voltakkal, hisz mindkét film a murawai-k tradicionális értékeit állítja szembe a modern család problémáival. a whale rider kevésbé keményen, realisztikus helyett misztikus úton közelíti meg a témát, de nem kevésbé hatásos módon. nagy piros pont jár azért, hogy a bálnák énekét mellőzték a filmből.

fucking °am°al: svéd vígjáték tinikről, de korántsem tiniknek. bár a történet meglehetősen szokványos mederben lépeget (azt az apró kis gikszert leszámítva, hogy leszbikus csajokról van szó), a film narratívája az, amelyik kiemeli az átlagos off-beat filmek közül. lehet, részben a kézi kamera és a DV minőség is tehet róla, de én a jellemeket baromi hihetőnek éreztem: s hiszem, hogy a mai fiatalok pont úgy viselkednek, mint e film szereplői. hangyák a pitében mellett érdemes lenne ilyen filmeket is preferálni.
0
2003. november 16., vasárnap 21:51
A ma élő 40 legjobb filmrendező, brit kritikusok összeállítása

Mondanom sem kell, hogy nem értek velük egyet :)
0
2003. november 15., szombat 11:09
3-szorra csak összejön alapon? Akkoris késő bánat már..
Azért megnézem ezt is..
0
2003. november 15., szombat 10:50
Samuel L. Jackson nyilatkozta az Episode III-ról:

"...Azt hiszem, a III. Epizódban Lucas egyértelműen választ ad egy csomó kérdésre, ami az emberekben évek óta él arról, hogyan történtek bizonyos események, vagy miért az lett egy adott szereplő sorsa, ami, ki köthető ehhez, ki kapcsolható ahhoz. De azt hiszem, megtette azt is, amit egy csomó ember kért, és talán még többet is, mert az emberek olyan dühösek voltak az első epizód kapcsán, mert azt gondolták, csupán egy gyerekfilm, majd a második epizód után is, mert... mert nem adott választ a kérdéseinkre.

Úgyhogy most összerakott mindent. Komor, shakespearei... felnőttes a film, és durvább, mint az egy Star Wars-mozitól megszokott. Remélhetőleg ezzel az epizóddal már meg lesznek elégedve..."

Úgy legyen!!!!
0
2003. november 15., szombat 10:24
Balhé - Crime Spree

Már a felütés sejtet két dolgot: márpedig itt gyenge poénok következnek és lopunk szemérmetlenül ahonnan tudunk. Jelent esetben Taratino és Guy Ritchie volt a forrás. A Ravasz, az Agy... számtalan jelenete köszön vissza szinte egy az egyben. A poénok egy részén jól lehet kacagni, de sajnos a legtöbbjük erőltetett és óvodás, őskori poén. Harvey Keitel csak a nevét adja a filmhez, mert szerepe egy nudli. Gérard Depardieu sincs annyit jelen a vásznon, mint amennyire számítana az ember, ergo tehetségét ő se tudja megcsillogtatni. A francia kultúra vs. amerikai kultúra jó ötlet lett volna, de az se lett kellőképpen kiaknázva.
A franciák megpróbálták a maguk ricsis filmjét megcsinálni, de inkább egy asterikszes blődlibe fulladt.
Egyszer nézhetős. 10/6
0
2003. november 15., szombat 5:00
Balhé - Crime Spree

Nagyon rég volt már utoljára, hoyg úgy jöttem ki a moziból, hogy de jól szórakoztam!! Ez a film ilyen. Ilyen még akkor is, ha  sztori, az események és még talán a karakterek is visszaköszönnek már valahonnan. De mégis nagyon jó. A sznészek egytől egyig kitűnő alakítást nyújtanak, a történet bár kiszámítható, mégsem okoz csalódást és magával tudja ragadni a nézőt. A poénok pedig... nos a poénok pont ott vannak és pont annyi van belőlük, ahol és amenni kell. Nem szájbarágós, nem eröltetett, nem túlzásba vitt. Pont jó, pont elég ahhoz, hogy néha majd megszakadtam a röhögéstől, adott esetben egy egyszerű kérdésre adott 'yes' válaszon. :-)

Ajánlom mindenkinek, aki igényesebb szórakoztatásra vágyik a műfajban, mint az Amerikai pite és társai.

Nekem, itt és most ez a film 10/10
0
2003. november 14., péntek 19:32
Ajánlanám ezt a fantasztikus filmet de még nem került Magyarországra.

Amerikában most lesz januárban DVD premier.

Touchstone-os így elvileg az Intercomnak kéne forgalmaznia de mikor felhívtam őket nem tudtak semmit róla.

Hosszú évek óta egy igazán jó film Costnertől ami sorra hozza az elismeréseket.

10/10-es alkotás!

Igazán remélem, hogy nem csak DVD premier lesz Magyarországon!
0
2003. november 14., péntek 19:23
:))
0
2003. november 14., péntek 19:13
naponta többmillió baromarcú csinálja meg ugyanezt.
0
2003. november 14., péntek 10:54
Ez az a film, aminek az elején a baromarcú a visszapillantóba bámul, ahelyett, hogy az utat figyelné??
0
2003. november 14., péntek 10:47
Mindegy.Akkor csak szórják bele ezután is, és akkor még nézhető lesz a film.Mert szerintem már most biztos hogy ez a film jobb, mint a Texasi Láncfűrészes remake-ja.Volt szerencsém azt is látni, igaz csak nagyon gyenge minőségben, de az egy kurva szar film.A Wrong Turn pedig egész jó.
0
2003. november 13., csütörtök 23:34
valami ilyesmi
0
2003. november 13., csütörtök 23:31
forgatókönyvíró? hm, volt ennek forgatókönyve? nekem úgy tűnt, hogy beszórták a levesbe a gyilkos túrát, a texasi láncfűrészest, a túistacsapdát, stb stb, aztán ez jött ki belőle.
0
2003. november 13., csütörtök 23:26
Véleményem szerint is, az utóbbi idők, egyik legjobb horror filmje.Jó lenne, ha egy-két rendező, illetve forgatókönyvíró példát venne erről a filmről.Mert ugye mostanában elég sok a gyengécske alkotás ebben a műfajban.
0
2003. november 13., csütörtök 22:17
szerintem egész jó volt. ahhoz képest, hogy a recycling gépezet gyártotta ezt is. pörgött rendesen, egy-két gyilok egész ötletes, a csajok meg jók. már amíg éltek. :]
0
2003. november 13., csütörtök 22:04
láttam és nem volt valami nagy szám. tényleg nem sok horrort láthattál ha ezt ennyire hatásosnak tartod :)
0
2003. november 13., csütörtök 21:02
Látta valaki a Wrong Turn (2003) című filmet? Azért kérdem mert sok itt a horrorr rajongó és ez egy elég durva filmecske. Én egyáltalán nem vagyok oda az ilyen filmekért de ez parásabb volt mint bármi más, igaz nincs túl nagy összehasonlítási alapom. Szóval ebben a filmben kb. 5 percig van sötét, a többi nappal játszódik de így is végig szorítottam a széket. Iszonyú para és ötletes megoldások vannak benne. Ajánlom mindenkinek.
0
2003. november 11., kedd 23:55
Újranéztem immár dvd-ről a The Hours-t és meg kellett állapítanom, hogy Kitano Bábok c. filmje mellett ez mindenidől legérzelmesebb és legszebb filmje.

A két legjobb dráma amit valaha láttam
0
2003. november 11., kedd 8:39
Jövőre Starship Troopers 2??? Alcíme: Hero of the Federation (nagyon eredeti).

Végignézve a szereplőket egy ismerős név sem tűnt fel, de a forgatókönyvet ismét Ed Neumeier jegyzi, és a rendezői székben nem más ül, mint a legendás trükkvarázsló, Phil Tippett.

Képek vannak a www.starshiptroopers2.net-en, így első blikkre akár az első filmből is lehetnének.
0
2003. november 11., kedd 7:38
Azt kérdezte nyuszi, hogy ezt 99-ben honnan tudtad.
0
2003. november 11., kedd 7:37
Asszem én már sohasem leszek fogorvos, mert nem értek az ilyen gyökerek kezeléséhez.
Amennyiben jól emlékszem, de javíts ki, ha tévedek, akkor azok a légies ezmegazok egy Edlund interjúból, meg asszem egy cikkből álltak. Jó, ezeknek nem kell hinni, hiszen Edlund egy nulla, meg is szűnt a cége, úgy kellett neki. Leírtam egy párszor, hogy láttam képeket, amik mutatják, hogy báboztak. Jó, nekem sem kell hinni, mert minek, biztosan csak hazudok.
Na, az a tucat ember kimerült háromban, köztük van szerénységed is. A cáfolatok kimerültek néhány amazonról meg ilyen helyekről vett filmkritikákban. Ez már sokkal meggyőzőbb. Meg persze jöttek az ilyen értelmes beszólások, hogy "Nézzd meg a filmet". Ez már észérv a javából. Meg nem tudom, miből veszed, hogy nem látok egy filmet, és úgy kritizálom - ez biztosan valami születési rendellenesség nálad.
Azt meg hagyjuk már, hogy ki hisztizik, te is biztosan dobogós lennél egy ilyen versenyben.
0
2003. november 10., hétfő 19:23
ketten is. néhány hozzászólással lejebb. észérveket közöltem amolyan adjistenfogadjisten stílusban. ne szívd mellre, de most úgy szóltam hozzád, ahogy te szoktál másokhoz. :] + észérvek. :]

de már kezdem sejteni, mi a te fiksza ideád. szerinted azok a felhők az égen csak egyszerű felhők, semmi különös. hát nem. azt a felhőréteget olyanná alkották az emberek, hogy ha gép éri, azon nyomban elpusztul (neoék hajója sem csak azért purcant ki, mert csak). ugyan miből állna a gépeknek építeni egy tornyot, ami a felhők fölé ér, s a többit tudod... legalábbis remélem, habár úgy tűnik, alapvető hiányosságok figyelnek nálad.

amúgy ezzel megcáfoltam az előző "nem érdemes vitázni a mátrixról ezért meg azért" kijelentésemet is. basszus, hogy erre még eddig nem gondoltam. ejj.
0
2003. november 10., hétfő 19:18
édes öregem. nem később lesz ciki, már akkor ciki volt, amit váltig állítottál légies ezmegazra hivatkozva, amit vagy tucatnyi emebr cáfolt meg, s kb. térden állva kérlelt, hogy uygan, rakd már be egy picit a filmet, s nézd már meg, de te nem. te láttatlanban állítottad, hogy egy szem cgi alien nem volt a harmadik alienben. no, ekkor voltál nagyon ciki. :]

amúgy fogadd őszinte gratulációm: ezzel a hozzászólásoddal egyetlen érvet sem sikerült felhoznod, sem tenmagad kijelentését alátámasztandó, sem az enyémet meghazudtoló. fikagombós-gyártásból és sértődött nyafogásból viszont ötöst érdemelsz. érvelj, baszd meg, ne csak hisztizz! :D

száz kilométerről senki sem beszélt, a "neo nem volt képes a tüzijátékos trükkre"  dolog pedig tény és való - a második rész végén jött rá, hogy kell csinálni. igaz, nem volt túl jó benne, kómába is került azon nyomban.

0