Keresés

Moziajánló

2003. november 9., vasárnap 8:54
(spoiler) excat: ha neo szépen odaballag smith-hez, hogy gyere, csinálj ki, csak "picikét" lett volna gyanus, s smithnek talán beugrott volna az, ami végül is a végzetévé vált: ha egy program léte értelmetlenné vált (smith célja eredendően ugyebár az, hogy eliminálja neo-t, ahogy azt hangsúlyozza néhányszor), akkor az törlődik. nem, neo azt tette, amit vártak tőle (hehe, orákulumos rizsa), s ütötte-verte egy darabig smith-t, amíg az annyira bepipult, hogy csak ment előre és előre... egyenesen a végzetébe.

az persze más kérdés, hogy ha az első részben neo főbelövi magát, akkor nem lett volna ez az egész - de világbéke sem. :]
0
2003. november 9., vasárnap 8:49
(spoiler) bomarr: te sem figyeltél... a több száz mechwarriort szinte percek alatt lenyomták. 1o perc alatt maradt is vagy 13. az őrszemek amúgy ezenkívül gondoskodtak az őrtornyok likvidálásról is, valamint biztosították, hogy a fúrók tovább dolgozhassanak. sz'al csupa stratégiailag "jelentéktelen" dolgot műveltek. a rajban történő támadást már korábban megmagyaráztam. az állatvilágban is számtalan példát lehetne erre mondani, a természet pedig biztos nagyon szarul csinálja.
0
2003. november 9., vasárnap 8:42
csak csipegetek:

(spoiler) excat: a mozaikszóra már nem emlékszem, de az az őrszempusztító nagy fényes izé nem csupán az őrszemeket, de a védelmet is kiiktatja. nem túl jó ötlet.

a két szerencsétlen nőn kívül vagy 3465234 gyalogos is a fúróra hajtott, csak erre már nem emlékszel...

az őrszemek rajzása: pont e kapcsán röhögtem nagyot a trója előzetesén: ott figyel egy 5oo hajóból álló raj egy olyan "stabil" és "kiszámítható" felületen, mint a tenger. kiváncsi leszek, hogy a filmben azt is láthatjuk-e majd, hogy hány hajó ütközik össze és sülyled el, miközben eljutnak A-ból B-be. szegény marcus aureliusnak volt úgy 15o hajóból álló flottája, s azt is szépen beosztotta, de oda se neki. visszatérve az őrszemekre: a mozgásuk azért összehangolt, pattern-követő, mert ha szétszóródtak volna, az rosszabb lett volna, mint stalingrad: ütközés hegyek, sentinelek potyognak, mint legyek.

a bakancsos szöveg: a fordítók hibája, a "buckle up boot" azt jelenti bakancskötögetésen túl, hogy összeroskad, magába zuhan, kétségbeesik. állítólag a film szinkronja borzalmas: én feliratosan láttam.

a gépek megálltak, amint elhangzott a "béke" szó. hisz ők elsősorban mindig is békére vágytak. lásd: animátrix. most mondhatod azt, hogy miért várják el tőled azt, hogy nézd meg az animátrixot, játszd végig az enter the matrixot, meg ilyesmi. erre is van egy magyarázatom: mert megtehetik. :]
0
2003. november 9., vasárnap 8:24
(spoiler) stackpointer:

fel is mentek szépen az égbe, aztán akkor vetted elő a pöcsöd, mert arra már nem emlékszel, hogy a hajó hasznavehetetlen roncsként zuhant onnan alá, sőt az egyik főhős bele is halt a légibalettbe.
0
2003. november 9., vasárnap 8:15
és én is:

m1-1-m2-m3: 1o/9-1o-7-8
0
2003. november 9., vasárnap 8:03
műszál is van a világon. a mechwarriorok nem úgy festettek, mint amik ócskavasból vannak. gondolom, az első mátrix idején a készítőknek még fogalmuk sem volt arról, hová fognak kilukadni (valszeg a nebulobazárt is úgy nyúlták le), s valamilyen szinten tartaniuk kellett magukat a külsőségekhez.
0
2003. november 9., vasárnap 1:53
ui.: csak egy dolgot nem értek. ha zion lakossága ért ilyen hiperszuper, s valszeg nem olcsó harci robotok gyártásához, akkor normális göncöket miért nem tudnak szerválni?

Ugyan már, ez a Zioni divat. Egyébként valószínűleg ócskavashoz könnyebb hozzájutni odalent, mint gyapjúhoz.
0
2003. november 9., vasárnap 0:50
szerintem nem túlzás. sőt. pont az volt a gondom, hogy ebben a filmben NEM volt romantika, kb. 2 percet szántak neki középtájon + még egyet a végén. a többi ilyen kész átverés show a'la ezer másik szivatós vígjáték.
0
2003. november 9., vasárnap 0:41
Azért túlzás ezzel összehasonlítani, főleg hogy ott nem volt semmi romantikus vagy annak szánt jelenet sem. Clooney-nak legalább voltak rendes érzelmei is. De tényleg hideg film, amit elbaromkodtak. És pont azt szeretem benne, hogy egy Story-magazinba beillő történetet screwball-comedyként mesél el és ezzel egyfajta paródiát csinált belőle. És nem hiszem, hogy ez lenne Coenék legkommerszebb filmje, maximum annak reklámozták. De a főcíme azért remélem neked is tetszett yummi sadie!
0
2003. november 9., vasárnap 0:26
jéghideg a riviéra vadorzói remake (ami szintén egy újra :).
0
2003. november 9., vasárnap 0:21
A Kegyetlen Bánásmódot én nem tartottam romantikus vígjátéknak, legalábbis a felszín alatt nagyon gonosz film. Persze értem azokat, akinek nem tetszik, viszont engem megragadott.
0
2003. november 9., vasárnap 0:12
intolerable cruelty

új filmjükben a coenék megint screwballt hajigálnak, hahotázás helyett azonban csak mosolygásra késztetik a nézőt, amely kénytelen egy-két amerikai pitébe illő grimaszoláson vihorászni, mert ha már úgy ülsz be egy filmre, hogy ez vígjáték lesz, akkor nevetned kell. valamin, akármin, de muszáj. örültem nagyon a coen-filmek szokásos arcképcsarnokának, a mellékszereplők zseniálisak, mint mindig, s ami meglepő, clooney is nagyon rendben van: úgy játszik, mint még soha, everett mcgillnek és foley-nak is odatesz. igazán nem ő tehet arról, hogy a forgatókönyv gyenge, ennek köszönhető, hogy a filmből nem csupán a vicc és az értelmes cselekmény hiányzik, de a romantika is, s ez egy "romantikus vígjáték" titulussal bíró produkció esetében elég nagy hátrány. a vérprofi clooney-t a film felénél hirtelen lecserélnek egy idióta grimaszművészre, zeta jones hideg, mint a konyhakő, sz'al a hősökért sem nagyon dobogott a szívem, úgyhogy mire sok ostoba fordulat, s kényes arizonai ördögfióka recycling után végre egymásra találnak, nem töltött el melegség. az igazat megvallva: le se szartam.

matrix revolutions

no, végre sikerült befejezni a trilógiát. a földig érő bőrkabátot elrakhatjuk, s előbb-utóbb újra ciki lesz félhomályban napszemüveget hordani. hálás vagyok a wachowskiéknak a mátrix trilógiáért, hoztak végre vmi újat az amerikai mozinak, nem csupán felkavarták az akciófilmek állóvizét, de ki is lötykölték egyesek lábára, hadd méltatlankodjanak felhangon. a második fejezetet ugyan nem értettem, pedig a nagyotmondó rizsát sikerült elkülönítenem, de mégsem vágtam, miről cseveg az a fehéröltönyös bácsi a monitorszobában. ezek után rendesen meglepett a harmadik epizód szimplicitása. lazán kötődik csak a második rész katyvaszához, a szereplők kivétel nélkül mindnyájan visszatérnek, de most már vigyáznak a szájukra. persze, most is megmosolyogtató butaságokat mondanak, de legalább tőmondatokban teszik azt. sz'al a harmadik rész a dolgok rendezéséről és a nagy-nagy háborúról szól, ahogy azt ígérték. az első óráját untam kissé, sok volt a duma, kevés az akció, a második fele viszont rendkívüli látványorgia, s a lezárás is ügyesre sikerült. no, de ennyi volt. kíváncsi vagyok, mi lesz a következő nagy dolog.

ui.: csak egy dolgot nem értek. ha zion lakossága ért ilyen hiperszuper, s valszeg nem olcsó harci robotok gyártásához, akkor normális göncöket miért nem tudnak szerválni?

0
2003. november 8., szombat 22:27
Na, ma volt szerencsém megtekinteni a

Mátrix Forradalmakat..........
      Hát, az összecsapott komersz gagyi szar kutya fasza hozzá képest..........
      10/1

Kegyetlen bánásmód
       Egy nagyon jópofa, igényes romantikus vígjáték. Kellemes volt nézni. Nem
       volt sem zavaró, tolakodó, sem pedig lankadt, unalmas.
       10/8

Kill Bill
        Huhh, még meg kell emészetni, de csak szuperrelatívuszokban érdemes róla
        beszélni. Igaz még csak egyszer láttam, de nálam valószínű megkapja  
        "MASTERPIECE" minősítést.....
        10/10

valamint még a napokban láttam a

Freddy vs. Jason-t is, ami már annyira szar hogy az már jó! Igazi nyolcvanas évekbeli trash, horror film. És végig szórakoztató!
10/6
0
2003. november 7., péntek 20:26
no de félre minden negatív gondolattal! A jövőhéten megnézem mégegyszer, aztán majd lesz belőle valami! :-)))
0
2003. november 7., péntek 20:21
Szerintem ha kicsi kis esze volt, akkor tudta, hogy nem képes elpusztítani. Nem is hiszem, hogy ez lett volna a célja, tekintve a végkifejletet...
0
2003. november 7., péntek 19:38
matrix revolutions 10/9
kill bill 10/8
0
2003. november 7., péntek 18:08
ezt a sok szőrszálhasogatást... csoda, hogy nem hasad ketté a Kanál is...
nem kéne túlzásba vinni;)
0
2003. november 7., péntek 17:49
Neo el akarta pusztítani.. De hát nem sikerült.. Azzal, hogy őt is "megfertőzte" nagy hibát követett el..  Így lett egyensúly.
0
2003. november 7., péntek 15:39
Aont túl, hogy ezzel akarták fokozni a feszültséget, mi értelme volt a végén Neo és Smith összecsapásának? Hiszen ha egyszerűen odaballag és átváltoztatják, ugyanezt érte volna el, nem?
0
2003. november 7., péntek 14:55
Spoiler!
Mr Smith mitől vált hirtelen sebezhetővé?

Gép mintát kapott az ügynökből... Így már könnyen kicsinálhatta. Akár egy vírust.
0
2003. november 7., péntek 14:54
Spoiler!
Mr Smith mitől vált hirtelen sebezhetővé?

Gép mintát kapott az ügynökből... Így már könnyen kicsinálhatta. Akár egy vírust.
0
2003. november 7., péntek 14:46
Az első részben nem azt mondja Morfi, hogy ez az EMI az egyetlen fegyverük az őrszemek ellen? Géppityuról szó nem volt. Vagy csak rég láttam?
0
2003. november 7., péntek 14:30
Ez már eényleg csak kötözködés, de amikor a felhők felett a szemükbe tűzött a nap, illett volna legalább egy picit hunyorogni. Már ami Trinityt illeti :-))

Egyébként ahhoy képest nem kapkodták el a őrszemek a gyilkolászást, mert elég sokáig eltartott mire végeztek az utolsóval is.

Ja és még egy - nekem - zavaró tényező. Eddig akárhányszor ütköztek meg a hajók az örszemekkel, vagy elbújtak valahol, vagy elpusztultak. Ehhe képest itt elég hosszasan elvonatoztak. Különösen érdekes ez, annak fényében, hogy a többi esetben maximum néhány őrszem támadott, itt meg rengeteg. De ez megint csak kötözködés a részemről és ha a többi esemény nem lett volna olyan amilyen, akkor ez  nem is idegesített volna.

Engem igazán az zavart, hogy én valami mást vártam, mint egy átlagos, szokásos akció filmet. Épp ezért sokkal jobban idegesített itt a csata lehetetlen volta, mint amikor Bruce Willis mindenkit leöldös. Ezért is írtam, ha nem lett volna az első rész olyan amilyen, akkor valószínűleg nagyon tetszett volna az utóbbi két rész, mert egy látványos akciófilmet vártam volna és ez meg is volt. No de ez van. A film így is - úgy is kasszasiker lesz! - sőt, már az is és a Watchowskiéknak szerintem ez a legfontosabb.
0
2003. november 7., péntek 12:45
Készséggel. Mire Neo kijelenti, hogy túl sokan vannak, addigra már elég közel kerülnek a városhoz. Ráadásul a felhőkben a hajót rendesen megcsapkodják a villámok, le is áll az egész, zuhannak vissza mint egy darab kő. Valszeg önmagában mégsem olyan jó ötlet bemenni a felhők közé, aztán bízni abban, hogy majd sikerül feljutni és újra beindítani a hajókat.

Ami az APU-kat illeti, tényleg elég sebezhetőek voltak. Ennek megfelelően az őrszemek gyakorlatilag percek alatt szétszedték azt a többszáz darabot, ami várta őket. Az őrszemek pedig azért repültek együtt, mert ha az a többezer őrszem nekiáll összevissza repkedni, nincs az az AI ami megakadályozza, hogy ne ütközzenek folyamatosan össze.
0
2003. november 7., péntek 11:18
Még egy kis adalék az IMDb-ről: több mint 72m $-ba került a 18013 kópia legyártása, ui 96 országban startolt egyszerre a film. Nem sámli ez az összeg.
0