Keresés

Moziajánló

2003. november 7., péntek 11:00
Hát, beletrafáltál, mert szerintem nyitva hagyták a végét egy folytatáshoz. Ha majd Silver apó következő négy Cindy Crawford stílusú akciómarhasága elviszi a kosztpénzt, és Larry vagy melyik felesége meg megkopasztja a bratyókat, akkor bizton számíthatunk új rész(ek)re is. De ne legyen így.
0
2003. november 7., péntek 10:29
és akkor majd jön az újabb trilógia, ami a folytatásokat meséli el.. és ha az is sikeres lesz, akkor egy másik, ami az előzményeket... :-)))))
0
2003. november 7., péntek 9:22
Na, akkor 1 kis box office.

A Revolutions 43,1 m $-t kapált össze szerdán világszerte, ebből 24,3-at USA-ban és Kanadában.
0
2003. november 7., péntek 7:52
Amúgy engem nagyon nem elégített ki ez a magyarázat arra vonatkozóan, hogy Nejjó hogyan tudta megállítani a csáposokat az előző rész végén. Kómás lett mert nem volt még felkészülve, de nem is halt meg, mert arra sem volt felkészülve - bassszzz, aki ezeket a szövegeket írta. Asszem Larrynek vagy melyiknek kevesebbet kellett volna foglalkozni a felesége ruháinak próbálgatásával, és többet a scripttel.
0
2003. november 7., péntek 7:31
Nagyon nem figyelhettél a filmen.

Mé', szerinted egy moziban, ha nem az asszonnyal nézem a filmet, akkor még mi mást lehet csinálni? Nem a pöcsömmel játszottam, elhiheted.
Én úgy emlékeszem, hogy Nejó kijelenti, túl sokan vannak, hát levegőzzünk kicsit feljebb. De javíts ki, ha tévedek.
0
2003. november 6., csütörtök 22:19
Revolutions

A következő csavart hiányoltam a filmből:

Kiderül, hogy Neo és company gép (azt hiszik magukról, hogy emberek és a gépek ellen harcolnak). A mátrix valójában a gépeket felügyeli (az emberek rég megnyerték a háborút), akik azt hiszik, hogy ők uralkodnak az emberek fellett. Mátrix a mátrixban. Két ember van csak: az orákulum és az építész.

Ez valahogy nem derült ki a filmből. Erről a novemberi Cinemában lehet olvasni.
Mindegy, jó kis dezinformáció volt. Többet ért ez a pletyka számomra, mint az egész film.
0
2003. november 6., csütörtök 21:39
mondjuk tudtam, hogy az Aliens-ről beszél, de annak ez a hivatalos és végleges címe.. nem Alien 2..
0
2003. november 6., csütörtök 20:47
Azt mondogatták nincs kanál, én azt mondom ennek a filmnek meg 3-ik része nincs ;)
0
2003. november 6., csütörtök 20:08
Aliens => IMDb:

Also Known As:
Alien 2 (1985) (USA: working title)
0
2003. november 6., csütörtök 19:24
Alien 2? Az milyen film? Én nem láttam...
0
2003. november 6., csütörtök 19:06
Nem értek teljesen egyet a Kaszmannal mert nincs ilyennek kellett lennie hanem ilyenné tették. "Inkább hiszek abban hogy én irányítom az életem"

Egyébként a film nagy csalódás azok számára akik választ vártak a kérdéseikre amik felmerültek az előző film közben és végén.Én is közéjük tartozom és elkeseredtem mert a tervező mondatai így értelmetlennek tűnnek. A bejfejezés is gyerekes hiszen miért kötnének velünk békét a gépek ha erőfölényben vannak, illetve tudván hogy miattunk van ez az egész.

Hiányoltam azt is ami az előző részben megvolt a változatosság és az hogy részekre lehetett bontani a filmet.Ebben volt egy nagy csata a gépek ellen és egy a Smith ellen és kész. A szereplők is eltűntek és nem túl sok szó a francia további sorsáról (Ő is Smith lett és vajon könnyen adta az életét?). Na mindegy a zene azért jó volt és itt ott a csata és harjelenetek is.

Az ítélet legyen 10/6
0
2003. november 6., csütörtök 19:03
Nem értek teljesen egyet a Kaszmannal mert nincs ilyennek kellett lennie hanem ilyenné tették. "Inkább hiszek abban hogy én irányítom az életem"

Egyébként a film nagy csalódás azok számára akik választ vártak a kérdéseikre amik felmerültek az előző film közben és végén.Én is közéjük tartozom és elkeseredtem mert a tervező mondatai így értelmetlennek tűnnek. A bejfejezés is gyerekes hiszen miért kötnének velünk békét a gépek ha erőfölényben vannak, illetve tudván hogy miattunk van ez az egész.

Hiányoltam azt is ami az előző részben megvolt a változatosság és az hogy részekre lehetett bontani a filmet.Ebben volt egy nagy csata a gépek ellen és egy a Smith ellen és kész. A szereplők is eltűntek és nem túl sok szó a francia további sorsáról (Ő is Smith lett és vajon könnyen adta az életét?). Na mindegy a zene azért jó volt és itt ott a csata és harjelenetek is.

Az ítélet legyen 10/6
0
2003. november 6., csütörtök 18:55
A Forradalmak mint külön önálló film 10/10, leginkább az Alien 2 őre hasonlít szerintem.  Mint A MÁTRIX és így a trilógia része max 10/3.  Sajna
0
2003. november 6., csütörtök 18:36
:))))
0
2003. november 6., csütörtök 18:25
Embereeek!!! Rájöttem!!! Azért lett ilyen (szar) a "Forradalmak", mert ilyennek kellett lennie... :)
0
2003. november 6., csütörtök 17:40
Megnéztem a The day after tomorrow előzetesét.Elég jó kis filmnek ígérkezik
0
2003. november 6., csütörtök 17:36
SPOILER
Ha már a film nagy relytéjeiről beszélünk: Szóval ezek az őrszemek mire is voltak jók??? Betörnek Zionba majd elkezdenek össze-vissza repkedni gondosan ügyelve arra hogy kikerüljék a lépegetőket. Persze a csatát nem lehetett volna másképp megoldani, hisz ha az összes őrszem irtó gyorsan rádurran a lépegetőkre akkor azoknak annyi, igy kitalálták azt a szánalmas variációt hogy az őrszemek nagyrészt az emberek körül repkednek. Több jelenet is volt hogy a csávó tüzelget az őrszemekre azok meg tojnak rá. Aztán ha véletlenül eszükbe jut hogy lekell gyakni egy embert azt se akárhogyan teszik. Elöszőr összesűrűsödnek, aztán megindulnak szép lassan miközben az elől lévők spirális alakban hátra mennek hogy minnél később érjenek oda és minnél tovább tudjon lőni a kapitány csávó.
Valakinek egyébként eszébe juthatott volna hogy a lépegetőkre nagy ötlet lenne feltenni pár aknavetőt vagy rakétavetőt. Akkor még értelme is lenne...

De mindegy. Ezek apróságok. Ha jó film lett volna simán szemet hunynék ezek felett.
0
2003. november 6., csütörtök 16:32
Én nem mondtam, hogy jó volt a 2-nak, de a Forradalmak-ban abszolúte de szétesett volta dramaturgiája. A jelenetek hossza sokat nőtt, szemben a 2. résszel, bár ott is eltűntek szereplők 15 percre (pl. Neo megmenti Morpheus-t az autópályán). De hogy a zion-i csatában fél órára kiiktassák a kulcsfontosságú szereplőt, az már nagyon rossz. Fél órára teljesen leállt a sztori, viszont csináltak többezer tonna töltényhüvelyt. És a haldoklós rész meg feleslegesen elnyújtott. Bocsi, nem bírom ki, hogy ne szapuljam a filmet. De úgy érzem, átvertek.
0
2003. november 6., csütörtök 16:26
dramaturgiailag??????????

Mert a Mátrix 2-mek volt olyan?????????
0
2003. november 6., csütörtök 16:23
>nem tartottak ott biztos ami biztos alapon 1-2 hajót?
Szerintem az őrszemek pillanatok alatt szétszedték volna, repülni úgysem tud, a földön meg elég sebezhető. EMP-t szerintem nem akartak használni, bár utolsó lehetőségként tényleg tarthattak volna egyet a dokkban. Az EMP-vel szerintem az volt a gáz, hogy az egyetlen dolog, ami nem sérül, az a tüzelő hajó. A robbanás ugyanúgy kiviszi az emberek védelmét is.

>Többünkben felmerült - talán már írtam is - hogy eredetileg mégsem volt kialakult koncepció a Mátrix trilógiára.

Én biztos vagyok benne, hogy nem volt. Például kizártnak tartom, hogy Smith-t, kinyírják az első rész végén, ha eredetileg is őt szánják főellenségnek, márpedig ez elég jelentős eleme a történetnek.

Summa summárum, én a moziban elejétől végéig élveztem a Reloadedet és a Revolutionst is, és szerintem ez a lényeg.
0
2003. november 6., csütörtök 15:56
Már eleget anyáztam a filmet, úgyhogy még egy dolog ba***a a csőröm. Sokan azzal védekeznek, hogy "csak akkor érted meg, ha láttad az Animátrix-ot, meg végignyomtad az Enter The Matrix-ot". De könyörgök, egy filmnek (vagyis 3-nak) így kereknek kéne lennie. De játsszam végig a játékot, hogy megtudjam, miért játssza más színésznő az Orákulum-ot? Aki persze a megszokott szöveggel meg is magyarázza, valami "Azért tettem, mert meg kellett tennem" színvonalú ködösítő mondatot nyom le, de pontosan nem emlékszem rá. Meghalt a színésznő és egy hülye ürüggyel mást raktak bele. Ennyi. Ezért voltak jók azok az Animátrix-részek, amelyek csak közvetett kapcsolatot tartottak a filmhez. Cimborám mondta jól a Forradalmak után : ezt nem is a Wachowski-ék rendezték. Ami a legsúlyosabb, hogy a 2-3-at egyszere forgatták, mégis minőségileg, dramaturgiailag mennyire más mindkettő. De még a párbeszédek minősége is.
0
2003. november 6., csütörtök 15:44
SZEGÉNY "Forradalmak"... 10/4

Most még mély a gyász, majd később kifejtem :(
0
2003. november 6., csütörtök 15:30
Ha már spoiler, akkor... :-)

A Zion-i csatát túl látványosra akarták csinálni és így inkább nevetségessé vált. Először is nem értem, hogy ha már készülnek a csatára, miért nem tartottak ott biztos ami biztos alapon 1-2 hajót? Hiszen egy jó parancsnoknak fel kell készülnie mindenre.. Na jó, tegyük fel, nem volt elég jó a parancsnok és egyébként is szétlőtték a hajókat. De azt sem értettem, hogy miért nem volt ott helyben ilyen fegyver? Miért kellett ehhez egy hajó? Aztán. Az is ciki volt, hogy azon a két szerencsétlen nőn kívül senkinek nem jutott eszébe kilődözni a fúró robotokat? És különben is, kézzel gyártjuk a bombát??? És végül. Ott volt az a 250e őrszem. Reálisan nézve, mibe került volna nekik 1 perc alatt elintézni ott mindenkit, akéármennyire is lövöldöznek? Pillanatok alatt ellephettek volna mindenkit, ahelyett, hogy körbe - körbe repültek volna ráadásul mindezt úgy, hogy minél jobb célpontot nyújtsanak. Nem értem, mire volt ez jó? Ennyire hülye volt a MI? Vagy féltette szegény őrszemeket, hogy minél kevesebb pusztuljon?

A bakancsos szöveg valóban kegyetlen volt! Azt hittem akkor leesek a székről. Trin halála szintén eltúlzott volt, de ezzel úgy voltam, hogy egy ilyen szerelem után, kötelező giccsesen monologizálni.

Nekem továbbra is fenntartásaim vannak a gépek és Neo közötti egyezséggel, mert nem tartom logikusnak, hogy akkor amikor elpusztíthatna mindenkit, megáll. Holott tisztában kell lennie azzal, amit a végén ki is mondtak, hogy  a béke csak ideig - óráig tartható. Tehét véleményem szerint nem logikus, még akkor sem, ha nem a gépek kezdték az egészet.

Többünkben felmerült - talán már írtam is - hogy eredetileg mégsem volt kialakult koncepció a Mátrix trilógiára. Csak egy ötlet lehetett, hogy ha bejön az első rész, akkor még csinálunk belőle 2t. Mert ez jól hangzik.

Azt hiszem még számos ponton bele lehetne kötni a filmbe, de talán sehol sem érdemes. Talán semmi több nem volt a cél, mint hogy emberek milliói vitatkozzanak azon, hogy miről is szólt a trilógia, hogy az volt-e egyáltalán, vagy volt-e egyáltalán valami? És ha ez volt a cél, ezt tökéletesen teljesítették, hiszen még jó ideig téma lesz ez, azt hiszem.

0
2003. november 6., csütörtök 15:19
Nem így van, mert miközben robbantgatott Neo, eszébe jutott, hogy fel kéne menni a felhők fölé. Na most ezt Zion fölött is meg lehetett volna tenni. A vakegér Neo úgyis csak nyáklapokat lát meg LED-eket, simán kiszúrta volna azt a 3 kábelt 5000 m magasan. Szóval ez egy szimpla hatásvadász jelenet volt, ami kb 2 millió dollárt vett el éhező gyerekek szájából.
0
2003. november 6., csütörtök 15:09
"ha ilyen ecerű kikerülni a védelmüket"

Nagyon nem figyelhettél a filmen. Ahhoz, hogy egyátalán a város közelébe jussanak kellett egy Neo, aki távrobbantott néhány ezer őrszemet. Még pár ezer Neo és simán beveszik a gépek városát...
0