Ha már spoiler, akkor... :-)
A Zion-i csatát túl látványosra akarták csinálni és így inkább nevetségessé vált. Először is nem értem, hogy ha már készülnek a csatára, miért nem tartottak ott biztos ami biztos alapon 1-2 hajót? Hiszen egy jó parancsnoknak fel kell készülnie mindenre.. Na jó, tegyük fel, nem volt elég jó a parancsnok és egyébként is szétlőtték a hajókat. De azt sem értettem, hogy miért nem volt ott helyben ilyen fegyver? Miért kellett ehhez egy hajó? Aztán. Az is ciki volt, hogy azon a két szerencsétlen nőn kívül senkinek nem jutott eszébe kilődözni a fúró robotokat? És különben is, kézzel gyártjuk a bombát??? És végül. Ott volt az a 250e őrszem. Reálisan nézve, mibe került volna nekik 1 perc alatt elintézni ott mindenkit, akéármennyire is lövöldöznek? Pillanatok alatt ellephettek volna mindenkit, ahelyett, hogy körbe - körbe repültek volna ráadásul mindezt úgy, hogy minél jobb célpontot nyújtsanak. Nem értem, mire volt ez jó? Ennyire hülye volt a MI? Vagy féltette szegény őrszemeket, hogy minél kevesebb pusztuljon?
A bakancsos szöveg valóban kegyetlen volt! Azt hittem akkor leesek a székről. Trin halála szintén eltúlzott volt, de ezzel úgy voltam, hogy egy ilyen szerelem után, kötelező giccsesen monologizálni.
Nekem továbbra is fenntartásaim vannak a gépek és Neo közötti egyezséggel, mert nem tartom logikusnak, hogy akkor amikor elpusztíthatna mindenkit, megáll. Holott tisztában kell lennie azzal, amit a végén ki is mondtak, hogy a béke csak ideig - óráig tartható. Tehét véleményem szerint nem logikus, még akkor sem, ha nem a gépek kezdték az egészet.
Többünkben felmerült - talán már írtam is - hogy eredetileg mégsem volt kialakult koncepció a Mátrix trilógiára. Csak egy ötlet lehetett, hogy ha bejön az első rész, akkor még csinálunk belőle 2t. Mert ez jól hangzik.
Azt hiszem még számos ponton bele lehetne kötni a filmbe, de talán sehol sem érdemes. Talán semmi több nem volt a cél, mint hogy emberek milliói vitatkozzanak azon, hogy miről is szólt a trilógia, hogy az volt-e egyáltalán, vagy volt-e egyáltalán valami? És ha ez volt a cél, ezt tökéletesen teljesítették, hiszen még jó ideig téma lesz ez, azt hiszem.