Keresés

Moziajánló

2015. május 7., csütörtök 21:17
Rendben. :)
Én nagy képregény fan vagyok ám. :)

Nem tudom, a Daredevilt nem láttam még, de itt akár utalhatnak az első részre is, mert azért ott is kapott rendesen New York.
Nah de majd ha lesz mindegyik részhez felirat és megnézem akkor visszatérünk rá. :)
SuperHeRo
0
2015. május 7., csütörtök 21:15
Ja, tényleg, mielőtt elfelejteném, már most szólok, hogy május 28-án mutatják be idehaza azt a filmet, amelyik Franciaországban tavaly a legsikeresebb volt,  Németországban pedig a második legsikeresebb.

Olyan filmek előtt végzett a német bevételi listán, mint például A Wall Street farkasa, A galaxis  őrzői, Így neveld a sárkányodat 2, Demóna, Majmok bolygója, X-Men-Az eljövendő múlt napjai, Amerika kapitány-A tél katonája, A csodálatos Pókember 2, Lego kaland, Rio 2, Godzilla, stb. Franciáknál még elsöprőbb fölénnyel nyert, náluk kétszer annyit termelt, mint a lista második helyén álló film. Ilyesmi legutóbb az Életrevalók kapcsán fordult elő ezekben az országokban.

A címe: "Qu est-ce qu on a fait au Bon Dieu?" (kb. annyit jelent, hogy Mit csinált a Jóisten?) nálunk a roppant fantáziadús, überkreatív "Bazi nagy francia lagzik" címmel fog futni.

A sztori nagyjából ez:

Claude Verneuil és felesége, Marie katolikus szellemben nevelték fel négy lányukat, Isabelle-t, Odile-t, Ségolene-t és Laure-t. A három legidősebb közülük már megházasodott, szüleik legnagyobb tragédiájára mindegyikük más-más vallású és etnikumú, szefárd zsidó, muszlim arab és kínai férjekhez. A Verneiul szülők mindent megtesznek azért, hogy azt láttassák, elfogadják vejeiket, de nehezükre esik tagadni előítéleteiket: a családi összejövetelek így csupa kellemetlenséget tartogatnak számukra. A házaspár utolsó reménye a legfiatalabb lányukban van, és azt remélik, hogy Laure egy napon majd egy katolikus férfit visz haza bemutatni a családnak. Elkeseredésükben a család régi barátjának agglegény fiát is megpróbálják összeboronálni lányukat. Nem tudják, hogy Laure-nak már van egy választottja, akihez hozzá is szeretne menni feleségül. Amikor Laure bejelenti nekik, hogy választottja katolikus és Charles-nak hívják, a szülők fellélegeznek, és még azt is elnézik neki, hogy a férfi színészként dolgozik. Az első találkozáskor azonban döbbenten veszik tudomásuk, hogy a férfi színes bőrű bevándorló, Elefántcsontpartról származik.

A vígjátékban röpködnek a rasszista beszólások, a vallási-, etnikai- politikai hovatartozáson élcelődő poénok, szóval nálunk is garantált lesz a siker. :)

Múlt hónapban voltak itt francia barátaim, akik egy héten át istenítették a filmet, ők többször látták moziban és mesélték, hogy voltak olyan alkalmak (amilyenek szintén az Életrevalóknál fordultak elő legutóbb), hogy csak elővételben lehetett jegyhez jutni, mert folyamatosan megteltek a mozitermek.

Nyilván nálunk nem lesz ekkora őrület, de az Életrevalókhoz hasonló szájról-szájra reklám hosszabb időre reflektorfényben tarthatja a remek komédiát.

Részemről megtörtént az első lépés. :)

most posts by TM
0
2015. május 7., csütörtök 19:27
Naná, hogy ott leszek! Megbeszéltük! :) Egyszer már dumáltunk úgy tavaly nyáron, hogy én a strandon voltam, te meg a telefonomban. :)
most posts by TM
0
2015. május 7., csütörtök 19:18
Pünkösdkor megyek barátokkal körbebringázni a Balatont. Ha lent leszel beugrok :)
0
2015. május 7., csütörtök 19:16
Hú, nézd meg, aztán majd beszélgessünk róla! Hátha egyszer már sikerül összefutnunk valahol. :)
most posts by TM
0
2015. május 7., csütörtök 18:07
Ezzel én is szemeztem, most meg a kedvem is megjött :)
0
2015. május 7., csütörtök 16:56
Az új barátnő

François Ozon ismét remekelt! Érdekesen helyrerakott ez az alkotás, mivel az ember ugye hajlamos azt hinni, hogy neki már ennyi filmmel a háta mögött, meg pláne ilyen férfi-nő (és ezek tetszőleges párosításai)témában már nem lehet semmi újat kitalálni/kitálalni. Erre jön ez a film, és minden borul. :) Jaj, nagyon tetszett! Nem egy sétagalopp, apósom dobott is mellettem pár hátast a játékidő alatt a kis konzervatív beállítottságával. :)
Romain Duris nagyszerűt alakít a filmben, melynek cselekményét vétek lenne elkotyogni, viszont még pár helyen elcsíphető a film, úgyhogy hajrá! :)

most posts by TM
0
2015. május 7., csütörtök 16:39
Jót írtál, hasonlóan vélekedek én is a filmről, így megfogalmaztad helyettem is. :)
most posts by TM
0
2015. május 7., csütörtök 16:30
Qrvára nem akarom beléd beszélni, ha így érzed, akkor qrvára fóbiád van. Nekem általánosságban ez a véleményem, tökmindegy, hogy Jóskapista vagy Gipszjakab a beszélgetőpartnerem.
most posts by TM
0
2015. május 7., csütörtök 16:22
Qrvára nem érzem magam ezért vesztesnek, bármennyire is próbálod belém beszélni. Dolog sokkal egyszerűbb: neked van trailerfóbiád, nekem nincs.

Egy jó trailert (pl. SW) képes vagyok 20-30-szor is megnézni. Ez van.
0
2015. május 7., csütörtök 15:38
A Daredevilnél rögtön az elején kiderül, hogy A bosszúállók mozifilm utánra pozícionálják, legalábbis a "világ látta, ahogy fél New Yorkot lerombolják" mondat valószínűleg erre utal.

Na, örülök, hogy neked is hasonló az ízlésvilágod, illetve, hogy az én mostani érdeklődésem egybevág a te régebb óta tartó érdeklődéseddel. Majd még diskurálhatunk ezekről, ha lesz kedved és nekem is! :)
most posts by TM
0
2015. május 7., csütörtök 15:24
Csak a magad nevében.
most posts by TM
0
2015. május 7., csütörtök 15:23
A téma konkrétan most a Bosszúállók 2. kapcsán jött elő. Itt ugyebár még annyira sem kellett előzetest látni, fotót, posztert, plakátot, hogy az ember anélkül is vágja, hogy mire vesz jegyet. Persze sok erre szakosodott, egymást majmoló oldalon hányják az infókat az emberek arcába, az internet ebből a szempontból is káros, mert ilyen fura függőséget képes okozni.
most posts by TM
0
2015. május 7., csütörtök 15:21
"meg ismerem a színészeket és a rendezőket, írókat, hogy tudjam azt,...."

:)

Na így futhatunk lyukra igazából.

"Nem tudsz te semmit, Havas Jon!"
0
2015. május 7., csütörtök 15:11
looser=vesztes

Mindenképpen vesztes lesz az, aki egy film kiragadott pillanatait előre látja, mivel amikor azok a megfelelő dramaturgiával övezve, a film fontos részeinél felbukkannak, akkor már nem fogják azt a hatást tudni kifejteni a nézőnél, aki ezt már zanzásítva, ömlesztve egy semmilyen összeállításban, nulla érzelmi faktorban már látta.
De ugyanúgy vesztes az is, aki egy ilyen előzetes által hibás prekoncepciót hoz létre magában és túlzott elvárásokat támaszt egy filmmel kapcsolatban, azután pedig csalódik, vagy pedig az előzetes arról győzi meg, hogy az adott film pocsék lesz, holott lehet, hogy csak hatásvadász az összeállítás, vagy szimplán szarul van összevágva.
Számomra fentiek miatt a trailerek a moslékok. Szubjektíven összevágott manupulatív szkeccsek, pokolra velük!
Annyit értek a filmekhez, meg ismerem a színészeket és a rendezőket, írókat, hogy tudjam azt, hogy mit kívánok megnézni, de ha alkalmasint mégsincs ilyen előtanulmányom, akkor sem esem kétségbe, szeretek felfedezni ismeretlenül is filmeket.
most posts by TM
0
2015. május 7., csütörtök 14:57
Nyugi azért nem néztem meg mindegyiket. ;)

Köszi otthon mozgok a filmek és sorozatok világában. ;)
Napi szinten olvasom a különböző filmes oldalakat.

A Carter-t megnéztem én is, a Daredevilnél megvárom amíg lesz mindegyik részhez felirat. A Carter nekem is tetszett, a Daredevil-ben is vannak utalások ide-oda. :)
Igen tudom, hogy lesz több sorozatuk is, sőt már olyat is olvastam, hogy a Bosszúállók 3-ban már lehet ők is benne lesznek. Nah de ez majd kiderül még.

A Gotham nem rossz, nekem az elején nem nagyon jött be de utána már egyre jobban. Jó látni, hogy miből lesz a cserebogár. :) Igaz már inkább azt nézném, hogy Bruce nagyobb és már készül a Batmanségre. :D

A Flash nekem nagyon bejött, a mostani sorozatokból az tetszik a legjobban. Jó volt a crossover az Arrow-al. Viszont az Arrow 3.évada szerintem nem valami jó, az nem annyira jön be. A Flash meg lehet azért tetszik ennyire mert neki nem annyira ismerem a történetét, csak pár animációs filmben láttam. De szerintem nagyon jól felépített sorozat. Kíváncsi vagyok, hogy tudják-e ezt a szintet hozni majd a 2. évaddal is.

SuperHeRo
0
2015. május 7., csütörtök 13:34
"Nem szabad trailert nézni, hányszor mondjam már el! ;) Az csak a lúzereknek való."

Ismerem árnyaltabb álláspontodat is, de ez így, ilyen formában borzasztóan nagatív: nem tartom magam lúzernek, de trailerek nélkül el sem tudnám képzelni az életem. Így is sok szarba belefutok, ha nem lenne előválogatási lehetőségem, még több moslékot láthatnék.

Tudom, hogy Te direkt nem nézel semmit előre, de aki akar és kíváncsi, hadd ne legyen már ettől lúzer... ;)
0
2015. május 7., csütörtök 12:29
Érdekességképpen megemlítendő, hogy a DC is ráerősített a tévés jelenlétre. Ebben a szezonban startolt el a "The Flash" és a "Gotham". Hamarosan rájuk is sort kerítek. :)
most posts by TM
0
2015. május 7., csütörtök 12:13
Nem szabad trailert nézni, hányszor mondjam már el! ;) Az csak a lúzereknek való.
Ajánlom a "Carter ügynök" minisorozatot is! Nyolc részes és abszolút hozza az első (tehát a jobbik) Amerika kapitány mozifilm hangulatát.
Most egyébként a Daredevil sorozattal ismerkedem, ez egy 13 részes széria, mely egy négy különböző sorozatból álló "sorozat-sorozat" első tagja. Daredevil után decemberben jön majd a Jessica Jones-sorozat, jövőre pedig Iron Fist és utána Luke Cage, legvégül pedig a "The Defenders", amiben mind a négy karakter benne lesz.
Ez a programterv-modell hasonlatos a Marvel mozifilm-stratégiájához, de ez valahogy televízióban egyelőre nem annyira zavar, mint moziban. :)
most posts by TM
0
2015. május 7., csütörtök 12:02
Jaja én is nézem a sorozatot, szerintem ez a 2.évad jobb, mint az első volt.
Én is külön örülök az utalásoknak a sorozatban a többi Marvel filmre. Jól kitalálták ezt a készítők.

Én szombaton megyek majd megnézni a filmet. Remélem tetszeni fog és, hogy a trailerben nem lőttek el belőle sok mindent. :)
SuperHeRo
0
2015. május 7., csütörtök 1:16
- Kétlem, hogy túlélik.
- Ez egy óriási csalódás, de tényleg. Még senki sem élte túl a kísérlet ezen szakaszát, amit földönkívüli eszközzel végeztünk.
- Nos, természetesen az ikreken kívül. Viszont Strucker Sokoviában tartja őket. Jó lenne, ha nem ők lennének az egyetlen életképes tesztalanyaink.

- Feltételezem,hogy a Hidra nem tudta, hogy Loki jogara volt az a fegyver, amivel megöltek, de lefogadom, hogy tudták, hogy képes irányítani az elmét.
- A kezükbe kerülve katasztrófát okozhat. Coulson, kérlek mondd azt, hogy tudod, hol van!
- Sokoviában. Biztosra veszem, hogy List is oda tart jelenleg.

- Raina, beszélj hozzám!
- Látok egy jogart. Gyönyörűséges, veszedelmes. Ennek még nincs vége. Hatalmas pusztítás...

- Elküldtem mindent, amit találtam Strucker tartózkodási helyéről.
- Coulson, miért nem mondtad el Gonzalesnek, hogy valójában miért akartál bejutni arra a a Hidra bázisra? Hiszed vagy sem, ők minden döntést szavazással hoznak meg.
- Tudom. És biztos voltam benne, hogy ha őszinte leszek, akkor elveszítjük a szavazást, így tettem, amit tennem kellett.
Még egy dolog. A Théta-protokoll. Készen áll?
- Igen, készen áll. Itt az ideje összehívni a Bosszúállókat.

... ez borzalmas. Jiajing, ez...
- Mit láttál?
- A következmények lesújtanak ránk. Fémemberek fogják feldúlni a városainkat...
...és a világ örökre meg fog változni.

No, ezek után senki nem mondhatja, hogy "A S.H.I.E.L.D. ügynökei" tévésorozat csak úgy van a mozifilmek mellett. A fenti dialógusok a múltheti rész legvégén hangzanak el, simán utánapasszintható a Bosszúállók: Ultron kora mozifilm.

Az a film, ami néhány nappal ezelőttig még nem igazán foglalkoztatott, de az említett remek sorozatnak hála, nagyon kíváncsi lettem, hogy mi fog történni a továbbiakban. Szerencsére az előzetesen levetített Star Wars és Hangya-trailerekről lemaradtam, így azokat majd a maguk idejében fogom előre látni, ahogy e film képsoraihoz is csak most először volt szerencsém.

Mondhatni "in medias res" módon nyit a film, az alkotóknak már nem kellett bíbelődniük a karakterekkel, meg azok összeismertetésével. Az ikreket is már láthattuk korábban, több ízben is. Akárcsak Thanost, merthogy még ő is előfordul majd ebben a filmben. Sőt, még A Gyűrűk Urából ismerős arc is felbukkan, és persze Stan Lee cameójáról sem kell lemondania a nézőnek.
Maga a film talán egy fokkal halványabb lett, mint az első rész, ami nyilván a sztoriból fakad. Legalább is számomra az első felvonás idegeninváziója intenzívebb és nagyobb léptékű volt, mint ez a mostani történet. Bizonyos tekintetben a most látottak nem sokban különböztek a Vasember 3-ban átéltektől. Persze uncsinak ez sem mondható, és a látvány mellé kellőképpen adagolva van a humor is, úgyhogy egy kellemes matinéfilmezésre kiválóan alkalmas.
Technikai jellegű infóból még kettőt a végére: a film ezúttal nem 1.85:1-es, hanem 2.35:1 képarányú, így érdemes hátrébb ülni a teremben, illetve a pluszjelenetért csak a rövid, animált főszereplő-névsorolást kell végigülni, utána jön, ami jön, de az azt követő 7-8 perces stáblistát már nem, mivel a legvégén már nincs további jelenet.

Jó szórakozást! :)
most posts by TM
0
2015. május 4., hétfő 16:28
Negyvenezer feletti nézőszámmal nyitott az Argo 2. Hogy ez mekkora szám? Például az első rész nyitóhétvégéjének több, mint a duplája. Vagy például alig kevesebb, mint múlt hónapban A beavatott: A lázadó kezdőadata. Kérdés, hogy hogy folytatódik a film iránti érdeklődés. Vannak, akik már most háromszor látták. :)
most posts by TM
0
2015. május 4., hétfő 11:05
Jó volt, talán jobb is mint az első rész.
Nálam egyedül a minden kritikus által kiemelt, istenített Kulka volt gyenge, de az nagyon.

Spoilers ( a f@szt az)

A legnagyobb geg számomra, mikor a japó csajnak a Lada ablakba beszorítja Pszihó a lábát, lassan tekerve a kurblit. Azon majd leestem a székről. Azt az amcsik úgysem fogják érteni.:D
A másik már idézetesbe átment poén a "-Tegyél egy nullát a végéhez! -De Tibi nullát, mért nem inkább a tízszeresét kérted?!
:)

Nézzük a végén a stáblistát és egyszer csak Nagy Feró neve tűnik fel, kérdem az meg hol volt, de csak utána lesz a kis betét részben.
0
2015. április 30., csütörtök 16:11
Hát elolvastam a hogyvolt-on a tegnapi ÉH-t és hát ja, érdemes volt :) Az elején majdnem kijöttem az Argo-ról, moslék volt az egész, ráadásul lopkodva volt rendesen a cucc, aztán olyan 15-20 perc után átváltott magyaros szarba és akkor már igazából élveztem... Ilyen igazi primitív bunkó alpári, káromkodós faszság az egész, de én bírom az ilyesmit... Politikailag teljesen inkorrekt, a humorát Borathoz meg a Diktátorhoz tudnám hasonlítani, nagyon kemény :)

Amúgy a vetítés után elmondták, hogy a jelenetben (ami az előzetesben is szerepel, ki is verte a biztosítékot), ahol a Tyson nevű fickó lerúg egy gyereket a faszba, az a saját fia :D El lett próbálva sokszor, szóval nincs gond :) Az elsőt nem láttam, ahhoz nem tudom viszonyítani, aki nincs ki idegileg a magyar filmektől, a baszdmegeléstől, gecibazdmegektől, az ki fogja bírni. Meg kell mondjam, nekem feküdtek a poénok.

Most megyek felköpök és aláállok :)
0
2015. április 30., csütörtök 15:34
Na, érdemes volt kihagyni az Éden Hotelt az Argo 2.-ért :D ?
0