- Kétlem, hogy túlélik.
- Ez egy óriási csalódás, de tényleg. Még senki sem élte túl a kísérlet ezen szakaszát, amit földönkívüli eszközzel végeztünk.
- Nos, természetesen az ikreken kívül. Viszont Strucker Sokoviában tartja őket. Jó lenne, ha nem ők lennének az egyetlen életképes tesztalanyaink.
- Feltételezem,hogy a Hidra nem tudta, hogy Loki jogara volt az a fegyver, amivel megöltek, de lefogadom, hogy tudták, hogy képes irányítani az elmét.
- A kezükbe kerülve katasztrófát okozhat. Coulson, kérlek mondd azt, hogy tudod, hol van!
- Sokoviában. Biztosra veszem, hogy List is oda tart jelenleg.
- Raina, beszélj hozzám!
- Látok egy jogart. Gyönyörűséges, veszedelmes. Ennek még nincs vége. Hatalmas pusztítás...
- Elküldtem mindent, amit találtam Strucker tartózkodási helyéről.
- Coulson, miért nem mondtad el Gonzalesnek, hogy valójában miért akartál bejutni arra a a Hidra bázisra? Hiszed vagy sem, ők minden döntést szavazással hoznak meg.
- Tudom. És biztos voltam benne, hogy ha őszinte leszek, akkor elveszítjük a szavazást, így tettem, amit tennem kellett.
Még egy dolog. A Théta-protokoll. Készen áll?
- Igen, készen áll. Itt az ideje összehívni a Bosszúállókat.
... ez borzalmas. Jiajing, ez...
- Mit láttál?
- A következmények lesújtanak ránk. Fémemberek fogják feldúlni a városainkat...
...és a világ örökre meg fog változni.
No, ezek után senki nem mondhatja, hogy "A S.H.I.E.L.D. ügynökei" tévésorozat csak úgy van a mozifilmek mellett. A fenti dialógusok a múltheti rész legvégén hangzanak el, simán utánapasszintható a Bosszúállók: Ultron kora mozifilm.
Az a film, ami néhány nappal ezelőttig még nem igazán foglalkoztatott, de az említett remek sorozatnak hála, nagyon kíváncsi lettem, hogy mi fog történni a továbbiakban. Szerencsére az előzetesen levetített Star Wars és Hangya-trailerekről lemaradtam, így azokat majd a maguk idejében fogom előre látni, ahogy e film képsoraihoz is csak most először volt szerencsém.
Mondhatni "in medias res" módon nyit a film, az alkotóknak már nem kellett bíbelődniük a karakterekkel, meg azok összeismertetésével. Az ikreket is már láthattuk korábban, több ízben is. Akárcsak Thanost, merthogy még ő is előfordul majd ebben a filmben. Sőt, még A Gyűrűk Urából ismerős arc is felbukkan, és persze Stan Lee cameójáról sem kell lemondania a nézőnek.
Maga a film talán egy fokkal halványabb lett, mint az első rész, ami nyilván a sztoriból fakad. Legalább is számomra az első felvonás idegeninváziója intenzívebb és nagyobb léptékű volt, mint ez a mostani történet. Bizonyos tekintetben a most látottak nem sokban különböztek a Vasember 3-ban átéltektől. Persze uncsinak ez sem mondható, és a látvány mellé kellőképpen adagolva van a humor is, úgyhogy egy kellemes matinéfilmezésre kiválóan alkalmas.
Technikai jellegű infóból még kettőt a végére: a film ezúttal nem 1.85:1-es, hanem 2.35:1 képarányú, így érdemes hátrébb ülni a teremben, illetve a pluszjelenetért csak a rövid, animált főszereplő-névsorolást kell végigülni, utána jön, ami jön, de az azt követő 7-8 perces stáblistát már nem, mivel a legvégén már nincs további jelenet.
Jó szórakozást! :)