Keresés

Moziajánló

2003. november 6., csütörtök 13:16
Én még beletörődnék, de itt még az sem volt. Amit láttam az egy Unreal Tournament volt, szélesvásznon.

Viszont ha már szétszedjük, akkor ne végezzünk félmunkát. Nekem egyből az jutott eszembe a verőfényes-napsütéses-felhők feletti jelenetnél, hogy ha ilyen ecerű kikerülni a védelmüket, akkor hogynem visznek egy marha nagy EMI-t, és durrantanak egyet az acélváros közepin? End of story. Szegény csatisok meghalnak, de azok már úgyis Smithek voltak, vagy mi.
0
2003. november 6., csütörtök 12:59
Van egy új elméletem a Mátrix-ról : tegyük fel, hogy a tesók trilógiát akartak alapból csinálni. Megvolt az első rész, az fasza volt, egy egyedi hangulatú sci-fi akciófilm. Aztán jöttek a B-közép rajongók, elkezdtek teóriákat gyártani (lehet, hogy a filmet a valóságban vették fel a tesók és mi vagyunk a mátrixban :). A W-tesók meglátták a lehetőséget : kaptak 300 millát, hogy 2 részt csinálhassanak, erre azt gondolták, úgyis a rajongókból élünk, kavarjuk meg egy picikét. Csináljuk meg a mi kis "Nagy Balhé"-nkat. Zavarjuk meg őket, azt higgyék, okosabbak lesznek. Tegyünk fel sok kérdést, amire "nem azért vagyunk itt, mert szabadok vagyunk, hanem azért vagyunk itt, mert nem vagyunk szabadok" szintű üres válaszokat kapjunk. Nem baj, ha hosszú a válasz, annál többet töpreng a rajongó. Na de itt a bökkenő : én 10 évvel ezelőtt besz*ptam volna ezeket, de mára már nem. Kicsit öregebb lettem és bölcsebb is talán...(copyright Halász Jutka). Viszont itt vannak azok a tizenéves középiskolások, akik szó nélkül mindent elhisznek, hiszen ők már erősen számítógépfüggő generáció. De pár év múlva ők is okosabbak lesznek, rájönnek, hogy ez az egész egy baromság és azon gondolkodnak, hogy a 300 millióból mennyi éhes szájat lehet betömni. Keanu Reeves fizetése OK, neki sajna van elég baja most.
  Nem akarok senkit sem megbántani, nem primkózok le senkit, de ami a sztori mögött van az sajna okoskodás, semmi több. Törődjetek bele, hogy a trilógia a látványról szól.
0
2003. november 6., csütörtök 12:42
Hirtelen arra tudok gondolni, hogy meglátta mennyire kopaszodik.

Amúgy fogalmam sincs. Ami még rosszabb, nem is érdekel.
0
2003. november 6., csütörtök 12:42
"És mi változott azóta? Semmi."

Ezen a mondaton egy emberként röhögött mindenki a moziban. Erre nincs mentség.
Én mindig is mondtam, hogy a Mátrix a látványról szól, de az első részben legalább nem voltak ciki párbeszédek, meg üres dumák.

Mr. Smith : " Ez nem fair!"  Jujj, ezt sem kellett volna.
0
2003. november 6., csütörtök 12:39
Én is összesítek:

Mátrix 1-Animátrix-2-3/8-9-2.5-2
0
2003. november 6., csütörtök 12:31
SPOILER!!!!

azt mondja meg nekem valaki, hogy Mr Smith mitől ijedt meg a Neos bunyó végén? Mitől vált hirtelen sebezhetővé? Jah.. és mi volt a film vége? Egy új Mátrix?

kb ennyi kérdés jutott eszembe, pedig tegnap este volt még vagy 20, de közben rájöttem, hogy azok nem is olyan fontosak. ezt a rész is inkább az akciók miatt érdemes megnézni.

Matrix Trilogy 10/9-8-8
0
2003. november 6., csütörtök 11:54
Na szóval, a Mátrix Forradalmak (SPOILER):

Ami jó volt benne : fényképezés, zene, az őrszemek támadásának néhány jelenete, valamint a végső csatának pár pillanata. És a Kölyök, akinek ugyan sablonos szerepe van, valamiért mégis szimpi volt.
  A negatív dolgok : színészi játék 0. Nem mondom, eddig sem voltak nagy alakítások benne, de most mindenkit statisztává redukáltak a tesók. Aztán ott van a Vasutas. A 2. részt telepakolták különböző programokkal, hogy a kedves rajongótábor teóriákat találjon ki, vajon melyik vallás melyik figuráját azonosítsa bennük. Gondoltam, itt már nem lesz ilyen, de tévedtem. Aztán a bár előtti lövöldözős jelenet : teljesen mellőzi a dinamikát, ötletet, ami egy akciójelenetnél ugye fontos. Bellucci cickói számomra negatív volt, ennél azért többet ért a szerepe is és a nő is. A zion-i csatajelenet nem volt rossz, csak szerintem sokat lőttek benne. Tudták, mire számíthatnak, szóval azt a rohadt hajót már előbb is elküldhették volna. Negyedmillió őrszem, jézusom, szét akarták volna lőni mindet? Szóval nekem kicsit hatásvadász volt, csak a látványra ment. Viszont Neo-t fél óráig nem láthattuk közben (igaz ő sem látott semmit). Trin (vicces becenév) halála volt a mélypont, döbbenetesen hosszú, ráadásul vérciki szövegek voltak benne (most védekezzetek nyugodtan, hogy egy haldokló nem mond Shakespeare-szintű szöveget, de ez azért már túlzás volt). A Neo vs. Smith bunyó jól kezdődik, de aztán teljesen érdektelen lesz ráadásul a CGI-s bullet-time ökölcsapás... szóval béna volt. Az Orákulum zárószövege (a béke addig tart, ameddig tartania kell) már csak utolsó rúgás volt. Na és ott van az a vallás-dolog a filmben. Értem, hogy párhuzamok vannak a Kereszténységgel és a Buddhizmussal meg még sok mindennel. Na de mi ennek a célja? Mert szerintem csak okoskodás. Mátrix 1/2/3 : 8/5/2 pont
0
2003. november 6., csütörtök 10:58
A Tom Cruise-os fickóban először én is a törpikét láttam, de rájöttem, nem lehet Ő, mert bukósisakban nem látszanak a fogai. :)

Bassssszzz, ma reggel még nem röhögtem, de ez jó volt :-)))))))))))))
0
2003. november 6., csütörtök 10:52
Ja, és az előzetesben kiírták, hogy a Halálos Iramban producerétől (Heal H. Moritz, halál rá!). Nem láttam semmi összefüggést benne. :) A Tom Cruise-os fickóban először én is a törpikét láttam, de rájöttem, nem lehet Ő, mert bukósisakban nem látszanak a fogai. :) A Troy jó volt, bár rövid. Last Samurai meg egy vacak, annyi, hogy Cruise egy újabb országban mutatja meg, mennyire jó fej. Egyébként nem az.
0
2003. november 6., csütörtök 10:45
Mátrix 3

Sikerült a lehetetlen és a bratyók még a második részes ütyködésüket is alulmulták. Nem koptatom fölöslegesen a billentyüzetem mivel stackpointer leirta azt amit én is gondolok.
Ez a film egyszerüen szánalmas...
0
2003. november 6., csütörtök 10:33
a Troy viszont tetszett.
0
2003. november 6., csütörtök 10:33
azt az előzeteset mi is láttuk. "Vas" ez a film megyar címe. borzalom...
0
2003. november 6., csütörtök 9:10
Ha már a film előtti trailereket emlegettem, akkor ezt sem hagyhatom ki.

Volt egy Torque c. hihetetlenül ígéretes, és minden bizonnyal eredeti film előzetese. Mondom, jé, ebben Tom Cruise jáccik. Ja, nem, nem Tom, csak valaki, aki úgy néz ki mint Tomi a Last Samuraiban (na, ez is megérne egy misét). Száguldoztak ide-oda a mocikon, és mondom, jé, ez pont olyan, mint a gagyi M:I 2 motoros üldözése. És ekkor leesett a tantusz: nem elég, hogy valakinek tetszett az a szar, még filmet is készít belőle. Hát, én biztosan kihagyom.
0
2003. november 6., csütörtök 8:56
Még külön megemlíteném, hogy ilyen giccses befejezéssel talán még Spielberg maestro sem tudta ennyire elcseszni az utóbbi filmjeit.

De a jó pont jár a film előtti (kicsit harmatos) Troy trailerért.
0
2003. november 6., csütörtök 8:48
Pontosan így van. Ezért írtam két sorral alább, hogy mennyire szar volt a film. Amúgy biztosan vannak jó pszihiáterek, akik segíthetnek a betegségeden.
0
2003. november 6., csütörtök 8:09
Ha-ha, látom te nagy Mátrix rajongó vagy!Nem baj, hisz nagy az Isten állatkertje ,te is elférsz benne.Egyébként a készítők, pont az ilyen menetelő barmoknak alkották ezt a "művet".Gondolom te a film alatt háromszor is beleprüttyentettél a nadrágodba élvezetedben.Tiéd a világ örülj neki!!!!
0
2003. november 6., csütörtök 8:05
De nagy a szád! Bezzeg Te is ott álltál, hogy Esmeralda szemműtétjére adakozhass :-)))).
0
2003. november 6., csütörtök 8:05
hmmm... na jó. Megnézem mégegyszer, átgondolom mégsokszor :-)

Egyébként igazad lehet. Némileg kevertem a két filmet és nem vettem figyelembe az előzményeket (Második reneszánsz).
0
2003. november 6., csütörtök 8:03
Mindegy,biztosan jól eladható film/DVD/lesz idehaza,egy ilyen agyatlan országban mint a miénk,ahol Isauranak is pénzt gyűjtöttek a felszabadítására.Ez kell a népnek!!!
0
2003. november 6., csütörtök 7:58
Hát, minden várakozásomat alulmúlta a Mátrix Forradalmak.

Végig az volt az érzésem, hogy a Reloadednél beleadtak apait-anyait a látvány meg az okos filozofálgatások terén, annyira, hogy át is estek a paci túloldalára, és itt meg kifogyott a nafta, az egész már csak gurul a lejtőn lefelé.
Kezdenek egy laza tíz-húsz perces "mélyenszántó gondolatok" adagolásával, mintha nem lett volna elég ilyen az előző részben. Aztán szívenütött a tény, hogy két program összeházasodott és gyermekük lett, akit nagyon, de nagyon imádnak. Lehet, hogy egy pöttyet maradi vagyok, de a programok végezzék csak a dolgukat, a gyerekcsinálást meg bízzák ide.
Szóval már itt az elején a dolog kezd cikivé válni, az ember kényelmetlenül feszeng a székben, és közben azon gondolkodik, hogy nincs-e most éppen BL meccs a tévében.
A mélypont számomra annak a hatalmas igazságnak a feltárása volt, miszerint nehéz remegő kézzel bekötni a bakancsot. Köszönöm szépen, érzem, már nem éltem hiába.
Van benne egy nagy-nagy csatajelenet is, "amilyet még sohasem láthattunk" (by Silver, kicsit elkoptatott frázis, ideje lenne váltani). Én úgy vagyok vele, hogy nem is akartam látni, mellesleg a Reloaded autópályás üldözését meg sem közelíti, sem látvány, sem adrenalin túladagolás terén, úgyhogy sok a füstje, kevés a lángja - hogy én is filozofálgassak egy keveset.
A bratyók minden jel szerint túlságosan el voltak foglalva a rajzfilmek, a képregények meg a játékok babusgatásával, ide már nem jutott elég energizer, ez sajna meg is látszik a végeredményen. Össz-vissz egyszer ért meglepetés a filmben, amikor egy elektrongyos kábelt beletoltak vkinek az arcszerkezetébe, és ez sajna édes kevés. A halál előtti megható végszavakból már a Reloadedben is elegem volt, itt meg már pláne nem kértem volna belőle, de ez úgy látszik egy hollywoodi mánia, a Király visszatérben is lesz minimum egy belőle.
A végén a székből felállva az volt az érzésem, hogy inkább vetítették volna le a második részt, ott legalább volt mit nézni.
0
2003. november 6., csütörtök 7:55
Mátrix 1 még nézhető kategória, a 2. az már csak egy agyatlan kung-fu film, a harmadik meg úgy szar ahogy van.Az utóbbi két részben szinte minden dramaturgiai hiányosságot CGI-vel próbáltak "elsimítani".Kár érte(tük)!!!
0
2003. november 6., csütörtök 7:35
Hát nem tudom pontosan mire gondolsz az egyezkedésnél, de én a következőt látom. Egyrészt a Deus Ex intelligenciája legalább annyira mesterséges, mint mondjuk Smithé, vagy az Orákulumé, márpedig ők az első filmben is mutattak érzelmeket, tehát ezen nem kell fennakadni. Másrészt nem biztos, hogy a Deust olyan nagyon érdekli, hogy mi folyik a Mátrixban (ami nem a gépek világa, csak az erőműben lévő embereké), vagy hogy az (egyik) erőmű környékén pár ember lázadozik, viszont Smithtől rendesen beparázik. Felméri, hogy neki nem rossz üzlet visszahívni az őrszemeket, cserébe megszabadul Smithtől. Ziont amúgy is már rendesen hazavágta, nem sok veszélyt jelent. Harmadrészt Neo békét ajánl, ezt a szót talán most hallja gép először egy ember szájából, és talán fontolóra veszi. Ha láttad a Második reneszánszt, ott a gépek sokáig próbáltak az emberekkel békében élni, és a háborút épp az emberek robbantották ki a gépek ellen. A Deus Ex nem Skynet, nem akarja elpusztítani az emberiséget, a Mátrixot is csak azért hozta létre, mert energiára van szüksége, a napot pedig épp az ember vette el tőlük. Számomra a film talán legvalószínűbb végkifejlete az, hogy a gépek és az emberek tárgyalni fognak és megpróbálják rendberakni azt amit elszúrtak. Zionnak amúgy sem lenne más esélye, láttad mi van odakint.
0
2003. november 6., csütörtök 6:44
Nekem nem is azzal volt bajom, hogy bevállalták ezt a befejezést vagy sem, mert ez így rendben volt. De ez egyezkedés Neo és a ..... között, az szerintem rendkívül banális. Vagy ha mégsem, akkor át kell értékeljem a T3-ban Arnie önmarcangolását, hogy az átprogramozás után elpusztítsa-e Connort vagy sem. Ha ezt valahogy másként oldották volna meg, akkor talán kevésbé hagyott volna negatív élményt bennem a film.

Ezzel együtt - egy lassan átdolgozott éjszaka és elég sok agyalgatás után - annyiban módosítanám az előző értékelésemet, hogy nem volt rossz film.

Egyetértek abban, hogy a 2. és 3. rész teljesen kiegészíti egymást. Viszont épp emiatt nagyon távol helyezkedik el az első résztől. És az az, ami sokakat - engem is - zavar.

Viszont a látványra valóban nem lehet panasz, úgy gondolom, ezt senki nem vitatja. :-)

Mindenesetre a filmen érdemes még gondolkodni és talán újra megnézni. De nem most. Egyelőre nem vágyom az ismétlésre...
0
2003. november 6., csütörtök 2:12
késő van és fáradt vagyok.. de asszem egy 10/8-at megér a matrix:forradalmak
0
2003. november 6., csütörtök 1:54
Mátrix Forradalmak:

Az első rész továbbra is übercsászár, a legjobb. A másodiknak minden percét élveztem (kétszer is), a befejező film pedig egyszerűen fenomenális. Persze egyátalán nem tökéletes, a párbeszédekkel továbbra is bajban vannak a tesók, a Neo-Trinity romantika már az első résztől kezdve erőltetett, az első negyed óra pedig szimplán homage az eredetihez, de inkább üresjárat. Utána azonban beindul a film, a befejezés pedig - hogy is mondjam - méltó egy élőszereplős animéhez (szóval kafa). A történet jóval sötétebb, félelmetesebb mint eddig, és ha nem is teljesen kiszámíthatatlan, van néhány valóban emlékezetes pillanata. A látványra továbbra sem lehet panasz, és hál' istennek itt jórészt a történetet szolgálja, kevesebb a felesleges csitt-csatt.

Őszintén azt gondolom, hogy az első filmnél a tesók sokkal inkább külső forrásokból merítettek (animék, elsősorban a Ghost in the Shell, képregények, kung-fu filmek), míg a második két résznél - én úgy érzem - inkább saját erejükre támaszkodtak. Ez eredményezett némi visszalépést, de mindenképpen segített abban, hogy a három film így valamelyest elkülönül egymástól, és nem szimplán az első rész másolata három példányban.

Szerintem a második és a harmadik rész valami fura módon jól kiegészítik egymást. Nem véletlenül volt ez így kitalálva, és nem véletlenül gondoltam én azt, hogy a Reloadedet leginkább a Revolutions után, illetve azzal együtt lehet értékelni. Ahogyan az első rész szépen ki van egyensúlyozva, úgy egyensúlyozza egymást a Reloaded és a Revolutions. A Mátrix második, akciódús felére hajaz a Reloaded, a Revolutions pedig visszakanyarodik a történet elejére. Így szép kerek az egész. A befejezésről pedig annyit, hogy nekem bejött, és gratulálok a tesóknak, hogy ezt így be merték vállalni. Nem fog mindenkinek tetszeni, és jónéhány kérdésre sem adtak választ, de én örülök is neki, így még sokáig lehet rajta agyalni, vitatkozni. A Kölyköt viszont kihagyhatták volna.

The Matrix / Reloaded / Revolutions :: 10 / 8 / 9
0