Keresés

Moziajánló

2003. október 27., hétfő 20:14
Valóban.. Amerikában most mutatják be. Jó volna ha nálunk is bemutatnák, mégjobb ha ez IS ott lenne az új DVD kiadásban..
0
2003. október 27., hétfő 19:31
Ezt látnotok kell!!!

http://www.alien.com/?agency=thevault&type=north&source=yahoo&size=425x600

Asszem nem lesz direkt link, de a CRTL-INS, SHIFT-INS párosításokkal rakjátok be a böngészőbe, és lássatok csodát :)))   (Aztán lehet hogy csak figyelmetlen voltam és már volt róla szó, de akkor is ;)
0
2003. október 25., szombat 18:53
KilL Bill
0
2003. október 25., szombat 18:52
Kil Bill volume one: tetszett, egyben szívesebben megnéztem volna :( 10/10
Adaptation: végre eljutott a mi mozinkba is (Szfvár).  A Malkovich menethez hasonlóan tele van ötlettel, mondjuk az talán betegebb. Nic Cage nagyon jó öregen.  10/10
Bad Boys 2: kicsit sok a pofázás, de az akciók helyén vannak. Azért pár jó vicc is befigyel. 7/10
Life of Brian: lehet, hogy kiröhögtök, de én most láttam először, sajnos... kurvajó vígjáték!! 9/10
0
2003. október 23., csütörtök 16:22
Hát ha nem is rendezőként, de a vállán viszi a "The Texas Chainsaw Massacre"-t producerként. Jól nyitott a film, majd meglátjuk milyen gyorsan fárad el. Egyébként ez a film váltotta le a Kill Bill-t az első helyről a Boxoffice listán. Hiába no. A lelkes amerikai mozinéző Halloween környékén kötelezően horror-t akar látni.
0
2003. október 22., szerda 8:29
Ja, egy régi klingon mondással - ez teccet.

Őszintén szólva nem is tudom mit gondoljak erről - először korhatáros marhaságra gondoltam, de asszem a forgatókönyvben (ami úgy egy éve letölthető) is így szerepel, viszont egy csákó írta, hogy HK-ban meg ez a rész színes.
Engem így első blikkre zavart, de nagyon, de hátha DVD-n kegyesebbek lesznek velünk.
0
2003. október 21., kedd 18:19
Bruckheimer nélkül valszeg a cipófűzőjét se tudná bekötni :))
0
2003. október 21., kedd 16:54
A Kill Bill nem éppen a populáris műfaj, sőt inkább rétegfilm. Én azon is csodálkozom, hogy ennyire megy.
0
2003. október 21., kedd 14:21
Én viszont szeretném látni, milyen filmet csinálhat Bruckheimer nélkül ez a Bay-gyerek. Örülök annak, hogy Bruckheimer próbál egy picit igényesebb vonalat megütni (A Karib-Tenger Kalózai, Lapzárta), de tény, hogy ők elsősorban popcorn-filmesek. Ami számomra azt jelenti, hogy nem elég bátrak még egy rizikós, ámde eredetibb film leforgatásához. A BB2 ilyen jó Teaser mellett nem is csodálom, hogy sikeres lett (még nekem is tetszett, nem volt benne szöveg). De legyenek már egy kicsit kiszámíthatatlanok. Nem kell művészieskedni, náluk ez a szűrőzött naplementét jelenti úgyis. Csak egy kis kraft kell. Amúgy a Szikla nekem tetszett, mert a sztori fontosabb volt, mint az erőltetett lazaság.
0
2003. október 21., kedd 13:55
ezt elszúrtam... Bay-t akartam írni :)
0
2003. október 21., kedd 13:54
én alapvetően kedvelem Bruckheimer filmjeit. Popcorn-iparos rendezőnek kiváló, és azért láttunk pár jó akciójelenetet a filmjeiben.
0
2003. október 21., kedd 11:47
Értelek, csak mikor jön el az a pillanat, amikor az ilyen érzelemmentes filmek kimennek a divatból? Én még reménykedek ebben, azért is mondtam, hogy idióta lehetek. :) Bay-ről elmondtam már, hogy az érzelmekhez semmit sem konyít, ebbe a humor is beletartozik. 5 filmje alatt egy vicces jelenetet csinált, a Sziklában Cage és Connery első találkozása és Cage szerencsétlenkedik össze-vissza. Ez nem valami sok. Na mindegy, Bay és Bruckheimer miatt így is sokszor felhúztam az agyamat.
0
2003. október 21., kedd 10:32
azon mióta lepődünk meg, hogy a bad boys 2-őt többen nézik, mint a kill billt. ez (sajnos, nem sajnos) egyértelmű.

ui: a szövetség szépen hozott a sokkal baljóslatúbb előrejelzések ellenére, míg a bad boys 2 hozta az elvárhatót, nem bukott és nem is emelkedett ki. a kill bill ellenben szépen teljesít.
0
2003. október 21., kedd 1:55
nem vagy idióta, illetve az a két fekete piperkőc biztosan nagyobb idióta, mint te. :]
0
2003. október 21., kedd 1:34
Bad Boys 2 ilyen korhatárbesorolással (mint Kill Bill), nagy siker, a Szövetség valóban nem nagy siker, de behozta az árát, nem úgy, mint a hasonlóan PG-13-as Trükkös Fiúk, pedig ez utóbbi olcsóbb is volt. :( A lényeg, hogy ma a Corvin 15.45-ös Trükkös... előadásán 3-an voltak, a legkisebb teremben. A nyitóhétvégén meg többen voltak a Bay-filmen, mint a Tarantino-opuszon. Ez egy szomorú tény. Nem tudom, lehet hogy én vagyok az idióta és az a két zsaru valóvan jópofa...:)
0
2003. október 21., kedd 1:23
a szövetség mióta kasszasiker? akkorát bukott, mint a ház. tessék. a bad boys 2 sem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. tessék.
0
2003. október 21., kedd 1:06
Ha nem baj...:)

Amúgy most remélem nem haragszotok meg érte, amiért ezt leírom, de :

SZÉGYEN MINDEN FILMRAJONGÓNAK, HOGY A SZÖVETSÉG ÉS A BAD BOYS 2. KASSZASIKER LETT, A KILL BILL ÉS A TRÜKKÖS FIÚK MEG NEM! MILYEN VILÁG EZ?
0
2003. október 20., hétfő 19:17
gyanús vagy Te nekem! már megint egyformán értékeltünk :))
0
2003. október 20., hétfő 18:55
Kill Bill vol.1:
Bár Quentin Tarantino nevét meghallva már alapból elfog engem valami furcsa gyanakvás, most mégis merészen ültem be legújabb filmjére a moziba (persze ebben az is közrejátszott hogy tudomást szereztem a filmben található kb. 10 percnyi anime jelenetről).
Az első pár perc langyos kezdése után látható verekedés alatt mindenki azonnal a Mátrixra asszociál - tévesen. Bár hogy miért is, az csak később derül ki. Ami viszont szembetűnik - a filmnek különleges stílusa és hangulata van. Ezt köszönheti egyrészt a zseniálisan kiválasztott zenéknek, másrészt a remek beállításoknak. A stáblista alatt olvasható szereplőgárda impozáns bár, de csak egy részük tűnik fel maradandóan a film alatt (ezzel is tudatosítva: folytatásos filmről van szó). Az alapsztorit valószínűleg nem volt nagy agymunka kiagyalni - akár a wc-n ülve is ki lehet okoskodni (lehet hogy T. bácsinak is épp így jutott eszébe). De most nem is ez a lényeg. Hanem az amitől most Tarantino filmjéből úttörő lesz: a japán anime filmekre jellemzően kreált egy élőszereplős filmet, de ez itt most nem a Mátrix. Míg a Wachowskiék az animét csak egy sajátos stílus kifejlesztésére használták fel, addig Q.T. szemtelenül másol. Aki jártas anime berkekben, annak a Ninja Scrollt megemlítve azonnal gyanús mosoly kerül az arcára - nem véletlen. Kawajiri filmje anno bár kis költségvetésű volt, mégis szupererőszakos, és rendkívül dinamikus harcokkal rendelkezett, ergo: felejthetetlen élmény. Ezt most viszontláthatjuk a Kill Billben is. Tarantino és csapata viszont nem csak a koncepciót és a stílust nyúlta le, néhány jelenet itt már zavarba ejtően emlékezteti az embert Kawajiri filmjére. A zsenialitás viszont abban rejlik hogy sikerült megőrizni a rajzfilmes stílust élőszereplőkkel is. Bár fröcsög a vér, de a film sosem válik undorítóvá - sőt: szórakoztató. Az összes jelenetben sokkal több vért használtak mint amennyi valóságos lenne, ezzel is utalva arra, hogy itt valami fantáziaszülte világban járunk. A kulcsszó: komolytalanság. Aki hatalmas szellemi mondanivalóra és mély sztorivonalra vágyik az kopogtasson máshol - itt ugyanis rossz helyen jár! Még a szereplők is olyanok (az összes kamerabeállítással együtt) mintha valami japán animét néznénk. Úgy érezzük akár át is léphetnének egy "nemlétező", rajzolt világba. És láss csodát. Pár perc erejéig valóban animáció formájában peregnek szemünk előtt az események. De ez mégsem okoz zavargást, sőt még csak meghökkenést sem. A rajzolt jelenetek egyébként a film egyik csúcspontját képezik (a film végi mészárlással egyetemben). Ezek bár kevés animált mozgásból állnak (többnyire a kamerával babrálnak), mégis szuper a képek térhatása, és remek a dinamika (bár ezen nem lepődünk meg: ezt a részt japánokra bízták, és mint a stílus mesterei, aligha várható tőlük rossz eredmény). Tarantinoék tehát már a filmen belül adóznak az anime kultúrának. Ami a film végi mészárlást illeti: Q.T. filmjeiben már eddig is megszokhattuk az erőszak ilyen módon történő nyers ábrázolását, de mire addig az ominózus jelenetig eljutunk, már lesz alkalmunk hozzászokni a sok vérhez/bélhez/leszakadó végtaghoz. Az egész filmre jellemző a "Jót, jó helyről másoljunk!" koncepció. Így bár sok ötletet láthatunk a filmben, de tudatalatt (mélyen) tudjuk: ezt már láttuk valahol. Itt viszont ez nem zavaró, csak a (minél felhőtlenebb) szórakozást szolgálja. Uma Thurman bebizonyítja nekünk hogy alkalmas lenne ő is az ügynökökkel vívott harcra a mátrixban - kegyetlen jól verekszik és kardozik. A harci koreográfiáért pedig nem más, mint Ping mester felelt (ismerős? :). És hogy mindenki megnyugodjon: néhány kifejezetten Tarantinos jelenet (pl: szellemes párbeszéd) is akad - rajongók előnyben! Ami pedig meglepő: sokkal emberségesebb mint a rendező eddigi munkássága együttvéve (ezt pedig ha figyelembe vesszük, mennyire erőszakos film is a Kill Bill valójában, most mindenképp elismerő jelző). Tarantino érett és beérett: (ezért most sokan megköveznek) ez a film az első igazán fogyasztható alkotása, kifejezetten nehéz nem odafigyelni vagy unatkozni film közben.
Amit kapunk tehát: újszerű filmélmény, az anime tökéletes implementálása élőszereplős filmekbe. Wachowskiék csak rávilágítottak mi is a lényeg - Tarantino viszont egy-az-egyben lemásolta azt. Újra moziban vagyunk, és filmet nézünk. Ennek pedig örülni kell - manapság már egyre kevesebb a sokszor visszasírt igazi mozis élmény. Ha ilyen irányba mozdul el mostantól a filmek világa, csak örülhetünk: jól járunk. A film bár tényleg félbe lett vágva, valószínűleg senki sem fogja a körmét lerágni hogy "vajh, mi lehet a történet?" (mert abból itt bizony spóroltak). De ettől függetlenül ülünk majd be a második részre, és már az elsőre is rásüthetjük: megérdemeltem kap 10 pontot. Vizsga (vagy egy fárasztó munkakap) után kötelező, egyébként pedig üdítő szórakozás, és kiváló feszültségoldó. Mindenkinek látnia kell!!!

UI: pluszpontot kap tőlem a film a sok japán cucc miatt ami benne van, mínuszt a 17 éves kislány miatt (én NAGYON sajnáltam :). De a kettő kompenzálja egymást: így is marad a 10!
0
2003. október 20., hétfő 1:44
Kill Bill vol. 1 : 10/10

Döbbenetes nagy filmélmény volt számomra, a régi kliséket nagyon jól felhasználta ebben a bosszútörténetben. A zenéje szuper volt, az operatőr meg most megkaphatná az Oscar-t. Végülis sok mindent nem tudok még írni, mert még nincs vége a sztorinak, a legidegesítőbb mégis az utolsó mondat volt a filmben : tudatosult, hogy februárig várni kell a folytatásra. :(
0
2003. október 19., vasárnap 23:40
bad boys 2: a világ legidegesítőbb zsarupárosa ismét közöttünk, hogy az első eresztés után hatszoros költségvetésből kigazdálkodott filmjükben jó 14o percen át üvöltözzenek, anyázzanak, káromkodjanak, meg miegymás. michael bay szokásosan magas fordulatszámra b*szott [hiába, ragad rám vmi] filmjével nem is lenne túl sok baj, ha ez a két f*szfej néha levegőt is venne, s legalább akkor befogná, mikor az akción van a lényeg. a sokat dícsért autópályás üldözés látványos ugyan, de a zöldfülüben láttunk már iylesmit, s mivel ott nem használtak CGI katyvaszt, hát jobban is sikerült. a film végi falurombolós autós marháskodás egy olyan embernek pedig végképp nem tud újat mutatni, aki már látta a rendőrsztorit. kill bill vol.1. a hong kongban eltöltött másfél év végérvényesen betett tarantinonak, s kár, hogy 6 évet kellett várni, hogy végre tető alá hozzon egy filmet, hisz csak töltődött és töltődött ez a hiperaktív tékás ["az elmúlt 6 évben megpróbáltam a lehető legtöbb filmet megnézni, s még ennél is többet dugni"], míg aztán az eredetileg 88 percesnek szánt filmjéből 22o perces szaga lett [állírólag]. ennek első részét láthattuk csak most, így aztán a végső ítélet még biztosan várat magára. rettenetesen tömény volt ez a 1oo perc, éles és nem mindig simulékony váltásokkal; példának okáért a falusi dj módjára kevert zene baromira zavart, de ezzel vége is a panaszáradatnak; a kill bill első osztályú felnőtt szórakozás, s értékéből még az sem von le sokat, hogy miiketől shaw brothersig mindenki megihlette, akinek csak neve van az underground filems fórumokon.
0
2003. október 19., vasárnap 22:44

Bad Boys 2 - 2003 - USA

Rossz fiúk, rossz film. Rossz, mert semmi mást nem csinál, mint az első részt lemásolja, sőt még butábban adja elő, az amúgy sem brilliáns történetet. A "főgonosz" karaktere csapnivaló, a "szinész" szintén, a két főszereplő meg folyamatosan ordibál. Borzalmas film.

10/2

Kill Bill: Vol. 1 - 2003 - USA

Majd a Volume 2 után, egyben írok a filmről. Addig:

10/10
0
2003. október 18., szombat 20:42
stackpointer

ne felejts el mivel kezdődik a kill bill! egy idézettel, amivel "talán" magyarázható az ff gyilkolászás. amúgy a film szerintem kiemelkedik a sok szar közül, a baj viszont, hogy semmi kedvem fél évet várni a befejezésre.
0
2003. október 17., péntek 20:30
meglehetősen szar volt. pokolba a resident evillel! kompozit hülyeséggé alacsonyította a zsánert.
0
2003. október 17., péntek 19:47
engem nem győzőtt meg.... sőt! :(
0