Keresés

Moziajánló

2003. október 17., péntek 19:44
http://www.apple.com/trailers/universal/dawnofthedead/

Dawn of the Dead teaser
0
2003. október 17., péntek 10:37
Na, ezt az utols mondatot sikerült alaposan megfogalmaznom. Az utsó három szót kéretik nem figyelembe venni.
0
2003. október 17., péntek 10:34
Néhány további gondolat, spoilerekkel enyhén fűszerezve.

Szóval arról a ff szecskázós részről: lehet, hogy QT Yojimbósra akarta venni a figurát, de szvsz hiba volt. Ez a rész már annyira ultrabrutál, hogy szinte már vicces. Nem tartom magam beteg embernek, de amikor az ara egy huszáros vágással megszabadította az ügyvédcsajt a bal keze további ápolásásnak gondjaitól, és a nőci ott fetreng véresen, visítozva - hát én röhögtem. Annyira túljátszott, szinte látszik az hátradugott kéz, hogy senki sem veszi komolyan.

Abban viszont biztos vagyok, hogy ez a ff rész másodszorra már nem fog gondot okozni ez a rész.
0
2003. október 17., péntek 9:07
KILL BILL  Enyhe Spoilerek.

Őszintén szólva Quentin Tarantinot mindig is jobb írónak tartottam, mint rendezőnek. A Ponyvaregényben papírra vetett figurái máig utolérhetetlenek, a bazmegezős párbeszédei pedig garantált röhögés általi gyomorgörcsöt eredményeznek. A hosszúra sikeredett Jackie Brownból nekem De Niro és Jackson figurája, valamint Pam Grier 2,35:1 arányú hátsófele maradt meg az emlékeimben.

A Kill Bill első öt percében úgy éreztem, ezt sikerült pont az ellenkezőjére fordítani. QT felnőtt, mint rendező, de íróként valahogy most haloványt alkotott. Ne legyünk persze túl szigorúak, egy ilyen bosszúállós történet százezredik elmesélésében sem lehet túl sokat belegyömöszölni az akción kívül, amit meg sikerül, az tök felesleges. Lásd itt. Van benne egy nagyon faszagányos kis anime rész Luis E. Bacalov A nagy leszámolás (kicsit morriconés) zenéjével (tök jó, nem hittem, hogy rajtam kívül bárki is látta volna ezt az átlagos Van Cleef westernt), ahol elregélik nekünk, miért is lett Lucy Liuból az ami, és ez mind szép és jó, de semmi köze az egészhez. Időhúzásért tizenegyes. És mivel itt nem lehet hosszabb idézeteket megereszteni a Bibliából, vagy elbeszélgetni a tévés pilotokról, ne is keressük a Jules-féle figurákat a felejthetetlen beszólásaikkal.

Akció terén a film hatalmasat alkot. Az elhullott végtagokat és a kiömlött vér litereit tekintve hollywoodi szempontból a film mindenképpen mérföldkő, talán utoljára Sidney Pollack ontotta (közel sem ennyire) a beleket a Jakuzákban, és ahogy annak idején Ken Takakura, most itt Uma Thurman szecskázza darabokra a csíkszeműeket.
De hogy ne legyen felhőtlen az élet, valamelyik barom állat kitalálta, hogy az egyik legfaszább aprítós jelenet menjen már át fekete-fehérbe. És én itt most dühömben gyilkolni tudnék. Könyörgöm, minek???? Miért kellett ezt így elkúrni? Nem akartak annyi málnaszörpöt színesben mutatni? A korhatár, vagy mi a tököm? Az egész élvezhetetlen, kizökkenti a nézőt a filmből, és megöli az egész jelenetet. (Az már csak hab a tortán, hogy amint visszaváltunk színesbe, egyből lekapcsolják a villanyt. Moziban vagyunk bazmeg, ez nem a Szabó család.) Le merem fogadni bármibe, hogy a japcsiknál ez a jelenet színesben nyomul. A nyakamat rá. Ide a rozsdást. És nagyon merem remélni, sőt ajánlom, hogy a DVD-n hozzák helyre ezt a malőrt.

Mindezek ellenére egy nagyon tuti kis véres B filmet láthatunk, egy nagyon jó Uma Thurmannel, az ilyenkor szokásos hülye klisékkel (négy évnyi kómából pár óra alatt fel lehet épülni - ehhez még Seagalnak is több kellett, meg egy amcsi csaj simán leszeleteli a japánok tökeit). A fényképezés csodálatos, úgymond Oscart nekije, a zene is a helyén van - bár itt nem sikerült olyan telitalálat dalokat kiválasztani, mint a Ponyvaregényben. Ennek a filmnek végre van tempója, bár néha leül egy csöppet, de figyelmünk sosem lankad, és ha nincs az a rohadék légy, észre sem veszem, hogy moziban vagyok.
0
2003. október 16., csütörtök 1:16
Nincs veled az erő, nagyon úgy nézem.... Az idézet abból a könyvből volt, amelyiknek a főszereplőjének a nevét viseled. Thomas Mann írta. :)

"Kezdek félni, hogy valamit nagyon elírtam, ha a b kategóriás filmekkel kezdtek azonosítani....... sebaj..."  - hogy erre miből következtetsz, azt nem tudom. A B filmekhez valóban semmi közöd. Az általam ajánlott linken található egy B-nek nevezhető film oldala. Paródiának tűnik, de a feeling egyértelmű.
0
2003. október 15., szerda 23:52
Kezdek félni, hogy valamit nagyon elírtam, ha a b kategóriás filmekkel kezdtek azonosítani.......
sebaj...

0
2003. október 15., szerda 21:45
kb. 24 éve a mozik műsorán:

0
2003. október 15., szerda 20:36
"- Tudniillik nem feledkeztem meg rólad, Tonio..."

0
2003. október 15., szerda 20:20
Ugyan hová gondolsz...........
:D
0
2003. október 15., szerda 19:44
http://www.sonypictures.com/movies/thelostskeletonofcadavra/index.html

Sorry, ez a jó link. Szóval a B filmekről...
0
2003. október 15., szerda 19:43
http://www.imdb.com/title/tt0319061/trailers

Valamelyik topikban szó esett a B filmekről...
0
2003. október 15., szerda 19:37
http://www.sonypictures.com/movies/bigfish/index.html

http://www.imdb.com/title/tt0319061/trailers
0
2003. október 15., szerda 19:26
www.apple.com/trailers
0
2003. október 15., szerda 19:05
Honnan lehet leszedni az előzetesét???
0
2003. október 15., szerda 16:41
sőt!!!bár kiváncsi vagyok azért, hogy az igazi burton sílus mennyire válik majd láthatóvá..........
0
2003. október 15., szerda 16:26
Remek, hangulatos kis előzetese van.
0
2003. október 15., szerda 15:43
Na, talán most:

0
2003. október 15., szerda 15:33
Ha jól látom, ezt elkeféltem. Szkúzé.
0
2003. október 15., szerda 15:31

Tuggya valaki mi lesz ez? Forrest gump felnőtteknek? De teccik ez a plakát, olyan igazi burtonos.
0
2003. október 15., szerda 0:46
Jó haver vagy Calzone, jó haver (meg testvér) vagy Jim Kirk! :)

Amúgy aláírom, hogy Zimmerék tudnak gagyit is csinálni, nekem a kalózosdi nagyon nem jött be, bár mint annó írtam, nem volt idő rendesen megkomponálni. Viszont idegesítő Glennie-Smith Vasálarcos zenéje, ahol a főtéma pár hang eltéréssel MEGEGYEZIK a Szikla főtémájával. De eme komponista főtémája a Katonák Voltunk-ból nagyon jó, bár kissé patetikus. Viszont pl. John Woo és Zimmerék telitalálat. Ahogy a Scott-testvérek filmjeiben is jó zenéket nyomnak. Viszonylag ritkán újítanak, a Gladiátor volt a fordulópont, most lehet, hogy a Trükkös Fiúk lesz, ki tudja...

Kedvenceim : Esőember, Zöldkártya, Gladiátor, M-I:2, Rés a Pajzson, K-19, Időgép, Csibefutam, Ál/arc, Féktelenül... áhh, sok van nem sorolom fel a többit, különben is Lalo Schifrin a király!!!
0
2003. október 15., szerda 0:31
U.i.: a forgatókönyvbe Tarantino is belekavart, de nem hiszem, hogy ettől újságmellékletként megjelenik. :)
0
2003. október 15., szerda 0:30
Nos, a 'Zimmer Factory' jelesebb/jelentősebb zenéi:

Hans Zimmer:
Regarding Harry, The Thin Red Line, Crimson Tide, The Rock, Hannibal, Gladiator, Pearl Harbor, The Peacemaker, The Lion King, Rainman, Broken Arrow, Spirit, Green Card, M:I-2, The Ring, The Pledge

Harry Gregson-Williams:
Shrek, Antz, Chicken Run, Phone Booth

John Powell:
Face/Off, The Bourne Identity, Chicken Run, The Italian Job

Nick Glennie-Smith:
The Man In The Iron Mask, Highlander: Endgame

Trevor Rabin:
Con Air, Gone In 60 Seconds, Armageddon

Klaus Badelt:
Hannibal, Gladiator, Pirates of the Caribbean, The Pledge, The Time Machine, K-19

Mark Mancina:
Speed 1-2, Con Air, Bad Boys, Domestic Disturbance

Most úgy sacc/kb. ennyi jutott eszembe, lehet böngészgetni ezek közül, vagy akár minden második előzetest megnézegetni...
0
2003. október 15., szerda 0:28
Pat, a rejtélyes (1994) R.: tökmindegy   10/0 vagy 10/10

Az imdb bottom 100-as listáján előkelő helyet foglal ez az opusz, hozzáteszem teljesen megérdemelten. A Ponyvaregényben epizódszerepet játszó Julia Sweeney a föszereplője ennek a fárasztó vígjátéknak, melynek lényege, hogy van Pat, egy androgün ember és van a fiatal házaspár, akik a szomszédba költöznek. Nos a férfi megszállottan keresi enyhén kerek szomszédja nemi hovatartozását, amibe lassacskán belebolondul, folyamatosan felsül. A csavar ott lesz (mert hogy ugye nő játssza Pat szerepét), hogy Pat szerelmes lesz egy nőbe, akit egy férfi alakít (vagy csak transzvesztita?). A többi legyen meglepetés. Tékában valahol talán meg lehet még szerezni, bár nagy ritkaság. Egész jó szinkronja volt, Vándor Évával. Szóval nagyon béna film, de ha az ember jó időben, jó helyen nézi meg, akkor igazi kultfilmként fogja kezelni, de ez az első megtekintéstől függ. Nekem annó bejött, de rohadt fárasztó film.
   A film zenéje érdektelen, de nem is Zimmerék csinálták. :)
0
2003. október 15., szerda 0:21
egyébként még Powell az, aki a legjobban függetlenítette magát Zimmertől. stílusban már távolabb jár tőle..
0
2003. október 15., szerda 0:15
zolindy haver vagy:} Powell rulez. A CD-t nálunk még csak nem is látták. Lehet megrendelni megint külföldről >:I
0