Keresés

Moziajánló

2003. október 13., hétfő 14:47
A Pearl Harbor engem annyiban szórakoztatott, hogy "Úristen! Ezek fikázták a Titanicot?????"
0
2003. október 13., hétfő 13:36
Sutter, ne kötözködj! :)

Én speciel nagyon nem csípem Bay-t, a Szikla mondjuk abszolút nézhető film, na de a többi... Jól használja a szűrőket, tud ő látványos képeket csinálni, igazi durrbele akciófilmet is csinálhatna, ha mindez nem párosulna roppant erőltetett poénokkal és/vagy hazafias beütéssel. Bad Boys I-et még úgy reklámozták, hogy nagy szövegek vannak benne, igazi Ford Fairlane stílusban : erre két hülyegyerek írt ki mindenkit és közben anyázzák egymást, de hogy miért, az még nem derült ki (lehet, hogy a vicc miatt?). De ez még mindig elviselhető, az Armageddon és a Pearl Harbor sajnos katasztrófa (főleg ez utóbbi). Általában egy filmből, amiben jó szövegek meg poénok vannak, szoktak idézni haverok közt, vagy imdb-n megemlítenek egy-egy mondatot. :) Bay ugyanakor ragaszkodik ahhoz, hogy történeteit humorral szője körül, mert így jobban lehet a filmet megemészteni (nem mintha bonyolult lenne bármelyik). Én még életemen nem hallottam/olvastam Bay-filmből idézetet, pedig ha nagyon jók, ahogy sokan mondják, akkor eléggé rejtélyes dologgal állunk szemben. A másik, hogy olvassa el valaki a Cinemában megjelent Bay-interjút a Pearl Harbor kapcsán és kiderül, hogy a demagóg baromságait halálkomolyan gondolta. Nálam a konklúzió az, hogy ne dramatizáljon és ne poénkodjon, akkor talán lenyom valami jó filmet.
0
2003. október 13., hétfő 13:17
ugyan ezt a filmet még nem láttam, de úgy érzem kötelességem megvédeni Michael Bay filmejit. Ha már csak a látványvilágot nézzük, akkor már nem lehet fosnak hívni egyiket sem. Céljüknak tökéletesen megfelelnek Bay filmjei. Szórakoztatnak.
0
2003. október 13., hétfő 11:14
magyarán ez is a szokásos Michael Bay-féle fos, ahol képtelen a film ütemét fenntartani, és az már leül a felénél...
0
2003. október 13., hétfő 8:55
Bad Boys 2

Mielőtt még a feledés áldásos homálya borult volna a Lawrence-Smith-Bay trióra, gyorsan feltalálták a spanyol viaszt, és előrukkoltak az ilyenkor szokásos hollywoodi recepttel: gyorsan elkészítették annak a filmnek a folytatását, aminek az álomgyári karrierjüket köszönhetik.
Igen, emlékszünk még a 95-ös Bad Boysra, bár itt hozzá kell tennem, fogalmam sincs, miért. A film körülbelül a kétszázadik volt a maga kategóriájában, ugyanazt a Knorr ötperces húslevest tálalta elénk, de valahogy, talán hozzádobtak egy Maggi leveskockát, ez a két egymást anyázó Wesley Snipes utód megmaradt bennünk, így hát kíváncsian ülünk le a folytatása elé.
A film végénél felállva két érzés kavarodik bennünk, az egyik, hogy rohadtul fáj a seggem (a film több, mint 140 perc), a másik pedig, hogy itt most nem jött össze.

A zsaru-haver filmek dogmája, hogy a két alany az összes civakodása ellenére szeresse egymást, de itt ez nem jön át. Valahogy az az érzésünk, hogy Burnett utálja társát, ráadásul a film felét vigignyavajogja, úgyhogy enyhén szólva is idegesítő a figura. Rossz pont. Nagyon rossz. Ha nem csippantjuk az egyik felet, akkor oda az egész.
A sztorit nemigen érdemes ecsetelni - aki látott már kettőnél több haver-zsaru akciófilmet életében, annak sok újat ez sem tud nyújtani.
Az ilyen filmek lényege természetesen a két zsaru környezetének lehetőleg minél teljesebb körű amortizálása, és ebben nincs hiány (130 millás költségvetésnél még jó). Van benne lövöldözés dögivel, autósüldőzés egy tucat, robbantás rengeteg - mindezek látványosan elkészítve. Ennek ellenére az egész csak vergődik, mint egy partra vetett hal - az egészből hiányzik a dinamika, nem ragadja el a nézőt, és csak nyújtják, mint nagyi a rétest.
Meg kell említeni a filmben a hullákat is, és itt nem csak a hullák számára kell gondolni. Van itt kéremszépen mindenféle halott, friss, régi, egyben, darabokban, kibelezett, nagycsöcsű, fejetlen, agyatlan - ráadásul ezek mind-mind egy morbig poén forrása - aki megfelelő hangulatban van, az a hasát fogja majd a röhögéstől. Aztán persze a fejlövések száma megközelíti a Tökéletes katonát, úgyhogy nem éppen egy gyermeteg akciómóka készült. Akinek van egy feles 150 perce, az nyugodtan letudhatja, nem fogja úgy érezni, hogy kidobott egy Bartóko...izé Mátyást az ablakon, de semmi egyéb. Mint egy dupla sajtos hambi a Maci-ben.
0
2003. október 13., hétfő 0:28

Riders - 2002 - USA

Pörgős, bankrablós limonádé film. Jól szórakoztam rajta.

10/7
0
2003. október 12., vasárnap 22:04

Hollywood Homicide a.k.a. Hollywood Suicide - 2003 - USA

Harrison Fordnak van egy ikertestvére. Tisztára úgy néz ki mint Ő, csak szar szinész. Ez az ikertestvér játszik ebben a "filmben". Más magyarázat nincs. nem hiszem el, hogy ez az ember gyermek és kamaszkorom példaképeinek - Han Solónak és Indiana Jones-nak - a megformálója. Az nem lehet. Ő nem vállalna szerepet egy forgatókönyv nélküli, szinészek nélküli, zene nélküli, normális akció nélküli moslékban. Ha mégis akkor nagy baj van. Eddig sűlyedt. Josh Hartnett nem érdekel. Mint ahogy lassan Hollywood sem. Jah.. és Ron Shelton mondjon le! a Dark Blue után egy még szarabb film.

10/1
0
2003. október 12., vasárnap 12:47

Kelly's heroes - 1970 - USA

Egy igazi klasszikust tűztem műsorra ma délelőtt. Gyerekkoromban láttam utoljára a filmet, nem is igazán elmékeztem rá. Telly Savalas, Clint Eastwood és Donald Sutherland. Három nagyágyú viszi a hátán a filmet meglepő könnyedséggel. Dícséretet érdemel a látványtervező és a koreográfus. Mesteri harcjelenetek, teljesen valósághű csaták. Egy igazi háborús film, egy kis vígjátékkal nyakonöntve. A DD 5,1-es hang félsiker, mert a sorround hangfalak csak néha szólalnak meg, viszont a csaták közben a mélynyomó nem bír magával. A magyar mono szinkron sajnos alapzajos, de elviselhető.

10/9
0
2003. október 12., vasárnap 12:47
nem, de nem is lesz rá szükség :)
0
2003. október 12., vasárnap 11:42
meghallgattad külön?
0
2003. október 11., szombat 23:45
ha ez a 2003-as év legjobb filmzenéje, akkor ebből az évből egyet sem kell megvennem :))
0
2003. október 11., szombat 22:54
jepp. norton karakterére szokták azt mondani, hogy "underwritten". különben is, az eredetiben nem volt semmi ilyen átverősdi. más szelek fújnak. :\
0
2003. október 11., szombat 22:50
sutter: zenéje könnyen felejthető? simán a 2003-as év egyik legjobb zenéje..
A film 10/7 valóban. Egy kérdés motoszkált bennem: Norton mit keresett ebben?
0
2003. október 11., szombat 22:42
Az anime betét annyira passzol a filmhez és annyira igényesen van kidolgozva, hogy valószinű nem ez lesz ami a nézőknek nem fog tetszeni. Bár én semmi olyat nem találtam ami ne teszene nekem. :)
0
2003. október 11., szombat 22:37

Italian Job, The (2003)

Az átlagosnál jobb iparosmunka, de semmi több. A szinészek hozzák a formájukat, a zenéje könnyen felejthető. Az akciók ötletesek és látványosak. Egy limonádé mellé tökéletes.

10/7
0
2003. október 10., péntek 19:22
...Az anime betétekre gondoltam hogy negatívum, a western zene tetszik nagyon...
0
2003. október 10., péntek 19:21
Igen igen! KILL BILL!!! Az az iskolás kislány a buzogányával... nagyon bejön! Michael Madsen meg az egyik kedvenc színészem! Láttátok a Tarantino által összerakott trailert az anime betétekkel (meg tiszta western zenével)? Tudom itt sokan vannak akiknek ez tetszik, nekem talán ez lesz az egyetlen negatívum... Attól még megelőlegezem neki a királyságot!
0
2003. október 10., péntek 17:17
denagyonkiváncsivagyokmárerreafilmre!!!!
0
2003. október 10., péntek 17:12
Kill Bill vol 1.
Az év filmje!

0
2003. október 10., péntek 17:01
csak most az egyszer? a szövetség nekem sem jött be :)
0
2003. október 10., péntek 12:21
A Szövetség : 10/2

Jézusom!!! Ötször annyian mentek erre, mint a Trükkös Fiúkra. De miért? A látvány miatt? Ridley Scottnál szebb filmet tud valaki csinálni? Lehet, mindenesetre Stephen Norrington bebizonyította, hogy a Penge látványvilágát (ami után a B-filmek Scott-jának nevezte a Cinema) rendesen alulmúlta. A láthatatlan ember jól van megcsinálva, de nincs benne fantázia, azonkívül láthattuk jobb kivitelezésben az Árnyék Nélkül c. filmben. Tom Sawyer bemutatkozása roppant erőltetett, tényleg úgy nézett ki a jelenet, hogy muszáj volt egy amerikai figurát is berakni a történetbe. A színészek gyengék (Connery is), Peta Wilson mutat valami minimális színészi játékot, de annyira rossz a forgatókönyv, hogy senkinek nem ad bizonyítási lehetőséget. Stuart Townsend-et pár éve A-ligás színésznek akarja az álomgyár, de eddig nem tudott még igazán bizonyítani, Aragorn szerepéről meg lemaradt. Ami értékelhető valamennyire, az a Fox logó, meg a zene. Ez két pont. Megérdemelten bukott meg ez a film, vagy mi.

Hátsó Ablak (1954) : 10/10+

Na, így kell filmet csinálni. Hibátlan! Grace Kelly gyönyörű és még jól is játszik. Szégyellem is magam, hogy csak tegnapelőtt néztem meg először. Minden Michael Bay-rajongónak kötelező! :)

U.i.: Sutter, most az egyszer egyetértünk egy filmben. Videón néztem, monó recsegős hanggal, egy szobában játszódik a film, mégis lerágtam a körmöm, mosolyogtam a párbeszédeken (nagyon jók!), egyszóval igazi élmény volt. Ilyen film miért nincs manapság?
0
2003. október 9., csütörtök 20:20
mert az jó lesz nektek
:)
0
2003. október 9., csütörtök 20:20
vissza a témához (moziajánló)

Olasz meló

nézzétek meg!
0
2003. október 8., szerda 15:52
bocsássatok meg, rossz helyre írtam!
0
2003. október 8., szerda 15:51
biztos vagyok benne, hogy pár száz beírással korábban volt már róla szó, de hátha egyszerűbb, ha valaki emlékezetből rávágja a következőkre a választ:
- LEON a Profi
- Predator - vágatlan dupla
- Predator 2 - dupla (azt hiszem legalábbis, hogy az uj kiadás az...)
köszi.
0