Ha valaki netán azt hinné hogy jós vagyok, hát nem vagyok az. Én sem látom a jövőt, nem tudom, hogy Hollywood összeomlik-e, vagy sem.
Az biztos, hogy eddig soha nem látott alkotói válságban szenved. Másrészről a költségek egyre magasabbak, és eddig úgy tűnt, hogy a bevételeket is lehet fokozni, de ez nem mehet a végtelenségig. Ezzel szemben szép lassan teret veszít - ha nem is drasztikusan - más országok filmiparával szemben. A bevételnövekedés egy ponton meg fog állni, sőt meg fog fordulni. Kevesebb bevétel, kevesebb reklám, kevesebb néző, kevesebb bevétel, siránkozás. Ha még az USA a nyakába kapna egy jó kis recessziót, akkor tényleg úgy omlana össze az egész mint a kártyavár. A zeneipar is szarban van, és a fájlcserélőket okolják mindenért, de nem tudom úgy kinyitni a rádiót, hogy ne a fos jöjjön belőle. Az is úgy indult, hogy voltak a jó zenék, páran rájöttek, hogy ez mekkora biznisz, lett belőle ipar, futószalag, sztárcsinálás, pofáraesés.
Engem személy szerint annyira nem zavar, ha korábbi, vagy máshonnan vett ötleteket használnak fel (lásd Mátrix, Kill Bill), mindaddig amíg jó filmet csinálnak. De kinek érdeke jó filmet csinálni amikor a többhónapos hype után a második-harmadik hétvégén már senkit sem érdekel, mert ott a következő futószalagon gyártott tömegtermék, ami ugyanazt tudja, csak másképp. A DVD-t meg persze megveszik az emberek, mert jódolgukban nem tudják mire költsék a pénzüket, ezt meg legalább odatolják az orruk alá.