Keresés

Moziajánló

2003. október 8., szerda 7:54
én még annyit, hogy a training day szerintem teljesen rendben van: a hetvenes évek kemény zsarufilmjeit idézi meg szépen fasza lövöldözéssel, feszes tempóval, ahogy azt kell. denzel a végén rendesen eltúlozza szerepét, de legalább hamar befogja. :]
0
2003. október 8., szerda 3:58
Dark Blue

Nekem is most volt szerencsétlenségem ehhez a filmhez. Előttem már szóltak róla. Többet én sem tudok hozzátenni, kevesebbet meg nem akarok. Csak ha végképp nincs más!

10/4
0
2003. október 8., szerda 0:01
Dark Blue - 2002 - USA

Jó zsaru, rossz zsaru, korrupt zsaru, becsületes zsaru. Tövig lerágott téma, sablonos, közhelyes film. IMDB komment: User Comments: Kurt Russell's career high; in ways better than "Training Day" Ezzel sem tudok egyetérteni. Ugyan a Training day-től sem voltam elájulva, de Denzel sokkal jobb volt mint itt Russel.

10/4
0
2003. október 7., kedd 23:55
Dark Blue - 2003 - USA
0
2003. október 7., kedd 23:41
vijjjj! láttam a wrong turn című szuperhősködős filmet. emberek, ez igen: 2o méteres esés a sziklafalról? meg se kottyan! 1o méteres zuhanás, ami végén telibe kapja a gerinced egy 3o centi átmérőjű ág? ugyan már, semmiség! egy adag deliverance, egy adag tcsm, egy adag tudomisénmi, de azért mókás volt. szépen, látványosan fogyasztották el a tiniket [akik csupa-csupa tiltott dolgot műveltek, úgy mint füveztek és dugtak], nagyon tetszett a baltás eljárás, ami végén a kislány eléggé eltátotta a száját. hun-é vannak a csillagocskáim? hát éhun:
0
2003. október 7., kedd 17:52
A sorozatokat meg kell különböztetni a remake-ektől (újrafilm).
Minél hosszabb egy sorozatat, annál kevesebb új ötlet, eredetiség van benne (kivétel akadhat). A Bondok talán kivételt képeznek, mert nagyjából mindig ugyanazt várjuk tőle.
A remake-eknél (nem praktikus ez a szó, de találó) eredetiségről nemigen beszélhetünk.

Sikeres sorozatok:
Bond-széria (rekorder a maga nemében, 1962-től és még nincs vége)
Star Trek (10 film sem semmi!)
Rocky (csökkenő színvonal)
Planet of the Apes (remake-je is van)
Alien (stílusában nem következetes)
Batman (stílusában nem következetes, az egyes részek nem utalnak vissza)
Lethal Weapon (nem mutatott sok újat)
Star Wars (hullámzó színvonal)
Egy csomó horror "sorozat" (hullámzó színvonal)
stb.

A Bondnál és a Star Treknél például, minden film egy külön "epizód", amely azért lazán utal az előzményekre. A többinél sokszor csak ugyanazt a történetet viszik tovább (ugyanazokkal a szereplőkkel, vagy nélkülük). Többször a fő karakter is változik.
Személy szerint csak azt hívom sorozatnak, ami nem áll meg három film után és még van esélye a folytatásnak. Az Austin Powers ilyen lehet, vagy az Indiana Jones.
Már csak olyan hiányzik (tudtommal) hogy remake-sorozat. :)
Bedobok még egy fogalmat (mindent annak hívok, ami 3 részes és nagyjából lezártnak tekinthető). Ilyet nem sűrűn csinálnak.

Trilógiák:
The Lord of the Rings
The Godfather
Back to the Future
Terminator
The Naked Gun
stb.
0
2003. október 7., kedd 14:46
Látni kell, hogy Hollywood alapvetően nem nekünk csinál mozit, hanem az amerikai piacra. Hogy ők mennire elégedettek azt nem tudom, de az biztos, hogy egy átlag amerikai izlése merőben különbözhet egy európaiétól. Az elvárások is mások. Ami nekünk öntömjénező, hazafias giccskavalkádnak tűnik, az lehet, hogy nekik tetszik (lehet nekem is tetszene, ha ott szocializálódok).
Persze ott is van igénytelen közönség, ami mindent "megeszik" (nálunk is van), azzal a különbséggel, hogy kicsit többen vannak, (USA lakossága 280 millió) és amíg ez így van addig nem nagyon kell erőlködni.
0
2003. október 7., kedd 13:39
Szerintem nem a folytatások miatt fog Hollywood elbukni, mert folytatások voltak és lesznek is. John Wayne szinte mindig ugyanazt játszotta, Chaplin meg háyszor játszotta el a csavargó figuráját. Most mindegy, hogy nem folytatásokban, a lényeg, hogy a néző tudta mire számíthat, ha beül az ő filmjeikre. Csakhogy ezek (főleg Chaplin) igényesebb filmek voltak, mint pl az XXX 2 Ice Cube főszereplésével. A nézők változtak, tehát a filmek is, a nézőket viszont a környezetük változtatja. Nemhiába Amerikában jobban mennek a buta filmek, mint Európában, ráadásul könnyebb eladni őket, ha kivágsz belőlük 20 percet, észre sem fogod venni. Magyarul, jóbban eladható. Ha esetleg a nézők elpártolnak a sok szeméttől, akkor a Hollywoodi szivarok megváltoztatják álláspontjukat, felvesznek egy csomó igazi művészt, kezükbe nyomnak 50 millát és mehet a forgatás, minden el lesz rendezve. De amíg lesz ember, aki pl. a Ne Szólj Száj c. filmet eredetinek tartja, netalántán a Pearl Harbor a legbrutálisabb film (valahol tényleg az :)), addig csak két dolgot tehetünk :
1. nem nézünk meg szar filmet moziban
2. rendezzünk mi is filmet
0
2003. október 7., kedd 13:12
Ha valaki netán azt hinné hogy jós vagyok, hát nem vagyok az. Én sem látom a jövőt, nem tudom, hogy Hollywood összeomlik-e, vagy sem.

Az biztos, hogy eddig soha nem látott alkotói válságban szenved. Másrészről a költségek egyre magasabbak, és eddig úgy tűnt, hogy a bevételeket is lehet fokozni, de ez nem mehet a végtelenségig. Ezzel szemben szép lassan teret veszít - ha nem is drasztikusan - más országok filmiparával szemben. A bevételnövekedés egy ponton meg fog állni, sőt meg fog fordulni. Kevesebb bevétel, kevesebb reklám, kevesebb néző, kevesebb bevétel, siránkozás. Ha még az USA a nyakába kapna egy jó kis recessziót, akkor tényleg úgy omlana össze az egész mint a kártyavár. A zeneipar is szarban van, és a fájlcserélőket okolják mindenért, de nem tudom úgy kinyitni a rádiót, hogy ne a fos jöjjön belőle. Az is úgy indult, hogy voltak a jó zenék, páran rájöttek, hogy ez mekkora biznisz, lett belőle ipar, futószalag, sztárcsinálás, pofáraesés.

Engem személy szerint annyira nem zavar, ha korábbi, vagy máshonnan vett ötleteket használnak fel (lásd Mátrix, Kill Bill), mindaddig amíg jó filmet csinálnak. De kinek érdeke jó filmet csinálni amikor a többhónapos hype után a második-harmadik hétvégén már senkit sem érdekel, mert ott a következő futószalagon gyártott tömegtermék, ami ugyanazt tudja, csak másképp. A DVD-t meg persze megveszik az emberek, mert jódolgukban nem tudják mire költsék a pénzüket, ezt meg legalább odatolják az orruk alá.
0
2003. október 7., kedd 9:10
Még annyit, hogy az Ózt, a Draculát vagy a Frankeinsteint hányszor gyúrták át valamilyen mozgóképes forátumba - hát iszonyat.
0
2003. október 7., kedd 9:05
Ja, az IMDb szerint a Casablancát először 55-ben dolgozták át tévés sorozattá. Ez sem ma történt.
0
2003. október 7., kedd 9:04
Már megint csak nem igaz. A durva nagy gázsik már a faxom tudja mikor, talán az ötvenes években is tetőponton voltak. Erről is írt Goldman. A százalékos részesedést nem má, mint James Stewart találta ki, akinek nem tudtak eleget fizetni egy westernért, aztán így jutalékot kért. A western bejött, James még gazdagabb lett, és aztán mindenki megőrült. Nincs új a nap alatt.
0
2003. október 7., kedd 9:02
Ezt nem értem. Ezek is a bo miatt készültek, nem pedig művészi igények miatt. Hogy nem hallottunk róluk (bár a Butchnak ezt a prequelljét úgy 88 körül nyomta a királyi, nekem tetszett akkor), az egy dolog.
No meg azt is kétlem, hogy a Harry Potter első részét lenyomják a folytatásai, bár még az is lehet.
0
2003. október 7., kedd 9:01
ez megint csak engem igazol. hollywood igenis válságban van, csak ez a válásg nem a legutóbbi évek terméke, hanem hosszú-hosszú folyamat, ami már a nyolcvanas években elkezdődött. durvanagy színészgázsik, monumentális költségvetések, rapid stúdiófőnök-váltások és a mértéktelene remake-mánia. ez mind az utóbbi évtizedek terméke.
0
2003. október 7., kedd 8:57
A Casablancából kétszer is készült tévés sorozat, megnéztem az IMDb-n. De nézzük meg pl. a Psycho-t. Sokáig szerették volna folytatni, nem tudtak kitalálni semmit, aztán a 80-as években kaptunk egyből három új részt (de minek???).

És a Gladiátor 2 az smafu a Hetedik 2-höz képest, mert igen, erről is röppent fel hír.
0
2003. október 7., kedd 8:57
nem, de ez csak engem igazol. híres második részekről a múltból szinte alig tudunk, manapság meg szinte kivétel nélkül többet hoznak a folytatások, mint az első részek.
0
2003. október 7., kedd 8:52
És hallottál olyanról, hogy Nagy balhé 2 vagy Butch és Sundance 2? Pedig léteznek.
0
2003. október 7., kedd 8:48
A Titanic 2-t már 97-ben feldobták, volt is egy kamu forgatókönyv a neten. De ott van pl. James Bond a maga, hű baszki, 63-mas vagy 64-es folytatásával?, na mind1, az Oroszországból, szeretettel.
0
2003. október 7., kedd 8:45
persze, sequel mindig is volt [már a nyolcszázas években is], de most itt a legfontosabb bevételi szezonról, a nyári blockbusterekről van szó. a régi múmiák trashnek számítottak, de hallottál-e olyanról, hogy casablanca 2? elfújta a szél 2? [hagyjuk a tévés folytatást] hófehérke és a hét törpe visszatér? stb. ha ezek a filmek ma készültek volna, nem kellene sokáig várni a folytatásra, mert ugyebár tárgyalnak már gladiátor 2-ről, titanic 2-ről, meg f*szom tudja miről még...
0
2003. október 7., kedd 8:40
Ez a folytatás dolog sem valami új felfedezés. A múmiának régen hány folytatása készült?
0
2003. október 7., kedd 8:36
Eljönnek azok is. Asszem Goldman írta, hogy a tehetség fürtökben terem. Mindig is voltak ilyen egy generációba tartozó csodagyerekek.
0
2003. október 7., kedd 8:35
"Pironkodnának akkor, amikor a huszadik bőrt húzzák le ugyanarról"

Biztosan nem láttál még két egyforma Chaplin, Stan és Pan vagy Buster Keaton filmet. Vagy egy tucat westernt, amiből az egyik olyan, mint a másik.

"vagy a világ minden tájáról összelopkodják az ötleteket."

Hát ez sem egy mai találmány. Már a Csillagok háborújánál sem kell messzebbre menni.

"Pironkodnának akkor, amikor az ötödik szégyenletes bukást könyvelik el zsinórban."

Hát, a Kleopátra sem volt valami világsiker. És nehogy azt hidd, hogy ez egyedüli esemény volt anno. Amikor régen az MGM hetente szarta ki az új filmjeit, hát nem hinném, hogy mind1ik behozta a költségét.

0
2003. október 7., kedd 8:32
idén több folytatás került a mozikba [összesen 14 db!], mint az elmúlt két nyáron összesen. mondjuk, hülyeség lenne temetni hollywoodot, mikor sikeresebb, mint valaha. ellenben új ötletből már tényleg kifogyóban van. kéne már ide egy újabb movie brat csapat, akik 3o évvel ezelőtt mindent a feje tetejére állítottak. [gy.k. spielberg, lucas, scorsese, coppola, de palma.]
0
2003. október 7., kedd 8:27
Hát, visszaolvasgattam, de nem tudok egyetérteni Hollywood bukásával. Sajnos nem igazán értem, hogy mi más manapság, mint régen.
0
2003. október 7., kedd 8:19
Tessék végre megérteni, hogy Hollywood mindig is gyártotta a szemetet, és mindig is a kevés sikereiből tartotta fenn magát. Így volt ez tíz évvel ezelőtt is, meg húsz évvel ezelőtt is. Fogalmam sincs, de biztos vagyok benne, hogy akad legalább 20 db C kategóriás Stewart Granger western, ami valami jó szerencse folytán nem jutott el hozzánk.
Az, hogy Hollywood nem tud újat mutatni, hát ez sem egy mai gyerek.
0