Mindegy ki írta a zenét. Sokkal jobban illett volna ehhez a filmhez a Monkey Island-féle tengerészmuzsika. Ezt leszámítva egész jól visszaadta a játék hangulatát.
0

soylent green apokaliptikus sci-fi cinikus hestonnal. a hórihorgas fegyvermániás nem sok újat mutat az omega emebrhez és a majmok bolygójához képest, a trilógiából viszont ez a legkeserűbb, mert ebben van a legtöbb humánum. edward g. robinson utolsó filmje. amadeus DC a plusz félóra többnyire a zenei betéteknek adózik, ám egy-két jelenetben még salierit szívét is jobban besötétíti. imádtam az eredeti változatot is, most még jobb lett. nem vagyok oda a komolyzenéért, de egy best of mozart válogatást szívesen vennék. :] rear window hitchcock klasszikusát pótoltam a tv-ben múlt szombaton. a fényképezés zseniális, a kukkolás tiltott élvezete tetszetős, ellenben a történet nem fogott meg túlzottan. mondhatni, néha untam a filmet, james stewart löttyedt fizikumán jókat vigyorogtam, mesterkélt turbékolásán grace kellyvel viszont kevésbé. hollywood homicide hollywoodi szatíra az öregedő forddal és a feltörekvő hartnett-tel. korántsem olyan csípős, mint ahogy azt az ember ron shelton író-rendezőtől elvárná. a film első egy órájában jóformán nem történik semmi, csak egy rendkívül ostoba bűntett után nyomozgatnak hőseink tessék-lássék, hisz közben saját álmaikat kergetik - viszont azt sem viszik túlzásba. ehelyett mit tesznek? idegesítik a nézőt. teljesen megérdemelt bukás.