Keresés

Moziajánló

2003. augusztus 25., hétfő 15:13
Szerintem egyezzünk ki abban, hogy ez egy mese, és ha kikezdhetetlen logikával rendelkezne, valószínűleg az egész sorozat unalmas lenne, mint a dög :)
0
2003. augusztus 25., hétfő 15:12
Izé, vagyis T101-est.
0
2003. augusztus 25., hétfő 15:09
"az emberek pedig az atombunkerek mélyén 30 évvel ezelőtti számítógépes technikával megoldják az időutazás technikai problémáit"

A könyvváltozatban benne van, hogy az időutazást a Skynet fejlesztette ki. Amikor John Connor elfoglalja a Skynet főhadiszállását, az végső megoldásként két terminátort küld vissza az időben mielőtt kinyiffan. John ekkor már pontosan tudja, hogy mit kell tennie: a Skynet gépével visszaküldenie Kyle-t, vagyis a saját apját és azt a bizonyos T1-est.
0
Sorry a duplázásért.
0
Akkor már csak egy megoldás van: az a 2029 nem a mi időszámításunk szerint 2029, hanem több tízezer évvel később az új messiás eljövetele utáni 2029, ahol a rádióaktív sugárzáshoz hozzáevolálódott emberiség vezére John Connor kétszáztizenhetedik ükunokája, a legifjabbik John Connor. Persze felvetődik a kérdés, hogy akkor hogyan ölhette meg JC1-et Schwarzi, és hogyan küldhette vissza Danes a cyborgot. :(
Azt hiszem nem én írom a folytatást.
0
2003. augusztus 25., hétfő 15:05
Ha jól tévedek, 2029-ben még tart a háború. Az igaz, hogy még ennyi idő is kevés a sugárzás eltűnéséhez.
0
2003. augusztus 25., hétfő 15:05
Ugyebár 3 milliárd ember hal meg az Ítélet Napján, tehát még mindig a Föld lakosságának fele megvan. Nem hiszem, hogy azokat a gépeket fogják használni, ami Connoréknak megmaradt, hanem a gépek cuccait. Gondolom a gépek csinálják meg az időutazós cuccot és az emberek valahogy felhasználják. Az hogy 10 évvel idősebbnek néz ki, én 20-25 évvel idősebbnek is kinézem, de lehet, hogy béna volt a maszkmester akkor. Mindenesetre bízom abban, hogy korrektül folytatják és kimaradnak belőle az olcsó poénkodások. A látvány meg súlyos lesz.
0
2003. augusztus 25., hétfő 15:04
No, de azt se felejtsük ám el, hogy nemcsak Connoréknak van x idejük az ellenállás megszervezésére, hanem a Skynet-nek ugyanennyi arra, hogy felállítsa saját robothadseregét, amivel a T3 végén még nem rendelkezik. Hogy ehhez honnét szed gyártósori kapacítást és embereket v. robotokat, az sötét és nyitott kérdés.
De nagyobb logikai bukfencekkel is sikerült már forgatókönyvet kiizzadni, elég ha az utóbbi évek híres folytatásait vesszük alapul - neveket nem mondok. :)
Ami a technikai kérdést illeti, nyilván sok atombiztos bunker, felhalmozott tudás és sok-sok kütyü marad majd hátra, engem sokkal jobban zavar az, hogy ha a Skynet ural minden hálózatot, miként valósulhat meg hatékony kommunikációs csatorna az emberek között. Egyébként ha technika kell az embereknek, és állatorvosból ilyen könnyedén lehet bárki programozó (társadalmi hasznosságát tekintve pedig egyértelmű előnyben van az orvos, tehát ez nem számukra degradáló), és ha a T101 (vagy mi)-eseket csak úgy elkapdossák az emberek, akkor nyilván nem esik nehezükre majd egy kis technika ellopása sem - pl. időgép.
A sugárfertőzés lassan öl, ki tudja Connorék mikor bújnak elő a menhelyről, ezt majd ki lehet magyarázni, a harcoló emberek meg hullanak majd, mint a legyek, de legalább még heroikusabb lesz az egész.
De történet-technikailag a kérdés szerintem inkább az, hogy miért pont John Connor legyen a vezér mondjuk egy életben maradt katonai vagy politikai vezető helyett.  Mi akadályozza meg, hogy a túlélők rivális bandákat alkossanak és egymásnak essenek adott esetben a szűkös erőforrások felett vívott küzdelemben? Mit tud John Connor, ami vezérré teszi? Mitől lesz ebből a nyegle, depressziós srácból az ellenállás vezére? Mert csak annyi nem elég, hogy egy atombunkerből, vélhetően katonai frekvencián át beszélget a polgári védelem túlélőivel.
0
2003. augusztus 25., hétfő 14:59
Ha jól tévedek, 2029-ben még tart a háború. Az igaz, hogy még ennyi idő is kevés a sugárzás eltűnéséhez.
0
2003. augusztus 25., hétfő 14:44
Erre Charlie Kaufman a legjobb megoldás! :)
0
2003. augusztus 25., hétfő 14:39
Akkor most SPOILER!!!
Aki látta már a filmet, az jelölje ki a következő "láthatatlan" szöveget:

Az O.K., hogy a csatában nagyon sok kiaknázatlan lehetőség van, de ugye láttuk a flasbackekben, vagy inkább flashelőrékben, hogy Connor ott áll sebekkel szaggatott arccal a hullahegyek tetején, és jönnek a robotok... Na az ottani Connor mondjuk 10 évvel tűnt idősebbnek, mint az, akit a T3 végén a bunkerben láttunk. Tehát van 10 éve neki, meg Claire Danes-nek, hogy megszervezzék az ellenállást. Ezalatt a gépek fejlődnek, a T1-ről upgrade-elnek néhány év alatt T1000-ig, az emberek pedig az atombunkerek mélyén 30 évvel ezelőtti számítógépes technikával megoldják az időutazás technikai problémáit. Az is érdekes kérdés, hogy az atomháború utáni Földön hogyan lesznek képesek mindenfajta védőfelszerelés nélkül csatát vívni az emberek alig egy évtizeddel a háború kitörése után, amikor ennél ezerszer kisebb dózistól milliók pusztultak el és pusztulnak el ma is Csernobilban. Na erre mondom, hogy forgatókönyvíró legyen a talpán, aki ebből ki tud hozni valami olyasmit, amitől nem veszíti el a hitelességét a film az első két percben. Van valakinek valamilyen ötlete???
0
2003. augusztus 25., hétfő 14:26
Még valami : Mostow ott volt igazán bátor, mikor egy 170 milliós filmnél egy ilyen befejezést csinált a filmnek. Cameron sosem lett volna ilyen bátor, mert ahhoz túl szentimentális.
0
2003. augusztus 25., hétfő 14:15
Érthető amit leírtál, sok hozzáfűznivalóm nincs is.
Nyilván Cameron is szereti eljátszani a sértett főherceget, meg talán abban is van vmi, hoyg a Titanic után kicsit sokat képzel magáról. Végülis ő is hozzányúlt anno az Alien témához és máshogy vitte tovább. Csak Mostownál meg éppen az a baj, hogy kevés az eredeti ötlet és sok a majmolás.
Hogy hogyan lehetne innen folytatni a filmet? Mindenképpen a jövőbeni háborúval kell, hogy foglalkozzon végre és akkor nem esik abba a csapdába a 4-ik film, mint a 3-ik, hogy a már rég lerágott csont "robot üldöz vkit-hős megmenti" témáról szól.
Csomó kiaknázatlan lehetőség rejlene benne.
0
2003. augusztus 25., hétfő 14:14
Lesz T4, de gondolom már Schwarzi nélkül. A film nélküle jobban működne, mert ha logikusan gondolkozunk, akkor arról szólna, hogy toboroz magának sereget John Connor és ebben a sztoriban Schwarzinak nincs szerepe, a robotnak viszont igen, csak élő szövet nélkül. Ez is meglesz 170 milla költségvetés fölött.
0
2003. augusztus 25., hétfő 14:07
Most olvasom, hogy Jack Nicholson neki ajánlotta az Oscar díját '97-ben.
0
2003. augusztus 25., hétfő 14:03
"A film egyértelmű bukás az USA-ban és a mai napig nem értem, hogy mi került benne 170 millióba, amikor az új SW filmek is 110-120 körül jöttek ki."

Valószínűleg Schwarzi gázsija egyedül több volt, mint az új SW részek összes szereplőjének gázsija együtt, plusz gondolom a jogdíjat is beleszámolták ebbe a 170 millióba, ami nem lehetett kevés. Ja, és a T3-ban vannak olyan jelenetek, amelyeket szabad ég alatt, valódi járművekkel, valódi épületekkel vettek fel és nem zöld háttér előtt :)

Lucastól csak akkor lehetne elvenni a Star Wars-t, ha ő eladná. Mindenki tudott arról, hogy a T3 nagy dobás lehet, mindenki tudta a rajongók közül is, hogy gondok vannak a jogok megszerzésével, de az is egyértelmű volt, hogy egy ilyen értékes jogot a tulajdonosok nem hagynak kiszáradni. Magyarul: van az a pénz, amennyiért meg lehet szerezni a jogokat. Nem nevezném tehát pofátlanságnak, hogy Vajnáék üzletet láttak a dologban. Ha Cameronnak olyan nagy víziói lettek volna, bizonyára így is megvalósíthatta volna. Vajna nem ellensége a saját pénzének. Az OK, hogy Cameron mindenbe bele akart volna szólni, és valószínűleg nagyjából az ő elképzelése szerint alakulkhatott volna minden, de csak akkor kaphatott volna ilyen drága filmnél totál zöld utat, ha az egészet zsebből fizeti. Még a Fox is magánál tartotta volna a végső vágás jogát. Mi van, ha Cameron a Terminátor és a Terminátrix románcával szerette volna zárni a filmet, és a tesztvetítésen hasal a film? A Fox is odalépett volna.
Ezen már kár vitatkozni, a T3 ilyen lett, és kész. Nincs alternatív T3, esetleg egy másik idősíkban. Az azonban tényleg érdekelne, hogy ezt a sztorit hogyan lehet innen tovább folytatni? (Próbálok SPOILER-mentes maradni, de szerintem a fizika jelenlegi állása szerint nincs sok esély arra, hogy John Connor a jelenlegi helyzetéből néhány éven belül az ellenállás vezéreként daliásan álljon a romok között. Vagy immunis???)
0
2003. augusztus 25., hétfő 13:59
Best of J.T. Walsh alakítások: Jó Reggelt Vietnám, Breakdown, Bizánci Tűz, Pleasantville, Red Rock West,  Hajszál Híján. RIP
0
2003. augusztus 25., hétfő 13:51
Tényleg irdatalan veszteség volt a színészvilágból, nagyon nagy kár érte. RIP
0
2003. augusztus 25., hétfő 13:48
Rulez volt, nyugodjék békében.
0
2003. augusztus 25., hétfő 13:48
Mostow sosem csinált eredeti filmet, csak iparosmunkát, na de milyen profi munkát! A Breakdown nagyon jó film, J.T. Walsh király benne, az U-571 igazi noszalgiafilm, csupa régi klisékkel, de ez inkább tisztelgés, mint ahogy a Breakdown is a Párbaj és a Nyomtalanul előtt. A T3 meg a T1-2 előtt tisztelgés, nem hiszem, hogy lerontaná a Cameron filmek hírnevét.
0
2003. augusztus 25., hétfő 13:39
Mostow-t én már akkor szerettem, amikor még nem volt ennyire a köztudatban a neve, hiszen a Breakdown milyen jó kis film volt a Spielberg Duel-je nyomán. JT Walsh rulez...
0
2003. augusztus 25., hétfő 13:39
Azt olvastam, Cameron fiatal korában búvárkodott, mint Besson, most mindketten nosztalgiáznak, mert egyikőjük sem csinált rég normális filmet.
0
2003. augusztus 25., hétfő 13:36
Tulajdonképpen tényleg Gale Anne Hurd-é volt a döntő szó: ő adta el hosszas húzavona után a jogok fennmaradó részét Vajnáéknak.
0
2003. augusztus 25., hétfő 13:36
Cameron a Titanikkal lebukott a víz alá, oszt azóta is ott úszkál. Már nem tudom követni éppen hanyadig vizes filmjét csinálja zsinórban. Nem foglalkozik ő holmi pusztító robottal, jobban lekötik a különféle tengeri halacskák. Ahelyett, hogy végre elkezdené csinálni a Battle Angel-t. Víz került abba a koponyába én mondom...
0
2003. augusztus 25., hétfő 13:34
Az én véleményem az, hogy Cameron nem is akart ezzel foglalkozni, nem hiszem, hogy nagyon megsértődött volna. Bár tény, hogy Vajna egy forgatókönyvvel kereste meg Cameron-t és ő ugyebár egymaga találta ki a Terminátor-t, lehet, hogy bérmunkásnak hitték és ezért dobta vissza. Szóval ezen kár rágódni, Cameronnak volt 12 éve, hogy eszébe jusson valami a történettel kapcsolatban, Mostow megcsinálta 2 év alatt. A másik, ami zavar, hogy folyton fikázzák Mostow-t, mert hogy nem Cameron-os a rendezés, Cameron az Isten, vagy a világ ura, stb. Egy példa : anno mikor a Fox megcsinálta az Anastasia rajzfilmet, az egyik tesztvetítésnél a logót kicserélte Disney logóra, a tetszési index meg kétszeres lett. Szerintem ha Cameron neve lenne a T3 alatt, most azt dícsérnétek, amit Mostow neve alatt utálnátok. Nem hiszem, hogy bárki jobb T3-at csinált volna, mondjuk Ridley Scott jó lett volna. De jobb lett volna Michael Bay, vagy Joel Shumacher? Kötve hiszem. Mostow-t mindig is okos embernek tartottam, tudta, mibe vágja a fejszéjét. És ő kihozta a témából, amit lehetett.
0