Keresés

Moziajánló

2003. augusztus 25., hétfő 13:15
Semmit nem változtat, ez csak egy info, az is lehet, hogy nem igaz. És szerintem nem hiúsági, inkább anyagi kérdésről beszélünk.
Hogy miért nem tudta megszerezni a Fox a jogokat, hát fogalmam sincs. Talán mert a jogok egy része a csődbe ment Carolconál volt, ami ugye Kassar-buli. Az is lehet, hogy Gale Ann Hurd tett be nekik. Ki tudja? Vajnáék meg olyan nagyot azért nem kockáztattak, mert azért ott volt az Intermedia mint befektető, meg a forgalmazóktól a haszon felét kérték, meg persze 50 misi garantált hasznot.
De az is lehet, hogy Cameront nem érdekelte az egész, és csak Vajna keveri a szószt.
0
2003. augusztus 25., hétfő 13:09
Én néztem az összes interjút Vajnával, ahol persze egyoldalúan hallhattuk, hogy Jim Cameron milyen egy beképzelt stb. hólyag, de Camerontól egy árva mukkot nem hallottunk még ezügyben. Vajnáék ki akartak mászni a szakadékból és ehhez a Terminator név jól jött nekik, kivásárolták Cameron alól és aztán meg odamentek hozzá és elvárták, hogy vágjon jópofát. Ez kb. olyan mintha Lucastól elvennék a Star Wars-t, és megkérnék, hogy vigyorogjon hozzá. Amúgy meg szép, hogy Cameron mindenbe bele akart volna szólni hiszen ez az ő gyermeke, ő találta ki, ő futatta fel!
A filmmel kapcsolatban nem akarok hosszas fejtegetésekbe belemenni, de lényeg az, hogy a befejezésen kívül sok újat nem tudott mutatni. Az első megnézéskor még nagyon tetszett, de rá kell jönni, hogy a története egy az egyben a kettő elemeire épül. Meg se próbáltak újat felmutatni.. Iparosmunkával nekem senki ne hozakodjon elő egy olyan sorozatnál, ahol az előző két rész egyenként is korszakalkotó volt.
A film egyértelmű bukás az USA-ban és a mai napig nem értem, hogy mi került benne 170 millióba, amikor az új SW filmek is 110-120 körül jöttek ki.
0
2003. augusztus 25., hétfő 12:48
Ez mit változtat azon, hogy Vajnáék felajánlották neki a projektet? Ismét hiúsági kérdésről beszélünk. Cameron szeretett volna egyeduralkodó lenni, és lehet, hogy a Fox-nál nagyobb szabadsága lehetett volna. Miért nem tudta a FOX/Cameron páros megszerezni a jogokat? Hogyhogy egy kis cégnek, mint a Vajna/Kassar-féle C2 megérte ekkorát kockáztatni és a nagy Cameronnak a Fox-szal az oldalában nem tűnt olyan értékesnek a "saját gyermeke"?
Ezt Cameron b****a el.
0
2003. augusztus 25., hétfő 12:29
Én meg úgy hallottam, hogy Cameron a Fox-szal szeretett volna együttműködni, mert ugye a Titanic óta nagyon szeretik egymást, és a Fox is pályázott a Terminator jogokra.
A film tűrhető volt, viszont tök felesleges. Ugyanaz a recept harmadszorra már kicsit uncsi. Jó lett volna a háboró kirobbanásával kezdeni, és bemutatni végre a sötét jövőt, de oda meg nehezen lehetett volna betuszkolni a svájci négert.
0
2003. augusztus 25., hétfő 12:10
Én az Andy által adott interjúkból épp az ellenkezőjét éretettem, mint Te. Tudom, ez csak az egyik oldal, hallani kellene a másik oldalt is, de ha jól hallottam, amint megszerezte a Vajna/Kassar duó a jogokat, az első útjuk Cameronhoz vezetett, aki "elloptátok a gyermekemet - I'm the King of the World" felkiáltással bevonult a sarokba duzzogni. Mindezt azután, hogy Vajnáék felkérték, csináljon, amit akar a T3-mal, írja meg, rendezze meg, készítsen belőle árnyjátékot, vagy CGI helyett használjon zokni-babákat, ha szerinte az jót tesz a projektnek.
Nem hinném, hogy anyagi dolgokon borult ki a szidol, hiszen Schwarzi is megkapta, amit kért, egyszerűen sértette Cameron önérzetét az, hogy... igazából nem is tudom mi. Hogy egy piacon lévő, megvásárolható árut valaki más vett meg? Miért nem vette ő meg, ha neki kellett?
Szóval egy ilyen embert nehéz lehet meggyőzni bármiről is. Ő hiúsági kérdést csinált a dologból. Nem hinném, hogy Vajna nem mondana igazat. Saját maga és a filmje ellen beszélt azzal, amikor elmesélte ezt a történetet, hiszen kiderült, hogy Mostow és az új forgatókönyvírók szerződtetése visszalépésnek, pótmegoldásnak számít az eredeti tervekhez képest. Ő az eredeti stábot, az eredeti szereplőgárdát, az eredeti rendezőt akarta.
A filmről: jót tett a Mátrix Újratöltve - többé már soha nem ülök be egyetlen folytatásra sem úgy, hogy abban reménykedem, legalább közel olyan jó lesz az új rész, mint az előző volt. A T3 esetében alacsonyra állítottam a mércét, de azon simán átment a film. Korrekt, tisztességes iparosmunka, kisebb-nagyobb hibákkal, nem viccesnek szánt, érthetetlenül bugyuta jelenetekkel (érzelmi válságba keveredő cyborg, nagyjából szükségtelen temetői kitérő csak a látvány kedvéért stb.), de az akciók rendben voltak, új elemeket is véltem felfedezni bennük, egy-egy apró poént is elhelyeztek a filmben, és fogjuk rá, hogy volt egy kis meglepetés is a végén, bár nem irigylem a következő rész forgatókönyvíróját - ebből a helyzetből baromi nehéz lesz hiteles folytatást írni.
Mindenesetre a T3 tisztességes, az átlag akciófilmek közül magasan kiemelkedő popcorn-mozi, de sajnos semmi több. Hiányzik belőle valami megfoghatatlan - talán a lélek.
Gyanítom egyébként, hogy Cameron sem tudott volna ma már sokkal többet kihozni a T3-ból, mint az új stáb. Ahhoz nagyon nagy ötletek kellettek volna, és nagyon merész, a jelenlegi átlag-ízléstől gyökeresen elrugaszkodó alapgondolat, amit ilyen költségvetés mellett nem sok stúdió vállalt volna be. (Lehet, hogy Cameron ezért játszotta a durcit?) Ha egymondatban kellene összefoglalni a véleményem a T3-ról, akkor azt mondanám: Vajnáék arra koncentráltak, hogy a befektetett pénz biztosan megtérüljön és a nézők többsége elengedhetetlennek tartsa megvásárolni a DVD-változatot, legalább a hang- és látványeffektek miatt.
0
2003. augusztus 25., hétfő 11:36
Itt már mindenki látta másfél hónapja a filmet szal sok újat nem mondtál ;)
0
2003. augusztus 25., hétfő 11:35
Hűűű de irigylüüünk!! Andy barátodnak legközelebb mond már meg, hogy nem kéne összerúgni a port Cameronnal, mert más NEM tud igazi Terminator filmet csinálni csak ő! És inkább a kegyeit kellett volna keresni és nem betartani neki.
Az interjúkból, amiket Andy adott egyértelműen kiderült és nem is titkolta, hogy az ő hozzáállása miatt nem került be Cameron a projectbe...

hát, most ennyi jutott eszembe............................

Köszi Andy!!!!!!!!!

Hope he won't back..........
0
2003. augusztus 24., vasárnap 22:50
Ja, és tessék elmenni megnézni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
0
2003. augusztus 24., vasárnap 22:49
T3 - RISE OF THE MACHINES

Azon szerencséssek közé tartozom akik személyesen kaptak meghívást Andytől.Formálisan adott egy borítékot telis tele mindenféle belépővel.A lényeg az hogy ezzel az excluzive partytól kezdve a party legelzártabb részéig mindenhova beléphettem. Mindenki aki számított ott volt. Ami tény, ehhez fogható, monumentális és "csillogó" premier még soha nem volt Magyarhonban.(ami külön tetszett, a moziból rendőri kísérettel törtek utat a zsúfolt belvárosban :))))
Na, de ennyit a dicsekedésről! :::)

Hát a film az..................érdekes....
Méltő az első két részhez, sőt! , de mégis más. Mostow stílusa eléggé elüt James Cameronétól, de ez nem baj. Az is igaz hogy egy 12 éves filmet, és egy több mint "20 éves hőst", valamint egy lassan 60 éves sztárt kellett helyrepofozni, és nem is akárhogy. Az akciómozi stílusa teljes mértékben megváltozott az utóbbi 10 évben.Ezt kellett felfrissíteni, és fogyaszthatóvá tenni a mostani mozibajáró többségnek. Vannak benne olyan pillanatok, jelenetek, amik egycsapásra bekerültek a filmtörténet klasszikus pillanatai közé, de vannak nagyon "kultusz romboló" részek is. (Sajnos, egyébként a premieren is szinkronnal ment........ :(  )
A CGI-k viszont nagyon jól sikerültek. Nagyon sok helyen észre sem venni.Sokkal realisztikusabbak mint a Mátrix Reloaded-ben( Amit meg kell hagyni elég gagyira sikeredtek, mind a Neo vs Smiths, vagy akár az autópályás rész.......).
Talán a legzavaróbb az a történetvezetés volt.A film szerkezete. Az elődökből itt semmi sem maradt.  Mint egy tipikus amerikai film............
A film klasszikus zenéje sem köszönt vissza sokat...........csak a végén........
A betétdal nem nagyon fogott meg, de miután a partyról való távozáskor egy kis ajándékcsomag kiséretében a cd-t is megkaptam, így már máris jobb! :D

hát, most ennyi jutott eszembe............................

Hajrá Andy!!!!!!!!!
:DDDDDDDD

They'll be back.................

0
2003. augusztus 24., vasárnap 11:39
ned kelly
[AUS, 2oo3, gregor jordan]

ausztrália féltve örzött robin hoodját már többen is vászonra álmodták, többek között mick jagger is magára öltötte a kenderszakállat, meg a fémpáncélt, valamint yahoo serious is elmarháskodott kelly bőrében, hogy aztán atombombát szórjon smith ügynök fejére [felejthetetlen momentum]. a millió évig tologatott buffalo soldiers rendezője, gregor jordan új filmje azonban véresen komolyan veszi a legendát, ám eredeti gondolat híján hollywood zsebkendő szaggató kalandfilmjeit veszi alapul. ned kelly ott settenkedik richard benjamin és william wallace nyomában, robin hoodhoz illő megmosolyogtató kiszólások helyett inkább magában szónokol erényről, sárról és a bevándorló írek nehéz sorsáról; esetleg egyszerű embereknek tart hegyi beszédet, hogy "szabad ember vagyok. oda megyek, ahová akarok", s az egyszerű emberek éljeneznek. kínosan nyálas. persze, kelly csak azért lesz törvényen kívüli, mert igazát védve ellenszegül a törvény kapzsi urainak. ahogy híre növekszik, egyre több és több katona üldözi őt és három komáját. a film végén darth vadernek öltözve csapnak össze a hadsereggel [ez megdöbbent csend helyett harsány kacajt vált ki a nézőseregből]. menő ausztrál [heath ledger, geoffrey rush] és angol színészek [naomi watts, orlando bloom] feszítenek egysíkú szerepekben, tiszta égő, hogy naominak azonnal karikára áll a szája, amint meglátja a nálánál jó 1o évvel fiatalabb heath ledgert, s még rush sem tud mit kezdeni a kompresszorral felvázolt karakterével. kéne vmi jót is mondanom... aha, megvan. a film mindössze 1oo perc, pedig az ilyesmit három órán át szokták húzni.
0
2003. augusztus 24., vasárnap 3:39

Bruce Almighty - 2003 - USA

Csalódás, csalódás.. és csalódás. A sztori alapötlete ugyan kiváló, de nagyon kevés poént, és helyzetkomikumot hoznak ki belőle az alkotók. Az első és az utolsó fél óra eröltetett és elnyújtott, a közte lévő pár poén meg nem viszi el a hátán a filmet. A rendező és főszereplő páros előző közös munkája sokkal jobb volt.

10/4

(Azért a Clint Eastwood-os poénon szakadtam a röhögéstől :))
0
2003. augusztus 23., szombat 21:22
the_rules_of_attraction: welcome to film school 1o1! osztott képernyő, megbaszkurált idősík, gyorsít-lassít, visszafelé vetít, menőnek adja el magát. ellis könyvét ugyan nem olvastam, a filmből viszont az tűnik ki, ez is csak amerikai pszichó variáns, ez esetben kés helyett farokkal a kézben szúrkáljuk agyon a népet. senki nem ismer senkit, szól a példabeszéd [ismerős, nem'gaz?] jóóóóó szájbarágósan, közben arra gondoltam, hol a halál farkában érdekel engem, hogy mit gondolnak ezek az emberek?! 1o/5. ps.: üres beszéd dícsérni a zenét, most mégis azt teszem, tomandandy már megint üstökénél fogva ragadta meg a hangzást, ahogy azt tőlük megszoktam.
0
2003. augusztus 23., szombat 2:52
juj.. asszem 2 pontot adtam rá :))
0
2003. augusztus 23., szombat 2:26
moonlight
[NL, 2oo2, paula van der ost]

gyerekszemmel nézni a világot nem mindig répatorta. a moonlightban a felnőttek csak egydimenziós háttérfigurák, szülők, idegenek és a rosszak, ám képeskönyvbe illő kalandok helyett a film 12-13 éves forma hősei olyan embertelen próbákat állnak ki, mint a haslövés, a pedereszta gengszter félreérthetetlen közeledése, vagy a vérre menő küzdelem az utolsó konzervért, miközben olyan filmes tabukat is megélnek, amik igazándiból hétköznapinak számítanak [az első havi baj, az elsietett szex, stb]. van der ost mindezt lazán, szándékosan elferdített értelemben véve: olvasmányosan adja elő, a film cselekménye lineáris, nem is túl bonyolult, nagyon nincs kifejtve, mégis magával ragadó. a két gyerekszínész telitalálat, a fiú misztérikus, a lány bűvöletes. a film szándékosan hideg képekkel dolgozik, a helyszíneket barátságtalan épületek, sötét erdők szolgálják ki, és így tovább; értjük ám az indíttatást, ez itt kérem, a rideg valóság! hála a jó égnek, az érzelmek innen sem hiányzanak.
0
2003. augusztus 23., szombat 0:47
Nemo nyomában : 10/9

A Pixar ismét nagyot alkotott, döbbenetes nagy ötletek vannak benne, de sajna nálam a Szörny Rt. 1 ponttal jobban sikerült.

T2 - Bővített változat : 10/7

Az új jelenetek fele jó, majdnem fele felesleges, az alternatív vége pocsék. Örülök, hogy a moziban nem ez a verzió maradt meg. Azért Arnie skalpolása és a mosoly megtanulása király jelenet volt.

T3 - 10/8

Technikailag nem lett forradalmi, azonban Mostow sokkal lazábban bánik a kamerával, nem lett túlzottan mesterkélt, mint Cameron rendezése. A sok Arnie-beszólástól meg lehetett volna kímélni, csak egy pár működött (talk to the hand). A színészek korrektek, a tempó embertelen, a vége meg ütős lett.

Tökös Csaj - 10/2

3 poén volt benne, amit értékeltem, amúgy kár pazarolnom rá a karaktereket.
0
2003. augusztus 22., péntek 22:28
identity
[némi spójler]

nem szeretem az olyan játékokat, amibe úgy ugrasztanak bele, hogy nem mondják el kezdés gyanánt a játékszabályokat; mikor rosszat lépek, a játékostársak kinevetnek, kioktatnak, lesújtó pillantásokat vetnek felém, vagy ami még rosszabb, gonosz vigyorral a képükön hagyják, hadd keveredjek el még jobban a zavarosban. az identity is ilyes játék, anno a blair witch project 2 akasztott ki ennyire, mint ez a film; mondjuk, ez azért egy fokkal nézhetőbb, de még így is dühítően szar. nem kell tucatnál több thrillert megnézni ahhoz, hogy az ember tudja, azon szereplők füle mögött van a legtöbb vaj, akikből a karakterrajz alapján ezt legkevésbé néznénk ki; aztán ha filmünkben szerepel egy olyan színész, akinek a gázsija minimum kétszerese az összes többi szereplő pénzének, akkor ő a jófiú, hacsak nem oscar-kaliberű rosszarcút kell eljátszani. sz'al az leszámítva, hogy az identity megpróbálja rendesen átbaszni a nézőt, voltaképp előre megírt játékszabályok szerint játszik ő is. és annak ellenére, hogy a néző sosem dobhat hatost, azért ő fut be győztesnek, a film pedig sajnos, veszít.
0
2003. augusztus 21., csütörtök 13:53
hú, most végeztem a jackass: the movie-val, komolyan mondom, ennyit az utóbbi két évben nem röhögtem, a könnyeim törölgetem, talán még az orrom vére is eleredt: basszuskulcs, ez a film KÉSZ. ok, nem minden stunt ül, vannak kegyetlenül durvák [ánuszba feldugott kisautó, wasabi felszippantása orron keresztül, lepisilt hógolyó elfogyasztása], de az improvizatív ámokfutások utánozhatatlanok. a feliratot pedig mindenképp érdemes végigülni.
0
2003. augusztus 21., csütörtök 1:31
néhány film ömlesztve. johnny english: nagyszerű ötlet atkinsont őfelsége titkosszolgálatába sorozni, ez a film azonban képtelen arra, hogy e komikus szituációból akár egyetlen értékelhető poént is kicsaljon. 1o/2. bringing down the house: a kajába kevert hashajtó okozta kínos helyzet talán már 2o éve sem volt vicces, az ehhez hasonló laposkúszást csak bosszantó rasszista élcelődéssel sikerül megfejelni. 1o/3. bruce almighty: édes-mézes enyelgés, segítsd-meg-önmagad, meg miegymás a feltét, ennek ellenére imádtam, mert jim carrey végre megint bolondozik, s rendkívül magas fordulatszámon pörög. 1o/8. spun: jonas akerlund is eljutott odáig, hogy a reprezentatív klipes múltját felhasználva, ill. ugródeszkaként használva elkészítse első játékfilmjét. ahogy michel gondryból, úgy belőle sem lesz david fincher. drogozós film a spun, 57 belövést láthatunk benne, de már a második uncsi, akerlund pedig háromféle klipet keverget jó 1oo percen keresztül [úszós, animált/megbűvölt, szanaszét vágott], billy corgan zenélget, rob halford meleg újságot lapozgat, debbie harry meg leszbikus motoros, a film viszont kurva üres. 1o/4. morvern callar: bár a beszédből egy kukkot se értettem, oly bámulatos angolsággal beszéltek benne, de ez nem is igazán számít, ugyanis a patkányfogó rendezőnőjének új filmjét a képek, a zene és samantha morton irányítják, ráadásul e nőszemély annyira megbűvölt, hogy a minority report béli visítozást is azonnal megbocsátom neki. kicsit amos kollekes beütést éreztem e filmet nézve, ám a címszereplő arcára nem ül ki annyi fájdalom, talán ezért is tűnik pl. a sue kissé elnagyoltnak e filmhez képest. 1o/8
0
2003. augusztus 6., szerda 19:36
Avalon az HBO-n:
augusztus 6. Szerda, 19:10
augusztus 9. Szombat, 08:40
augusztus 10. Vasárnap, 04:35
augusztus 15. Péntek, 13:35

Kicsit meglepett. Tudja valaki, hogy ki forgalmazza?
0
2003. augusztus 4., hétfő 9:52
PHONE BOOTH

SPOILER HEGYEK

Ez az a sztori, ami a Brian De Palma - Stephen H. Burum - Paul Hirsch trió munkájáért kiált, sőt ordibál, de ezt sajnos nem hallották meg. Az End Of Line c. rövidfilm alapján készült Schumacher mozi így is több, mint élvezhetőre sikeredett. A sztori amilyen egyszerű, annyira hatásos. Nincsenek (annyira) felesleges üresjáratok, és bár a kezdeti kasztráltak áriája talán elbizonytalanít egy cseppet, de aztán in medias res, máris a cselekmény közepében találjuk magunkat.
Colin Farrel játéka kitűnő, simán elviszi az egész filmet a hátán. Ha kell, vicces, ha kell, igazi seggfej, és ha kell, együtt sírunk vele. Bár a szerepe kicsit lightos lett, simán belefért volna, hogy kefélgesse Ms. Holmes-ot, így jobban megérdemelné a bűnhődést. És elérkeztünk a legnagyobb bibihez, aholis a büntető nagyobb bűnöket követ el, mint aki bűnhődik. Egy hangyányi mocskot simán elbírt volna Farrel figurája, így csak élvezhetőbb lett volna a film.
Schumacher, hibásan, azt gondolja, hogy egy ilyen történethez trükkös kamera-bravúrok kellenek. Osztott képernyő meg a többi marhaság, csak a nézőt idegesíti, de szerncsére hamar leszokik róla.

Remek kis film született, összesen tízmillió dollárból és tizenkét napos forgatással. Több ilyen kellene.
0
2003. augusztus 3., vasárnap 18:52
Blood In Blood Out (1993)

Börtöndráma, családi dráma, testvériség, szeretet, hovatartozás.

10/10

Indentity

Rejtély, gyilokok, izgalmas befejezés.

10/8

0
2003. július 31., csütörtök 22:55
Nem a szerep hanem a szereplő a rossz. Bárkit el tudtam volna képzelni Pókembernek csak Tobey Maguire nem.
0
2003. július 31., csütörtök 22:18
A Zöld Manó maszkja hasonlít Willem Dafoe arcára, nem vágom miért zavar.
Peter Parker-ben meg lehet vitatkozni (de hogy MAGAS, ATLÉTIKUS ALKAT lenne?), de fölösleges időpocsékolás, Tobey Maguire remekül hitelesíti meg a szerepet. Csupán kár, hogy sokan nincsenek tisztában a Pókember történetének lényegével, ezért gondolják, hogy rossz a szerep. :(
0
2003. július 31., csütörtök 21:19
"PP karaktere minden képregényben magas atlétikus alkat "

éppenhogy nem...

0
2003. július 31., csütörtök 19:41
JUBEInek igaza van, a PP karaktere minden képregényben magas atlétikus alkat és nem tud erről meggyőzni Maguire, hiába szeretem. És főleg ez a vizuális baki ront nagyot a filmen (meg a zöld manó maszkja)
0