Az alvásdepriváció egy eléggé szerteágazó témakör mind élettani, mind biokémiai értelemben. Igazából azt mondanám, hogy gyakorlatilag minden káros a szervezetedre nézve - csak ugye ezt szeretik a médiában kissé elferdíteni, de gyakorlatilag bármit megeszel, az is káros :) A kialvatlanság hatással van elég sok folyamatra (idegrendszer, immunrendszer, endokrin rendszer, stb.)... a helyedben nem aggódnék. :) Az alváspótlás az csak saját szórakozásra van, hiszen néha lustálkodni is kell :) Nekem az a véleményem, hogy szeretek aludni :)
0
2015. április 17., péntek 22:03
8260
Ha minden kimaradt alvásidő káros lenne a szervezetre, akkor én már halott lennék. Néha úgy érzem magam, mint Fülig Jimmy a Honolulu Staron, néha bármilyen pozícióban képes lennék elaludni...
Ugyanakkor csak és kizárólag éjjel tudok filmezni, így kénytelen vagyok félretenni az egészségemmel kapcsolatos aggályaimat a mozizás kedvéért... :)
0
2015. április 17., péntek 10:49
52685
Azt olvastam, hogy minden kimaradt alvásidő káros a szervezetre, és a "lealvás", alvásbepótlás ezt nem, vagy csak részben tudja orvosolni. Érdekel ez a téma, mert hajlamos vagyok éjjelibagolykodni, viszont mostanában az egészségemet fontosabbnak tartom az akaratosságomnál. Neked erről mi a véleményed?
most posts by TM
0
2015. április 17., péntek 0:25
52685
Szeretem, ha jókedvű emberek társaságában lehetek! :) Az "okéság" relatív dolog, vannak sokan, akikkel cserélnék, de tisztában vagyok vele, hogy velem még többen cserélnének, így azt mondom, hogy jól vagyok, de a kiválóhoz lenne még mit tennem.
most posts by TM
0
2015. április 16., csütörtök 23:48
9368
Igazából azt szeretem, hogy olyan sokrétű és változatos a munka :) Bár nem kell halálra dolgozni magam, szóval azért hagyok szabadidőt is bőven... a rugalmas munkaidő nekem ilyen téren tetszik... Mondhatni csak bejött az álommeló, bár gondolni se mertem volna erre a lehetőségre - ilyen utolsó utáni pillanatban megszülető döntés volt, hozzáteszem életem eddigi legjobb döntése :) Igazából látom ebben a jövőképet akár hosszútávon is, a fejlődési lehetőséget, de sok tervem van még a következő 50-60 évre, szóval mindent a maga idejében... :) Remélem nálad is minden oké.
0
2015. április 16., csütörtök 23:04
52685
No, örülök, hogy a szorgalmad és az életfelfogásod a régi. :) Kívánom, hogy sikerüljön minden, amit elterveztél!
most posts by TM
0
2015. április 16., csütörtök 21:26
9368
Az alvásról csak annyit, hogy már egy ideje beálltam a napi 6 órás alvásra :) Fekvés éjfél körül, kelés hatkor. A deficitemet meg hétvégén lealszom.
0
2015. április 16., csütörtök 21:24
9368
Sokat dolgozom, lassan költözök is nyár vége felé (kicsit közelebb a munkahelyhez), illetve ősztől doktori képzés (omfg ki gondolta volna? dehát ez kell a következő lépcsőhöz). Barátnő volt kicsit több, mint fél évig, de januárban szerencsére elváltak útjaink. Mondjuk e téren most nem sietek, a következő pár évben így is rengeteg projektem lesz, szóval inkább egy lazább, kötetlenebb kapcsolatban hiszek jelen pillanatban, bár semmi jónak nem vagyok az elrontója. :) Filmgyűjtés még megyeget ímmel-ámmal, időm mondjuk nem sok van rá, általában hétvégén sikerül 1-2 filmet nézni... hétköznap meg a sorozataimat követem, ha van rá egy-egy szabad estém... 3 havonta veszek 1-2 blu-rayt de nagyjából ennyi.
A kommentek nem kizárólag csak az izgatásodra születnek, más apropójuk is létezhet. A fórum meg már csak ilyen, hozzászólnak emberek különböző dolgokhoz, ha már megemlítik őket. Kérdés nélkül is. Vedd úgy, hogy offoltam. Merthogy tényleg nem aludtam, negyedéves leltárt csináltam és itt ért melóban a reggel. Nem állítottam semmi túlzót vagy valótlant. Na és veled mi van? Van már nőd? :D
most posts by TM
0
2015. április 16., csütörtök 20:26
9368
És? Engem nem izgat, hogy ki hogy alszik... magánügy. Senki nem kérdezte :)
0
2015. április 16., csütörtök 20:19
52685
Nem aludtam egész éjjel, de ma már biztos fogok.
most posts by TM
0
2015. április 16., csütörtök 20:11
9368
Szeretem a könnyed filmeket jómagam is, nincs ezzel semmi gondom. Megnéztem az előzetest is, tudtam, hogy mire számítsak, főleg az előző részek alapján... és nem, nem dühöngtem a filmről kijövet, csak hogy tm-et megnyugtassam... igazából csak szimplán szánalmasnak tartom ezt a filmet, mert irdatlan buta lett. Ilyen párbeszédeket ovis koromban is tudtam volna írni. Egy Transformersre sem adnék 7-8 pontot... de ebbe ne menjünk bele, most nem ez a lényeg. Csak tudod nekem pl. nem elég 8 ponthoz csak a látvány... a poénok, amiket megírtak elég kínosak és gázok voltak 90%-ban... igazából ezeken a kínos dolgokon már nevetni sem tudsz... azon lehet röhögni, hogy szavakkal is lehet újraéleszteni - ez már nagyon ótvar primitív alja volt az egésznek. Szeretem a vígjátékokat, de ez vígjátéknak is rossz, akciófilmnek egyenesen szörnyű... mindenki a látvánnyal jön... ööö, nem tudom, nekem ez a CGI parádé olyan volt, hogy ilyet már ezerszer láttam. Ezek az újkori akciófilmek nagyon sterilen kezelik az egészet... Ez nem baj, csak igazából nem néz ki jól szerintem. Szóval nem jó akciófilmnek. Nem jó vígjátéknak. Nem jó akcióvígjátéknak sem. Igazából értékelhetetlen.
Főbb pontokba szedve az FF7: - primitív és buta - kínos - szánalmas.
Nem kell ezzel a véleménnyel egyet érteni, én örülök, ha valaki tudott ezen a hülyeségen szórakozni. Egy negatív vélemény csak megfér itt. :) A 8. részt már nem moziban nézem, egy fillért nem vagyok hajlandó fizetni ezért.
0
2015. április 16., csütörtök 17:32
52685
A "kell" szó hibádzik egyedül. Nem feladat, megoldandó egyenlet, legyűrendő adag, csupán "választható" szórakozási forma. :)
most posts by TM
0
2015. április 16., csütörtök 11:14
4596
Engem nem különösebben érdekel, hogy mit hogy "kell" nézni. Ahogy esik, úgy puffan, és nem is vagyok hajladó rosszul érezni magam amiatt, hogy ebben nem feltétlenül vagyok következetes;). A Need for Speedet rühelltem a sok kis apró baromsága miatt, pedig jóval "földhözragadtabb" volt az FF7-nél, de ott meg éppen elkapott a "flow", és hitetlenkedve röhögtem végig az egészet úgy, hogy még az akciók izgalmát is tudtam értékelni.
0
2015. április 16., csütörtök 2:40
8260
Én ezzel már a hatodiknál így voltam...
0
2015. április 16., csütörtök 1:31
2966
nem az volt a bajom, hogy ilyen jeleneteket tartalmaznak ezek a filmek, hanem hogy mindennek van egy határa. a hülyeséget is elviselem, mert vannak filmek amiket mint mások mondták, kikapcsolt aggyal kell nézni, de van ami még úgy is fennakad a szűrőn, mert már túl sok. a régi Bondokat sose láttam, az Aranyszem volt az első, az még elment, aztán mire oda jutottunk hogy Halj meg máskor, addigra akkora és olyan mennyiségű (mert az is lényeg hogy hányszor kap ilyet az ember az arcába) lehetetlenségek és túlzások kerültek bele a filmbe, hogy nem vette be a gyomrom.
de mint írtad, az előzetes éppen erre való, így a Halálos iramban 7-et már nem valószínű hogy megnézem :)
0
2015. április 16., csütörtök 0:34
802
FF7
Volt egy hosszabb időszak az életemben, amikor hasonlóan álltam hozzá az ilyen típusú filmekhez. Kb. a gimi vége, fősuli, az azutáni időszakban folyton a mondanivalót, a mérföldköveket, az egyediséget és a művészi szintű megvalósítást kerestem. Sok ilyent találtam és sok filmélménnyel gazdagodtam. Aztán így 30-on túl rájöttem, hogy színesebb a világ annál, hogy mindig csak ezeket keressem. Egy filmnél a legfontosabb, hogy szórakoztasson és mindegy, hogy ezt melyik elemével\elemeivel éri el igazán. A Halálos iramban filmek pedig részről részre több embert szórakoztatnak. A fenti időszakban készültek a széria első részei, az első Statham, Diesel akciófilmek, melyeket mostanában fedeztem fel újra.
De, hogy lásd nem vagyok azért mindenevő, pont a te példáddal jövök. Nálam átlagban 2-3 Transformers filmből jön össze annyi pontszám egy 10-es skálán, mint 1 FF-ből.
8/10 - mert szórakoztat és ennél sosem akart többet
0
2015. április 15., szerda 21:36
473
...és közben a Béna hörögne kiláncolva a háttérben. :D
0
2015. április 15., szerda 18:29
6056
Az már részletkérdés :D
0
2015. április 15., szerda 18:04
52685
A No roxa áj vagy a Hava Nagila ritmusára:)
most posts by TM
0
2015. április 15., szerda 17:47
6056
Engem verhetne, ha egy piros műanyag labdát a számba szíjazna...
0
2015. április 15., szerda 17:45
4596
Csak ezek a parák! Én biztos vagyok benne, hogy A szürke 50 árnyalatára a nézöi jelentős része azért ült be, hogy a moziból kifelé jövet elragadja őket a helikopterén egy perverz multimilliomos, és a játszószobájában egy bőrszíjjal a fenekükre verjen hatszor.
0
2015. április 15., szerda 17:29
802
Én 72 óta félek attól, hogy egy visszautasíthatatlan ajánlatot kapok, 89 óta, hogy táncolni kell majd az ördöggel sápadt holdfénynél, 90 óta a balhés karácsonyoktól, 98 óta, hogy tarkón csap egy meteor. 99 óta nem veszek be sem kék, sem piros bogyókat, 2000 óta rettegek, hogy a halálba menők köszöntenek. Jövőre elmegyek Dubaiba toronyugratni, majd LA-be drónt lőni :)