Keresés

Moziajánló

2003. július 9., szerda 8:25
Nem szereti mindenki a Hulkot, én speciel sokszor elfordítottam a tekintetemet a vászonról, mert már én szégyelltem magam Ang Lee helyett. De olvasva a hozzászólásokat az IMDb-n meg a nagy dagi Harry oldalán, hát biza vannak jó páran a rajongók táborában is.
Persze, hogy nem kell kp-nek venni azt a hírt, ez csak annyit jelent, hogy nem húzták le a vécén az egészet. Már ha igaz.
Az amcsiknak meg van némi igazuk abban, hogy tombolós filmet vártak. Ha Lee drámát akar, fordulhatott volna nyugodtan más anyaghoz. Azért valljuk be, pl. a Terminator 2-t is mindenki leszarta volna, ha csak komoran maguk elé bámulva elmélkedtek volna a jövőről. Nem, a Hulkban az action a lényeg, ebből meg kevés volt. De ez nem is lett volna baj, ha a drámai része nem hasonlítana egy Esmeralda részhez. Ezt a görög dráma maszlagot meg valami PR-es találta ki, hogy etessék a népet. Gondolom ezzel akartak különbek lenni a Pókembertől. Hát nem jött össze.
Szóval nekem nem hiányzik a folytatás, szerintem akad majd film anélkül is bőven. De nagyon meglepődnék, ha nem lenne.
0
2003. július 9., szerda 1:32
sajnos némi hiba csúszott a matrixba és felkészületlenségemnek köszönhetően nem valós adatokat írtam.

Tehát: A Terminator NEM volt bukta a mozipénztáraknál, de igazán sikeres csak videón lett.
Menségemre szolgáljon, hogy soha nem érdekelt a filmek gazdasági vonzata, csak maga a film.

Sorry!
0
2003. július 9., szerda 1:20

Terminator 3: Rise of the Machines - 2003 - USA

Egy fiatal kanadai rendező első ZS filmje után úgy gondolta, hogy jobban jár ha a saját irományát viszi vászonra. Kiagyalta egy jövőbeni atomháború lehetőségét, a robotok és az emberek párharcát, és egy ügyes húzással mindezt a jelenkor cselekményei közé építette. Ez lett a Terminator. Egy félelmetes, megállíthatatlan gyilkológép. Minden adott egy remek akció-sci-fi-thrillerhez. A Terminator mégis elhasalt a mozipénztáraknál. Nem volt felkészülve az amerikai közönség egy ilyen típusú filmre? Túl sötét volt nekik? Személy szerint nem sok félelmetesebb jelenetet láttam, annál mint amikor Sarah Connor menekül a gép elől a gyárban. A tudat, hogy egy ilyen izé van a sarkadban. Brr. A videómegjelenés azonban kárpótolta a befektetőket a mozibukta után. A film sikeres lett, mára klasszikusi régiókba emelkedett. Cameron az eredeti után 6 évvel ismét nekilátott, hogy életet leheljen kreálmányába, és a saját maga által scriptet vitte ismét vászonra. Ezúttal egy könnyedebb, lazább, de látványvilágban óriási filmet alkotott. Lényegesen modernebb technika állt a rendelkezésére és ezt teljesen kihasználta. Egy olyan folytatást készített, amely simán felveszi a versenyt az első résszel. (Itt kell megjegyeznem, hogy azért egy paraszthajszállal azért jobb első, a darkos felleingje miatt:) Cameron részéről talán le is lett volna zárva téma, hiszen a T2 befejezése nem kiáltott folytatás után. Azonban a producerek nem így gondolnak. Amíg valamiben pénz van, azt ki kell szedni belőle. Hazánkfia az illető :)) De most igaza volt. John D. Brancato (The Game, The Net), Michael Ferris (The Game, The Net /nahát:)/ és Tedi Sarafian írtak egy olyan forgatókönyvet ami mindenképpen vászonra kívánkozott. Cameron azonban ellenállt Vajnának, és ezzel élete egyik nagy ballépését követte el. Szerencsére Schwarzenegger meggondolta magát (biztos a 35 milla is segített neki) és beleugrott a projectbe. A rendezőnek többek között Ang Lee neve is felmerült, de végül Jonathan Mostow lett a befutó. Meglepetés, hogy neki adták a feladatot, hiszen egy jó thrilleren, és egy közepes tengeralattjáros filmen kívül nem volt más a tarsolyában. Most viszont megmutatta, hogy mire képes. Biztos kézzel, vasmarokkal tartotta kordában a filmet, remekül irányította a színészeket és olyan látványt varázsolt elénk, amelyre Cameron-nak is tátva maradt a szája :) Segítségére volt a jó öreg Stan "The Magic" Winston és az ILM stábja akik ismét a lehető legtöbbet hozták a látványvilágból. A befejezéshez csak annyit: zseniális! Marco Beltrami zenéjére nem is figyeltem, annyira lekötött a film :))
Egyszóval: A Terminator számomra a tökéletes trilógia. Minden rész maximális pontszámot érdemel.

10/10
0
2003. július 8., kedd 20:47
[zárójelben jegyzem meg, hogy vicces ez a vita, olyan szempontból, hogy én valszeg jobban örülnék a hulk2-nek, mint te. :]

azt meg ugye tudjátok, hogy azt jósolták a tisztelt "hozzáértők", hogy a hulk lesz a nyár legsikeresebb filmje?

úgy tűnik, idén a pixar fog uralkodni... de mintha látnék vmi mozgolódást középföldén. :]
0
2003. július 8., kedd 20:44
no, ezt a hírt sem kéne készpénznek venni. majd akkor lesz hulk folytatás, ha elcsattant az első csapó. ott van a "világ királya". az ő nevéhez is kiírtak már mindenféle filmet, még az imdb-n is. true lies 2, t3... most meg az alien5-ről megy a zrí, mert cameron leült kávézni scott-tal és arról tanakodtak, de kurva jó lenne csinálni egy ötödik részt [és milyen jó lenne, ha a negyedik epizód soha nem készült volna el :].

persze, a stúdió szakít a külföldi bevételekből, nem is kicsit, de... nem ismétlem inkább önmagam.
0
2003. július 8., kedd 20:38
no, csak ne ilyen hevesen. az amerikai stúdiórendszert tényleg az amerikai bevétel izgatja leginkább, és az dönti el, mi lesz a film további sorsa.

szerinted a hulkot oly nagyon szeretik? 6.5 az imdb-n nem túl fényes osztályzat, ráadásul rekord mértékű esést produkált a maga 7o-8o%-os zuhanásaival.

persze, hogy nyitva hagyták. bana pedig már alá is írt, hogy játszana akár 2 folytatásban is, de az más kérdés, hogy elkészül-e.

valszeg fog profitot termelni a hulk [mindenképp számíthatunk egy mindent verő dvd verzióra], de annyit nem valószínű, hogy folytatást csináljanak hozzá. de ha igen, akkor nem ang lee-vel. a sok csökött agyú amerikai rombolós-tombolós filmet várt, ehhez képest kaptak egy görög drámát 15 percnyi gyurmázással.
0
2003. július 8., kedd 17:02
(ex)Cat: T3 - Rise of the machines. az egyik felében egyetértek, a másik felében nem :)) de most nem szeretnék itt belemenni. ha érdekel, dumálhatunk róla e-mailben.

amúgy a film maga -> kurva jÓÓÓÓÓÓ!!
0
2003. július 8., kedd 13:21
Ezt ne nekem magyarázd.

Ezt pedig most találtam az IMDb hírei  között.
0
2003. július 8., kedd 13:12
persze, hogy szakít a világ legnagyobb barma lenne ha nem szakítana
0
2003. július 8., kedd 13:11
:))))
0
2003. július 8., kedd 13:09
"Two German theater chains, CinemaxX and Kinopolis, are threatening to refuse to run The Hulk next week unless distributor UIP backs off from its demands for 52.5 percent of the film's German grosses. Spokespersons for the chains told trade publications on Tuesday that UIP, owned jointly by Paramount, Universal, and MGM, has imposed an increased percentage scale that will culminate with a 55 percent rate in May and that the chains are determine to fight it."

Na itt van, a Universal csak szakít a külföldi bevételekből.
0
2003. július 8., kedd 12:37
Melőtt még nagy (akarom mondani mégnagyobb) vita kerekedne ki ebből, elárulom, hogy a filmet trilógiára tervezték. James Schamus meg már dolgozik a következő rész történetén, szóval semmi pánik.
0
2003. július 8., kedd 12:34
pedig milyen jó kis film!!
0
2003. július 8., kedd 11:14
Először is: korai még a Hulkot temetni. Mint említettem vala, 2 hete fut, világszerte pedig most mutatják be.
Hihetetlen hülyeség, hogy leszarják a külföldi bevételeket. A nyolcvanas években talán még úgy volt. "Lenyúlják a helyi irodák és filmszínházak": persze, szépen el van osztva százalékosan kinek mennyi. Majd hülyék lesznek nem tartani a markukat a gyártók.
"az első része sem biztos, hogy nullszaldós lesz": na ne menjünk már két hét alapján jövendölésekbe. Gondolom a Buzi nagy görög lagzinál is ilyeneket mondhattál, nem? Nyári pangás van odaát, a Terminátor 3 is "csak" 75 misinél tart, ez azért nem egy Spider-Man szerű robbanás. És a Mátrix 2 sem robbantott kasszákat. De szépen muzsikál.
Ja, éppen a Shanghai Knights került 5 millióval kevesebbe, mint az első rész.

Waterworld??? Te most ugye hülyéskedsz? Igen, összeszedett 255-öt, de 175-be került. Mindez 8 évvel ezelőtt. Ráadásul mindenki utálta a filmet. Mi a francnak kellene folytatás? Akkor miért nem a Titanicnak?

A Hulk végét meg pont nyitva hagyták, csak éppen nem írták ki, hogy "To be continued".
0
2003. július 8., kedd 9:24
a waterworld 255 misit szerzett világszerte, videón elég jól vitték, mégsem folytatták. sőt, a universalnál nagyon sok segget szétrúgtak miatta, costner azóta nem számít A listás színésznek, kevin reynolds meg vagy 7 évig nem rendezett semmit [egy független filmet leszámítva].
0
2003. július 8., kedd 9:19
majd ha a hulk annyira jól muzsikál videón, mint a shanghai noon, az austin powers vagy a lethal weapon, akkor _talán_ lesz folytatás. az ilyen épp-hogy-keresek-vmit filmeknek legtöbbször "csak videón" folytatásai vannak, de azok is inkább a kisebb költségvetésű filmek esetében történik meg, a hulk viszont nagyon sokba került és ezer éves hollywoodi szabály, hogy a folytatás még többe kerül. ki az a marha, aki 137 milliónál is több pénzt fektetne egy olyan projectbe, aminek az első része sem biztos, hogy nullszaldós lesz. az amerikai producerek leszarják a külföldi bevételt, az ő tetteiket az amerikai nép reagálása határozza meg. a filmet ugyan tényleg a uip bitorolja világszerte, de a bevételt szépen lenyelik a helyi irodák és filmszínházak. de mint említettem, ha videón és dvd-n jól fut [úgy értsd, mátrix szerűen minden rekordot megdönt], akkor van esély egy sequelre.
0
2003. július 8., kedd 8:55
Csak Amerikában hozott be 117 milliót két hét alatt. A 120 vagy 137 (tök mind1) simán megvan. És még nem is tudjuk, hogy fogadják a filmet nemzetközileg. És akkor még ott a video és a DVD forgalmazás, a forgatókönyvből készült fasza kis regényről már nem is beszélve. A világ nagy részén pedig az UIP forgalmazza a filmet.

A Marvelnek nem kell hatalmasat kaszálnia rajta, neki ott van még a Spider-Man meg az X-Men is. Őszintén szólva nem hinném, hogy Eric Bana nem vállalna egy folytatást.

És ha a Shanghai Noon-nak lehet folytatása, akkor bárminek lehet.
0
2003. július 7., hétfő 21:49
Remélhetőleg a film is olyan jó mint a plakátja!!!!!!
Már megvan vagy másfél hónapja, de az a szerencsétlen felirat sose készül el....mehetek moziba, hogy elvegye  a kedvem a sok popcorn-zabáló, mobiltelefonáló suttyófej.........
0
2003. július 7., hétfő 20:09
én is ajánlok egyet.

0
2003. július 7., hétfő 20:03
hulk

költségvetés: 137+35m$
bevétel eddig: 117m$

a nemzetközi bevételek nagyrésze az ottani forgalmazók zsebébe vándorol. szvsz egyáltalán nem olyan tutibiztos a folytatás.
0
2003. július 7., hétfő 18:47
city of god

0
2003. július 7., hétfő 18:42
"Mikor lesz már egy átlagnál jobb film a mozikban ????" - van, volt, lesz csak talán nem örökké amerikai filmeket kell nézni a mozikban. volt egy chihiro, van dolls és van city of god ami csak úgy szimplán az év eddigi talán legjobb filmje. ha meg usa kell akkor ott a bowling for columbine. chihiroról van külön filmes topik ott lehet róla olvasni. dolls kitano film ami a korábbi dolgaival ellentétben kissé "művészfilmes" lett, de kegyetlenül jó. city of god meg brazil film és egész egyszerüen az egyik legjobb, legvéresebb, legkegyetlenebb, legmocskosabb gengszter film ami valaha is készült, operatöri munka zseniális.
0
2003. július 7., hétfő 18:31
"Ui.: bár nem ide való, de lusta vagyok oda is írni ... végre végigolvastam az Amerikai isteneket ... tényleg jó." - ne légy lusta :)), de annak, hogy tetszet azért örülök :)
0
2003. július 7., hétfő 15:49
Ez az osztott képernyős dolog engem is zavart. A történet egyébként tényleg nem lenne rossz. De azért ez az átlag 9-es eredmény kicsit fura nekem ... de ha nektek tetszett :-)
Mikor lesz már egy átlagnál jobb film a mozikban ????
Ui.: bár nem ide való, de lusta vagyok oda is írni ... végre végigolvastam az Amerikai isteneket ... tényleg jó.
0
2003. július 7., hétfő 14:58
Pont ez tartotta életbe igazán.
0