Keresés

Moziajánló

2003. július 3., csütörtök 12:22
Én ebből a hozzászolásodból vontam le azt hogy nem nézel amcsi filmeket:

"Aztán elegem lett a sok vacakból, és abból, hogy gyakorlatilag képtelenek rendesen befejezni egy filmet. Az is elképesztő, hogy egy bolhafingnyi ötletük sincs már odaát, csinálják a folytatásokat, meg a képregények feldolgozásait..."

De ha nem igy van akkor rendben... az amerikai filmgyártás végétől pedig én speciál nem félek :))
0
2003. július 1., kedd 14:35
"Tavaly is volt Pánik szoba meg Sötétkamra... amiket gondolom nem láttál mert pöcs amcsi filmek, pedig jók."

Láttam mindkettőt. Mint azt már egyszer mondtam, attól hogy én az animékról írok, az nem azt jelenti, hogy csak azokat nézem. Mindkét film tetszett, Finchernek amúgy is nagy rajongója vagyok, a Hetedik az egyik kedvencem. Sajnos az a baj, hogy Fincheren kívül alig vannak még Amerikában, akiknek a munkája még felkelti az érdeklődésemet, és a jó filmek száma is csak töredéke a teljes eresztésnek. Elég kiábrándító, hogy több héten vagy akár hónapon keresztül ha ránézek a moziműsorra, akkor semmi értelmeset nem találok (kivéve néha 1-2 filmet amit már biztos, hogy láttam).

Nagyon várom a Karib tenger kalózait, a Mátrix forradalmakat, A király visszatér-t, a Némo nyomában-t, az Underworld-ot, a Van Helsing-et, sőt még ezt a fura kinézetű LXG-t és a Charlie angyalai 2-őt is. És teljes szívemből reménykedem hogy mindegyik nagyon jó lesz. A tavalyi év filmjei közül is voltak, amiket nagyon vártam (Különvélemény, A két torony pl), és általában tetszettek is, de valahogy mégsem tudtam értük annyira lelkesedni, mint a Chihiro, a Jin-Roh vagy a Cowboy Bebop esetében.

"és akkor még nem beszéltünk az Európai bevételekről."
Ezek nagy része azért szétoszlik az itteni forgalmazók, mozik között. A hollywoodi stúdiók be vanna állva egy elég magas bevételre, sőt bevételnövekedésre, amit nem lehet a végtelenségig fenntartani (lásd: dotcom válság). Bár a bevételek csökkenését megpróbálják minduntalan a kalózokra kenni. Szép lassan teret veszítenek az egyre színvonalasabb és termékenyebb európai és ázsiai filmipar előnyére, aminek azért meglesz a maga hatása. Lehet, hogy csak kevesebb film fog készülni, alacsonyabb költségvetéssel, de az is lehet, hogy óriási bukások lesznek, mert egyszerűen nem tudják azt a többszáz milliós bevételt produkálni, amit eddig.
0
2003. július 1., kedd 10:41
"sikerül pár százmilliót összegyüjteni "

A párszázmilliót úgy kell érteni hogy egy kicsit több mint százmillió :)))
0
2003. július 1., kedd 10:40
"Hollywood válsága korántsem anyagi, hanem alkotói. Ennek több oka is van, erről szerintem oldalakat lehetne írni. Az egyik ilyen ok például a túlzásokba menő költségvetések"

Hidd el mindig lesznek tehetséges rendezők amcsiknál is. Tavaly is volt Pánik szoba meg Sötétkamra... amiket gondolom nem láttál mert pöcs amcsi filmek, pedig jók. És a blockbasterekre is lesznek vevők. Én már most dörzsölöm a tenyerenet a jövő évi 'Trója' film miatt, pedig még egy képet se láttam belőle. Nem beszélve a Van Helsingről :) vagy Oliver Stone Nagy Sándor filmjéről. És jó pár ilyen 'igénytelen' van még rajtam kivül asszem, akik befognak ezekre ülni.

"a hulk és a charlie angyalai 2 sem fog profitot termelni"

Azért nem szabadna elfelejteni, hogy az amerikai filmeket nem csak amerikában mutatják be. Speciál a második legnagyobb piaca az amcsi filmeknek Japán, ahol általában sikerül pár százmilliót összegyüjteni a Box office mellé és akkor még nem beszéltünk az Európai bevételekről.
0
2003. június 30., hétfő 20:08
a hulk és a charlie angyalai 2 sem fog profitot termelni, sleeper hitből egyre kevesebb van, eredeti ötletből meg szinte semmi. a stúdiók amúgy már régóta nem a mozis bevételből tartják el magukat, hisz az szétmegy az alvállalkozók, színészek, befektetők között. ők a reklámjogok, merchandising termékek, a home video és a későbbi tv-s vetítések, ismétleések jogaiból éldegélnek. egy-egy kiemelkedő siker pedig a másik 1o bukást finanszírozza.
0
2003. június 30., hétfő 17:36
Ez nem is képre mutat. Egyébként teljesen jó lenne, csak a [ és ] helyett > és < jeleket kell írnod! Sok sikert!
0
2003. június 30., hétfő 15:48
Sorry!

De egyszerűen nem tudom, hogy hogy lehet ide képet beszúrni!

OLVASSATOK!

http://dvdmagazin.hu/hirek.php?id=284

http://dvdmagazin.hu/hirek.php?id=285

http://dvdmagazin.hu/hirek.php?id=283
0
2003. június 30., hétfő 15:46
[img src="http://dvdmagazin.hu/hirek.php?id=284"]
0
2003. június 30., hétfő 12:31
Hogy érthetőbb legyen: Hollywood válsága korántsem anyagi, hanem alkotói. Ennek több oka is van, erről szerintem oldalakat lehetne írni. Az egyik ilyen ok például a túlzásokba menő költségvetések. Bármilyen látványos is egy film, képtelen vagyok felfogni, mire kell 100-150 millió dollár (persze ha van pénz, mindenki annyit próbál zsebretenni amennyit bír). Ennek az az eredménye, hogy a stúdiók felhígítják, a nagyközönség számára emészthetővé teszik a produktumot, hogy minél biztonságosabb legyen a befektetés. Inkább maradnak a sablonoknál, bevált formuláknál, remake-eknél és folytatásoknál. És persze a kötlségvetések állandó nyilvános emlegetésével azt sulykolják a közönségbe, hogy ami nem kerül legalább 80 millióba, az gagyi.
0
2003. június 30., hétfő 11:36
Nem vagyok jós, ez csak a véleményem. De mi a túrót fognak csinálni, ha elfogyott az összes feldolgozható képregényük? És ki a franc fogja megnézni a 250 millából készült Terminátor 5-öt? Igen, anyagilag Hollywood most van a csúcson, de az eredetiség eléggé visszaesett. És a sikeres filmek mellett iszonyatos nagy bukások is vannak, most már sorozatban. Filmek amelyek 80-100 millióba kerülnek és ha nem tudják az első hétvégén visszatermelni legalább ennek a felét, akkor örülhetnek ha nullszaldós lesz. A filmek költségvetése egyre csillagászatibb, és az már világosan látszik, hogy ezt nem lehet a végtelenségig fokozni. És az emberek előbb-utóbb kiábrándulnak a sok szarból. A másik, hogy egyre többen nézik otthon DVD-n a filmeket a kis házimozijukon ami tovább rontja a mozis bevételeket, a kalózkodást sem tudják egyelőre megállítani, és azt is érdemes megfigyelni, hogy a DVD forgalom egyre jelentősebb része nem amerikai produkció. Szóval van itt figyelmeztető jel épp elég.
Érdemes kiszámolni mennyit bukhat egy stúdió, ha netalántán egy adott évben egyik filmje sem az elvárt módon teljesít (amire minden esély megvan). És ha úgy döntenek, hogy ez így tovább nem éri meg, akkor szépen csődöt jelentenek vagy eladják az egész kócerájt.
0
2003. június 30., hétfő 10:46
"egyre több pénzt kockáztatnak a stúdiók a filmeken, egyre kiélezettebb a verseny, egyre alacsonyabb a színvonal. Jó marketinggel még lehet húzni, de pár év és összeomlik az egész mint a kártyavár."

Már elnézést de ez egy marha nagy tulzás. Félreértés ne essék... nem én vagyok az amcsi filmek védőangyala. Én is sokat csalodom, de vakság lenne azt állitani hogy "Hollywood haldoklik" meg hasonlók. Köszöni szépen semmi baja. Nézz utána egyszer kiváncsiságból hogy mennyit keresnek egy filmen összességében, az összes országot és a videokazikat is beleszámitva. Még az ultragagyi filmjeik is, amik a Box office-nál rosszul szerepelnek, többszörösen térülnek meg... amerika szerintem már ügyesen bebetonozta magát ami a filmes kultúrát illeti.
0
2003. június 29., vasárnap 14:30
todo sobre mi madre - mindent anyámról
[SP, 1999, pedro almodóvar]

öreg korára almodóvar megszelidült. és ez így van rendjén. a groteszk vonások elhalványodtak, a sikolyok sóhajokká csendesültek, a nők megértek, a férfiak kifakultak, a történetek pedig közérthetőbbé váltak. én jobabn szeretem ezt az alomóvart.

reméljük, az eleven húst újabb almodóvar filmek dvd-i fogják követni. köztük ez is.
0
2003. június 28., szombat 17:20
Én nem is akciófilmként néztem, ezért is írtam, hogy nekem nem jött át a főhös tragikus oldala. Szerintem nem sikerült igazán megragadniuk a sztori lényegét, de ez csak az én véleményem és ettől még lehet másnak egészen nagyon jó.

Az IMDB-n is általában jobbnak értékelték mint én, szóval valószínűleg tényleg bennem lehet a hiba! :-)
0
2003. június 28., szombat 12:37
"és ez nem csak a készítők hibája.

Hát ja, ez a te hibád (csak vicceltem:). Csak át kell érezni a sztorit és nem egy hétköznapi Bruckheimer akciófilmre kell odakoncentrálni, ugyanis ez a film nem akcifilm.
0
2003. június 28., szombat 11:09
Én 1-2 éve csömörlöttem meg a mozitól. Előtte szinte mindent megnéztem amit bemutattak. Aztán elegem lett a sok vacakból, és abból, hogy gyakorlatilag képtelenek rendesen befejezni egy filmet. Az is elképesztő, hogy egy bolhafingnyi ötletük sincs már odaát, csinálják a folytatásokat, meg a képregények feldolgozásait. De továbbmegyek: A zongorista, például. Egy zsidó története a második világháborúban. Ugyan már! Eredetibb nem volt?
Kb. havonta 1-2 alkalommal most is elmegyek moziba, de általában társasággal, szórakozásból, vagy akkor ha valami tényleg érdekel. Csakhogy drasztikusan lecsökkent Hollywoodban azoknak az alkotóknak és azoknak a filmeknek a száma, amelyek képesek felkelteni az érdeklődésemet. Kurva nagy válságban vannak, és ezt ők is tudják. Kétségbeesetten kapkodnak ötletek után, momentán vagy 8-9 animéből készül amerikai film, meg ki tudja még hány ázsiai mozi remake-jét tervezik éppen. Jözben egyre több pénzt kockáztatnak a stúdiók a filmeken, egyre kiélezettebb a verseny, egyre alacsonyabb a színvonal. Jó marketinggel még lehet húzni, de pár év és összeomlik az egész mint a kártyavár.
Peter Jackson már építi Hollywood utódját Új-Zélandon...
0
2003. június 28., szombat 10:17
Zolindy,

Én nem ástam - még? - nagyon bele magam az ázsiai filmekbe, mégis nagyon örülök annak, hogy itt a fórumon beszélünk, beszélnek ezekről is. Szerintem nem kell filmesztétának, vagy valami elvetélt agyú hozzáértőnek lenni ahhoz, hogy ezeket a filmeket értékelni, élvezni lehessen. Én azóta, hogy itt olvastam Szadakóék véleményeit már több ázsiai filmet megnéztem és az a helyzet, hogy valóban nem csalódtam egyikben sem. Nem tudom, miért van így, de ez a helyzet. - még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy valóban ezek a filmek annyira jók.

De ez nem azt jelenti, hogy én nem nézek meg más filmeket (lásd az elmúlt 1 hét kálváriája amerikai filmek terén) és még csak azt sem, hogy nem tudnék értékelni más orszában készült filmet, mert tudok, ha jó. De ami tény, hogy az utolsó jó film amit láttam kb. 1 hete az a Musa című volt.

Egyébként örülnék ha valaki valóban foglalkozna európai filmekkel is és ajánlgatna közülük szorgosan, mert én szívesen megnézném azokat is, ha jók.
0
2003. június 28., szombat 10:10
Tegnap elhatároztam, hogy én többé nem megyek moziba! Nem igaz, hogy csak
ilyen sz*r filmeket nézek mostanában!

Erre éjjel megnéztem itthon a Hulk-ot és rájöttem, hogy minden mindegy, akárhol nézek, akármit, az rossz! :-(

.. nahh ezen elkeseredve, alhatároztam, hogy ma azért is jó filmet fogok nézni. De még nem tudom, mit :-)
0
2003. június 28., szombat 10:07
Ki nevel a végén? (Anger Management)

Azzal kezdem, hogy én nem szeretem Adam Sandler filmjeit. Mármint amiben szerepel. Ezt is csak Jack Nicolson miatt néztem meg (és azért, hogy a feleségem ne egyedül menjen moziba :-) ), de vagy én veszítettem el a humorérzékemet, vagy valami gáz van a filmmel, de nem tudtam igazán feloldódni. Talán azért sem, mert nem tartottam igazán humorosnak az alapsztroit sem. A történet amúgy nagyon kiszámítható és rendkívül egysíkú. Azt hiszem a jövőben messze elekrülöm azokat a filmeked amelyekben Sandler szerepel.

De mivel azért volt benne pár poén, legyen 10/4
0
2003. június 28., szombat 9:52
The Hulk

Nem tudom, mi ebben a filmben akkora nagy siker. Szerintem rettentően gagyira sikerült. Igaz, nem is voltak nagy elvárásaim egy ilyen filmmel kapcsolatban és talán nem is vagyok elég nagy képregényrajongó - bár az X-men filmen tetszett -ahhoz, hogy igazán át tudjak szellemülni. A történet - gondolom adott volt - nagyon egysíkú, unalmas, a karakterek elnagyoltak, nekem egyetlen pillanatra nem sikerült meglátni a tragikus részt szerencsétlen főszereplőben és ez nem csak a készítők hibája.

Mindenesetre örülök, hogy nem moziban néztem meg és nem dobtam ki érte 700 Ft-ot.

10/2
0
2003. június 28., szombat 0:03
zolindy: akkor csak a te kedvedérd majd nézz át a mindent ázsiáról topikba. azt, hogy meg szakértő senki sem mondta, hogy az lenne.
0
2003. június 27., péntek 21:19
Darkness Falls (2003)

Directed by Jonathan Liebesman

Hogy a héten miért gerjedtem én ezekre a cuccokra??!
Totális önszivatás volt, az biztos...
A film harmatgyenge alkotás, hatásvadásznak sem nevezhető jelenetekkel és bazira semmilyen történettel. Klisék tömkelege, lopott és régi megoldások (de még ha azok jók lennének!)-röviden ennyi.
Én el nem mondom miről szól! Sorry, de nem érdemes.
Az adott pontszám pedig semmi másnak sem köszönhető, csak a film végén hallható nagyon frankó zenének: Closure- Look Out Below.

10/2.
0
2003. június 27., péntek 19:35
Igazad van, foglalkozzunk a filmekkel.
0
2003. június 27., péntek 19:22
"Az Idő Urai-t kb. 15-ször láttam, legutóbb 1 hónapja."
Rendben, csak érdeklődtem.

Én is nézek más filmeket, mindenhonnan (ami felkelti az érdeklődésemet), tehát nem tartom magam csőlátásúnak, egyszerűen arról van szó, hogy én az animékról írok, ezekről osztom meg a véleményemet és, és csak remélni tudom, hogy a témában való jártasságom ad némi hitelt annak az írásomnak. Ez nem jelenti azt, hogy másról nincs véleményem, de ennek a dolognak a filmekről kell szólnia és nem rólam, rólunk. Ha egy általános filmes lap kritikusa lennék, akkor nem engedhetnék meg magamnak ilyen részrehajlást, de ilyesmiről szó sincs. Remélem ezt el lehet fogadni. Én az animékról írok. Pont. Zalusék főleg ázsiai filmekről írnak. Pont. Ilyenek vagyunk, ilyennek kell elfogadnunk egymást.

Az az érzésem, hogy túl sokat foglalkozunk egymással, nem pedig a filmekkel. Pedig azok sokkal érdekesebbek.
0
2003. június 27., péntek 16:33
Az Idő Urai-t kb. 15-ször láttam, legutóbb 1 hónapja. És nem az a baj, hogy ázsiaimádók vagytok, hanem nem igazán beszéltek másról. Én sem vagyok egy filmesztéta, de tudom, hogy sok országban megy jól a filmipar. Igaz, ezek rétegfilmek, mert meg kell ismerni az ország kultúráját, hogy tényleg értsd a mondanivalót. De a japán filmekkel nem ez a helyzet? Dehogynem. Csak már jól benne vagytok és nem akartok kimászni, mert szakértőknek hiszitek magatokat (ezt nem bántásból mondom) a japán filmek terén. Legalábbis egyesek. Csak azt mondom, hogy ne legyetek csőlátásúak és ne olyan filmről írjatok, ami menő Távol-Keleten. Inkább olyanról, ami nincs fennt 100 szerveren, amit a kutya nem ismer, de mégis egy drágakő. Legyetek picit bátrabbak e téren, én nem igazán vagyok az. Láttam pl. a Battle Royale-t meg a Ringu-t, nagyon jók, de sosem írtatok pl. az Akkumulátor vagy az Általános Iskola c. filmekről, pedig ezek vannak olyan jók. És hosszú a lista...
0
2003. június 27., péntek 9:31
én is kb. fél éve láttam, viszont engem egész máshogy ért az újranézés élménye: nem is emlékeztem, hogy ez a film ennyire sötét, ennyire fantáziadús és ennyire szomorú lenne. igen, tudom, hogy kisfiúként is sírtam rajta, de most, nagyfiúként is sikerült. :] az animáció pedig olyan, amilyen [a karakterrajzok szerintem fantasztikusak.]. elsősorban a történet fogott meg.
0