Keresés

Moziajánló

2003. június 24., kedd 21:35
Tulipános Fanfan

Aki látta anno az eredetit, az meg ne nézze. Valami isoznyúan gyenge remake. Én is csak Penélope Cruz miatt követtem el erőszakot magamon :-), de kár volt :-((

10/2

Veszzett Vad

Ez volt az a film, aminek nézés közben felemrült bennem, hogy miért?? Miért kellett ezt megcsinálni? Ugyan ki érzett valami iszonyatos vágyat arra, hogy ezt a semmitmondó, lagymatag, unalmas filmet - kb. hasonló minőségű színészi játékkal - létrehozza?

Szörnyű

10/1

Halálosabb iramban

A hétvégén csak rossz filmet néztem, de közülük talán még ez volt a legjobb. Nekem nagyon tetszett az első rész, de ez még csak meg sem közelítette azt.  Sem az akció jelentek, sem az autók, sem semmi nem ovlt az igazi. Amolyan muszájból készült  folytatás, ráadás. V. Diesel nélkül... halálra volt ítélve.

De mivel volt azért benne pár jó autó: 10/3

Basic

John Travolta & Samuel Jackson főszereplésével készült katonai nyomozgatós izéke... Valahogy az egész film során az volt az érzésem, hogy minden egyes jelenetet már láttam valahol, a dialógusokat már hallottam valahol. Kicsit innen, kicsit onnan és a végén egyszer csak összeraktak egy filmet belőle. Annyira azért nem rossz, Travoltának amúgyis jól állt ez a szerep. Szóval egyszer nézhető.

10/4
0
2003. június 24., kedd 21:22
Narc (2002)

Directed and writing: Joe Carnahan
Cast: Ray Liotta, Jason Patric...

Rohadt jó fényképezés, korrekt alakítások...de a történet kicsit vontatott és  kesze-kusza. Ám a legfőbb baja az, hogy semmi de semmi újat nem mond: korrupt zsaruk és a drog kapcsolata-egy viszonylag egyszerű sztoriba ágyazva. Ha ebben lett volna valami változás, akkor sokkal többre vitte volna...
A képi megjelenítés viszont nekem megéri a

10/7.
0
2003. június 24., kedd 21:22
Narc (2002)

Directed and writing: Joe Carnahan
Cast: Ray Liotta, Jason Patric...

Rohadt jó fényképezés, korrekt alakítások...de a történet kicsit vontatott és  kesze-kusza. Ám a legfőbb baja az, hogy semmi de semmi újat nem mond: korrupt zsaruk és a drog kapcsolata-egy viszonylag egyszerű sztoriba ágyazva. Ha ebben lett volna valami változás, akkor sokkal többre vitte volna...
A képi megjelenítés viszont nekem megéri a

10/7.
0
2003. június 24., kedd 15:35

Slackers - 2002 - USA

Tinik, főiskola, csalás, ármány, szerelem. Eredeti ötlet :(

10/3

Just Married - 2003 - USA

Az idióta történet ellenére van valami báj a filmben. A 2 főhős sem játszik rosszul.

10/5

You Stupid Man - 2002 - USA

Milla Jovovich egy romatikus komédiában? Hm. Ráadásul nem is játszik rosszul. Sőt, még aranyos is.

10/6

Cradle 2 the Grave - 2003 - USA

Jet Li. Ha találkozék vele, megkérdezném tőle, hogy miért vállal szerepet ilyen szemétben? Pénz? Nem hiszem, hiszen szerintem az van már neki. Hogy minél jobban megismerje az amerikai közönség? Arra meg szarjon rá! :) Aki olyan igényes filmben játszott, mint a Ying xiong (Hero), az ne bohóckodjon ilyen szemétben.
Ez az a film, amire 2 dolcsit is kár volt kidobni. Forgatókönyv nincs, akciók vannak... de gyengék.
Jet Li miatt..

10/3
0
2003. június 22., vasárnap 22:27
The Wisdom of Crocodiles (1998)

Directed by:Po-Chih Leong
Writing:Paul Hoffman

Igaz ez egy régi film, de méltánytalan háttérbe szorulása miatt egy nagyon ajánlható darab.
Jude Law és Elina Löwensohn bámulatos alakítása még azokat is elvarázsolja, akik egy picit lassúnak tartják a cselekményt.
S hogy nemcsak egy thriller, nemcsak egy romantikus történet azt mindenki tapasztalhatja ha megnézi a Krokodilok Bölcsességét...

10/8.
0
2003. június 21., szombat 21:29
25th hour - az utolsó éjjel
[USA, 2oo2, spike lee]

monty brogan [ed norton] 7 évre börtönbe vonul, mielőtt becsekkelne, van még 25 órája arra, hogy rendezze élete elvarratlan szálait és talán megtudja, ki ülette fel. ennyi lenne a sztori, de nem spike lee állna a megafon mögött, ha a kirakat mögött nem egy egész város, spike lee városa, new york állna. crooklyn, fight the power, the summer of sam, mind-mind nagyalakú metafora és a 25th hour esetében már a feliratok alatt kiderül, hogy e város ezer sebből vérzik, büszkeségén csorba esett, giuliani már nincs sehol, csak az örökül hagyott intézkedései, amik görcsösen és fogcsikorgatva lökdösik a város lakóit egyenesen a fásult depresszíóba. a harmadik világ, a kultúrális örökség, a kereskedelmi hatalom és az emberek, akik már 1oo éve magukénak érezték NY-ot csak ácsingóznak a filmben, nem torzsalkodnak, belefáradtak már, megbénította őket a világméretű tragédia, ami városukon ejtette legmélyebb sebét. ez mind bele van tuszkolva e filmbe,és mégis lassan csámborog előre, monty nem nyomoz, a dolgok úgy is kiderülnek, egyszerűen csak meg akar békélni sorsával, magához akar térni és emelt fővel kíván szembe nézni azzal, ami rá vár. akár csak new york.

és hogy beszéljek kicsit "filmes" nyelven is: a színészek mind-mind maximálisan teljesítenek; spike lee tudja, mikor kell szaporán vágni és mikor kell hosszan kivárni, szűrőkkel, túlvezérelt színekkel dolgozik és bátran megmutatja a sérülést. a film tényleg baromi lassú, itt-ott még zsákutcába is torkollik [philip seymour hoffman esete vadáóccal egyszerűen fölösleges és nagyon-nagyon elcsépelt], a zene pedig nagyon zavaró, fölöslegesen túráztatja a pátoszmotort, pedig egy ilyen filmhez csend kell.
0
2003. június 21., szombat 2:29

Good Advice - 2001 - USA

Charlie Sheen egy jó szinész. Örökölte az apjától. Magánéleti problémák miatt hanyagolta hollywood jó darabig, de talán most visszaállhat a régi rend, és egyre több A kategoriás produkcióban láthatjuk. Ez a kis szerelmes vígjáték kb. a felfelé vezető út felénél helyezkedik el. Mondanivaló nem sok, romantika annál több. De aranyos.

10/6
0
2003. június 20., péntek 9:04
Dreamcatcher (2003)

Directed by
Lawrence Kasdan
Stephen King (novel)

Egyszer nézhető esti unaloműző. A filmben abszolút semmi különlegesség: szokásos King-es lerágott csont-itt vannak a földönkívüliek. Na ez körítve egy kis parával és nagyon minimális pszicho-val. A színészi alakítások is felejthetőek kivéve mondjuk Timothy Olyphant-ot (csajozós jelenet, seggrészegség) illetve Jason Lee-t (aki gyorsan likvidálódik).
A gyerekkori részek és a földönkívüliek megtámadása (igaz ez itt M.Freeman legrosszabb alakítása amit láthattunk) a legnézhetőbb.
Sajna többet nem igen lehet az Álomcsapdáról elmondani.
Elment, de csalódás volt...... 10/5.
0
2003. június 18., szerda 1:28
joss whedon filmográfia
0
2003. június 18., szerda 1:12

Buffy, the vampire slayer - 1992 - USA

Joss Whedon egy fiatal, ambiciózus és tehetséges író, producer. Bizonyítják ezt a Toy Story, a Titan A.E, az Atlantis the Lost Empire, valamint a nagysikerű Buffy és Anget Tv sorozatok forgatókönyvei. Valahol neki is el kellett kezdeni, és minden kezdet nehéz. Neki sem sikerült. A vámpírvadász tinédzserlány története elöszőr egy egészestés film formájában született meg. Sajnos minden rosszat elkövettek, amit lehetett. A film poéntalan (pedig próbál humoros lenni), buta, a szereplők rém gagyik. Rutger Hauer-rel az élen. Ebben filmben még Hilary Swank-ből és David Arquette-ből is vámpír lesz. Az azóta eltelt időszakban ők is, és Joss Whedon is bizonyította, hogy ez egy kezdeti ballépés volt, és sokkal tehetségesebbek ennél.

10/2
0
2003. június 17., kedd 13:27
Punch-Drunk Love : 10/9

Paul Thomas Anderson már elnyerte bizalmamat a Boogie Nights és a Magnólia c. filmjeivel, így teljesen nyugodtan vártam, vajon Adam Sandler milyen alakítást nyújt első komolyabb filmjében. Hibátlant! Anderson képes arra, hogy egy szinte mindenki számára tehetségtelen színészben észrevegye a tehetséget. Mark Wahlberg, Tom Cruise és most Adam Sandler. Csak Tarantinohoz tudnám hasonlítani eme képességét. Luiz Guzman élete első normális szerepét kapta meg, Emily Watson remekel a tündérlány szerepében, Philip Seymour Hoffman briliáns, mint mindig. Egy ici-pici hiányérzetem volt a filmmel kapcsolatban, de nem tudom elmondani, mit hiányoltam. Ezért csak 9 pont.
0
2003. június 17., kedd 9:38
most vasárnap pedig lesz a rózsa neve a dunán, amit mindenkinek szeretettel ajánlok, aki még nem látta, utána pedig az egy szirén szerelme című kínai romantikus dráma, amit viszont senkinek se, ugyanis bűnszar. :]
0
2003. június 17., kedd 9:29
Én sem hagyom ki, bár eddig már vagy kétszer letöröltem. De Zsigmond Vilmos miatt mégis megnézem.
0
2003. június 17., kedd 9:25
hmmm, szerintem így sem fogom kihagyni, habár dvd-n biztos kellemetesebb élmény lenne.
0
2003. június 17., kedd 8:16
Ja, és ugyancsak jövő héten, csütörtök éjjel (vagy péntek hajnal) lesz a TV2-n Paul Schrader Hardcore-ja.
0
2003. június 17., kedd 8:15
Jamamura, kívánságod teljesült, újra megnézheted De Palma Blow Out-ját (Halál a hídon). Asszem jövő hét pénteken este lesz a Dunán, egy baszott nagy 16-os karika társaságában.
0
2003. június 16., hétfő 19:51
[img src="http://www.kep.hu/kep.jpg"]

[ és ] helyett kacsacsőrökkel.
0
2003. június 16., hétfő 12:42
Hogy a rákba lehet ide képet beilleszteni?
0
2003. június 16., hétfő 1:14

10/9
0
2003. június 15., vasárnap 22:30

Wes Craven Presents: They - 2002 - USA

Wes Craven. Kinek mi jut erről a névről eszébe? Nekem egy középkategóriás rendező, akinek igencsak félresikerült a filmográfiája. A hetvenes években kezdett el rendezni, és rögtön sokkolta a közönséget a Last House on the Left című szexuális bűncselekménnyel. A filmnél csak az a rosszabb, ami benne történik. A nyolcvanas évek közeépig ment a ZS kategóriás filmek gyártása, amikor is 1984-ben kipattant a nagy szikra: Rémálom! Ezzel megalkotta minden idők egyik legnépszerűbb sorozatgyilkosát, Freddy Krueger-t. A sikernek rögtön vége is szakadt, mielőtt elkezdődött volna. Évekig megint semmi normális rendezés, csak Z kategóriás horrorok felett producerkedik. Mígnem 1995-ben egy fiatal író keresi meg őt a scriptjével. Ő Kevin Williamson, és kezdődik a "Sikoly" korszak, mely ismét emeli Wes ázsióját. A harmadik rész lecsengése óta nem nagyon hallottunk Wes-ről. Megint producerkedik. Most sikerült egy nem is annyira rossz filmet kifogni. Ha egy kicsit jobban odafigyelnek a forgatókönyvre, és nem mindet a köré a 6-7 ijesztgetés köré építenek, akár még nagyon jó kis horror is kisülhetett volna a dologból. Megint nem jött össze. A jövő sem túl kecsegtető: Wes először egy farkasemberes filmmel próbálkozik, majd a japán Kairó című film remake-jét rendezi Pulse címmel. Én azért drukkolok neki. Megérdemel még egy sikerszériát.

10/6
0
2003. június 15., vasárnap 20:07
Ez a megállapítás kedves derceto talán egy másik személyhez kellett volna, hogy szóljon- hisz pont nem én kezdtem lehúzni másokat-igaz én pont olyan bután reagáltam =folytattam.
De én ezt akkor befejezném, csak sajnálom: tényleg ennyire szemellenzős emberekkkel mit kezdhetnék?! Segíteni így sajna nem lehet....
További jó szórakozást!
0
2003. június 15., vasárnap 19:23

Old School - 2003 - USA

Könnyű kis nyári vígjáték, a Road Trip rendezőjétől. 3 harmincas éveinek közepén járó fiatelmeber elhatározza, hogy újjáépítik az egyetemista diákszövetséget. Ledér lányok,laza poénok, és cool arcok.

10/7
0
2003. június 15., vasárnap 17:43
"Azt hiszem én csak szimplán beszólogattam"

Nézd, lehet, hogy te ezt így látod, de leget, hogy a beszólásoddal sokkal jobban megsértesz valakit, mint azt hiszed. Nem tudhatod előre, épp ezért egy ilyen fórumon sokkal türelmesebben, higgadtabban és érettebben kell viselkedni. És ha egyszer látod, hogy a beszólásoddal akaratodon kívül megsértettél valakit (kivéve persze ha mégis nyílt provokációnak szántad), és ő ezt esetleg szóvá is tette, akkor talán elnézést kellene kérni, ahelyett, hogy védekezésképpen további sértő megjegyzéseket teszel. Bár sokkal jobb lenne érdemben hozzászólni a témához, abba bizisten senki sem kötne bele.
0
2003. június 15., vasárnap 16:59
Egy értelmes(ebb)-el azért egyet kell értsek. Helyes a dörgés!
De megjegyezni ám, mert nem lesz ám ebből rendszer!! :-))
0
2003. június 15., vasárnap 14:40
még mindig OFF..

Ha figyelmesen olvastad amit írtam, nem azzal van bajom, ha érdemben hozzászólsz a topic TÉMÁJÁHOZ. Nyugodtan írd le a véleményed, hogy tetszik-e egy film , vagy sem. És termszetesen szíved és izlésed joga, hogy azt írd ezzel kapcsolatban, amit csak akarsz. De kérlek... maradjunk a témánál és ne az írd le - így már remélem nem sért a forgalmazás -   immár 1000. alkalommal, hogy téged mennyire irritál ez a dolog. Mert ez nem tartozik a témához.

Filmmel kapcsolatban lázongj és adj hangot a véleményednek itt. Ha a többi topictárs izléséd kívánod kritizálni, ahhoz inkább csináljunk egy másik - ennek megfelelő témájú - topicot és oda ezt, meg az előző hozzászólásomat is vigyük át. Ott aztán, hidd el, egyetlen szavam sem lesz az ellen, ahogy, és ahányszor kifejted a véleményedet másokkal kapcsolatban. Maximum én is ezt teszem majd. De ennek amit - most sajnos én is teszek - itt ebben a topicban helye nincs.

És ezzel - milelőtt félreérted - nem a te izlésed akarom kritizálni, met jogod van azt szereteni amit, de ha esetleg isemred valamennyire a NETikettet, akkor tudod, hogy mindennek megvan a maga helye. Ennek is, annak is.

És most már tényleg nem OFF-olok én sem többet. Szorri mindenkitől (ebbe te is beletartozol Beric! :-))) ).
0