Keresés

Moziajánló

2003. június 15., vasárnap 12:11
Kedves (ex)Cat!

Mivel a hatalmas demokrácia korát éljük: végülis mindent lehet. Te személy szerint nem vagy kiváncsi az én egyes hozzászólásaimhoz-szíved joga. Hangot is adtál neki-okay.
De engedd már meg légyszíves, hogy legyen annyi jogom nekem: én is köpködhetek egy keveset másokra. S még csak nem is hányok le emberkéket, mint mondjuk ők. Ajánlom figyelmedbe megerősíteni ezt jelen , illetve jason x, spirited away topic stb.-k elovasásakor.
Azt hiszem én csak szimplán beszólogattam, nem pedig ugattam-de lehet felétek ez a szokás!

Üdv
0
2003. június 15., vasárnap 11:45
gratula! ezt szépen megfogalmaztad. egyetértek.
0
2003. június 15., vasárnap 9:00
OFF

Nézd Beric...

Ha téged nem érdeklnek az ázsiai filmek ajánlásai, ne olvasd el. Ennyire egyszerű. De szerintem tök felesleges minden topicban, beleugatni, hogy máér megint erről a témáról beszélek? Engem speciel érdekel. Lehet, hogy soha az életben nem tudom megnézni a filmet - bár a mai internetes lehetőségek mellett, gyakorlatilag nincs lehetetlen, csak kellő időt kell rászánni - de ettől még érdekel, hogy mi történik a filmes világ másik oldalán is.

Nem hiszem, hogy attól, hogy egy film amerikai, eleve leszólná itt bárki is. Tény, hogy rengeeg sz*rt gyártanak, de ezt felfoghatjuk úgy is, hogy itthon amcsi filmekből van dömping, tehát többől, több rosszat lehet találni. De ettől még ezek között is vanank jó, sőt nagyon jó filmek is. Szerintem ezt senki nem tagadta. Ezért aztán nem értem a kellemetlenkedő megjegyzésedet az About Schmidt-tel kapcsolatban.

Én a helyedben, megpróbálnék némi önmérsékletet gyakorolni és kissé átgondolni azt, hogy pusztán azért mert téegd nem érdekel valami, ettől még másokat érdekelhet a téma. Ha másért nem, hát mert én azt hiszem mindenkire ráfér némi jellemfejlődés, mert hát ugye tökéletesek nem vagyunk. Még te sem. Hiába tanítottál bárkit - bárhogy.

Úgyhogy én azt javasolnám neked, kedves Beric, hogy hagyd meg Sutteréknek, hagy írjank ide olyan filmekről, amit megnéztek és hagy írják a véleményüket úgy, ahogy az nekik tetszett. És ha te akarsz valami filmről véleményt írni, hidd, annak én nagyon fogok örülni, de légyszives ezt a személyeskedést hagyd végre abba, mert erre viszont SENKI NEM KÍVÁNCSI!
0
2003. június 15., vasárnap 3:54
Mivel moziajánlóról beszélünk, hol is fogjuk majd látni a Phone-t?!

S ha annyira egy semmilyen remake akkor azért 10/6-ot megért, s ezzel ellentétben a nagyon lehúzott Álomcsapda meg 10/7-et.
Nem lett ez kicsit itt megint .....blablabla.......??

De azért annak örülhet a pórnép, hogy az About Schmidt amerikai film létére, egy hatalmas Nicholson-al legaláb egy 8-ast kapott...
0
2003. június 15., vasárnap 3:20

(Baklövészet) - 2001 - USA

Van itt minden: egy lelkiismeretes bérgyilkos, aki rajong a mozifilmekért, egy bűvész-bohóc, aki viszont a gyémántokat részesíti előnyben, valamint egy okirathamaisító, akinek a rabló lánya tetszik. Ezenk kívűl a maffia, a korrupt zsaruk.. jah és 2 galamb. Mindez egy jó adag humorral nyakonöntve. Kellemes nyári kikapcsolódás.

10/7
0
2003. június 15., vasárnap 0:22

Phone - 2002 - South Korea

A Dark Water és a Ringu egyfajta keveréke ez a Byeong-ki Ahn által rendezett koreai thriller. Mégsem csupán egy másolatról van szó, hanem inkább a jól bevált technika átvételéről, majd annak megcsavarásáról. Mindazonáltal a történet hagy némi kívánnivalót maga után, de ezt remekül ellensúlyozza a film hangulata.

10/8
0
2003. június 14., szombat 19:54
phone
[SK, 2oo2, ahn byeong-ki]

na bammeg, má' megin' ehun vané egy ringu remake. ez most nem hivatalos, ami kb. annyit tesz, hogy ott nyúlta le, ahol tudta. azért a helyzet nem olyan kilátástalan, mint elsőre tűnik. ugyan ázsiaiában [sőt, rajta kívül sem:] mostanság nem nagyon készül olyan horror, ami ne ringu ripoff lenne: vannak jobban sikerültek és kevésbé húzósak egyaránt. csoda, hogy hideo nakata nem pereli a disneyt ezért a filmért [tényleg a disney pénzelte], addig érdemes meglesni: bár meglehetősen vérszegény, de tartogat néhány jump-up jelenetet, amiket úúúúúúgy szeretünk. ami a sztorit illeti, meglehetősen zavaros, rossz szokása, hogy ide-oda ficánkol az időben, ráadásul előadja a kellemetlen "ez csak álom volt" figurát is, ami felettébb dühítő. ugyan már egy valag ázsiai filmet láttam, de még mindig nem tudom első blikkre megkülönböztetni a szereplőket, itt meg különösen zavaró, hogy az öszes fontosabb női szereplő tök egyforma. :] azért végül sikerült kibogozni a szálakat, amiket most jól nem fogok felfedni, mert én ilyen kis mocsok vagyok: mindenki jöjjön rá magától! a phone kitűnően fényképezett PG horror, videó helyett a rémület mobilon támad és ugyan nem jelöli ki napra pontosan a halál időpontját, de azért rendesen bele lehet halni. szellemjárta házak, liftek, lépcsőházak, hosszú hajú kísértetek - mind kipipálható. csak a szokásos.
0
2003. június 14., szombat 15:22
about schmidt
[USA, 2oo2, alexander payne]

payne 1999-ben készült csípős politikai szatírájában azt szerettem a legjobban, hogy leszarta a márványba vájt hollywoodi alapszabályt, miszerint egy film csak akkor lehet sikeres, ha abban szép emberek játszanak. az election-ben annyi hétköznapi külsővel rendelkező ember mozgott, hogy a film kísértetiesen valóságosnak tűnt. ez nem kevésbé áll az about schmidt esetében: nézzétek meg ezt a képet, jézusom, jack nicholson hogy néz már ki?! oké, a fazon most lett 65 éves, de még mindig arról olvasni, hogy fiatal nőket juggat. ebben a filmben pedig kövér, öreg, frusztrált és mentes mindenféle sármtól. pontosan tudja, hány éves. bár a tipikus nocholsonos manírok be-beköszönnek, de a hatás nem ugyanaz: ez az ember totálisan tanácstalan.

íme, elérkezett az aranykorba, nincs más dolga, mint hogy várja a halált. lánya egy seggfejhez készül hozzámenni [rá sem lehet ismerni arra a dermot mulroney-ra, akiért egy másik filmben cameron diaz és julia roberts versenyez], felesége 42 évnyi házasság után egyszerűen csak irritálja és ha visszatekint a múltba, elégedettség helyett kétségbeesés fogja el. hogy zaklatott lelkiismeretét megnyugtassa, anyagi támogatást nyújt egy éhező afrikai kisfiúnak és már az első neki szánt levélben kiírja magából egész élete során felhalmozdott dühét; e jelenetet látva hetedhét országnyi kacaj fogott el, nem hiába, jack egy istenség.

ez a road movie a lélekben kezdődik, aztán mikor schmidt tényleg útra kel, payne rendező nem csupán az öregség és a magány keserédes odüsszeiáját tárja elénk, hanem tűéles kiszólásokkal karikírozza az amerikai álmot és punnyadt középosztályt is. és jack? ő már számtalanszor felrakta a koronát pályájára és a visszavonulsáról beszél, de könyörgöm: ne tegye!
0
2003. június 14., szombat 10:35
The HULK
szerintem óriási :)
nagyon képregényes lett
Még a végefőcím is szövegbuborékokban van :)
0
2003. június 13., péntek 8:20
Bocs, látom az Ómennél már szerepel a hír.
0
2003. június 13., péntek 8:16
Újabb legenda távozott az élők sorából. Gregory Peck az elmúlt éjjel halt meg otthonában. 87 éves volt. RIP.
0
2003. június 13., péntek 0:29

Moonlight - 2002 - Netherlands / UK / Luxembourg / Germany

A film címe ez is lehetett volna: "Hogyan legyünk elit, gazdag kislányból, kokós ribancok, egy afgán kábszercsempész fiú szerelme miatt". Ja, és mindezt 14 évesen. Úgy 3 nap alatt.
Holland szociodráma művészfilmes elemekkel. Brrrr..

10/2
0
2003. június 11., szerda 1:24
dreamcatcher - álomcsapda
[USA, 2oo3, lawrence kasdan]

- némi spoiler -
kingnek valszeg senki sem mer szólni, hogy a csúcson kellett volna abbahagyni, az egykori rémálomgyáros továbbra is ontja magából a szörnyeket, de azok maximum egy vásári mutatványos ketrecében mutatnának szépen, éjszakáink nyugalmát nem fenyegetik. néhány éve attól votl hangos a sajtó, hogy stephen kinget elgázolták, az elkövető néhány hónappal később rejtélyes körülmények között elhalálozott, meg minden. miuzán a hírverés elcsitult, megjelent king első "postcrash" regénye, amit a mester az új millenium első nagyszabású rémmeséjének szánt. a könyv azonban nem az újdonság izgalmas illatát árasztotta, hanem a fáradt olaj émelyítő bűzét. na jó, hagyom a virágynyelvet: a kritikák szerint a könyv szar, king összeszedte eddig pályafutásának legjobb elemeit: telekinetika, ki nem mondott, de sírig tartó gyermekkori szövetség, agybaszkuráló idegenek, sz'al az álomcsapda hallgathatna az "állj mellém, rémkoppantó, ne bohóckodj!" címre is, ha nem hangzana túl bénán. na most, ha már idáig fikáztam a film alapjául szolgáló regényt, jöjjön egy fordulat: nem is olvastam. :]

aztán rögtön még egy: a film egész türhető. nem értem, mi fantáziát látott a warner ebben a regényben, de 1oo millió dolláros költségvetést biztosított lawrence kasdan számára, aki egy másik forgatókönyvíró zsenivel, william goldman-nel felvértezve megpróbálta kihozni a lehetetlent a kusza regényből: egy jó filmet. az első óra simán beszippantja a nézőt, szerény személyem borzongott, didergett és megfogadta, hogy soha többé nem megy vécére, ami a halál után a legmagányosabb dolog a világon; ebben a filmben pedig a klotyó tartogat néhány kellemetlen meglepetést. a film második fele azonban egy pöttyet sutára sikeredett: a cselekmény több szálra foszlik szét, fontosra és jellegtelenre egyaránt, belépnek új szereplők; a befejezés bár különbözik a regényétől [állítólag nagyon-nagyon béna], de azért vicces. a szereposztás nagyon impresszív, azt viszont sajnáltam, hogy morgan freeman nem mutatott semmilyen trükköt a szemöldökével, pedig annak biztosan célja van, hogy ekkorára nőtt. :] összeségében nem rossz produkció az álomcsapda, az utolsó harmadra jellemző lamerkodás ugyan hagyott némi keserű szájízt maga után, de úgy is inkább a borzongató/látványos jelenetekre fogok visszaemlékezni.
0
2003. június 11., szerda 1:01

Honogurai mizu no soko kara (Dark Water) - 2002 - Japan

Hideo Nakata-nak, a Ringu rendezőjének és Kôji Suzuki-nak japán "Stephen Kingjének" filmje, amely ismét remek példa a múfaji elemek vegyítésére. Az Inner Senses-nél említettem már, hogy a filmnek lelke van. Itt sincs ez másképp. Olyan szinten keveri a horror és a drámai elemeket, hogy a a film végére teljesen összezavarodtam. Végig izgultam, paráztam a filmet, és a legvégén pedig egy könycseppet morzsoltam szét a szemem sarkában.

10/9
0
2003. június 9., hétfő 19:55
csak egy példa. a my tutor friend ami box officer bajnok, idén koreában január közepén volt a mozi premierje és május elején a dvd premierje... ez 4 hónap. a többi filmel sem szarakodnak többet. októberben-novemberben lesz abból dvd odaát.
0
2003. június 9., hétfő 19:51
a chihiro se került többe 18-20 millió usd-nél.
musa valóban 1 millió usd volt.
a legdrágább dél-koreai film ezidáig a resurrection of the little match girl 9,2 millió usd-be került, a film 2002-es, a műfaját tekintve pedig cyber fantasy action és simán kinéz úgy mint a matrix reloaded. no comment.
0
2003. június 9., hétfő 18:01

AMEN - 2002 - FR, DE, RO, USA

Hatásvadász jelenetek nélkül is lehet mélyérzésű drámát forgatni. Costa Gavras egyszerűen és vázlatosan, de ugyanakkor szívhez szólóan mutatja be a zsidók szenvedését. Kurt Gerstein (Ulrich Tukur) az SS hadnagya a náci gépezeten belülről próbál segíteni az ártatlanokon. Segítsége akad egy fiatal pap Riccardo Fontana (Mathieu Kassovitz) személyében, aki XII. Pius pápánál próbál közbejárni a zsidók érdekében. Azonban a  Katolius egyházat is személyes érdekeik vezérelik, és szótlanul végignézik a többmillió zsidó halálát.

10/9
0
2003. június 8., vasárnap 23:44
náluk kicsit másképp működik a dvd kiadás. nem ritka, hogy 2-3 hónappal a mozipremiert követően már piacon is van a film dvd verziója.
0
2003. június 8., vasárnap 23:43

kirakósdit játszottam. nem rég találtam meg az ágy alatt néhány termetes procica és egy alig használt philip k dick regény mellett [hogy mennit kerestem!]. a puzzle neve memento, a dobozán fakó sárga post-it fecnin felirat: "ne felejtsd el megköszönni a rózsaszín zokni szeretőjének". hát most megköszönöm, bárki is legyen az. felnyitottam a láda tetejét, igen, ez ilyen régimódi puzzle, érezni az alkohol avitt illatát, a jobb felső sarokban még néhány vércseppet is találtam, a másik sarka pedig be volt horpadva. tehát, felnyitottam a ládát. valamiért azt hittem, zenélni fog, mint azok a képeslapok, amik hamiskás dallamkezdeményeket sajtolnak ki magukból gyámoltalanul, de ez megint inkább csak egy érzés volt, mint emlék. rémlik valami erről a kirakósról, mintha legutóbb nem tudtam volna rendesen összeilleszteni az elemeket, mert talán egy hosszú munkás nap vagy egy tmulatott éjszaka után álltam neki a kihívásnak? vagy lehet, valaki más tette, nem is én? kiszórom az elemeket. kisebb-nagyobb darabkák, megfakult memóriszeletek, amik önmagukban legalább annyira céltalanok, mint amennyire gyökértelenek. olcsó hasonlat, tudom jól, de most nem ez éltet. össze kell illesztenem a darabokat. de mi is ez tulajdonképpen? aha, egy kirakós. a kirakósnak megvannak a saját szabályai: előbb mindig elő kell keresni a legnagyobb darabokat, ha azokat megfelelően elhelyezted, akkor a többit már igazán nem nehéz hozzáilleszteni. persze, ezzel csalsz; saját kénye-kedved szerint alakítod a játékszabályokat, de úgy érzed, így lesz igazán izgalmas az összerakósdi, ha mindig minden fölösleges elemet visszatennél a dobozba, előbb-utóbb monotonná válna az illesztgetés. hosszasan leköt a játék, még szerencse, hogy nyílvánvaló, mit teszek, így magával tud ragadni, de mikor már majdnem előttem a kész kép, rá kell jönnöm, hiányzik pár darab. kicsit csalódott vagyok, de látom, mi hiányzik és gyorsan beillesztek pár hasonló elemet egy másik játékból. mikor ezzel végzek, már nem is emlékszem, miért is vettem elő ezt a játékot és nagyon félek attól, mi lesz, ha újra elrakom. talán megint csalódott leszek... miért is vagyok csalódott? talán azért, mert túl könnyen ment a kirakósdi. nosza, nehezítsük meg a dolgot! kinyitom a ládát [miért nem zenél?], találomra kiveszek néhány darabot és eldugom őket.
0
2003. június 8., vasárnap 23:27
bár ki tudja, a koreai szorgalmas egy nép:)
0
2003. június 8., vasárnap 23:26
július 15-i bemutató után, nem hiszem, hogy 2 hónappal megjelenik:(
SZVSZ karácsony előtt vmikor
0
2003. június 8., vasárnap 21:14
wonderful days dvd: csak tippelni tudok -> szeptember-október.
0
2003. június 8., vasárnap 19:13
Ja bocs, hogy nem mutatkoztam be, DonLacaone, alias KLaca vagyok. Ha megengeditek írok ide néha-néha filmekről ezt-azt... (Szándékosan nem használtam a kritika szót :D )

wonderful days: A trailer, amit láttam agyhalál! Ennyire még soha, egy előzetes sem fogott meg, beleértve a Gyűrűk ura és a Matrix 2 trailereket is... :) Nagyon várom már, mikorra várható a kinti dvd verzió, tudja valaki?

Ja és Decreto! Én vagyok az, akivel találkoztál a volánbusz végállomáson!
0
2003. június 8., vasárnap 19:05
Musa

Na, ez frankó volt. :) Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy ezt 1 millió dollárból készítették. A Hídember (10/9, de csak a rokonom miatti elfogultság miatt :D ) több mint kétszer ekkora költségvetésből negyed ilyen jó sem volt... (negyed? piha! század! :D ) A jelmezek simán oscar díj nyertes színvonal fölött, az operatőri munka pedig pláne. (na jó, azért a Gyűrűk ura mindkét szempontból jobb, de az átlaggyőztesek sehol nincsenek ehhez képest) Nem is értem, miért nem jelölték, ha a Tigris és sárkány belefért... :/ Naszóval a hercegnő... Ahhhh! Csak ennyit mondanék... :) Beragyogja az egész filmet és minimum egy ponttal kevesebbet adnék a filmre, ha ő nem lenne. Ha esetleg ő olvasná ezt a hozzászólást, akkor a telefonszámom és a címem:... :))) Egyedül a vége felé látszott a kis költségvetés, mert a csatajelenet jobb is lehetett volna drága díszletek között, mint ebben a lepukkant várban. Ja és kissé túlhúzták szerintem. Nyugodtan belefért volna minden akkor is, ha 20 perccel rövidebb. Nade nem baj, így is

10/10 (De csakis a hercegnő miatt. Nélküle 10/8,5)

Dog Soldiers:

A kis költségvetés ellenére (vagy éppen azért) egész jó film volt, de engem egy kicsit sem ijesztett meg. A Kör után alig tudtam aludni, de ezek a farkasemberek rám nem hatottak ennyire. Talán ha itthon néztem volna egyedül és nem így... De hát a Kört sem egyedül néztem, szóval nem hinném... A farkasemberek amúgy nem valami élethűek és akkor még finom voltam, de a színészek, a film hangulata és a farkasembereken kívül úgy minden frankón rendben volt.

10/7

Perfect Blue:

Állat volt ez a rajzfilm! Brutálisabbra számítottam a korábbi hozzászólások alapján, de azért így is nagyon erőszakos volt... Az "állatot" az elején mindenesetre nem erre értettem, hanem arra, hogy nagyon jó volt. A történet tetszett, bár lehetett volna jobb a végén a poén. Maga a megjelenés összességében tetszett. Bejött a főszereplők és a hátterek nagyrészének a megjelenítése is, de túl sok volt az állókép, amiket gondolom a munkaidőspórolás miatt csinálnak és helyenként sok volt a vágás és azt sem tudtam, hol a fejem... ezenkívül voltak kritikán aluli, hihetetlenül gagyi részek is sajna. A koncerten a közönség... pfff... Nem is tudom, hogy mertek ilyen munkát kiadni a kezük közül. :/ Vagy ez direkt olyan? Az arcnélküli közönségre gondolok. Tényleg nem egy Chihiro az a jelenet. :) De összességében a film nagyon jó volt. 10/9-en gondolkodtam, mert mostanában sok filmre adtam 10/10-et, de nem volt szívem pont ezzel a filmmel megtenni. :D Annyira aranyos a főszereplő csaj és az egész film hangulata megfogott, szóval bocs, de

10/10
0
2003. június 8., vasárnap 9:46
Én láttam már a filmet és lehet, hogy nem vagyok eléggé "motorbuzi" :-) de nekem nem igazán tetszett. Teljesen kiszámítható, sablonos sztori, nem túl izgalmas jelenetekkel.

De hangsúlyozom, én nem rajongok annyira a motorokért, így egy fanatikusabb típus ezt másként láthatja :-)
0