ba xian fan dian zhi ren rou cha shao bao - the untold story
[HK, 1992, danny lee, herman yau]

sajnos, megtörtént események alapján készült - hírdeti magáról e film. nos, ha így lenne, nem szívesen mennék hongkong vagy macao környékére. no, nem azért, mert ilyen szemüveges őrültek rohangásznak fel-alá, olyanok vannak mindenhol. de ennyire impotens, alkalmatlan rendőrségi erőt én még filmvásznon nem láttam, mint ebben a filmben. és aszongya, ez a valóság. áhhá, nem ver át! zek az idióta rendőrök szolgáltatják a film komédiafaktorát, habár nem tudom, mennyire vicces a folytonos túljátszás, a rotáló mozdulatok, a rajzfilmbe illő grimaszok és így tovább. [egyes-egyedül a minden egyes alkalommal más és más kurvával feltűnő kapitány tűnik normálisnak, hogy miért? az egyik rendező játssza, azért. :] ennek tükrében sehogy se sikerült komolyan venni wong úr explicit vagdalkozását: pedig az ürge módszeresen írtja azokat, akik az útjába állnak és a film a szeletelést, erőszakot részletesen be is mutatja. naná, hisz erről szól az egész. öncélú és nagyon hülye vagdalkozás, de a művészi álca mögé bújó hasonszőrű alkotásokkal ki lehet zavarni a világból, az untold storyt baromira élveztem. no persze, ha rendezőpáros botránkoztatásra hajtott, akkor rendesen mellélőttek, ugyanis a filmet kb. végig lehet röhögni, pedig itt aztán van gyerekek felszabdalása, maréknyi evőpálcika durva felhelyezése élő nő hüvelyébe, csonkolás-hegyek, miegymás. amúgy a szarukeretes szemüveg mögé bújt színészlegenda, anthony wong meglepően jól játszik a többi humburnyák között [hehe, pont az őrült tűnik a legnormálisabbnak :], nem csoda, hogy szerepéért díjakat is kapott. a film tehát olyan rossz, hogy az már szórakoztató. mondtam is, hogy talán ez lesz az első olyan bűnszar film, ami felkerül a kedvenc filmjeim toplistájára. :]
[aki további explicit részletekre kíváncsi, az látogasson el ide!]
[mivel nincs nulla csillagos képem, hinnye de kár!]