Keresés

Moziajánló

2003. május 20., kedd 21:08
Mondj példákat mindegyik filmre, kösz.
0
2003. május 19., hétfő 22:06
teljes mértékben
0
2003. május 19., hétfő 21:00
Aha.. a Kubrick filmek gondolom erre 100%-osan alkalmasok.
0
2003. május 19., hétfő 19:50
kinek mi jelenti a szórakoztatást... engem pl. ugyanúgy le tud kötni miss jameson bűvészmutatványa, mint a jin roh körmönfont sztorija.
0
2003. május 19., hétfő 16:15
egyetértek, ezért kell nézni kung-fu és jenna jameson filmeket.
0
2003. május 19., hétfő 16:14
javítom magamat mer egy fasz vagyok: man with bride hair -> helyesen: bride with white hair
0
2003. május 19., hétfő 14:37
a szürkeállományomat használom egész héten a munkában, egy film elé általában kikapcsolódás és szórakozás céljából szoktam leülni
0
2003. május 19., hétfő 1:58
Szerintem maga az alapszitu sem éppen egyszerű, elég ha csak egy pillantást vetünk az egyes szervezetekre és az őket képviselő szereplők kapcsolataira (lásd a DVD belső füzetkéjében). Igen, összetett a történet, de ez szerintem éppenhogy előny (már annak, aki nem viszolyog használni a szürkeállományát), és pont ezért nem is lehet "egyszerű" megoldása.
0
2003. május 19., hétfő 1:26
a sztori tényleg nyakatekert [nem hiába, a GiTS-et és az akirát összepakoló krú számlájára írható ez is], de ez egyáltalán nem megy a történet rovására, pontosan ez emeli ki a sztorit a tucatfilmek bűzlő áradatából. amúgy kellemes merülést kívánok. ;]
0
2003. május 19., hétfő 1:21

Gongdong gyeongbi guyeok JSA

Joint Security Area

Észak és Dél-Korea határvonala. Joint Security Area. Egy nemzet buta politikai okokból mesterségesen
kettéválasztva. Négy határőr (2 északi és 2 déli) kialakulóban lévő barátságáról szól a film, de az
évtizedek óta fennálló politikai ellentétekről nem lehet egy csapásra megfeledkezni. Egy éjszaka 2 észak-koreai és egy dél-koreai határőrt holtan, egyet pedig sebesülten
találnak az északi oldalon.
Chan-wook Park filmje megfelelő mennyiségű drámaisággal és humorral mutatja be az  ellentétes politikai háttérel rendelkező karakterek érzéseit, érzelmeit.
A gyilkosságok miértjére adott választ, és annak dramaturgiai kivitelezését viszont nem találtam kielégítőnek.
Ezzel együtt azt mondom, hogy soha rosszabb filmet.

10/7

Jin-Roh the Wolf Brigade

A 2. világháború után járunk egy alternatív japán társadalomban, ahol az Ellenálok csoportjai rengeteg fejtörést okoznak
a kormányszerveknek. A Városi Titkos Rendőrség egy elit alakulta veszi fel ellenük a harcot.
Hiroyuki Okiura első rendezése nem volt számomra teljesen emészthető. Egy viszonylag egyszerű alapszituációba épit bele olyan
nyakatekert elemeket, melyek szerintem a történet rovására mennek. (Vagy csak én találtam nyakatekertnek?) :DD

10/6
0
2003. május 19., hétfő 0:35
kereskedelmi csatornán filmet nézni?! érdekes egy perverzió...
0
2003. május 19., hétfő 0:18
Így jár az aki filmet néz az RTL Klubon. A kereskedelmi adók nem azért játszanak filmeket, hogy a néző jól szórakozzon, hanem hogy a reklámokat jól megnézze, és mellette lehetőleg a folyton kanos ORTT se bassza őket seggbe...
0
2003. május 19., hétfő 0:04
Nézte véletlenül vki a 6-ik napon-t? Nem mintha vmi nagy film lenne, de nem idegesítő az, ahogy az RTL klub cenzurázza a filmeket? Még az 1etlen igazán pofás poén beszólást is képesek kivágni...
0
2003. május 18., vasárnap 23:10
swiri
[DK, 1999, kang je-gyu]

a képen látható hölgy nagyon esztétikus, csak az a baj, hogy hozzá hasonló fehérnép nem szerepel a swiriben. azonban nem csak ez a szemrevaló pipi hiányzik a filmből, hanem minden egyes olyan kötelező kellék, amitől egy akciófilm jó lesz. ütős koreográfia, jól megírt dialógusok, nem túl bonyolult, de ütős sztori, remek karakterek helyett zavaros, túlontúl elaprózott és követhetetlenül zagyva történettel, áttetsző plakátfigurákkal, vacak, innen-onnan összelopkodott akcióval és nagyon-nagyon hosszú játékidővel kellett szembesülnöm, ami egy gerinctépően rossz slusszpoénnal zárul. meglepetést csak néhány extrém brutális jelenet [pl. a film első öt perce] okozott. még song kang-ho is átlagon alul teljesít.

yee do hung gaan - inner senses
[HK, 2oo2, law chi-leung]

végy egy rész jian gui-t, egy rész the sixth sense-t és egy rész ringu-t és ha már eredetiséget nem tudsz mellékelni, akkor fűszerezd meg a nyers vágást pár jól időzített parajelenettel és remek színészi játékkal, akkor megkapod az inner sensest. bár a történet meglehetősen illogikus, csapongó és következetlen, de ennek ellenére baromi szórakoztató. ráadásul ez leslie cheung, hazájának egyik legmegbecsültebb színészének utolsó filmje.
0
2003. május 18., vasárnap 10:59

Double Agent

Dél-Koreai kémfilm, mely a 1980-as évek első felében játszódik. Okos forgatókönyvvel, jó szinészekkel, lassú, de mégis izgalmas történetvezetéssel, és sajnos egy gyenge befejezéssel.

10/6
0
2003. május 17., szombat 11:53
ba xian fan dian zhi ren rou cha shao bao  - the untold story
[HK, 1992, danny lee, herman yau]

sajnos, megtörtént események alapján készült - hírdeti magáról e film. nos, ha így lenne, nem szívesen mennék hongkong vagy macao környékére. no, nem azért, mert ilyen szemüveges őrültek rohangásznak fel-alá, olyanok vannak mindenhol. de ennyire impotens, alkalmatlan rendőrségi erőt én még filmvásznon nem láttam, mint ebben a filmben. és aszongya, ez a valóság. áhhá, nem ver át! zek az idióta rendőrök szolgáltatják a film komédiafaktorát, habár nem tudom, mennyire vicces a folytonos túljátszás, a rotáló mozdulatok, a rajzfilmbe illő grimaszok és így tovább. [egyes-egyedül a minden egyes alkalommal más és más kurvával feltűnő kapitány tűnik normálisnak, hogy miért? az egyik rendező játssza, azért. :] ennek tükrében sehogy se sikerült komolyan venni wong úr explicit vagdalkozását: pedig az ürge módszeresen írtja azokat, akik az útjába állnak és a film a szeletelést, erőszakot részletesen be is mutatja. naná, hisz erről szól az egész. öncélú és nagyon hülye vagdalkozás, de a művészi álca mögé bújó hasonszőrű alkotásokkal ki lehet zavarni a világból, az untold storyt baromira élveztem. no persze, ha rendezőpáros botránkoztatásra hajtott, akkor rendesen mellélőttek, ugyanis a filmet kb. végig lehet röhögni, pedig itt aztán van gyerekek felszabdalása, maréknyi evőpálcika durva felhelyezése élő nő hüvelyébe, csonkolás-hegyek, miegymás. amúgy a szarukeretes szemüveg mögé bújt színészlegenda, anthony wong meglepően jól játszik a többi humburnyák között [hehe, pont az őrült tűnik a legnormálisabbnak :], nem csoda, hogy szerepéért díjakat is kapott. a film tehát olyan rossz, hogy az már szórakoztató. mondtam is, hogy talán ez lesz az első olyan bűnszar film, ami felkerül a kedvenc filmjeim toplistájára. :]
[aki további explicit részletekre kíváncsi, az látogasson el ide!]
[mivel nincs nulla csillagos képem, hinnye de kár!]
0
2003. május 17., szombat 11:28
nem. nyugalom.

komolytalan=vicces. persze, korántsem jackie chan stílusban, de messze nem a herora vagy a tigris és sárkányra jellemző véresen komoly mentalitással. valahol a kettő között.

"komolytalan" helyett értsd úgy, hogy "komolytalanabb" "kevésébé olyan komoly", ok?
0
2003. május 17., szombat 6:09

Lakótársat keresünk

Magával ragadó vígjáték, szimpatikus karakterekkel, átérezhető szituációkkal, és jó poénokkal.

10/8
0
2003. május 17., szombat 2:50
"komolytalan film" - neked ma hülyeség fossásod volt?!
0
2003. május 17., szombat 2:45
(ex)Cat: ha van vagy lesz még kérdésed a témában inkább e-mailben írj, ne fárasszuk a népet itt ezzel. már más topikokban amúgy is zúgolódtak, hogy sok szó esik az ázsiai filmekről. a sírásaikhoz meg nincs kedvem.
0
2003. május 17., szombat 2:42
ha már így meglettem említve mint "ász", akkor bátorkodom írni a témában. azt azért szögezzük le, hogy szimplán csak egy egyszerű rajongó vagyok. kezdésnek ajánlanám ezt a kis olvasni valót: WUXIA KLASSZIKUSOK DISZKÓRITMUSBAN, ebben a cikkben írnak egy bizonyos touch of zen című filmről, na az egy etalon! annak a filmnek lelke van és ezt komolyan mondom. nem sok ehhez fogható filmet láttam, ha már wuxia, meg egyébként is. az alább említett iron monkey - ami rimék - szintén erősen ajánlott. amit ott a film végén cölöpökön, a tűz közben müvelnek… az egész egyszerüen döbbenet. aztán van ez a jet li nevű emberke, tőle leginkább: fist of legend (bruce lee fist of fury-nak a rimékje), once upon a time in china I-II-III, legend of fong sai-yuk, tai chi master. aztán még egy pár cim a témában amik nagyon jók: man with bride hair, chinese ghost story, ashes of time, de ha elolvasod a cikket akkor lelkesen jegyzeteld ki a filmeket amik ott megvannak említve :))). jól elleszel azokkal egy ideig :)).

hero-ról csak annyit, hogy esztétikailag elképesztően gyönyörű és csodálatos. nekem is nagyon tetszik a film, de harcművészet koreográfiailag (ami nekem a szívem csücske) vannak jobb filmek. például a jet li-donnie yen párharcot (magasan a hero csúcspontja) érdemes összehasonlítani a once upon a time in china II-ben találhatóval – szemmel is nehéz követni amit művelnek és nem a mostanában oly divatos gyors vágások miatt!! - ahol szintén feltűnik a két úriember. a hero-t rendezés ügyileg meg kurosawa rashomonja után kell megnézni újra.
0
2003. május 16., péntek 20:12
wuxiában amúgy klaatu itt az ász, részemről tudnám melegen ajánlani az iron monkey 93-as verzióját, habár az eléggé komolytalan film, de yuen mester és donnie yen lélegzetelállító koreográfiája überelhetetlen.
0
2003. május 16., péntek 20:08
sokak szerint igen. történetben, koreográfiában biztosan, de szépéségében szerintem verhetetlen.
0
2003. május 16., péntek 20:07
nézzétek meg a legújabb T3 előzetest! nagyon vicces. az akciójelenetk klasszok, de mi az a shakespearei morfondírozás, belső viaskodás, amit a halálosztó lerendez?!

jaja, én is olvastam, hogy a T-X meghülyíti szegényt, na de olyan szinten, hogy a terminátor asimovi magasságokba viszi a robotikát??? na ne röhögtessenek már!!

arnoldnak 9 mondata volt az első részben. ezt egyesek hajlamosak elfelejteni. így múlnak el a legendák...

de azért majd meglátjuk.
0
2003. május 16., péntek 19:59
Hero

Tudom, hogy volt már róla szó, de ma megnéztem másodjára is a filmet és még mindig döbbentes hatású. Azt hiszem, valóban lenne mit tanulniuk Amerikában arról, hogy hogyan is kell filmet rendezni.

Jamamura, Sutter, mondjátok, van ennél jobb? Ha igen, mi az, mert látnom kell!
0