Keresés

Moziajánló

2003. május 16., péntek 0:42

A Playing by heart című filmben Angelina Jolie mondja: "A szerelemről beszélni, olyan mint az építészetre táncolni" Egyetértek. Kiegészíteném azzal, hogy a szerelmeről úgy kell filmet forgatni ahogy azt tette Takeshi Kitano.
Nem biztos, hogy egyhamar újra meg tudnám nézni. Valószínűleg megszakadna a szívem.

10/10+
0
2003. május 13., kedd 10:11
igen...az eredtiben is nyomják a káromkodást, de itt is, mint más sok filmben azért jó a szinkron mert angolban lényegében csak "fuck" van, de magyarban néha olyan szép, cifra káromkodásokat lehet csinálni, sokkal több szavunk van rá :) ...nem dicsekedés, csak mondom, ha angolul is durva, magyarban miért finomítsunk? és jelenetek kivágása, megvágása pedig...
0
2003. május 13., kedd 9:58
Ebben is van valami. De eredetileg is fuck-olnak benne rendesen. Ez pedig a rendezői koncepció két lábbal való tiprása. Ha erősnek találja az RTL klub a filmet, nem kell leadni. Pláne nem jeleneteket kivágni belőle.
0
2003. május 13., kedd 9:37
Heh! Érdekes, én kimondottan örültem a Die Hard 3 új szinkronjának. 96-ban láttam utoljára, és azóta azért nem néztem meg, mert az undorító, tömény mocsok beszédtől az egész film gyengébb lett és élvezhetetlen, bár a film befejezése amúgy is gyenge. Nálam ez is szempont, és hál' Istennek szoktak még olyan szinkront csinálni, ahol figyelembe veszik az olyan embereket mint én.
És szerintem így is nagyon jó volt, sőt!
0
2003. május 13., kedd 8:17
Ezzzz azzzzz. Amikor a teve vérét issza, az klassszikusss.
0
2003. május 12., hétfő 19:28
0
2003. május 12., hétfő 13:27
Hűűűűű, május 24, szombat 16.55 m1: A tuareg bosszúja.

Emlékeztek még erre? Eszt látni kell. Igaz, már régen sem tetszett, de nemrég eszembe jutott. Ennél pontosabb időzítést!
0
2003. május 12., hétfő 12:12
A film után pedig megvettem a jegyeket a Reloadedre. Már csak két hét és .....!!!!
0
2003. május 12., hétfő 11:46
Gangs of New York

Scorsese élete művében eme filmmel feltehette volna az i-re a pontot. Hogy mégsem sikerült, talán a több évtizedes huzavona, a studiófőnökökkel való harc, a hiányos forgatókönyv és a vágószobai nagy halál lehet az oka. Epikus film született, amiből hiányzik a tűz, hiányoznak belőle a karakterek. Egyedül Hentes Bill alakját sikerült megformálni, bár néha Lewis játéka is átcsap a karikatúrába.
A filmnek magvannak a nagy pillanatai, de ezek sajnos  összességében keveset nyomnak a latba.
Konfúz módon keveredik össze Amszterdam bosszúhadjárata a New York-i lázadással a háború ellen, ennek ékes példája a film utolsó tíz perce.

Ballhaus nem hiába Zeusz az operatőrök Olimposzán, ismét bebizonyítja, mire képes. A grandiózus díszleteket, ha már egyszer felépítették, használhatták is volna: az volt az érzésem, hogy mindig egyazon a téren vagyunk, továbbá el tudtam volna viselni egy lehelletnyivel több totált New York-ról. Hatalmas kikötőt építettek, mozgatható hajókkal, összesen kétszer, ha felismertem ezeket, akkor is csak pár másodpercre.
De ami a legjobban fájt: nem tudtam volna megmondani a film végén, ki is rendezte ezt valójában. Scorsese mesteri technikáját hiába is keressük, itt-ott nyomokban felvillan, de rendezése erősen átlagos. Az utcai harcnál nem bír magával, beveti a ryanes-gladiátoros elidegenítést, és jönnek a gyorsított meg a rezgő képek. Lehet, hogy a korhatár miatt művelték ezt a filmmel, de akkor is borzalmas. Röhej, hogy Gibson második rendezői munkájával ezen a téren helyből átugorja a Spielberg-Scott-Scorsese hármast.

Őszintén várom Scorsese legalább 4 órás rendezői változatát, ha lesz egyáltalán, akkor lehet, hogy gyémántra találunk. De így az az érzésem, mintha a nyersre vágott változatot láttam volna. Szép meg jó, de tőle többet vártam.
0
2003. május 12., hétfő 8:14
Tegnap esti negatív élmények:

A Die Hard 3 újraszinkronizálása, "Isten verje meg" beszólásokkal. Plusz kivágtak belőle néhány "húzósabb"  részt. RTL klub: halál!!!!!!!

Pozitív:

A TV2 eredeti képaránnyal adta le a Goldeneye-t. Csak így tovább!!!!
0
2003. május 11., vasárnap 20:04
Phone Booth
USA
2oo2.
D.: Joel Schumacher

Ismét annyira gyors nem voltam, mint egyesek (mert a tökéletes minőségre megyek J), de láttam!
És bazira bejött!
Sztem zseniális megoldások vannak benne, legfőképp az izgalom fokozására.
C. Farrel tényleg már mindenben játszik, de én nem bánom ezt— ha így teszi azt
0
2003. május 11., vasárnap 13:46
Hopssz, asszem az Inkák kincse inkább Az inkák titka. Sajnos nem lehet megszerezni. Fsz: Charlton Heston.
0
2003. május 11., vasárnap 13:44
De félreértés ne essék, semmi bajom a plágiummal, ha a végeredmény ezt igazolja, tehát, ha a film nekem tetszik.

Itt megemlítem az örök kedvencemet, Az elveszett frigyláda fosztogatóit. Azt hiszem, oldalakat lehetne megtölteni azzal, honnan lopott pofátlanul, kezdve A Sierra Madre kincsével, Az inkák kincsén át, a délutáni rajzfilmeken keresztül, egészen a sci-fi filmekig. De nem ez a fontos, hiszen világklasszis született.
0
2003. május 11., vasárnap 13:38
Kicsit bővebben, ha kérhetem.

A Jelek befejezése ötletmerítés a Madarakból. Rá lehet ismerni, de nem egy az egyben majmolja.

SPOILER

A Káin ébredésében az autó elsüllyesztése a mocsárban viszont már lopás, szerintem. Ha már mindenképpen ezt a módszert választotta a hulla eltüntetésére, akkor miért kell annak az autónak a süllyedés közepén megállnia egy pillanatra. Asszem itt éledt fel a hulla, nem? Csak egyszer láttam, de így emléxem.

SPOILER vége

De ez csak egy vélemény, kíváncsi vagyok a tiédre is.
0
2003. május 11., vasárnap 11:18
számomra 1oo ilyen HtLaGi10D szintű film se ér fel egy darab punch drunk love-val.
0
2003. május 11., vasárnap 11:17
how to lose a guy in 1o days
[USA, 2oo2, donald petrie]

petrie bácsi előző filmjének is a címe volt a legbonyolultabb, a HTLaGi10D [ :D ] esetében sincs ez másként, akárhogy is csűrik-csavarják, szimpla kis szerelmi komédia ez a film habcsókország new yorkjából. ide bin laden pribékjei be nem tennék a lábukat, s az indiai taxisra simán rá lehet bízni, hogy vigye ide meg oda a csomagod, a szerelmesek kikötnek egymás melett, a 6o millió dolláros szerződések meg fogadások tétjeként szerepelnek. ilyen egy jó csajozós film: nem terheli meg sem az agyat, sem a feneket és közben lehet akciózni a melletted ülő némberrel. [akkor sincs nagy gáz, ha a csajszi előszeretettel követi el azokat a markáns női hibákat, amiket e filmben rendesen kifiguráznak; ilyenkor jöhet engesztelő manőver.] a szerelem hullámhosszánért rajongó drabális faszi pedig külön megér plusz egy csillagot.
0
2003. május 10., szombat 19:41
Ha nem nézted végig, akkor egyáltalán miért pontoztad?
0
2003. május 10., szombat 19:11
különböztessük meg a plágiumot és a ötletmerítést, jó?

0
2003. május 10., szombat 19:08

Punch Drunk Love

Én nagyon szerettem volna végignézni... de nem sikerült..

10/0
0
2003. május 10., szombat 18:32
Hiába, ha egyszer beindul az agy...

Szóval a M:I első 3 perce, meg a Keresztapa 2. közepe, amikor a képviselőt/szenátort bemártják a szarba. Tessék összehasonlítani!
0
2003. május 10., szombat 18:08
Ez egyre jobb lesz: "a sztorivonal közel sem lineáris".

Na, neee. A Ponyvaregény nem lineáris. A Femme Fatale az. Elindul egyik helyről, folyamatosan halad, aszt megérkezik a végére.

Keményre edzett dupla feneke pedig legfeljebb Romijn-Stamos asszonynak van, nem a cselekménynek.
0
2003. május 10., szombat 17:56
Valaki árulja már el nekem, mert láma vagyok: mi az a mesterséges látószög?
0
2003. május 10., szombat 17:53
Felemelő ilyen színvonalas írásokat olvasgatni, hogy aki szerint De Palma plagizál, az bekaphatja. Megpróbálok felemelkedni az értelem eme már-már oxigénhiányos szintjére néhány észrevétel erejéig.
Ha valakinek nem szúrt szemet a Dressed To Kill-Psycho párhuzam, az még OK. Ha valaki szerint a hosszú lépcsőn leguruló babakocsi az Aki legyőzte Al Caponét-ban nem a Patyomkin páncélosból van, az már megmosolyogtató. De még ide tudnám sorolni a Raising Cain-ből a mocsárban süllyedő autót, benne a hullával, esetleg a fantasztikus betörési jelenetet az M:I-ből, alá Topkapi. Ja, és a Blow out pedig Antonioni Blowupja alapjain nyugszik.
Akinek ez még mindig nem elég, vessen egy pillantást Emilio Estevez rendezői debütálására (Wisdom) és ennek tekintetében nézze a Femme Fatale-t.

Szóval jó lenne az ilyen buzeráns szövegeket a haveroknak tartogatni a délutáni gőzfürdőzésre, és elővillantani néhány észérvet.

Ja, a Double Indemnity magyar címe: Gyilkos vagyok.
0
2003. május 10., szombat 17:18

Jól indul, a közepe még jobb, a vége siralmas.

10/6
0
2003. május 9., péntek 17:22
Femme fatele

SPOILER

Akik látták: van arra valami magyarázat, hogy amikor a csajszi az útleveléért megy fel a szállodai szobába akkor a liftből a későbbi nagykövet biztonsági főnöke száll ki? Vagy ez csak véletlen?

10/10
0