Keresés

Moziajánló

2003. május 5., hétfő 14:37
Meg az Őrjöngés-féle lassított rohanás...inkább hagyjuk.
0
2003. május 5., hétfő 14:37
Hát, ha a Halál a hídont meg az Alibi testet nézem, akkor igen, ugyanolyan szar ez is.
0
2003. május 5., hétfő 13:34
Femme Fatale

Alpmű! de Palma újra a régi. 10/10
0
2003. május 5., hétfő 13:02
Femme Fatale

Igazából még kőkemény De Palma fanoknak sem ajánlom, annyira semmilyen ez a film. Nem rossz film, mint a M2M, hanem mintha nem is lenne film. Egyetlen hatalmas kérdéssel léptem ki a teremből: ezt most minek kellett leforgatni?

Talán azt mondhatnánk, hogy De Palma Mulholland Drive-ja. A Hitchcock epigon jó sok lepedőt nedvesíthetett össze, míg megálmodta a végzet asszonyát: szexi, szőke, szép kis pofija van (bár néhány kameraállásból kivillannak ló fogai, de hát senki sem tökéletes...rajtam kívül) és ocsmányabbul beszél, mint egy matróz sereg. A rendező a címszerepet Rebecca R. Stamosra osztotta, aki a kétsoros szövegei után végre kidomboríthatja tehetségét meglehetősen jól játsza a romlott ribancot. És hát itt a bibi, játszik, alakítása egy másodpercre sem hiteles. Meg kellene még említeni a spanyol csődört, Antonio Banderast is, de mivel egyetlen egy megveszekedett szót sem lehet mondani róla, ezért inkább hanyagoljuk.

De Palma próbálgat visszatérni a gyökereihez, buzgón alkalmazza az osztott képernyős és a lassított felvételeit. Erőlködése tök felesleges, virtuóz beállításaitól a film egy jottányit sem lesz tűrhetőbb, legfeljebb azok is rájönnek, ki rendezte a filmet, akik lemaradtak a stáblistáról. De rendezőnek még mindig jobb, mint forgatókönyvírónak. A cselekmény a nullához konvergál, a filmben dolgok történnak, de ezek sehogy sem akarnak összeállni egyetlen történetté. A fantasztikus csavaroknak és a kis szöszi agyafúrt cseleinek szánt béna ötletek harsány kacajt váltanak ki a nézőkből.

Itt most spoiler hegyek következnek.

Szóval a kis szöszi büszkén veregeti a mellét, milyen kis okos volt, hogy megrendezte a saját elrablását, hogy a zsaruk elkapták Antoniot (bocs, a filmbéli nevét elfelejtettem, de tök mind1) a nő ruháival meg a fegyverrel. Igen, emberrablás után az elkövető első dolga leszaladni a legközelebbi patikába egy inhalálót feltöltetni. És mivel a nő, mint névtelen bejelentő nem közölte a kocsi rendszámát, ezért halvány lilám sincs, hogyan találtak a zsernyákok Antoniora. És ha már itt tartunk, a váltságdíjat követelő levelet az elkövető nem a saját nevét tartalmaző e-mail címről küldi. A "nincs golyó a pisztolyban" trükk kb. egyidős a mozival, nem ártana újabb "fordulatokat" kiagyalni, ha nem túl megerőltető.

Összegezve: az egyetlen izgalom a film alatt az volt, hogyan tudom az időközben lerugdosott cipőimet visszavenni, anélkül, hogy a kezemet használnám. Sovány vígasz, de itt még ez is megtette.
0
2003. május 5., hétfő 0:02
Végső Állomás II.

Az első rész első óráján a testemen körüláramló feszültség a maximumon volt, köszönhetően annak, hogy a gonosz megfoghatatlan volt és a halálok vagy sokkolóak vagy pusztán finoman félelmetesek. Azonban az emlékezetes buszos jelenet után jöttek a csavarosabb halálnemek és elveszítette a feszültséget, inkább hihetetlen volt. A második rész pont ilyen halálnemekkel folytatja, azonban láss csodát, itt működik az egész. Nem valószínű ugyan, hogy valaki így haljon meg a valóságban is, mindenesetre itt azért működik, mert volt egy első rész, ami megmutatta, hogy mire számíthatunk. Működne az első rész nélkül is, de korántsem lenne ilyen nagy feszültség. David R. Ellis rendezőnek meg elismerésem a morbid humoráért. Amúgy a szögesdrótkerítés körüli felhajtás volt a legötletesebb. 10/8
0
2003. május 4., vasárnap 3:34
mifene. már megint ugyanazokat láttuk. naon fura. :]

tron
[USA, 1982, steven lisberger]

a tron óriási mérföldkőnek számított a CGI történelmében, de mint aktuális sorstársa, ő is ott hibázik, ahol a final fantasy tette. nem képes koherens sztorival előállni, abszolút minden az animációnak van alávetve, amit mai szemmel, bő 2o évvel a születése után képtelenség mosolygás nélkül megállni. már akkoriban is a film fejére olvasták, hogy nagy kanállal merít a star wars filmekből, amik bizony, kétségtelenül jobban össze vannak rakva. mindig a tévén csüngtem, mikor az orf1 karácsonyonként műsorra tűzte a tront, most viszont azt mondom, jobb lett volna, ha megmarad gyermekkori emléknek, mert ezen a filmből jókora darabokat harapott ki az idő.

phone booth
[USA, 2oo2, joel schumacher]

mindössze 8o perces joel schumacher új filmje, de nem csupán a játékidő miatt tűnik egy pillanatnak az egész. a film hitchcok ötletén alapul, larry cohen, az "elismert" trash-író már sok-sok évvel ezelőtt beszélgetett egy olyan filmről a mesterrel, aminek főhőse a teljes játékidőben egy telefonfülkében tanyázott volna. akkoriban nem volt ötletük arra, hogy lehetne az ürgét benn tartani, pedig csak egy sniper kell hozzá. colin "minden amerikai filmben játszani akarok!" farrell költözik be 8o percre a telefonfülkébe és e röpke idő alatt szenzációs karakterfejlődést mutat be. e filmben nem is igazán a sniper kiléte a fontos, ő csak egy katalizátor. a legvége ugyan egy picit harmatos, de a kitűnően megírt dialógok, a szatírikus hangvétel és farrell remek játéka végig leköti a néző figyelmét. schumacher pedig jó rendező, csak kurvára szarul válogat.

x-men 2
[USA, 2oo3, bryan singer]

míg az első rész a képregényfilm-láz kezdetén készült, a folytatással szemben már jóval nagyobb elvárások érvényesültek. érezhető is, hogy singer görcsösen próbál belezsúfolni mindent, amit az elmúlt évek képregényadaptációira jellemző volt. van az a frankón elcsépelt kínai mondás, miszerint "ami nincs eltörve, azt ne ragaszd meg". az x-men klassz film, önirónikus, laza, stílusos és látványos film, a folytatás is lehetett volna ilyen, ehelyett viszont nehezen összeilleszthető fejezetekre esik szét: a lélegzetelállító nyitójelenet félelmetes mutánsa pl. elég nehezen összeegyeztethető a bárgyú karikatúrával, aki németül köszönget és ó, szegényke, ő csak jót akar. ez aztán a jellemfejlődés! meglepődve tapasztaltam, ahogy farkas szemrebbenés nélkül aprította népet, ugyanakkor a klüklopsz-farkas-jean grey szerelmi háromszög fájóan banális és már-már melodrámába fullad. a rendezőnek láthatóan mistique az egyik kedvenc karaktere - ez pozitív dolog, ugyanis nekem is! -, rengeteget szerepelteti, míg más fontos szereplőknek csak annyi idejük marad, hogy beköszönjenek szépen és sneek-peeket prezentáljanak a tulajdonságaikból. ennek ellenére túlzottan hosszúnak éreztem a filmet, jó 2o percet simán kivágtam volna belőle, john ottman zenéje pedig erőtlen, túl sokat próbál belezsúfolni a szkórba, ezért aztán zenéje belefullad a kapkodásba. magneto szökése klasszikus, aláírom, sőt, ian mckellen arisztrokratikus játéka nagyon élvezetes, az akciókoerográfia lehengerlő, a cgi pedig hibátlan, a befejezés viszont fájóan bárgyú és eröltetett. keserű szájízzel hagytam el a mozit.

0
2003. május 4., vasárnap 1:56

A kilenc kisfilm között volt nagyon jó, közepes, és gyenge. Összességében:

10/6
************************************************************************************

Nem kötött le egyáltalán. Tudom, tudom hogy 21 éve készült, de akkor is borzasztó volt nézni ezt a "cgi"-t

10/x (nem is pontozom inkább)

***********************************************************************************

Ügyes script, egy pillanatra sem unalmas. a befejezés lehetett volna kicsit ütősebb. ja és a zenéje borzalom.

10/8

************************************************************************************

Hozza ugyanazt a minőséget mint az első rész, néha ugyan leül egy picit, meg vannak suta jelenetek benne, de ennyi bőven belefér.
A trükkök jók, a zene óriási. (jobb mint Kamen zenéje)

10/8
0
2003. május 3., szombat 21:40
Visszafordíthatatlan

Ezek a franciák nagyon tudnak. Valahol azt olvasta róla, hogy olyan ez a film mintha valaki hasba verne egy kalapáccsal. Nagyon jó hasonlat, nem sokan bírták végignézni a filmet. A fényképezés a színészi játék igazi csúcs.
0
2003. május 3., szombat 2:23
equilibrium
[usa, 2oo2, kurt wimmer]

a mátrix farvizén csónakázva libasorban futnak be a kool-zakó-fapofa-akció-balett filmek. a közel kimondhatatlan ekvilibrium is valami hasonló, csak most pixelbolygó helyett orwell által teremtett big bratyó világba átültetve. a sztori meglehetősen ostoba, de a mértani pontossággal kiszámolt lövöldözési stílus lenyűgöző. csupán az szükségeltetik hozzá, hogy a cannonfodder rendesen körbeállja hősünket. ja, a mostanság oly divatos szeletelés itt is elmaradhatatlan. egyszer használatos B film, aztán mehet a kazánba.
0
2003. április 29., kedd 23:10
X-Men 2
szinte tökéletes
Bocs,nekem nagyon tetszett. :)
0
2003. április 28., hétfő 19:38
aliensből.
0
2003. április 28., hétfő 19:37
small soldiers-ből?:)

Amúgy rulez a trailer nagyon!!
(kíváncsi vagyko überelik e az elsőt)
0
2003. április 28., hétfő 2:56
Battle Royale II. előzetes!

http://br-new.jp/trailer.html
az alsó linkekre kell kattintani

"This time it's war!"
(vajon honnan ismerős ez a szlogen?)
0
2003. április 28., hétfő 0:29
jééé, sutter cane! én is ugyanezeket a filmeket láttam ma. hát nem érdekes? :]

the core
[USA, 2oo3, jon amiel]

a májti hálivúd stúdiófőnökei úgy gondolták, ideje lefújni a wtc hamuját a katasztrófafilmek scriptjéről, hisz az armageddon-szerű csinnadratta-filmekből annyit, de annyit lehet profitálni. kreativitásuk csodálnivaló: az űr és a földfelszín valamennyi természeti katasztrófa forrása kihasználtatott, úgyhogy ideje benézni a talpunk alá. bizonyára valamelyik bolondos dallamok adta az ötletet - az alkotógárdából azt már nem nézem ki, hogy vernét olvasson -, hogy menjünk le a föld alá és nézzünk körül odalent, mivel lehetne végveszélybe sodorni a világot. hoci, kapjuk elő a föciből tanultakat, a földgolyóbis közepe még ma is folyékony halmazállapotú, ráadásul a folyékony fém áramlik körbe-körbe, így születik a föld mágneses mezeje, ami jóbarátunk. nos tehát, ha az áramlás megáll, akkor nekünk sanyi, hacsak újra mozgásba nem lendítjük. összeáll hát egy szupercsapat, ami felvonultat majd' minden rasszt, s feltűnően lepukkant színészek alakítják iket. a terv szuperjó: leásunk a föld középpontjába, ahol berobbantunk pár megatonnányi atomot, az majd móresre tanítja a föld középpontját ...és mégis mozog a föld! mielőtt a trashrajongók véresre dörgölnék a tenyerüket, hogy újra itt a nagyköltségvetésű kánaán, sajna azt kell mondanom, ez a film messze elmarad az independece day kaliberű filmektől, pedig erre is jó sokat költöttek. az impresszív intrót - amiben többek között megtudjuk, hogy az egy négyzetkilométerre eső pacemakeresek száma kb. 35 - és a várospuszító világshow-t [a terítéken 1 db golden gate, 1 db colosseum, 1 db il vittoriano] leszámítva a film baromi unalmas, a néző pedig teljes passzívitásba vonul és rezignált arccal fogadja a poénos beszólásokat [mivel azok nem viccesek], a drámai fordulatokat [mivel azok leginkább röhejesek] és a látványos robbanásokat [mivel a CGI csapnivaló]. ha erősen figyelünk, a szókincsünket megturbózhatjuk zseniális áltudományos halandzsával, valamint eltanulhatjuk a marsról jött pálcikaembertől a rágógumipapírral történő telefonhekkelést.

tears of the sun
[USA, 2oo3, antoine fuqua]

ahogy az idő megcsócsálja kedvenc method-actorom, bruce willis ábrázatát, az kezd megtévesztően hasonlít a húsvéti szigetek rano rarakuira. hogy az öregségtől meneküljön, telly sawillis sirály pityut meghazudtoló módon veti magát a hangos revolverek filmvárosába: a következő állomás megint a piszkospólósdekurvárafájvalamim zsaru szerepe lesz. de bruce koma addig sem marad tétlen: meglátogatja a 1o évvel ezelőtti nigériát, ahol épp a katonai diktatúra vezérszelleme rendez népírtást. hősünk azt a parancsot kapja, hogy menekítse ki tűzfészekből a misszionárius doktornőt, akit véletlenül az elbűvölő monica bellucci alakít teljes mellbedobással [swing!]. a csajszi megveti a lábát és aszongya, csak a táborban megbújt benszülöttekkel együtt hajlandó elpucolni. bruce kicsit rágja magát a dolgon - ilyenkor valami veszettül hülye pofát vág -, majd rábólint a dologra és miközben a fél ország hadserege őket üldözi, hét bajtársával felkerekedik, hogy mózest játssza elvezesse a népet a kánaánba. amerika már megint bebizonyítja, hogy ő a világ csendőre, ez a film pedig bűzlik a propagandától, hisz nézd csak, a hősies amerikai katona képes feláldozni magát bármelyik bantu néger életéért, hisz az amerikaiak olyan jófejek. felvéve a rövidlátó szemüveget a film amúgy élvezhető, forgatókönyvi bravúrt ugyan ne várjunk tőle, és néha hosszasan megmártózik a nyáltengerben, de mentségére legyen szólva, mellőzi a mostanság csömör-effektust kiváltó naturalista hentelést. drámai és hősies halálban így sem lesz hiány, hans zimmer folklór-elemekkel dúsított menetelősdijével egy ritmusra dobbanhat az amerikai szív.

final flight of the osiris
[USA-JP, 2oo2, andy jones]

az animátrix dvd megjelenéséig [június 1o.] még legalább ezerszer megnézhetjük a mátrixot és akár hatszor is a sátántangót. addig is töltsünk le a kilenc epizódból hármat, vagy szaladjunk el a moziba, ahol a final destination 2. előtt vetítik a legjobbnak tűnő epizódot, a final flight... címűt. ez a néhány perces rajzfilm minden tekitnetben lélegzetelállító. a final fantasyért fejlövést érdemlő square rendesen összekapta magát, s végre hiteles animációval, rendesn mimikával látta el pixelhőseit. pár év alatt kurva sokat fejlődtek, meg kell hagyni. rövid rajzfilmjük az eddig látott négy animátrix epizód legjobbika, kerüli a mellékrizsát, az osiris az, ami a mátrix: akció és stílus. silver producer mátrix 1.5-nek nevezi a final flightot, elmélyíti a sztorit, meg minden. ugyan joel, hagyjuk a pudingdumát: ez egy durvajó animációs rövidfilm, nem több, nem kevesebb.

final destination 2.
[USA, 2oo2, david r. ellis]

röhögj a halál pofájába, megérint a halál szele, halálos halál, stb. legalább ezer "remek" szófordulatot tudnék mondani, amiben a halál a főszereplő, a lényeg a lényeg: a halállal nem érdemes baszakodni, mert úgy is utolér. a final destination című filmben néhány srác megmenekül a biztos halálból, mivel egyikőjük előrelátja azt. azonban hiába menekülnek meg, a halál előre megírt forgatókönyv szerint dolgozik és nem peter jackson, hogy naponta átírja. tehát a fiatalok elkezdenek hullani a legváltozatosabb módon, kb. ugyanez történik a folytatásban is, de amíg az első résztől iszonyatosan beparáztam - komolyan, nem mertem kilépni a lakásból, pedig már nagyon le kellett volna vinni a szemetet :] -, addig a folytatás egyáltalán nem veszi komolyan magát és a morbiditásba fajuló emberpusztítást látva a néző is baromi jól szórakozik - vagy csak én vagyok ilyen beteg? mindenesetre stúdiófilmtől szokatlan módon baromi véres ez a film, isten ments, hogy spojlerkedjek, de lehetőleg mindenki hagyja otthon a fenntartásait, ebben a filmben rendesen folyik a patakvér, s nincs az a kamera, amelyik ne venné. és igen! tony "kampókéz" todd megint visszatér, cameoja nem kevesebb, mint klasszikus momentum.
0
2003. április 27., vasárnap 22:40
hosszú nap volt a mai, de az idő előrehaladtával emelkedett a színvonal:

Emberek! Ilyen típusú filmet Bruckheimerre, vagy Emmerichre kell bízni, és akkor lesz belőle egy jó trash, amin szórakozik az ember. Ehelyett a gyatra dialógusokon és szar CGI "szórakoztatott" bennünket.

10/2

Az még csak hagyján, hogy valószínűleg az amerikai kormány megrendelésére készült ez a most-megmutatjuk-hogy-az amerikai-katonák-milyen-önfeláldozóak-és-hősiesek film, de az már nem megbocsájtható, hogy mindezt ilyen unalmasan és érdektelenül tálalják. Bruce Willis hozza a szokásos egy arcát, Monica "nicetitts" Belucci annyira hiteles, mint amilyen Rómeó én lennék.
Az egyetlen értékelhető dolgo a film végi akció

10/4

Ozirisz utolsó útja

Tökéletes!

10/10

Az első  rész nem tetszett, de ennek tükrében asszem újra fogom nézni.
A második rész nem nagyon veszi komolyan magát, viszont folyamatosan pörög, és remek haláleseteket mutat. Kellemes kikapcsolódás!

10/8
0
2003. április 25., péntek 1:58
Megnéztem tegnap az Adaptation-t. Készüljön fel rá mindenki, hogy ennyire szerrteágazó, súlyos bonyolult, elmebeteg történetet még nem látott. Charlie Kaufman megérdemelte volna az Oscar-t a forgatókönyvért. Hibát keresni azért lehetetlen benne, mert millió dolog nem esett le benne, és ezt a milliót szó szerint kell érteni. Nem tudom máshogy megfogalmazni, de mintha 2 történetet látnánk egszszerre (vagy hármat, ezt még nem tudtam eldönteni). Nicolas Cage, Meryl Streep és Chris Cooper mind nagyszerűek, Cage egyébként élete legjob alakítását nyújtja Kaufman-ikrek szerepében. Spike Jonze megmutatja, milyen az, ha valaki igazán filmet rendez. Nem túl látványos, nem mutat meg mindent egyszerre a nézőnek, hagyja, hadd gondolkodjon. Másrészt nem tudok elképzelni más rendezőt, aki ebből a történetből ilyen filmet csinált volna. Ha jól tudom, júniusban lesz a mozikban, érdemes megnézni! Ja, és a Malkovich-ot utcahosszal megelőzi abszurditásában. 10/10
0
2003. április 22., kedd 14:30
Most láttam valahol, hogy T-850-es modell. Midjárt más :-((((
0
2003. április 21., hétfő 17:20
Basic : (John McTiernan) jó lenne, ha megnéznétek, mert kiváncsi vagyok, hogy mi történt benne... Nem rossz- nem rossz, csak nem biztos, hogy értem vagy sok a logikai buktató...
0
2003. április 18., péntek 21:32
stack: Valahogy én is így látom a dolgot. Azt hiszem a TTT előtt volt egy előzetes, ami ugyan látványban ok volt, ellenben az az új női halálosztó cseppet sem hatott félelmetesnek. Inkább más gondolatokat ébresztett bennem ;-)
0
2003. április 18., péntek 18:43
Equilibrium

A Gun-Kata fight-ok elképesztően jól meg voltak csinálva, nagyon tetszettek! A sztori az alapból jó volt (igen, hajazott Orwell 1984-ére, ami irtóra tetszett, tehát mielőtt láttam a filmet, tudtam, hogy tetszeni fog:))

Viszont az tényleg látszott, hogy nem készült valami sok pénzből a film, egyszerű díszletek, egyszerű kellékek, de mégis ötletes volt!

Ezek után meg azon fogunk majd vitatkozni, hogy Neo-nak vagy Prestonnak adták oda előbb a Monk-Style kabátot:)

A film bejött nagyon, ne hagyjátok ki
0
2003. április 18., péntek 13:41
Szerintem már egy kicsit lerágott csont ez az időutazgatás. Sokkal jobb lett volna egy film arról a háborúról a jövőben, ahol a végén az emberek győznek, és kész, nincs több rész. Akkor legalább nem kellene egy idősödő cyborgot nézni (elvileg ugyanaz a modell, mint amit 84-be küldtek vissza, mégis 20 évvel öregebb).
0
2003. április 18., péntek 12:56
Bocs' Berkenye, de a Mátrix premiert csak saccoltam. Köszi a pontosítást! Én nem rajongok túlzottan a Gyűrűk Ura filmekért, és ezért céloztam arra hogy felőlem lehet januári bemutató is :) DE megértem a GYU fanok problémáját, én is értetlenkednék a helyükben a "csúszás" miatt. Azt utolsó mondatodnak meg nagyon örülök, úgy legyen :))

Ellenben mit gondoltok a T3-ról? Szerintetek milyen lesz?
0
2003. április 18., péntek 10:38
Ezt egyáltalán nem értem...
Miért jöjjön a Mátrix3 decemberben, amikor a magyar premier november 20? És ha elnézed a TTT-t, miért nem baj, ha a harmadik részt január 8-tól játszák annak ellenére, hogy nem lesz HP, amire hivatkozhatnának a csúszást illetően??
De legalább az utolsó mondatoddal egyetértek, azzal kiegészítve, hogy én tudom, hogy tarolni fognak ;)
0
2003. április 18., péntek 8:22
Lehet, hogy ez lesz életem legszarabb filmje, de ez a test akkor is megér egy estet.

0
2003. április 18., péntek 8:14
"Nem valószínű, de a TTT elnézve ez nem is olyan nagy baj ;) "

Igaz, de a remény hal meg utoljára :-)))
0