A maga kategóriájában tényleg jó kis film lett, ezért nálam 7/10 pontot kapott, ami az átlagnál azért jóval erősebb. Ennél többet azért nem, mert - legalábbis ami engem illet - nem az adott kategórián belül megy az összehasonlítás, hanem a világ kvázi összes filmterméséhez képest. (Lásd IMDb, ahol filmeket hasonlítanak filmekhez, műfajtól, kortól és minden egyébtől függetlenül). Ha valaki nekem csak azt mondaná egy filmről úgy általában, hogy 9/10-es, akkor egyből azt feltételezném, hogy pl. egy Gyűrűk ura vagy Alien 1-2 magasságában kell róla gondolkodni...
Szóval számomra ezért torzít egy picit ez az értékelés, de egyrészt a szöveg kétségtelenül nyújt némi plusz támpontot, másrészt végső soron mindenki úgy interpretálja saját magának a mások véleményét, ahogy tudja és akarja:)
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2015. április 8., szerda 13:08
52685
Remek hozzáállás, erről van itt szó, bravó! :)
most posts by TM
0
2015. április 8., szerda 12:44
4596
Halálos iramban 7.
Bármennyire is szapultam az előző részt a tankos meg a repülős részek miatt, összességében egy kellemesen szórakoztató széria volt nekem mindig a Halálos iramban, amit lerontott pár hajmeresztő butaság az utóbbi pár epizódban. A 7. részben nem volt mit lerontani, ugyanis már a nyitójelenet, Deckard Shaw távozása a kórházból megmutatta, hogy a film mennyire fogja komolyan venni magát: semennyire. Így aztán a gyors kocsik és a jó nők jelentette nosztalgiával felvértezve a HI új sebességbe kapcsolt, és lett egy Feláldozhatókkal kevert Mission Impossible, ahol mindenki olyan közelharci kiképzést kapott, hogy harcedzett kommandósokat és zsoldosokat rúgnak le, miközben éppcsak gyöngyözni kezd a homlokuk, akár egy drónt is leszednek az égről egy autóval, és a dinamika, a kis poénok és ötletek meg az ultrapörgős akció állati szórakoztatóvá tette mindezt. Én meg nevettem az akciókon, a beszólásokon, néha meg csak azon, hitetlenkedve, hogy ez a James Wan nem lehet ennyire idétlen... és de, és képes volt rálicitálni még arra a jelenetre is Ramsey átadásával, amikor James McAvoy "beleül" Mrs. Piitt autójába a Wantedban. Nem az érződött belőle, hogy hülyére akarja venni a nézőit, hanem összepacsizni szeretne velük, miközben a végén megteszi azt, amiért az egész film ilyen formában elkészült: emléket állítani Paul Walkernak.
9/10
0
2015. április 6., hétfő 15:20
5
Te (Zalaba Ferenc) meg egy nagyképű, egoista paraszt vagy! Ezt nem csak én gondolom így, más is, aki jobban ismer.
0
2015. április 4., szombat 21:44
52685
Végre láttam!
A Végre otthon! elején nekem egy pici ráhangolódás szükségeltetett, talán mert ezt nem annyira kamaszoknak, inkább kisebbeknek készítették, de utána nagyon élveztem a mesét! :) Aranyos, igényesen megrajzolt darab, a Croodék után ezúttal is fura léptékű emberi testábrázolással (rövid, vastaglábú barbadoszi kislány), de ez csak a film felénél tűnt fel. Belehallgatnék majd az angol hangba, hogy milyen lehet a főszereplő Oh játéka Jim Parsons (Agymenők) hangjával. A 3D is jól érvényesült. Mivel nem szélesvásznú, érdemes a vászonhoz közelebb ülni. Jó szórakozást! :)
most posts by TM
0
2015. április 4., szombat 16:53
52685
Köszi az ajánlót! :)
A Dreamworks mesék kiválóak. Mi ma megyünk megnézni a gyerekekkel.
most posts by TM
0
2015. április 4., szombat 1:20
52685
Ami még kiemelendő, az az operatőri munka, amit ketten végeztek ebben a filmben. Zseniális megoldások követik egymást, szaltók, bukfencek, gurulások aktív résztvevője a kamera. A szokatlan képsorokkal még közelebb viszik a nézőt az akcióhoz.
most posts by TM
0
2015. április 4., szombat 0:11
52685
Halálos iramban 7
Minden érzékszervemet megdolgoztatta a film. Audio-vizuális orgia, aminek élvezete közben kiszáradt a szám a sok tátástól, a tenyerem izzadt és a film végén istenbiz kipufogógáz szaga terjengett a teremben, utóbbi valószínű a tetőparkoló felőli szellőztetésből adódóan, mindenesetre nagyon autentikusra sikeredett a dolog. Egyébként a köztes (akciók közötti) részek is rendben voltak, a befejezés pedig csillagos ötös! Úgy érzem, hogy a széria ezzel csúcsra ért, örülök, hogy átélője lehettem az élménynek!
most posts by TM
0
2015. április 3., péntek 18:05
1764
Egerben moziünnep lesz április 23-a és 29-e között. Mostani filmek mellett vetítik majd a Ponyvaregényt, a Forrest Gump-ot, a Taxisofőrt, a Psycho-t, a Keresztapa trilógiát és a Különben dühbe jövünk című Bud Spencer Terence Hill filmet. Ezen időszakban a mozijegy 495 Ft kerül majd.
0
2015. március 30., hétfő 19:12
400
Szívás... Én megnéztem a Lurdyban. Nagyon jól sikerült animációs film. Sőt a gyerkőcöt is elviszem majd rá, mert kb. annyi erőszak szorult bele mint egy csingiling moziba. (kevés) Ráadásul jópofa, vicces, kedves. Ahogy leigázzák a földet azt tanítani kellene Hollywood nagyjainak is! A Támad a Mars! óta nem láttam ennyire egyedien jó inváziós filmet (mesét)! :DDD
0
2015. március 26., csütörtök 18:13
52685
A majmok bolygója: Forradalom után az új DreamWorks animáció, a Végre otthon! (Home) vetítését is hiába várjuk a Cinema City hálózattól. A nóta a régi, ők bizony nagyon akarták, de sajnos nem sikerült megállapodni.
most posts by TM
0
2015. március 26., csütörtök 17:47
52685
Amúgy nagy csattanó lenne, ha mégis így történne, de akkor valami nagyon nagy minőségjavuláson kellene átesnie az új résznek az eddigiekhez képest. Félek, hogy ebben a sorozatban már megtörtént a "nagy csattanó", csak sajnos szó szerint, s ez a valóságban teremtett mély drámai hatást...
most posts by TM
0
2015. március 26., csütörtök 17:43
52685
Bocs, a nagy iramban fegyvert írtam véletlenül. :)
most posts by TM
0
2015. március 26., csütörtök 16:08
3448
Szerintem fejre esett egy mutatvány közben és nem tudja mit beszél. Addig álljon 1 lábon míg a Halálos Iram legjobb filmért szobrot kap.
0
2015. március 26., csütörtök 15:55
1849
Annyi vicces volt ez a kijelentés. Mikor olvastam, nem hittem a szememnek. :D Amúgy abban lehet valami, hogy ez lesz a Universal legnagyobb bevételű filmje, de azért mert több tényező miatt ez majd sikerülhet. De ez ugye nem függ össze az Oscarral, az egy más világ. Vin barátunk is egy más világban él. :D
0
2015. március 26., csütörtök 13:49
3107
Szerintem inkább MTV Movie Awardsról lehet szó:)
0
2015. március 26., csütörtök 13:30
8260
:)
Mármint Halálos iramban 7, nem???
Egyébként ha így lesz, akkor minden bizonnyal Vin Diesel lesz a legjobb ffi főszereplő, Paul Walker meg életműdíjat kap. Simán összejöhet 12 Oscar is.
0
2015. március 26., csütörtök 12:43
52685
Halálos fegyver 7
Vin Diesel a Variety-nek adott interjújában nem állított egyebet, minthogy: "Az Universal stúdió a filmtörténelem legnagyobb moziját fogja elhozni. Valószínűleg el fogja nyerni a "legjobb film" kategóriának járó szobrocskát..."
most posts by TM
0
2015. március 26., csütörtök 12:30
52685
Tökéletes elemzés! Amennyiben magamat is belelátnám, megemlítem, hogy én nem kritikákat szeretek írni, hanem hangulatjelentéseket. Olyan állapotról szóló mondatokat, melyeket nekem jó vagy rossz érzéseket kiváltó filmek okoztak. Nem is szeretek a film megtekintése után sokkal később írni valamiről, mert addigra alábbhagy bennem az érzés, és akkor billentyűbuzerálás helyett inkább keresek valami következő stimuláló mozgóképet. Belső indíttatás nélkül csak száraz semmit vetnék papírra, annak visszaolvasása közben meg magam is elaludnék, minek kínozzak vele másokat? Hívtak több weboldalra is filmekről írni, de udvariasan megköszöntem a lehetőséget. Nekem ez jobb így, ettől tovább megmarad bennem az a hozzáállás, ami segít a jobb befogadáshoz. Aztán ha emiatt leigényteleneznek, hát istenem, talán túlélem. Mára már jól kezelem és igyekszem keveset vitázni. :)
most posts by TM
0
2015. március 26., csütörtök 11:04
3107
A magam részéről sajnálatosnak tartom, hogy manapság a filmek értékelésénél (is) gyakran a szélsőségek dominálnak, legyen szó akár a YA témáról vagy bármi másról. Egyrészt trendi lett valamit szidni vagy magasztalni pusztán azért, mert éppen az a menő, másrészt sokan - már csak dacból is - túlkompenzálnak, és túlságosan elfogult módon, nekik tetsző szempontok alapján kritizálnak vagy dícsérnek egy-egy produkciót.
Pedig - már csak a nagy számok törvénye miatt is - annyi középszerű, közepesen szar vagy közepesen jó (a kettő közötti különbség jobbára nézőpont kérdése) produkció születik, miért nem lehet azok erényeit és hibáit egyaránt, egyenlő súllyal figyelembe venni az értékelésnél? Attól, hogy egy filmnek vannak pozitívumai, még nem feltétlenül beszélhetünk minőségi moziról vagy remekműről, mint ahogy valamit nem kiálthatunk ki teljességgel értéktelen szennynek sem, csak mert más filmekre hajaz, vagy mert akad benne néhány vitatható megoldás, sokak számára hiteltelen és nehezen emészthető fordulat.
0
2015. március 26., csütörtök 0:07
52685
Teljes mértékben egyetértek.
most posts by TM
0
2015. március 24., kedd 13:50
1849
Nem írtam ilyet, hogy a véleménye perdöntő lenne vagy ilyesmi. Ahogy ő is írta 1 vélemény csak 1 vélemény. Csupán örömömet fejeztem ki, hogy végre egy pozitív vélemény. Mert az igazság az, hogy most ezeket a YA cuccokat kell taposni, hiszen ebből van elég sok, aztán ez meg is látszik a kritikákon. Ha netalán tetszik, még akkor sem lehet túl pozitív kritikát írni, mert a többi kritikus se tette. (Legalábbis 1-2 hiv. kritikából nagyon ez érződik).
Amúgy a másik ilyen a képregényfilmek világa. Ott sokkal nagyobb tumultus van, mint a disztópiák esetén és mégis nem szabad a Marvelt nem szeretni, mert ezek a mindennapok. Én még örömömet lelem bennük, de egyre jobban sikerül szeretni.
0
2015. március 24., kedd 13:17
2288
Hát nem tudom... kinek mi a meglátása... Mindenesetre TM ezen írása az egyik legfelvilágosultabb, legpozitívabb hozzászólása a fórum összes írását tekintve véleményem szerint. Sőt bennem az fogalmazódott, meg: igen, ezzel az emberrel érdemes lenne leülni filmekről beszélgetni. Na de nem nyalogatom az egóját tovább :D