Keresés

Moziajánló

2015. március 24., kedd 13:10
Úgy értettem a sajnos jelzőt, hogy TM-el nem lehet tárgyilagosan, vagy reálisan megvitatni egy filmélményt... :)
0
2015. március 24., kedd 13:06
Gonosz vagy...

TM-nek valóban sok minden tetszik, ami esetleg másnak talán kevésbé jön be, no de a pozitív hozzáállás meg a sajnos jelző együtt ... hmmmm... balgaság.
0
2015. március 24., kedd 12:05
Azért TM véleményére ne nagyon adj, neki a filmek 99,9%-a tetszik, akkor is ha egy moslék... Ilyen pozitív a hozzáállása mindenhez sajnos :)
0
2015. március 24., kedd 11:09
Sajnos sokan kezdenek besavanyodni, így részükről a savazás is gyakoribbá válik. Mások számára meg az egyedüli eligazodás minden területen a skatulyázás, az, hogy mindenkit valamiféle cimkével ruházzanak fel. Na most értelemszerűen ebben a témakörben a besavanyodott skatulyázó a legrosszabb opció. :)
Mindig úgy kell tekinteni minden írásra - olvassa azt bárhol is az ember - hogy az mindössze egy, azaz EGY darab ember véleménye, így az nem feltétlenül kell befolyásoljon semmilyen irányba. Még ha három egyforma véleményt is hallasz, az sem ér fel azzal, amit saját magad tapasztalhatsz meg, éppen ezért én nem is igazán sokat adok az ilyen szövegekre. Annak persze örülök, hogy ha olyasmit olvasok, ami abszolút összecseng azzal, ami az én érzéseimmel egyezik, mivel számomra a jó film egyfajta boldogságelixír, és ennek jótékony hatását bármikor szívesen kiáltom az ég felé. :) De alapvetően mindannyian mások vagyunk, máshonnan jöttünk, máshol vagyunk, másfelé tartunk, és mivel mindenki valamilyen szinten magán keresztül is átszűri a vásznon látottakat, ezért legtöbbször a végeredmény nem is lehet egyforma, jó esetben is csupán közelítő. El-elolvasom a filmes írásokat, néha udvariasan meg is köszönöm némely "kritikusnak" az írásba vetett fáradságát, de ezek sosem befolyásolnak megtekintésben, vásárlásban.  Abban igen, hogy ezeken az írásokon keresztül megismerhessem a mindenkori szerzőt, de ez már más tészta. :)
most posts by TM
0
2015. március 24., kedd 10:13
Az eltűnés sorrendjében

Nils Dickman egy kis norvég faluban él a feleségével, akivel együtt is dolgozik a helyi közútkezelő cégnél. Az ő feladata, hogy az utakat megtisztítsa a hótorlaszoktól, hóakadályoktól, és ezt a nagy alázattal végzett monoton munkát olyan nagy megbecsülés övezi a lakók között, hogy Nilst az Év Emberének választják a faluban. Azonban még kiélvezni sincs igazán ideje ezt a dicséretet, amikor megtudja, hogy egyetlen fiát, Ignart holtan találták. A boncolás megállapítja, hogy a fiúval kábítószer-túladagolás végzett, így a rendőrség nem is nagyon akar foglalkozni az üggyel, Nils azonban egyiket sem tudja sem elfogadni, sem feldolgozni. Végső elkeseredésében az öngyilkosságot fontolgatja, de szó szerint az utolsó pillanatban felbukkan Ignar reptéri kollégája. A fickó elmondja, Ignar nem volt benne semmi illegálisban, ő csempészett drogot, és amikor lenyúlt egy csomagot egy szállítmányból, akiké a csomag volt, elrabolták őt és Ignart, de neki sikerült megszöknie. Nem is ismeri az egész hálózatot, de a közvetlen kapcsolatának a nevét megadja Nilsnek, aki úgy dönt, lépésről lépésre, hullánként jut majd egyre közelebb a szervezet fejéhez, amíg meg nem bosszulta Ignart.

Aki ez alapján bosszúfilmet vár, az lehet, hogy hozzám hasonlóan csalódni fog, ahogy egyre szaporodnak a szatírikus és komikus elemek, amik leginkább a norvégok túlzott toleranciáját és békésségét kritizálják. A stílus, a rengeteg hó és az egyre gyarapodó hullahegy miatt sokan a Fargo-t emlegetik Az eltűnés sorrendjében kapcsán, de nekem így sem jött be teljes mértékben.

7/10

Bővebben itt: http://filmforum.hungarianforum.com/t12p615-niwrok-irasai#5390
0
2015. március 24., kedd 9:07
De jó olvasni pozitív véleményt is. Mindenki úgy savazza a filmet, nem értem. Oké, itt-ott esetlen, következetlen, de valamiért nagyon szeretem. Örültem a mozijegy mellé adott könyvutalványnak is. :D (Meg is vettem a 2. részt). Eddig úgy csináltam mindig, hogy a film után olvastam el a regényt. A beavatottnál bevált, szerintem itt sem lesz hiba.

Ja és Shailene Woodley szerintem is nagy karrier előtt áll. Sajnálom, mikor sok helyen olvasom, hogy ő a "kis Jennifer Lawrence" és hasonlók. Teljesen máshogy játszanak, de mindkettőt baromira lehet szeretni.
0
2015. március 23., hétfő 11:15
Filmalap által támogatott film alapmű lett. :)
0
2015. március 23., hétfő 10:33
Lehet, hogy az összegző véleményével keverte, mármint azzal, hogy ez a film alap! :)
most posts by TM
0
2015. március 23., hétfő 10:25
Egybe van írva, hogy Filmalap :D
0
2015. március 23., hétfő 9:01
Liza a ròkatündér

Nem igazán tudtam, hogy mire számìtsak, de arra biztosan nem gondoltam, hogy ennyire jò lesz. Ilyen merész történetet és képi világot már rég láttam. Talán a Nyomozò volt még hasonlò amit szintén szeretek. Remek szìnészek, friss történet. Kimagaslò a hazai filmek közt, a héten ùjrázok. Erre nyugodtan adhat a film alap.
Erősen ajánlott.
0
2015. március 23., hétfő 1:18
Olvastalak már odaát, örülök, hogy egyformán láttuk. :)
most posts by TM
0
2015. március 23., hétfő 1:12
Ha már TM így szóba hozta - akivel maxi egyet is értek:

http://filmforum.hungarianforum.com/t87p213-r2-d2-irasai-2-0

0
2015. március 22., vasárnap 23:31
Miután a Liza, a rókatündért követően a Samba sem került vetítésre szűkebb környezetemben, így ismét a főváros felé vettük az irányt, és a múltkori Vadonhoz (Reese Witherspoon rulez!) hasonlóan ezúttal is választottunk második filmet (ha már lúd, legyen kövér), ami ezúttal A beavatott folytatása,

A lázadó

lett.
Először utóbbira kerítettünk sort az IMAX-ben. PAZAR! Szerintem qrvajó lett ez a film! Teljesen beszippantott, hol meghatott, hol a karfát markolásztam izgalmamban, egyszóval nagyszerű szórakozás volt. Nem gondoltam volna, hogy ilyen idős fejjel két tinisztárért is rajongani fogok, de mind Jennifer Lawrence, mind pedig Shailene Woodley kiváló a maga szakmájában. Olyan kisugárzású színésznők, akikre már most biztonsággal rá lehet bízni ekkora és még ennél is nagyobb filmeket. Biztos vagyok benne, hogy még szép, hosszú és tartalmas pálya áll mindegyikük előtt. Jó volt látni immár máshonnan is ismert arcokat, például Woodley Csillagainkban a hiba társát, (aki itt ugyebár a tesó, és a rákos filmben is csak nevében volt gáz:)) vagy a Whiplas-dobos srácot, na meg a King Kong óta imádott Naomi Wattsot és lesett a papírhúszas, hogy Tris barátnőjét az a Kravitz nevű kiscsaj játsza, akinek zenész apukája "odaát" varrja a ruhát Katniss számára. Na meg ugye itt van még Titus Pullo is. :) Szóval bírom a gárdát, fasza a látvány, és agyalok a sztorin is, de most már juszt se olvasom el a befejező részt, megvárom, hogy azzal is a filmvásznon nyűgözzenek le. :)

Samba

Eric Tolenado és Olivier Nakache rendezők az Életrevalók után új filmükkel ismét belopták magukat sok néző szívébe! Omar Sy ehhez a kulcs, na meg persze egy másik, újabb szerethető történet, mely az illegálisan Franciaországban tartózkodó szenegáli ember mindennapi nehézségeiről szól. Ezúttal más módon hat a film az emberre, de ami azonos, az az egyszerű emberek egyszerű, hétköznapi viselkedésének nagyszerű ábrázolása, az életösztön, az élet szeretete, a humor, a humánum és még folytathatnám a pátoszosnak tűnhető felsorolást, de aki megnézi majd a filmet, az úgy is érteni fogja, hogy hogyan és miért próbálom értelmezni azt, amit érezni kell. Még a zeneszerző és a mellékelt dalok stílusa is ugyanaz, mint a három évvel ezelőtti filmben, és François Cluzet után ismét egy remek főszereplőtársa van Omárnak, ő Charlotte Gainsbourg. Apja, Serge is kiváló színész volt, ő énekelte a máig legismertebb francia slégert (Je t aime), Charlotte pedig szintén nagyon híres frankhonon belül és kívül, immár három évtizede látható filmekben, igaz, nem a kommersz vonalon mozog, épp azért jó őt látni egy ilyen bolondosabb figura bőrében.
Az egész film olyan édes-bús hangulatú, nagyon jó szívvel ajánlom mindenkinek, számomra kiváló szórakozás volt!
most posts by TM
0
2015. március 12., csütörtök 18:26
A Föld sója című Wenders film lesz idehaza Dvd-n vagy már ez a film is csak a mozibemutatót éli meg aztán eltűnik itthonról? Hasonlóan olyan remekművekhez, mint az Enter the void vagy a Senki többet!
0
2015. március 12., csütörtök 11:46
Utóbbi időben két film volt aminek a nézését halogattam, féltem  hogy túl elvont lesz.
Letudtam mindkettőt.
Az egyik a Liza a rókatündér, a másik a Birdman.
Egyikben csalódtam.
Nem árulok zsákbamacskát, kezdem azzal ami tetszett.

Liza a rókatündér.

Nagyon nagyon ajánlott, K@rva jó!
Tavaly az Isteni műszakot ajánlottam (ez még jobb szerintem) és úgy emlékszem jött visszajelzés, hogy másnak is tetszett.
Nálam mindenben az idei év legjobbja. nem tudok semmit sem fikázni. Na jó talán egy apró dolgot. Mivel minden kis apróság részletesen ki van dolgozva és nagyon jól a telefonos híváslista mátrix nyomtatós papírja talán nem a korba illő,de lehet nem jól figyeltem és ez lepkefing csak az egész filmhez képest.
Nálam talán azért is jött be annyira, mert nem régiben talált meg egy netes oldal, a pinterest, ahol folyamatosan fotókkal bombáznak mint egy képeslapban, de én állítom össze, hogy milyen témakörökben jöjjenek a fényképek. Teljesen személyre szabható. Na mintha a saját pin oldalamat láttam volna. Japán, gésák, retro kocsik, kések, jó fotós beállítások, szőke kék szemű lány, stb. :)

Tuti, nézzétek!
100%

Birdman.

Hmmm.
Nehéz lesz írnom, mert Alejandro González Inárritu a kedvenc rendezőm. Összegyűjtöttem az összes megjelent (jó csak egy egy darabot belőlük) filmjét, ezt is meg fogom venni, de csak a gyűjtemény teljessége miatt.
Amit köszönök a filmnek, most már tudom, hogy Barney miért rohangált fehér kisgatyában az oszkáron.
Oké, értem, hogy a színészet az igazi színészet az átlényegülésével milyen nagyon hat a pszichére, nem kell ehhez szétverni a dobhártyámat a kurva dobolással.
Oké értem, hogy hollywood egyik fele aki kimarad a szuperhősös nagy lóvéból és más stílusú filmeket készítene, a közönség igénytelensége miatt nem nagyon rúg labdába.
Oké, hogy a broadway az amerikai színészet elefántcsont tornya, de nekem ez mégis úgy jött át, hogy ez is csak pénzcsinálás.
Az oszkár bizotsági tagok meg örömükben egymás farkát szopkodják, hogy hű de milyen nagy agyak vagyunk, egyik évben agyonkeressük magunkat a gatyásokon a másik évben meg annak a kritikáján.
Igazából a Fekete hattyú szuperhősös változatát láttuk.
A kritikusok meg újjonganak, ugye ugye, hogy van értelme a munkánknak, csak a nagybetűs MŰVÉSZET a tuti. Miközben akiknek szólna, akiket átnevelne, na azok ennek a filmnek a közelébe sem mennek. Megnézik az XYMAN 18-at a moziban.

Jobban örültem volna ha ugyanezt a témát Inárritu a saját stílusában csinálja meg.
nem biztos, hogy csak a színészetben fájdalmas az átlényegülés, lehet, hogy egy bányásznak, búvárnak ugyan olyan nehéz lemerülnie az adott közegbe és ráadásul még az életével is "játszik".
Lehetett volna a film egy mexikói bevándorló takarítónő szemszögéből. Akinek a 8 éves fia egy hollywoody partin fogan a berúgott, bedrogozott sikerei csúcsán járó Birdmant alakító színésztől. A wc-ben erőszakolja meg a takarítónőt, aki ezek után a 10 évvel idősebb lánya mellé felneveli ezt a fiút is, egyedül, mert a férjét visszatoloncolják.A Takarítónő küzd, sokat dolgozik, éjjel nappal egy plázában, ahol csak mesterséges fény van, nem jut el ozzá ,hogy milyen az időjárás odakinn, Pucolja csillogóra a kirakatokat, amik televanak olyan árukkal amiket soha nem vehet meg. Miközben a 19 éves lányának adja  megtakarított pénzét, mert úgy tudja, hogy egyetemre jár, közben meg elnarkózza a kiscsaj, a Birdman lányától vett cuccal, hogy bevágódjon annak a  társaságába. A taknőnek meg állandó lelkiismeret furdalása van mivel a fiára nem jut idő, annak csak egy régi vacak Birdman 1-es bábuja van amit a nővérétől örökölt, de szeretne már egy Bosszúállók 20-as figuragyűjteményt. Egy nap mikor meglátogatja az anyját a plázában, éppen arra dülöngél a lecsúszott Birdman és ők is készíttetnek egy szelfit az apamadárral, de a fiúnak soha nem mondja el. A szelfiről bekereteztetett fotóta gyerek asztalára rakja amíg az alszik, reggel a hazatámolygó nővére röhögve összetöri a képet a lecsúszott bukott sztárról, stb
A sztori végét a mestertől várnám, de nálam jobban bejött volna, minthogy már többedszörre ájuljak be a nagy és fennkölt művészettől, de legalább nem cirkuszban játszódott.
50%

0
2015. március 12., csütörtök 11:20
:)

Már nem gyűjtök happy meal-játékokat, se mozimenüs-figurás poharakat, se plakátokat, s már filmes újságokat sem.
De alapvetően mindig is a film által generálódott érzés tett mindig is boldoggá, ezek az egyéb sallangok csak úgy jöttek hozzá.
most posts by TM
0
2015. március 12., csütörtök 10:51
A film nézésekor eszembe jutottál.

Ne ijedj meg , nem anyázva.:)

Amikor Henrik kifejti a mozi, burger ajándék, boldogság kapcsolatát.
0
2015. március 9., hétfő 23:02
Egyetértek! Ma láttam, s nekem semmi bajom nem volt vele. A szőke csaj hangját azért  bírtam, mert Stefanovics Angéla ("Köszönjük, Emese!") nagy kedvencem, és tényleg az ő általa alakított karakterekhez hasonlított a filmben szereplő hótegyszerű csaj.
A Chappie attól különleges, hogy naív gyermeki érzelmekkel vegyíti az egyébként is meseszerűen egyszerűre faragott robotos  sci-fi akciófilm megszokott kliséit, amitől az alap-műfajhoz szokott közönség nagy része simán dob egy hátast, hogy most akkor milyen filmre is ült be. :) Nekem szerencsémre sikerült dekódolni a szándékot, így egyáltalán nem tartottam butának a filmet, sőt, kifejezetten szorítottam Chappie-ért, hogy élje túl azt a sok megpróbáltatást, amit a naivságával visszaélő majd mindenki miatt érte őt.
Nyilván nem egy világmegváltó valami, de mint mondtam, különleges keveredésű mozi sikeredett belőle, s számomra emiatt marad emlékezetes és valamennyire kedves történet is. Azért nem lett a szívem csücske, de bőven mutatott fel annyit, hogy ne jusson eszembe bántani őt.
most posts by TM
0
2015. március 8., vasárnap 12:41
A befejezést leszámítva nekem tetszett a Chappie! Jó film. Szórakoztató, látványos, vicces, ahol kell véres. A szőke csaj magyar hangja idegesítő volt. Kicsit maga a karakter is.
0
2015. március 7., szombat 23:41
Ha már a film olyan amilyen, itt egy jobb Chappi :)

0
2015. március 7., szombat 18:36

http://filmforum.hungarianforum.com/t87p169-r2-d2-irasai-2-0

KÜLSŐ LINK
0
2015. március 7., szombat 17:08
Blomkampra céloztam. :)
0
2015. március 7., szombat 16:54
Nem a robot buta, hanem mindenki körülötte...

Amúgy totál igazad van.
0
2015. március 6., péntek 9:25
Buta robot. - CHAPPIE kritika:

http://filmbook.blog.hu/2015/03/06/chappie_740
0
2015. március 3., kedd 8:32
Szerelem és svindli. - FOCUS: A LÁTSZAT CSAL kritika:

http://filmbook.blog.hu/2015/03/03/focus_a_latszat_csal
0