Utóbbi időben két film volt aminek a nézését halogattam, féltem hogy túl elvont lesz.
Letudtam mindkettőt.
Az egyik a Liza a rókatündér, a másik a Birdman.
Egyikben csalódtam.
Nem árulok zsákbamacskát, kezdem azzal ami tetszett.
Liza a rókatündér.
Nagyon nagyon ajánlott, K@rva jó!
Tavaly az Isteni műszakot ajánlottam (ez még jobb szerintem) és úgy emlékszem jött visszajelzés, hogy másnak is tetszett.
Nálam mindenben az idei év legjobbja. nem tudok semmit sem fikázni. Na jó talán egy apró dolgot. Mivel minden kis apróság részletesen ki van dolgozva és nagyon jól a telefonos híváslista mátrix nyomtatós papírja talán nem a korba illő,de lehet nem jól figyeltem és ez lepkefing csak az egész filmhez képest.
Nálam talán azért is jött be annyira, mert nem régiben talált meg egy netes oldal, a pinterest, ahol folyamatosan fotókkal bombáznak mint egy képeslapban, de én állítom össze, hogy milyen témakörökben jöjjenek a fényképek. Teljesen személyre szabható. Na mintha a saját pin oldalamat láttam volna. Japán, gésák, retro kocsik, kések, jó fotós beállítások, szőke kék szemű lány, stb. :)
Tuti, nézzétek!
100%
Birdman.
Hmmm.
Nehéz lesz írnom, mert Alejandro González Inárritu a kedvenc rendezőm. Összegyűjtöttem az összes megjelent (jó csak egy egy darabot belőlük) filmjét, ezt is meg fogom venni, de csak a gyűjtemény teljessége miatt.
Amit köszönök a filmnek, most már tudom, hogy Barney miért rohangált fehér kisgatyában az oszkáron.
Oké, értem, hogy a színészet az igazi színészet az átlényegülésével milyen nagyon hat a pszichére, nem kell ehhez szétverni a dobhártyámat a kurva dobolással.
Oké értem, hogy hollywood egyik fele aki kimarad a szuperhősös nagy lóvéból és más stílusú filmeket készítene, a közönség igénytelensége miatt nem nagyon rúg labdába.
Oké, hogy a broadway az amerikai színészet elefántcsont tornya, de nekem ez mégis úgy jött át, hogy ez is csak pénzcsinálás.
Az oszkár bizotsági tagok meg örömükben egymás farkát szopkodják, hogy hű de milyen nagy agyak vagyunk, egyik évben agyonkeressük magunkat a gatyásokon a másik évben meg annak a kritikáján.
Igazából a Fekete hattyú szuperhősös változatát láttuk.
A kritikusok meg újjonganak, ugye ugye, hogy van értelme a munkánknak, csak a nagybetűs MŰVÉSZET a tuti. Miközben akiknek szólna, akiket átnevelne, na azok ennek a filmnek a közelébe sem mennek. Megnézik az XYMAN 18-at a moziban.
Jobban örültem volna ha ugyanezt a témát Inárritu a saját stílusában csinálja meg.
nem biztos, hogy csak a színészetben fájdalmas az átlényegülés, lehet, hogy egy bányásznak, búvárnak ugyan olyan nehéz lemerülnie az adott közegbe és ráadásul még az életével is "játszik".
Lehetett volna a film egy mexikói bevándorló takarítónő szemszögéből. Akinek a 8 éves fia egy hollywoody partin fogan a berúgott, bedrogozott sikerei csúcsán járó Birdmant alakító színésztől. A wc-ben erőszakolja meg a takarítónőt, aki ezek után a 10 évvel idősebb lánya mellé felneveli ezt a fiút is, egyedül, mert a férjét visszatoloncolják.A Takarítónő küzd, sokat dolgozik, éjjel nappal egy plázában, ahol csak mesterséges fény van, nem jut el ozzá ,hogy milyen az időjárás odakinn, Pucolja csillogóra a kirakatokat, amik televanak olyan árukkal amiket soha nem vehet meg. Miközben a 19 éves lányának adja megtakarított pénzét, mert úgy tudja, hogy egyetemre jár, közben meg elnarkózza a kiscsaj, a Birdman lányától vett cuccal, hogy bevágódjon annak a társaságába. A taknőnek meg állandó lelkiismeret furdalása van mivel a fiára nem jut idő, annak csak egy régi vacak Birdman 1-es bábuja van amit a nővérétől örökölt, de szeretne már egy Bosszúállók 20-as figuragyűjteményt. Egy nap mikor meglátogatja az anyját a plázában, éppen arra dülöngél a lecsúszott Birdman és ők is készíttetnek egy szelfit az apamadárral, de a fiúnak soha nem mondja el. A szelfiről bekereteztetett fotóta gyerek asztalára rakja amíg az alszik, reggel a hazatámolygó nővére röhögve összetöri a képet a lecsúszott bukott sztárról, stb
A sztori végét a mestertől várnám, de nálam jobban bejött volna, minthogy már többedszörre ájuljak be a nagy és fennkölt művészettől, de legalább nem cirkuszban játszódott.
50%