Keresés

Moziajánló

2015. február 16., hétfő 0:46
Jupiter felemelkedése

Wachowski-film, akik ugyanazt tálalják fel sokadszor, csak még több dolgot belezugyválva, még jobban összegubancolva, hátha akkor nem tűnik fel senkinek az önismétlés, miközben a nézőik a Mátrix újszerűségét várják, és persze csalódnak. Nekem jobban bejött, mint a Felhőatlasz, itt legalább a látványt nem nyomták agyon a túlmagyarázott közhelyek.

7,5/10

Bővebben itt: http://filmforum.hungarianforum.com/t12p586-niwrok-irasai#5140
0
2015. február 15., vasárnap 6:38
Köszönöm szépen
0
2015. február 14., szombat 23:30
Ez akarna lenni:

https://www.youtube.com/watch?v=CR8logunPzQ
0
2015. február 14., szombat 20:54
Én is attól tartok. Mindegy, senki nem fog fegyvert a fejemhez, hogy menjek moziba...
0
2015. február 14., szombat 20:12
Pénteki bevételbecslés: 30 millió dollár. Lesz itt még 3/1 meg 3/2.
most posts by TM
0
2015. február 14., szombat 19:38
Meg tudná valaki mondani a LINK indításakor mi ennek a zeneszámnak a címe és ki az előadója
0
2015. február 14., szombat 17:38
Már fönn van a neten az A szürke ötven árnyalata teljes film. Pontosabban annak a kvintesszenciája (a lényeg állítólag benne maradt):

https://www.youtube.com/watch?v=iWDD4GvQF5Y

0
2015. február 12., csütörtök 22:55
Agyalásról szó sincs, de ha csinálnának egyet megnézném! :)
most posts by TM
0
2015. február 12., csütörtök 22:46
Igazából kár azon agyalni, hogy lesz-e belőle rendezői változat...

... bár állítólag a Felhőatlaszból is létezik egy négy órás vágás.
0
2015. február 12., csütörtök 21:31
Na igen. Aztán lehet nem a tesók baszták most ezt el, hanem a stúdió kérése miatt lett olyan a végtermék, amilyen. Az látszik, hogy egy baromi összetett, nagy, változatos univerzum bújik meg a háttérben, amit sajnos nem igazán sikerült megismertetni. Az is szomorú, hogy alapból R-rated-re tervezték a tesók a filmet, és gondolom nem önszántukból vágták ki végül a durvább részeket.
Igazából kár ezen agyalni, félő, hogy egy rendezői/vágatlan változat sem javítana sokat az összképen.
0
2015. február 12., csütörtök 21:22
Tök jó. Most már direkt keresem, hátha valahol olvasok róla pozitívumot is.
Eddig nem sikerült...

http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/cici_johet_geci_nem_a_szurke_otven_arnyalata

Bazzeg a végén megnézem. Élmény lehet erről írni. :)
0
2015. február 12., csütörtök 21:16
Így se volt ez rossz! Hangulat kérdése, hogy az ember szétoltja vagy pedig inkább a pozitívumaiba kapaszkodik bele. Számomra a grandiózussága okán mindenképp pozitív élmény és hozzád hasonlóan próbálom felfejteni a rétegeit, hogy még mi minden lakozhat benne. Egy jó bővített/rendezői verzióra szívesen beneveznék!
most posts by TM
0
2015. február 12., csütörtök 21:01
Az az érdekes, vagy legyen mondjuk szomorú, hogy akár egy igényesebb valamit is ki lehetett volna hozni ebből, ha jobban kidomborítódik az, hogy a csávó önzése miből fakadt, miféle traumák érték, mitől alakult ki nála ez a perverzitás, ez a fétis, és a lány karaktere is lehetett volna egy kicsit fajsúlyosabb. Ráadásul még a bezengett testiség is csak kurtán jelenik meg - és itt nem méretre gondolok, legalábbis farokügyileg, merthogy mellesleg azért nem az én ízvilágom bőségében tobzódik a dolog - mire bármi látszana, addigra már mégsem. A vágás miatt nem látszik a vágás. Egy Érzékek birodalmához képest még a küszöbmagasságot sem éri el. Vagyis amit szándékoztak beletenni, azt is rosszul tették.
most posts by TM
0
2015. február 12., csütörtök 20:59
Én csak arra lennék kíváncsi, mi lehet még abban a 600 oldalnyi forgatókönyvben, amiből ezt a két órát összevégták. Lehet, egy tök értelmes, összetett sztori, csodálatos karakterekkel és jellemfejlődésekkel. :P

És talán abban a legidősebb tesó sem beszélt enynire irritálóan.
0
2015. február 12., csütörtök 19:53
Jupiter felemelkedése

Jesus fuck gyerekek, ez mekkora baromság volt! :D
A dialógusokat mutogatni kellene, mintha pár éves gyerekek tákolták volna össze őket, a szereplők nagy része szerintem azt sem tudta éppen melyik jelentben van meg mit kell csinálnia, Sean -SPOILER megnemhaló- Bean szerintem még azt sem, melyik filmben szerepel. Amúgy is, mi értelme volt a karakterének? De úgy őszintén. Egyszer mondta az ölebnek, hogy menjen azt mentse meg a muffot, akit szeret... kb. ennyi, de ezt a szakállas elf homár amúgy is megtette volna. Aki amúgy indokolatlanul félpucéran fightolja végig a fél filmet. Fucking gods...

Na jó, legalább a harcok tényleg jók és látványosak voltak, az űrös rajtaütéseken majdnem be is szédültem, a környezet és a világok, azok lakói kifejezetten kreatívan néztek ki, sokszínűek és élettel teliek voltak.

Nagyjából ennyi a pozitívum. A cselekmény annyira banális, hogy már nekem fájt. Mila gúvadtszemű Kunist amoda viszik, átverik, megmentik. Viszik az első testvérnek (akinek az "öregített" maszkja szánalmasan gyengére sikerült), az át akarja verni, de aztán megmentik. Viszik a második testvérhez. Az szintén át akarja baszni a palánkon, de aztán megmentik. Aztán viszik a harmadik testvérhez. Csavar a sztoriban... ja NEM. Az is át akarja baszni, de megmentik. Micsoda kreativitás, kérem szépen!

Üde színfolt volt a bürokráciás, hivatali rohangálós jelenet, azon tényleg röhögtem, zseniális volt. A többi poén gyenge volt, nagyon, senki sem röhögött a teremben.

Ja és a harmadik nagy csavar, figyeljetek; Mátrix - kiderül, hogy az emberiséget csak úgy tenyésztik, hogy felhasználhassák az energiájukat. Felhőatlasz - ugye a híres szappanos csavar az egyik cselekményszálban. És itt... na vajon mire használják az embereket? Miért is telepítették be velük a bolygót? Bazmeg ebben a filmben a cselekmény és fordulatbeli kreativitások száma erősen konvergál egy baszott nagy NULLA felé. Ami kár, mert maga a világ és a tesók által megalkotott univerzum simán van olyan színes, olyan érdekes, gazdag és részletes, mint pl. a Star Wars világa. Csak egyszerűen basztak kihasználni ezt.

Azért azt meg kell jegyezni, hogy a végig pörgős jelenetek, látványos akciók és a FANTASZTIKUS zene képes élvezetessé tenni a filmet, de semmi többet nem nyújtott. Valszeg még elő fogom venni unalmas őszi estéken, ha egy kis eszetlen, bugyuta pörgésre és sci-fi akcióra vágyok, de ennyi.

5/10

Mila Kunisnak amúgy néha nem volt olyan feje, mint aki már pár agyvérzésen túlesett? Néhány jelenetben az egyik szemhéját félig lecsukta, közben nyitott szájjal nézett értetlenül... szegény elég fura látványt nyújtott.
0
2015. február 12., csütörtök 19:14
Ahogy olvastam, az egész felhajtásnak az Alkonyat ágyazott meg, annak egy nagy rajongója írta a regényt először annak a világába, csak amikor szóltak neki, hogy Bella és a csillámpor mellé mégsem illik a BDSM, akkor kb. lecserélte a neveket meg a hátteret.
Nekem is a Tiffany meg a Romana füzetek ugrottak be, végülis a törzsközönsége is ugyanaz lesz, legfeljebb kis korosztályos korrekcióval.

De legalább "dinamikusan" lehet róla írni :) .
0
2015. február 12., csütörtök 18:51
Sok olyan nő hord álarcot, aki letagadja még azt is, hogy a mű címét ismerné, közben meg elmaszkírozva ott fog ülni naponta háromszor a nézőtéren, hogy csorgathassa a nyálát. :))
most posts by TM
0
2015. február 12., csütörtök 18:44
Akkor miért nem nézted női szemmel?  :))

Több női írást is olvastam róla, de pozitívat még senkitől sem.
0
2015. február 12., csütörtök 18:41
Férfiszemmel nézve igazából az a baj, hogy sokkal gyengébb, mint ocsmány. :)
most posts by TM
0
2015. február 12., csütörtök 18:39
:)))))))))))

Jó írás! Ezek után még jobban el tudom képzelni, mennyire ocsmány lehet ez az egész! Szerencsére messze kerülöm - báár.. egy fikázó írást megérne... hmmm...

Dicsérő cikket még nem találtam róla, az imdb is 3.3-on áll: a kérdés csak az, ha lesz második rész, lesz-e harmadik is? Pontosabban: aki ezt látta, megnézi-e a folytatást is vagy inkább elmegy valami új Marvel-Manre?
0
2015. február 12., csütörtök 18:29
A szürke ötven árnyalata

"fikázni csak pontosan és szépen..." - azaz az ember ne írjon semmi elmarasztalót olyasmiről, amiről csupán másodkézből, hallomásból szerzett információval bír. Ebből már kiderült, hogy nem vagyok ennek a 9 és 1/2 hétbe oltott Szépség és a szörnyeteg-regénytrilógiának a feltétlen híve, mint ahogyan nőtársaim világszerte ujjongó sokasága.
A történet elfér egy gyufásdobozon: idétlenül vihorászó, félszeg szüzike és a beképzelt, gazdag, nárcisztikus barom asszimilálódik a vérciki dialógusokkal megtűzdelt, tiroli szex-stílusban fényképezett erotikus drámában(?).
Dugjunk vagy ne dugjunk, de ha dugunk, akkor hogyan dugjunk - nagyjából ezt a problematikát járja körbe a film, melyből hamar kiderül az is, hogy az éretlen lány mégsem annyira éretlen, és a szadomazochista kőkemény üzletember belül egy riadt kis fiúcska. A romantikába időnként belehasít egy - Úgy megb....ak, hogy azt sem fogod tudni, hogy ki vagy - szintű fennköltség, aztán meg szipog hol az egyik, hol a másik. Állítom, hogy a rendszerváltás utáni Júlia, Romana, Szívhang, Bianca és egyéb, újságárusoknál kapható ponyvaförmedvények különb színvonalat képviselhettek, de legalábbis ennél nem lehettek rosszabbak.
Álmodozó libáknak persze első osztályú mézesmadzagot nyújt, hiszen ki az a csaj, aki ne fantáziálna egy olyan pasiról, aki anyagilag tuti, titkokkal teli, távolságtartó, félelmet keltő, ugyanakkor zongorázni is tud, tehát minden bizonnyal érző lélek, kockahasa van, a garázsában álló fél tucat sportkocsi mellett helikoptert és siklórepülőt is vezet. Egy ilyen Domináns mellett még egy határozottabb nőstény is könnyen hajlandó lehet Alávetetté válni. Szóval teljesen világos a siker hatásmechanizmusa, igazából csak az hihetetlen, hogy tényleg minden nő ennyire faékegyszerű? Az egy hétre eladott teltházak mindenesetre ezt mutatják.
A filmnek egyébként van néhány egész kellemes momentuma, néhány geg színesíti az egy idő után monoton, üres pár-drámát és amikor a gyengébbik nem képviselője összeszedi magát, akkor egy két évődő mondatváltásban az intellektus is felbukkan... kár, hogy csak picinyke időre. A végére aztán teljesen ellaposodik minden és mielőtt elaludna bárki, hirtelen jön egy mátrikszkettős befejezés, emlékeztetve mindenkit arra, hogy még nem úszták meg ezt az egészet, bizony lesz még második rész és harmadik is, amit talán majd még ketté is fognak vágni, hogy  annál több legyen a b....s, azaz esetünkben a ráb....s. :)

Vörös kód!
most posts by TM
0
2015. február 9., hétfő 20:23
Nagyon tetszett az írásod, és érdekes is számomra, köszi! :)
most posts by TM
0
2015. február 9., hétfő 18:46
Rendíthetetlen - Unbroken kritika
http://acinemanias.com/ertekeles/angelina-jolie-nagy-faba-vagja-rendithetetlen-unbroken-kritika/
0
2015. február 9., hétfő 11:48
Jupiter felemelkedése: nos tegnap sikerült megtekintenem. Összességében nagyon jól szórakoztam, egy-kettő olyan jelenetsor volt csupán ami az én ízlésemnek nem megfelelően lett megjelenítve. Gondolok itt például éppen a hivatali ügyintézős részre, ami valóban helytálló és kiváló mint egy Brazil-paródia, viszont a film egészéből kilógott hangulatilag érzésem szerint. De akivel megtekintettem nem így érezte úgyhogy ez innentől szubjektív kategória szintén. Látványában élvezetes, pörgős, egyetlen percre sem hagyta lankadni a figyelmemet. Ugyan asszociációkat fel lehet fedezni más sci-fikkel - olvastam olyan kritikát amelyik szabályosan lopásnak minősíti - én inkább azt mondom mindenben lehet felfedezni ilyeneket ha akarjuk, nekem mind technikailag mind látványilag sok újat hozott. A kicsit barokkos jelmezek űrbéli környezetbe helyezése is sokat adott mind a látványhoz, mind a tartalomhoz mellyel az uralkodói vonalat sokkal jobban tudták kifejezni. Egy elég egyedi univerzumképet formál ami megpiszkálja az emberiség saját maga által elképzelt felsőbbrendűségéről kialakult énképét, viszont amennyit elvesz ebből ugyanannyit hozzá is ad az ember egyediségét illetően. Egy teóriának jó és mindenképpen átgondoltan összeszerkesztett módon valósították meg. Watchowskiék munkásságát figyelve a véletlen miérteket elhanyagolható szempontként venném figyelembe, sokkal inkább az összefüggés keresést és a jól felépített koncepciót véltem felfedezni filmjeikben. Már maga a filmcím sem véletlenül hajaz asztrológiai összefüggésekre (ascending vs. ascendant), a főszereplő Mila Kunis választása pedig - mindamellett, hogy  játéka nekem más filmjeiben jobban bejött - zseniális tekintve születési évében a Jupiter éppen az egyik legjobb pozícióban járt az égen a nyilas jegyében ami abszolút jupiteri személyiséggé formálja.
0
2015. február 8., vasárnap 15:02
Jupiter felemelkedése

Röviden: Remek látvány és filmzene. Végére kicsit fárasztó volt, hogy mindenki szegény Jupitert akarta elrabolni mint valami trófeát.
Mindenképpen többszörösen újranézős. Fantasykedvelő lelkemnek jót tett sok új faj, kultúra, szokások, világok. Nem tudom mennyi esély van rá de jó lenne még ebben a világban más történetet is látni, mert van benne bőven potenciál. Ha lesz második rész kicsit tökösebb fő gonoszt kérek.
10/6.5
0