Keresés

Moziajánló

2015. február 7., szombat 18:09
Egy rövid ideig tök élveztem, de aztán rám is rámragad Caine égbe néző hangulata. :)

A Brazilt látod nem véltem benne felfedezni. Hú, azt hogy utálom...
0
2015. február 7., szombat 18:06
Nekem például a bankos rész az egyik kedvencem, pedig ott nincs látvány, csak poén, egy elcseszett Brazil-paródia, annak alkotójával megspékelve:)
most posts by TM
0
2015. február 7., szombat 15:20
Majd csak vasárnap este olvasom el miután megnéztem. nem befolyásolom addig magam egy ezen filmről szóló írással sem.
0
2015. február 7., szombat 15:19

http://filmforum.hungarianforum.com/t87p116-r2-d2-irasai-2-0
0
2015. február 6., péntek 10:58
Érdekes két ilyen teljesen ellentétes kritikát olvasni egymás után, de ez a szép a filmekben...
0
2015. február 6., péntek 9:31
Örülök neki, hajrá! :)
most posts by TM
0
2015. február 6., péntek 9:27
Agyament lézershow. - JUPITER FELEMELKEDÉSE kritika:

http://filmbook.blog.hu/2015/02/06/jupiter_felemelkedese_733
0
2015. február 5., csütörtök 23:10
Én is megyek rá hétvégén, jó volt olvasni amit írtál, sok negatív kritika kicsit elvette a kedvem, te visszahoztad. :)
0
2015. február 5., csütörtök 22:22
Köszi!

A héten én is megyek rá, eddig a testvérpár összes munkája bejött.
0
2015. február 5., csütörtök 21:47
Semmit nem tudtam a filmről, nem olvastam, nem láttam róla semmit (valamelyik nap direkt visszafordultam az egyik moziterem bejáratától, mert láttam, hogy megy az előzetes), így semmiféle előítélettel nem rendelkeztem, ráadásul még Wachowski-rajongó sem vagyok, tehát pusztán magáért az élményért írtam az alábbiakat. Sokan nem tudják hová tenni már magát a testvérpárt sem, ahogy a filmjeiket is próbálják mindig szételemezni. Ezzel szemben én csak beültem, és hagytam, hogy hasson rám. Sikerült, jól jártam, megyek repetázni. :)
most posts by TM
0
2015. február 5., csütörtök 21:40
Na, végre valami pozitívat is olvashatok erről a filmről!
Bár eddig csakis negatív kritikákba futottam bele, számomra tutira nézős lesz a Jupiter felemelkedése. Remélhetőleg még a héten abszolválhatom.
0
2015. február 5., csütörtök 21:29
Jupiter felemelkedése

Ennyire látványos filmet én még életemben nem láttam! Párszor észrevettem, hogy kiszáradt a szám, merthogy sokáig tátva maradt. :)
Jónak tartom a történetet, mely valamennyire komolyabb, mint A galaxis őrzőié (ezt azért írom, mert furamód már többen kérdezték), talán nem annyira macsós, "haverfilmes", kicsit különlegesebb. Úgy mondanám, hogy érződik rajta Lana Wachowski keze munkája, s ezt abszolút pozitívumként írom. Valahogy egy fokkal másabb benne minden, mint az mostanában megszokott, egy kicsit egyedibb az íze, s ez nálam nagyon betalált.
Tatumnak egy hét alatt a második filmje, amiben abszolút tetszett, amit csinál, Mila Kunis is nagyon jó választás, ahogy a legutóbb a tudós Stephen Hawkingot is nagyszerűen játszó Eddie Redmayne is remek gonosz. Körülöttük pedig ismeretlenebb, dögös csajok, futurisztikus jelmezek, távoli bolygók, monumentális városok, hihetetlen lények, szuper űrjárművek... na meg vécékefe. :)
Mindez egy olyan vizuális orgiába csomagolva, ami most egy ideig referenciaértékkel bír és tuti jelölt mindenféle ez utáni effekt díjazáson. Michael Giacchino muzsikája miatt végigültem a stáblistát is.
The Wachowskis - így szerepelnek a stáblistán - ismét nagyot alkottak, ezt a filmet még tuti újranézem nagyvásznon!
most posts by TM
0
2015. február 5., csütörtök 18:09
http://acinemanias.com/ertekeles/jatszd-ujra-neymar-whiplash-whiplash-kritika/
0
2015. február 4., szerda 22:17
Hát, hat év kihagyás után az ember bizony hajlamos kompromisszumokra... :)
0
2015. február 4., szerda 22:16
Hat éve nem rendezett, biztos már be volt zsongva. Még várhatott volna. :)
most posts by TM
0
2015. február 4., szerda 22:14
Tetszik a Csillagok között muzsikája is, bár én leginkább régivágású, Black-Rain-Man-zimmeres vagyok. :)
most posts by TM
0
2015. február 4., szerda 22:14
"Lehet, hogy nem a rendező kopott ki, hanem az épkézláb forgatókönyvek.(?)"

Ebben van valami... én is így éreztem. A film eléggé mannias még így is, de történet és normális dialógusok nélkül nehéz.

Csak tudod, miért is vállalja/vállalják el?
0
2015. február 4., szerda 22:11
MM-nek addig voltak jó filmjei, amíg érdekes történeteket vitt vászonra. A Hannibál-sztori, a Mohikán, a Heat, A bennfentes, ilyen volt. A "hülyekamerás"  Közellenség már csak részben, a Miami Vice csupán fáradt remake, ez meg egy 12 egy tucat, egypálcás sztori, amiből maradandóbbat nagyjából senki se hozott volna ki. Lehet, hogy nem a rendező kopott ki, hanem az épkézláb forgatókönyvek. (?)
most posts by TM
0
2015. február 4., szerda 22:09
Én meg drukkolok Zimmernek, hogy húzza be, bár sajnos nem fogja... Desplat is, ha ő nyer, tuti a Grand Budapest zenéjéért, ez az Imitation Game eléggé tucat Desplat már nekem... Kicsit lehet túlhallgattam a palit :) Mindenesetre az Oscar mezőnyből ez az egyetlen díj ami érdekel... Nem lesz rossz helyen ha a Zimmer-Desplat duó egyiket kapja.
0
2015. február 4., szerda 21:59
Na igen, egynek valóban elmegy. No de MM-től én magam nem ilyen színvonalat vártam. A Kódjátszmára viszont nagyon kíváncsi vagyok, de előbb lesz fönn a neten, mint Szombathelyre elérjen. :(

Valamiért visszavonták a vidéki mozik műsoráról, pedig amikor indultam a moziba, én a Kódjátszmára indultam (meg is néztem előtte a műsort), csak a pénztárnál mondták, hogy a Blackhat lesz terítéken.

Azt mondták, ez is hackeres... :)
0
2015. február 4., szerda 20:52
Kódjátszma

Ezt viszont nagyon tudom ajánlani. Az Enigma-témakörben tudott újat mondani számomra, filmként is szórakoztató, Benedict Cumberbatch alakítása pedig  nagyszerű. Ja, és Alexandre Desplat muzsikája szól alatta, így nálam már eleve előnnyel indult. :) Immár nyolcadszor jelölik Oscar-díjra, ha van zeneszerző, aki alaposan rászolgált a kitüntetésre, hát ő az!
most posts by TM
0
2015. február 4., szerda 20:45
Nekem nincs annyira lesújtó véleményem a Blackhat-ről, egynek simán elment. Már el is felejtettem, hogy Mann rendezte, a stáblistán vettem észre. A Miami Vice megerőszakolását sokkal kevésbé csíptem tőle.
most posts by TM
0
2015. február 2., hétfő 2:15
Direkt nem akartam többet írni előzetesen, de majd ha megnézted, dumálhatunk róla. :)
most posts by TM
0
2015. február 2., hétfő 1:13
Egyetértünk!

Utána néztem a Blackhat -et. Lehangoló volt... :(
0
2015. február 1., vasárnap 15:01
Ha be tudom ütemezni, én is megnézem...

Amúgy évek óta most először van rá esélyem, hogy az Oscar előtt minden jelöltet megnézzek, egyedül a Selma a kérdés. A többi elérhető a neten vagy lesz a moziban. Ez jó.
0