Jupiter felemelkedése
Ennyire látványos filmet én még életemben nem láttam! Párszor észrevettem, hogy kiszáradt a szám, merthogy sokáig tátva maradt. :)
Jónak tartom a történetet, mely valamennyire komolyabb, mint A galaxis őrzőié (ezt azért írom, mert furamód már többen kérdezték), talán nem annyira macsós, "haverfilmes", kicsit különlegesebb. Úgy mondanám, hogy érződik rajta Lana Wachowski keze munkája, s ezt abszolút pozitívumként írom. Valahogy egy fokkal másabb benne minden, mint az mostanában megszokott, egy kicsit egyedibb az íze, s ez nálam nagyon betalált.
Tatumnak egy hét alatt a második filmje, amiben abszolút tetszett, amit csinál, Mila Kunis is nagyon jó választás, ahogy a legutóbb a tudós Stephen Hawkingot is nagyszerűen játszó Eddie Redmayne is remek gonosz. Körülöttük pedig ismeretlenebb, dögös csajok, futurisztikus jelmezek, távoli bolygók, monumentális városok, hihetetlen lények, szuper űrjárművek... na meg vécékefe. :)
Mindez egy olyan vizuális orgiába csomagolva, ami most egy ideig referenciaértékkel bír és tuti jelölt mindenféle ez utáni effekt díjazáson. Michael Giacchino muzsikája miatt végigültem a stáblistát is.
The Wachowskis - így szerepelnek a stáblistán - ismét nagyot alkottak, ezt a filmet még tuti újranézem nagyvásznon!