Keresés

Moziajánló

2015. február 1., vasárnap 14:47
Nekem tegnap a Foxcatcher volt meg. Zseniális!
most posts by TM
0
2015. február 1., vasárnap 12:46

http://filmforum.hungarianforum.com/t11p1085-r2-d2-irasai
0
2015. január 26., hétfő 19:08
A mindenség elmélete.
http://acinemanias.com/ertekeles/egy-csodalatos-elme-orok-ragyogasa-a-mindenseg-elmelete-the-theory-of-everything-kritika/
0
2015. január 25., vasárnap 18:16
Éjszaka a múzeumban 3.

Nekem harmadszor is tetszett az éjjel életre kelt világ, melyet az első felvonás után ismét Guillermo Navarro fényképezett és harmadszor is Silvestri muzsika szólt alatta. Ráadásul még egyszer utoljára láthattam Mickey Rooney és Robin Williams játékát. Egyedül Rebel Wilsont hagytam volna ki, nekem már uncsi a dagikarakter sablonjainak ismételgetése.
Összességében egy kellemes családi film.
most posts by TM
0
2015. január 25., vasárnap 0:55
Birdman

Riggan Thomas 20 éve igazi akciófilmsztár volt a képregényhős Birdman alakjában, de akkora, hogy még most is nagy népszerűségnek örvend, az utcán folyamatosan a rajongóiba botlik, akik remélik, egyszer még felölti a tollas jelmezét. Riggan azonban -sok más pályatársához hasonlóan- a siker kiélvezése után kétségbeesetten próbál kitörni a rá aggatott skatulyából, és az elmúlt -vélhetően kudarcokkal teli- 20 év után, végső lehetőségként színpadra akar állítani egy darabot a Broadway-n, aminek írója, rendezője és szereplője is. A múlt és a vélt kudarc terhe az amúgy is feszültséggel teli időszakot még tovább fokozza, a személyes kétségeiről, bűntudatáról nem is beszélve, ráadásul az egyszervolt és újra oly könnyen elérhető siker Birdman alakjában folyamatosan kísérti Riggant, a hangja átkozza és szapulja. Az utolsó napokra végképp pattanásig feszülnek Riggan idegei, főleg, amikor véletlenek kezdik szabotálni a darab nyilvános próbáit, és egyáltalán nem úgy néz ki, Riggan egyben tudja tartani magát és a józan eszét a premierig.

Egy remek egyveleget kap, aki minimálisan is túllát a szuperhősök-akciófilmek-vígjátékok tömkelegén, amiben keveredik a családi és a személyes dráma, az egyre jobban összemosódó határok miatt a filmvilág halálhörgése és a kiváló stábmunka... Csak azt a "zenei" sávot tudnám valahogy kitörölni...

8,5/10

Bővebben itt: http://filmforum.hungarianforum.com/t12p554-niwrok-irasai#4978
0
2015. január 24., szombat 23:28
Vadregény

Érdekesnek hangzott az egymásba keveredő mesékből szőtt musical, és ha csak egy zenés mesét kaptam volna, elégedetten jövök ki a teremből. Ezt viszont csak a film és a darab első kétharmada adta meg, bár azért ott is akadtak gondjaim a nem kicsit pedofil cukrosbácsiba hajló Farkassal... na és hát a hercegi duett, ami egy Backstreet Boys / David Hasselhoff klipforgatást idézett a legmaradandóbb lett, lévén nyerítve röhögtem végig... kínomban. Csakhogy az elvileg logikus és a mesékben szabályszerű ponton túl még van teljesen feleslegesen bő fél óra, ami teljes káosz, amiben szereplők íródnak be majd ki értelmetlenül. De hogy minden ok nélkül, össze-vissza történnek a dolgok, attól nem meglepő lesz egy film, hanem vacak.

6/10
0
2015. január 24., szombat 22:04
A mindenség elmélete

Csodálatos film, mely az idei kedvenceim halmazának első és előkelő tagja lett és bizton marad is itt, a szívem csücskében.
most posts by TM
0
2015. január 24., szombat 15:38

http://filmforum.hungarianforum.com/t11p1073-r2-d2-irasai
0
2015. január 24., szombat 10:36
A Csillagok között megint az IMAX műsorán! Igaz csak napi egy vetítést, de aki korábban kihagyta az most pótolhatja! ;)
0
2015. január 21., szerda 22:10
Köszi! :)

Szerintem Az öt sereg csatája nem más, mint A király visszatér párja. Csak míg abban az utolsó húsz perc csupa érzelemtől túlfűtött, nagyívű lezárással teszi pompázatossá az - immár hat részt magába foglaló - egészet, addig itt inkább drámából kapunk sokat és a végére csak egy pici vidámság jut, illetve az az átkötés, ami miatt sokan rögtön nyúltak - én is :) - A Gyűrű szövetsége korongja után.
Számomra a hat film egy hatalmas nagy összefüggő mese, és egyként kezelem, így nincs azzal gondom, hogy bizonyos részeken komorabb vagy vidámabb éppen a látnivaló.
A megfelelő helyeken megkapok tőle mindent, amit szeretek a filmekben, és ez jó, ezért szeretem. :)
Ettől függetlenül véleményem szerint Az öt sereg csatája önálló filmként is abszolút megállja a helyét a Hobbit-szériában, mivel a leglátványosabb, legdrámaibb, leggyűrűkurásabb, az ő színvonala lesz az összekötőkapocs a két trilógia között és Jacksonék javára legyen mondva, talán itt melóztak a legtöbbet azért, hogy az előbb leírtak létrejöhessenek.

Mindezt nem a te véleményeddel szembeállítva írom, csak kedvet adtál, hogy beszéljek a filmről. Magam is inkább játékos hobbit vagyok, mintsem akármilyen fajú harcos, így aztán számomra Az öt sereg csúcspontjai azok az érzelmesebb részek, amelyekben Bilbó otthonszeretetét érintik, "olvasgasd a könyveidet", "ültesd el a fáidat", "négykor van tea", "kopognotok sem kell" stb. Ezeknél a részeknél türemkedik elő a borzalmak mögül az "emberi" jóság, és Gandalf, illetve Gandalf karakterén keresztül Tolkien végig azt hirdeti a művében, műveiben, hogy csakis egyedül a jók győzhetik le a rosszat, a jókban érdemes hinni, ergo érdemes az életben jónak lenni.
A mai világban (IS) nagy szükség van ezekre a gondolatokra, számomra emiatt igazán értékes ez az egész Középfölde-világ.
most posts by TM
0
2015. január 21., szerda 18:49
Birdman avagy(A mellőzés meglepő ereje)
http://acinemanias.com/birdman-avagy-a-mellozes-meglepo-ereje-birdman-or-the-unexpected-virtue-of-ignorance/
0
2015. január 19., hétfő 16:52
Csak most olvasom ezt a hozzászólást. Lehet jó lett volna hamarabb, hogy ne úgy menjek el megnézni Az öt sereg csatáját, hogy csupa negatív vélemény legyen bennem a filmről.

Tegnap este végre eljutottam moziba. Persze hogy aznap rosszalkodott a gyomrom, miért is ne? Szerencsére csak egyszer kellett kimennem, pont a kissé lentebb említett Gandalf kiszabadításánál. Ezt majd csak decemberben tudom meg, hogy milyen volt. Ezen kívül nekem tetszett a film, valószínűsítem, hogy azzal a jelenettel sem lesz semmi bajom. Kihangsúlyoznám, hogy nekem nagyon tetszett Az öt sereg csatája! Nem értem azt a sok lehúzást a filmről. Főleg amit itt olvastam valamelyik topikban, hogy valami homofób (vagy mi) jelenet is van benne. Sejtem mire gondolt az illető, de mivel én átéltem a filmet, így teljesen értelmesen és normális érzelmekkel telve éltem át azt a jelenetet is.
Decemberben biztos vétel nálam a bővített BD!

( Azért a tündék mielőtt nekirontanak az orkoknak a törpökön átugrálva, megszórhatták volna őket legalább egy adag nyílzáporral. :) )

Még annyit, hogy nekem tetszettek Jackson bővítményei a könyvhöz képest. Még Taurielt is kedvelem! Igen, bizony! :)

Az első rész játékossága, kedvességének hiánya és a legjobb hobbitot alakító Martin Freeman viszonylag kevés szerepelése miatt egy 9/10-et adok a filmre. Még sosem pontoztam filmet, de most megjött hozzá a kedvem. Igazából ez sem hiba, hiszen itt most hatalmas csata volt, amihez egy az otthon melegét mindennél jobban szerető, békés hobbitnak nem sok köze van. De mégis, ez miatt az előző részek egy picit jobban tetszettek.
0
2015. január 19., hétfő 0:20
Sajna a Vadregény nem fért be a programba, még a Birdman volt esélyes, de helyette a Swinget választottam, ami nagyon-nagyon tetszett! :)
most posts by TM
0
2015. január 15., csütörtök 23:30
Úgy lesz, köszi! :)
most posts by TM
0
2015. január 15., csütörtök 22:28

http://filmforum.hungarianforum.com/t11p1049-r2-d2-irasai

És egy régebbi:

KÜLSŐ LINK
0
2015. január 9., péntek 13:08
Azért majd jelezd, hogy neked bejött-e. Jó szórakozást! :)
0
2015. január 9., péntek 12:19
Tényleg, a Vadregényt meg kell nézni! Kösz, hogy emlékeztettetek rá! :)
most posts by TM
0
2015. január 9., péntek 12:11
Jó kritika, ugyanígy érzek a filmmel kapcsolatban, alig bírtam végigülni. Unalmas, keszekusza, tele felesleges "csavarokkal" és időhúzással. Számomra a dalok is unalmasak voltak, alig-alig akad visszaidézhető, vagy kiemelkedő közöttük.
Hozzáteszem, nem ismerem az eredeti musicalt, nem láttam, nem hallottam, de ezek után nem is nagyon vagyok kíváncsi rá. Viszont, hogy valami pozitívumot is írjak, a Chris Pine és Billy Magnussen által előadott "Agony" a maga szőrös mellkas mutogatásával óriási, szakadtam a röhögéstől, az egyetlen dal, amit moziból hazafelé menet dúdoltam :)
0
2015. január 9., péntek 10:03
Csak az időnket rabolják vele. - ELRABOLVA 3 kritika:

http://filmbook.blog.hu/2015/01/09/elrabolva_576
0
2015. január 3., szombat 9:09
Bevisz az erdőbe. - VADREGÉNY kritika:

http://filmbook.blog.hu/2015/01/03/vadregeny_526
0
2015. január 3., szombat 2:08
Érdekes, nálam a Hős6os simán a tavalyi év rajzfilmje lett volna, ha nem 2015-ös bemutató. (december 29-én láttam a Lurdyban)
Az igaz, hogy nem volt túl erős év rajzfilmek terén a 2014-es év, de nekem A Madagaszkár pingvinjei és az Így neveld a sárkányodat 2. is nagyon tetszett.

Visszatérve a Hős6os-ra. A trailerben sugallt lufiemberthősséváltoztató sztori helyett kaptunk egy kerek történetet jópofa karakterekkel, kicsit sablonos motivációval. De ezt ne rójjuk fel hibaként mert szerintem összességében működik a dolog. Látványilag simán felveszi a versenyt a legjobb rajzfilmekkel, ráadásul tele van jobbnál jobb ötletekkel is. (mint pl. az általad említett város is)
Szerintem nem csak a gyerekek fogják imádni, simán bejön az ilyen gyereklelkületű melákoknak is mint amilyen én vagyok. :)))

9/10
0
2015. január 3., szombat 1:54
Nem biztos, hogy mindenki tájékozott Középfölde világáról...
Én régebben több alkalommal is játszottam M.E.R.P. -pel, azaz Középföldén játszódó szerepjátékkal. Onnan elég sok infót be lehetett szerezni. Aragorn dúnadán, ráadásul királyi vér. Ez a nép az emberekkel szemben több száz évig is élhet. Rég volt már, ha jól emlékszem 250-300 évig is élhetnek.
Ezért van az, hogy a Hobbit idejében is élő Aragorn a 60 évvel későbbi Gyűrűk Urában is még csak középkorú férfi.
0
2015. január 2., péntek 14:30
És az életképtelen még nincs is a jelzők között :) .

Szinte biztos vagyok benne, hogy sokan azért fordultak el a filmtől, mert vásznon keresztül is utálnak szembetalálkozni az ilyen figurákkal, ahol persze az egyéni tapasztalatok is meghatározóak lehetnek.
0
2015. január 2., péntek 14:02
"Áron az a tipikus elvont és álmodozó bölcsész..." - Elment a kedvem a filmtől.
0
2015. január 2., péntek 13:55
VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan

Reisz Gábor mozikba került vizsgafilmje ugyan erősen igényelne valami összefüggő történetet, ami tart valahonnan valahova, de ezzel együtt is könnyed és szórakoztató pillanatfelvétel a mai magyar közállapotok egy szegmenséről. A főszereplő Áron az a tipikus elvont és álmodozó bölcsész, aki a barátnőjével való szakítás letargiájából a "mamahotelben" keres menedéket, de egy véletlenül elkövetett repülőjegy-vásárlás és az egyre türelmetlenebb szülők mindent megtesznek, hogy Áron kibillenjen ebből a "kényelmes" állapotból. Inkább epizódjaiban, pár karakterében, szöveges és képi poénjaiban erős (mint vizsgafilm, adott, hogy a rendező a kreativitását és a stílusjegyeit próbálja csillogtatni), mint összhatásában, de az irány jó, a kortárs magyar filmek közül meg bőven a felszín felett van.

8/10
0