A Hobbit és a Gyűrűk Ura között 60 év telt el. Aragorn ha jòl emlékszem 86 éves a Gyűrűk Urában. Két torony bővìtettben meg is emlìti.
0
2015. január 1., csütörtök 23:17
358
Az öt sereg csatája: Lehet, hogy én értelmeztem rosszul, de nekem az sehogy sem állt össze, hogy a film végén már emlegetik Aragornt, igaz, csak a Kósza néven. Tehát már akkor élt. A Bilbó és Frodó utazása között több, mint 100 év telt el, nem? Frodó amikor megismerkedett Aragornnal, az még akkor is egy max középkorú harcos volt. Ilyen jól tartotta magát? Vagy valamit én tudok rosszul?
0
2014. december 30., kedd 13:51
3448
Paddington
Tökéletes családi film. Humor kicsiknek, nagyoknak. Tele szìvvel és vidámsággal. Kicsit Wes Anderson filmjeire emlékeztetett. Nálam 10/10 megy a listámra is.
0
2014. december 30., kedd 13:48
1847
Hős6os:
Engem az előzetesekkel eléggé megvettek, így nagy várakozásokkal ültem be tegnap a filmre. Sajna a mögöttünk lévő sorban sikerült kifogni egy felettébb könnyen nevetésre ösztönözhető kölköt, aki a film elején még a legapróbb burleszk szituációkon is harsányan kacagott, de hála égnek a film előrehaladtával és komolyodásával már csendben izgult a helyén.
Ma a sztori ugyan egy kicsit "sablonos", mármint láttunk már hasonló filmes szituációt sokat, de a körítés teljesen egyedi. Már maga a környezet, San Fransokyo, ez a San Francisco és Tokyo kereszteződéséből létrehozott különleges város is lélegzetelállító, illetve a film MacGuffin-jának számító mikrobotok is egészen elképesztően lettek megalkotva. A karakterek igazán szerethetőek (főleg BayMax és Fred), és persze a tanulság sem marad el a végén.
Ha a várakozásaimat nem is múlta felül, nem jöttem ki keserű szájízzel a moziból, hisz kb. azt kaptam amit vártam. Nem egy Pixar film ugyan (bár az utóbbi években már ők se tévedhetetlenek), de a gyerekek tuti imádni fogják, és felnőtt fejjel is el lehet rajta szórakozni. 7/10
0
2014. december 30., kedd 13:37
6403
Akkor bocsi egy leheletnyi van benne.:( Gondolom nem Gandalf miatt aggódsz.
0
2014. december 30., kedd 13:33
7076
Leginkább semmit sem szeretek előre tudni. A többi részt természetesen láttam, ezt még nem.
0
2014. december 30., kedd 13:27
6403
Remélem. Melyik rész az ami gyanús, ha még nem láttad egyik részt sem és még a Gyűrűk Urát sem láttad?
0
2014. december 30., kedd 12:52
7076
Remélem, ez még nem volt spoileres...
0
2014. december 30., kedd 12:27
52685
Örülök, hogy tetszett! :)
Taurielt viheted, biztos nem lesz vele külön film. Ez nem a Star Wars, ahol manapság már Yoda üvegvisszaváltásáról is egész estés mozit készítenek. :))
most posts by TM
0
2014. december 30., kedd 11:39
6403
Na, este megvolt az 5 sereg csatája. 3D-ben. Amire nem mondhatok rosszat, viszont annyit mindenképpen, hogy engem nem varázsol el, én enélkül is 3d-ben látom a filmeket, főleg ha nem idegesít egy szemüveg. Ja, szemüveg, hát ide kéne egy kis segítség, hogy mikor leülök a székbe, jönne egy ember és felrakna egy nyakmerevítőt, amit rögzítene, hogy a vászon közepére fókuszáljak. Így ha mozdítom a fejemet kiesek a középpontból máris más színben látom a filmet, azt hiszem fölfele pirosasabb, míg lefelé zöldebb. A film nem rossz, sőt megüti a GYU mércéjét. Az igaz, hogy közben eltelt 10 év és magasabbak az elvárásai az embernek, hisz ezt már láttuk. Két helyen is hangosan felröhögtem a a történet gagyiságán. Gandalf szabadítása az számomra egy mortalkombat számítógépes ősjátékkkal volt egyenértékű. Amúgy jól szórakoztam, még lehet, hogy egyetlen jelöltként bekerül a top 10-es listámba.:) Aragon beillesztése a folytonosságba az kissé erőltetett lett, míg a vörös tünde csaj meg lóg a levegőbe. Nem kellett már senkinek. Én befogadnám!:) Vagy csak nem lesz egy külön filmes szála, tv sorozata? Pénz beszél.
0
2014. december 30., kedd 1:15
52685
Még annyit szundi előtt, hogy ez a záró epizód azt is elérte nálam, amit az előző kettő nem tudott: elővettem a szekrényből A Gyűrűk Ura-filmeket, ami azért nagy esemény, mivel 10 éve nem fordult velem elő! A Gyűrű szövetsége bővített verzióját meg is néztem. )
most posts by TM
0
2014. december 30., kedd 1:10
52685
De hagyjuk is, utálom számszerűsíteni az élményeimet, azt meg főleg, ha az átélésük után mások visszarángatni akarnak a "valóságba". A mozi arra van, hogy elvarázsolja az embert. A jó film képes is erre és ez Az öt sereg csatája abszolút ilyen volt!
most posts by TM
0
2014. december 30., kedd 1:07
52685
Csak egyfajta 10/10 van. :)
most posts by TM
0
2014. december 30., kedd 0:08
3448
Na jò,inkább megyek aludni. :) De köszönöm a frappáns reagálásokat, jòkat nevettünk. :)) Jut eszembe Paddingtont látta már valaki? Szinte csak jòkat olvastam ròla.
0
2014. december 29., hétfő 23:33
6056
Azért te is tudod, hogy ez nem az a 10/10...
0
2014. december 29., hétfő 22:41
52685
A "benbed" is aranyos volt, Kenobi ágya jutott róla eszembe, de nem akartam kekeckedni, amikor olyan kedveset írtál nekem. :)
Nekem nem maradt meg élesen, hogy hol hatódtam meg a filmen, a vége felé járva már bizonyosan. A portrék és a rajzok a végén kiválóak, Alan Lee és John Howe itt is tökéletest alkottak.
Pippin dala is szép volt a végén, direkt nem hallgattam meg a filmzene második lemezét, hogy moziban legyen meg először. :)
most posts by TM
0
2014. december 29., hétfő 22:24
52685
Az a 15 éven kívül esik, szóval rendben vagy. :)
most posts by TM
0
2014. december 29., hétfő 20:04
3448
Ezért nem szeretek telefonròl ìrni, egyszer nem olvasom vissza, máris más értelme lesz az ìrásomnak. :)
0
2014. december 29., hétfő 20:00
7076
Akkor velem van baj. :) Az én kedvencem tőle a Leon, a profi.
0
2014. december 29., hétfő 19:54
52685
Köszi! :)
Cserébe neked:
A Lucy egy Besson-film, és mint olyat, a helyén kell kezelni. Besson Az ötödik elemben is egy jópofa ámokfutást rendez, ez most sincs másképpen, a stílusjegyeiből senki nem tud kibújni. Pl. ezért repkednek autók. Az egyáltalán nem zavart, hogy ezt a "komoly" témát miért nem egy "komoly" rendező vitte vászonra, mivel ez most Besson témája volt és ő ezt így tálalta, így kell (így érdemes) elfogadni. Márpedig Besson-filmnek elsőosztályú, legalábbis azok közül, amiket az elmúlt 15 évben forgatókönyvírt meg producerelt, azok közül mindenképpen kiemelkedik.
most posts by TM
0
2014. december 29., hétfő 19:28
7076
Nálam is lemaradt a lucys szurkálódásnál.
0
2014. december 29., hétfő 18:11
52685
Hangulatjelek lemaradtak - mindenhová szmájli!
most posts by TM
0
2014. december 29., hétfő 18:10
52685
Ez azon filmek közé tartozik, ahol nem átveréses térhatás van, sok szép beállításnál érvényesül a 3D.
most posts by TM
0
2014. december 29., hétfő 18:09
52685
Stáblista alatt rajtam kívül senki sem hagyta ki a rajtokat, mindenki futott kifelé, én pedig végignéztem a rajzokat.