Vacilláltam rajta, hogy menjek én is éjfélire, de fáradt voltam, úgy meg nem jó, különben is, időhiány miatt még nem néztem meg előtte a bővítetteket. Jelenleg még azt sem döntöttem el, hogy a lehetséges három verzióból (3D helyben, IMAX vagy 48kockás Bp-n) melyiket válasszam elsőnek. De semmi gond, idő van, hiszen "egy mágus sosem késik". :)
Megvolt életem első éjfèli vetìtése, talán jobb filmmel nem is kezdhettem volna. Igaz kicsit nehezen indult az éjj mivel egy társaság kocsmának nézte a mozit és a film előtt 5 percel kornyikáltak valami idétlenséget. Szerencsére nem sokkal később egy haverjuk észbe kapott, hogy ez nem az a közeg és abbahagyták. Kezdeném a film hibáival, lassan Legolas is csatlakozhatna a bosszùállòkhoz amiket előadott, nem mondom látványos volt, de a kevesebb több. A másik pedig a film hossza. Nem tudom, hogy PJ studiò nyomására vagy saját ötlettől vezérelve de szerintem az eddigi filmekhez méltatlanul megvagdosta. Sok helyen volt az az érzésem, hogy innen bizony valami hiányzik. Remélem a bővìtettre az a +30 perc nem csak hìresztelés mert annyì még bőven kelleni fog. Innen már csak pozitìvan tudok nyilatkozni. A film eleje a konfliktusokon keresztül felvezeti a csatát, közben többször átrendezi a sakktáblát. Mikor minden bábu a helyén jön a látvány és a karfaszorongatás. Minden torz valamint jò terentménynek meg van a helye és a szerepe, nincs toporgás vagy unalmas önismétlés. Személyes kedvencem mégsem az öt sereg agresszìv véleménycseréje hanem a Dol gulduri jelenetsor. Ott egy az egyben visszajött minden amiért anno annyira megszerettem a Gyűrűk Urát. Talán a másik emlékezetes rész a legvége, egyből kiált a Gyűrű szövetségéért. Szerintem méltò zárása ez a rész az ùjabb nagy trilògiának. 10/10 este ùjrázok :)
0
2014. december 14., vasárnap 23:41
8260
A félár stimmel, a többi hibás bejegyzés (lenne).
0
2014. december 14., vasárnap 23:34
2966
féláron szétválasztják a vizet otthon a kádban? :)
0
2014. december 14., vasárnap 20:25
8260
Az Exodus mellé jár egy kupon a pénztárnál. A Cinema Cityben legalábbis... ;)
0
2014. december 13., szombat 9:37
2603
A nő és a férfi külön útja. - EGY SZERELEM TÖRTÉNETE duplakritika:
Alapból érdekel ez a film, de most, hogy a ZAZ filmekhez hasonlítottad, semmiféleképpen nem fogom kihagyni moziban! :)
0
2014. december 7., vasárnap 22:44
52685
Ez viszont jó!!! :))
most posts by TM
0
2014. december 7., vasárnap 22:39
8260
Én is erre gondoltam. :)
"Köhög még? Köhögnék, de nem merek.. " :)
0
2014. december 7., vasárnap 22:39
3448
Én is ebben a cipőben járok. :D Csak már kifelé vagyok belőle.
0
2014. december 7., vasárnap 22:37
7076
Szegény ördög! De így legalább nem mersz köhögni. :)
0
2014. december 7., vasárnap 22:35
52685
:) Nem néztem utána, de a mosdó nagyon messze van a mozitermektől. )
most posts by TM
0
2014. december 7., vasárnap 22:32
8260
Pelus nincs akkora? :)
0
2014. december 7., vasárnap 22:30
52685
De jó! Megnéztem volna még egyszer mozivásznon én is! Speciel én is beteg vagyok, az antibiotikumtól meg hasmenésem van, így még arra is kellett bevennem egy-két pirulát, hogy elhagyhassam a házat. :)
most posts by TM
0
2014. december 7., vasárnap 22:25
3448
Kisvárosi mozink újra lejátszotta a Smaug pusztaságát, a harmadik film előtt. Újra elmentem erre a varázslatos utazásra. Ismét 10 pont. :) (Egyébként az első rész is volt tegnap csak sajnos még elég beteges voltam.)
0
2014. december 7., vasárnap 22:08
52685
A Madagaszkár pingvinjei
Zseniális DreamWorks-animáció! Tízszer annyi ötlet, geg, eredetiség van benne, mint más hasonló műfajú társában, direkt nem írok címet, de A Lego-kalandra gondoltam. :))) Pillanatra sem veszi komolyan magát a film, nem akar semmi szirupos-izét lenyomni tanulságként a nézője torkán, egyszerűen csak folyik a vásznon a vég nélküli marhulás, mint a ZAZ-trió legjobb filmjeiben. A pingvinek majd minden pillanatán vigyorogtam, ami már régóta nem történt meg velem. Klasszik! :)
most posts by TM
0
2014. december 6., szombat 10:17
2603
Bibliai méretű melléfogás. - EXODUS: ISTENEK ÉS KIRÁLYOK kritika:
Nemsokára újranézzük őket, akkor kigyűjtögetem. :)
0
2014. december 4., csütörtök 21:15
52685
Jut eszembe, még mindig érdekelne egy lista a felirat nélküli A Gyűrű szövetsége és A két torony extráiról. :)
most posts by TM
0
2014. december 4., csütörtök 21:11
3448
Így belegondolva és azt leszámítva, hogy a Gyűrűk Ura és Hobbit filmek mennyire közel állnak a szívemhez, kevés olyan filmet tudnék mondani aminek ennyire szívesen nézem akár újra is az extráit. Mielőtt Középfölde bekopogott hozzám Star Wars extrákat néztem ekkora üzemben, de más most nem jut az eszembe. Ez a világ tényleg megfogott filmestül, stábostul.
0
2014. december 4., csütörtök 20:57
52685
Valahol azokról is van egy összesített óra/perc számom, de nem találom. Extrákkal együtt megnézni a filmeket, az már kitölti a két ünnep közötti időt. :)