Keresés

Moziajánló

2014. december 3., szerda 22:09
Én vagyok olyan őrült, hogy igen. Ha barátnőmet is rá tudom venni akkor lesz társaságom is. :)
Gyűrűk Ura maraton már megvolt, onnan meg már csak 1 lépés. :D
0
2014. december 3., szerda 22:06
Az jó móka lesz! Egy 11 és egy 9 órás trilógia. Egy nap alatt tervezed? :)
most posts by TM
0
2014. december 3., szerda 21:43
Bővítettről nem felejtkeztem meg. :) Már tervezem a karácsonyi 6 filmes bővített maratont. :))
0
2014. december 3., szerda 21:30
Hagyjuk a Lucas nélküli Star Wars-t, ott lesz nekünk az ötlemezes Öt sereg csatája bővített! Egy sereg egy lemez. Majd csak utána lesz vége, ha egyáltalán vége lesz. :)
most posts by TM
0
2014. december 3., szerda 20:26
Mi az, hogy "legalább"? Válogasd meg a szavaidat! :)
0
2014. december 3., szerda 20:06
Én követtem élőben. Jó volt mégis szomorú, hogy véget ér ez a szép utazás. De legalább lesz jövő ilyenkor Star Wars. :)
0
2014. december 2., kedd 12:29
A képre kattintgatva megnézhető a londoni világpremieren készült mind a 29 fotó.
most posts by TM
0
2014. december 2., kedd 12:28
https://www.facebook.com/HobbitBattleof5Armies/photos/a.1508071049478057.1073741831.1410877272530769/1508071812811314/?type=1&theater
most posts by TM
0
2014. november 30., vasárnap 19:56
A Madagaszkár pingvinjei

Az előzetes és az alapsorozat számomra zuhanó színvonala miatt kicsit félve ültem be rá, de mert a tévés sorozat epizódjait általában szeretem, és ebből a csokorból mindig is a pingvineket kedveltem a legjobban, kíváncsi voltam, hogy első egész estés filmjükben mit tudnak produkálni.

És jobb lett, mint vártam! Egy-két erőltetett fingós "poént" és a gyagyás jegesmedvét leszámítva a film jól hozta a sorozat szellemiségét, a "cuki James Bond" vonalat, és speedes kávét is csak a keveset szereplő emberi figurát fogyasztottak. Bár a sorozat ismert karakterei kicsit hiányoznak, az ötletekből egy remek kis titkosügynökös sztori áll össze, a bosszúszomjas Diana Debbie Dave kellően gonoszan agyalágyult tervével, a rivális csapat kitaláltságával (igen, a vége felé itt kezdtem soknak érezni a "szeles" dumát), és a pingvinek is hozzák a figurát, bár érezhetően Közlegényre van kiélezve a dolog, Kowalsky és Rico rovására, akiknek épp csak pár villanásuk van.

8/10
0
2014. november 23., vasárnap 23:41
Az Éhezők Viadala: A kiválasztott, 1. rész

Az olvasott véleményekhez, előzetes információkhoz, de még akár az alap várakozásaimhoz képest is jobb volt! Azzal persze nem lehet vádolni sem a filmet, hogy túl sokat előremozdított volna a történeten, vagy hogy hasonló izgalmakkal járt volna, mint az első két rész, akár kalandban, akár látványban, de amit bemutat toporgás közben, azt tulajdonképpen szórakoztatóan teszi.

Attól féltem, hogy a Kapitólium távol maradásával kiesnek a politikai machinációk, erre tessék, a 3/1. rész gerincét éppen ezek adják! A még éppen az egészségügyi határérték alatti Katniss-szenvelgést (szegény Jennifernek nagyon nem áll jól, amikor dühében sír), a Gale és Pita közötti őrlődést meg a pár akciójelenetet leszámítva a film igazából egy propagandaháború, amiben Shaw elnök és a 13. körzet próbálja a saját érdekének megfelelően manipulálni a többi körzet lakóit. Az egész egy akció-reakció lánc, és annak egyébként nagyon jó, amiben éppúgy elférnek a humoros részek (ebben Effie megint az ász, de a szinkront is mindenképpen dicséret illeti, ahogy még külön rájátszottak, Katniss első stúdiófelvételei milyen röhejesen kínosak :) ), mint a tragikusabbak (és itt nem is a kórházast emelném ki, hanem a bombázáskori óvóhelyen rettegést, amiről valahogy a II. vh-s londoni bombázások és a metróalagutakban bujkáló emberek ugrottak be). A legnagyobb bajom vele a tényleg stílusidegen kopársága, szürkesége volt, már csak azért is, mert ami nem bunkerben vagy romok között játszódik, abból az éjszakai sötétség miatt nem látni szinte semmit.

Szóval szerintem nehéz lenne tagadni, hogy nem töltelékrész, de legalább a jobbak közül való.

7,5/10
0
2014. november 23., vasárnap 12:33
Végül is... nem fájt, nem idegesített... olyan semmilyen volt.

Nem nagyon akartam lepontozni, úgy tekintek rá, mint egy felvezetésre, a 70% hűen tükrözi azt a kettősséget, amit okozott. Szeretem az egészet, de ez semmi különlegeset nem adott, plusz van benne előleg a fináléra is. :)
0
2014. november 23., vasárnap 9:21
Tegnap délután mi is beleszaladtunk ebbe a filmbe a moziban. Sajnos. Az első két rész családilag is élvezhető volt, a 16-os karika pedig indokolatlan. Az első rész extráiból kiderült, hogy pl. Amerikában kötelező olvasmányként hozzák iskolákban, mert élvezetes olvasmány, és a különböző évfolyamokon a különböző korú gyerekek is tudnak beszélni róla. Itthon meg továbbra is megy a Kőszívű ember fiai, stb., amivel a többséget sikerül elrettenteni az olvasástól, főleg a mai világban.

R2-D2: nagyon egyetértek a kritikáddal, az általad említett két csúcspont közül a repülős-kórházas szerintem is jó, az éneklős kicsit erőltetett lett, de a 70% szerintem mint értékelés nagyon sok. (Meg is lepődtem, mert a szöveg tartalma után 30% körülit vártam.) Engem olyan szinten tántorított el, hogy már nem is vagyok kíváncsi a befejező részre.
0
2014. november 22., szombat 22:28
Így:

http://filmforum.hungarianforum.com/t11p889-r2-d2-irasai
0
2014. november 22., szombat 22:27
http://kepkezelo.com/images/dq00p1e12wl99zp5t9.png

KÜLSŐ LINK
0
2014. november 18., kedd 23:43
John Wick

Sok bolondsággal és sajátosan komor színvilággal feldobott sima akciófilm. Engem a Golyózáporra emlékeztetett, csak annak abszurd zakkantsága helyett itt egy mindent átszövő, profin kialakított bérgyilkoshálózat jelenti a legnagyobb vonzerőt. Reeves szerepe, indítéka és bosszúhadjárata is tetszett, de a lényeg nekem a Continental volt, az új kedvenc szállodám:).

8/10
0
2014. november 18., kedd 19:05
"... hogy a fekete lyukak BÁRMIK lehetnek, hiszen a belsejükről nem tudunk semmit (az eddigi tudásunk kb. a környezetük elemzésére korlátozódik... "

Azért annyit pont tudunk róluk - a környezetük elemzése után - hogy nem jön ki belőlük még a fény sem... nemhogy Cooper.
0
2014. november 18., kedd 18:43
SPOILER az Interstellarhoz

Nézd, a tankönyv definíciókat én is ismerem :) , de azt te is láthatod, hogy azok nem lehetnek érvényesek az Interstellar eseményeire. Ha a Gargantua olyan fekete lyuk lenne, amilyet leírtál, akkor Cooper nem morzézik és nem ér haza, hanem megmurdel.

Nolan éppen azt használja ki, hogy a fekete lyukak BÁRMIK lehetnek, hiszen a belsejükről nem tudunk semmit (az eddigi tudásunk kb. a környezetük elemzésére korlátozódik), de közben nem rugaszkodik el teljesen az olyan, még csak elméleti szinten vázolt lehetőségektől, mint a fekete lyuk és a féregjárat közös eredete: http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A9regj%C3%A1rat
Meg amúgy is, amíg eleve az nem pontosan tisztázott, hogy mi a gravitáció, addig azért akadnak lehetőségek bőven: KÜLSŐ LINK
0
2014. november 18., kedd 18:00
Interstellar - SPOILERES!!!

Szerintem nem. Ugyan én sem vagyok a téma szakértője, de a két dolog sokban különbözik egymástól.
A féreglyuk egy téren átvezető "járat" szerűség. Két "oldala" van, a térben elhelyezkedve egymástól nagyon távol is lehet (fényévekre) Kicsit olyan dimenziókapu szerűség, vagy mint a teleport. Egyik végén belépsz másikon kijutsz.
Annyi a különbség az előbb említettekhez képest, hogy a féreglyukakra van tudományos magyarázat és azok akár az univerzumban is előfordulhatnak. (A filmen a néger fickó magyarázta is hogy működik)

A fekete lyuk a nevével ellentétben nem egy lyuk. És nem is kijárat nélküli féreglyuk. A fekete lyuk valójában egy nagyon kicsi (pontszerű) helyre összesűrűsödött nagy mennyiségű anyag. Az egyik honlapon ezt úgy szemléltették, hogy a föld teljes tömegét ahhoz, hogy fekete lyuk lehessen belőle 18 mm átmérőjű golyóvá kellene összesűriteni. A mi ismereteinkkel ez ugye elég lehetetlen vállalkozásnak tűnik. Az univerzumban viszont olyan hatalmas erők munkálkodnak amelyeket ép ésszel nehéz felfogni. A fekete lyukak sem keletkeznek minden sarkon. Például egy a napunknál jóval nagyobb csillag "halála" okozhat fekete lyukat, ahogy az a rengeteg anyag összeomlik és egy pontba sűrűsödik.
Ebből az okfejtésből ugye az következik, hogy a fekete lyuk egy irdatlan nagy gravitációs térrel rendelkező valami. Az esemény horizont a fekete lyuk  körüli tér azon része ahol akkora a gravitációs erő, hogy onnan már nem lehet elszakadni és a ez gravitációs erő mindenképp magához ránt. Erre mondják, hogy innen már a fény sem képes kijutni, gondolom ezért a fekete név.

Cooperék hajója a filmben errefelé sodródott és ha nem csökkenti a súlyukat azzal, hogy levállik a fő egységről a fekete lyuk gravitációja beszippantotta volna őket. Így a csajnak volt esélye kiszabadulni a gravitációs vonzásból, Cooper pedig tehetetlenül az esemény horizont felé sodródott.
Így gyakorlatilag tisztában volt azzal, hogy a gravitáció tér beszippantja, magához rántja. Mi történhet ilyenkor? Én azt gondolom, hogy atomjaira bomlik minden az irdatlan erőhatástól és része leszel az anyagsűrítménynek mint a többi anyag is ami a fekete lyukat gyarapitja.
A fekete lyuk belsejéről nincsenek mérési adatok, tapasztalatok, se megfigyelések. Ami "odabent" történik a film szerint akár történhetne a valóságban is. Ki tudja?

Egyébként ez az extrém gravitációs erő lelassította az idő múlását szerintem. Ezért mondták azt, hogy a gravitáció téren és időn át utazhat. Igazából én sem értem, de ahogy gondolkodok rajta mindig oda jutok, hogy akár ebben is lehet valami.

Szerintem nagyon jó film lett. De tizest azért nem adnék neki. :P
0
2014. november 18., kedd 13:26
Te jó büdös kutya kurva isten...

http://www.myplaydirect.com/interstellar-soundtrack/details/33155828?current_country=US
0
2014. november 18., kedd 13:24
Amennyire olvastam, egyszerűsítve a fekete lyuk elméletben egy kijárat nélküli féreglyuk, ráadásul még mindkettőről annyira csak feltételezések vannak, hogy ez a legkevesebb. Nolan a filmben mindkettőt egyfajta dimenziókapuként használta, és részben én is ezt vettem át a magam értelmezésében.
0
2014. november 18., kedd 13:18
SPOILER az Interstellarhoz:

- Ha "morzézés" alatt csak az óramutatót érted, akkor igen, mert már a könyvek is morzéban estek le a polcról.

- 124 éves a földi születéséhez képest volt:). Azt tudják, hány éves volt, amikor elment, meg azt is tudják, hogy a Földön hány év telt el azóta, szóval nem egy atomfizika ezt a kettőt összeadni:)...
0
2014. november 18., kedd 11:32
Niwrok:

- A válasz nálam a Morse:). Abból tudta, hogy csak ember lehet, és azon belül az egyetlen ember, aki megérti, ha morse-kóddal üzennek neki - már nem emlékszem tisztán, de mintha már a morze-jel előtt világosság gyúlt volna a gádzsi fejében. Ha csak a morzézás után, akkor nem szóltam :)

- A képletet küldhette át, amivel mondjuk féreglyukat lehet építeni - igen, hát itt a feltételes mód zavar leginkább :) Az az érzésem, hogy Nolan pont a lényeget nem tudta kitalálni, hogy mi legyen a megoldás és a legkönnyebb úthoz folyamodott, ködben hagyta. Egyébként ezzel se lenne gond, csak hát tőle azért más várna az ember, már csak azért is, mert hiperszuper realistának volt a film eladva, nem mellesleg egy Kip Thorne volt ott neki mankónak. Más megközelítésben: Így is kinézhetne a film: fellövik őket az űrbe, átmennek a féreglyukon, rászólnak TARS-ra, hogy mutassa miket elemzett az úton. Ránéznek a kijelzőjére, elkerekedik a szemük, azonnal visszaindulnak, leszállnak, Cooper berohan a NASA-hoz a rajztábla elé, letörli a képletet és felírja a megoldást. Ebben kábé ugyanannyira van ott a válasz mint a film verziójában :)

- Amikor Cooper 124 éves volt, akkor a lánya éppen lehetett vagy 90 - az igaz, de a vizes bolygón 1 óra 7 földi év. Az eseményhorizont közelében is máshogy telt az idő, meg faszom tudja... De ez mind mindegy, a lényeg, hogy a FÖLDÖN honnan tudták, hogy Cooper hány éves? Hogy számolták ki? Honnan tudták, hogy mikor merre járt és ott mennyi időt töltött?

- Baromság, de mégiscsak ez történt:);
0
2014. november 18., kedd 11:23
Na igen, ezt korrigálták nekem máshol is. Amúgy érdekes ez a fekete lyuk, én úgy tudtam (mondjuk leragadtam 1. osztályban általános iskolás szinten ezen a téren), hogy onnan nem sok minden jön ki, mivel kajak benyel mindent az a szar... Mégis kidobta Coopert a másik oldalán ahol felvették űrhajóval és az állomásra szállították...
0
2014. november 18., kedd 11:15
Fogalomzavarba estetek szerintem. :)
Nem a féreglyukba ment Cooper, hanem a fekete lyukba.
0
2014. november 18., kedd 10:59
Szerintem SPOILER az Interstellarhoz:

- A válasz nálam a Morse:). Abból tudta, hogy csak ember lehet, és azon belül az egyetlen ember, aki megérti, ha morse-kóddal üzennek neki;

- A képletet küldhette át, amivel mondjuk féreglyukat lehet építeni;

- Amikor Cooper 124 éves volt, akkor a lánya éppen lehetett vagy 90;

- Baromság, de mégiscsak ez történt:);

- Igen, de mert nem tudhatta, mi várja a féreglyukban, így kockáztatott... és Cooper "nyert"; Az igazi cél nekem inkább az volt, hogy Cooper el akarta küldeni a nőt a szerelméhez, plusz megmenteni az embriókat, és még mindig biztosabb volt őket elküldeni egy ismeretlen bogylóra, mint be egy féreglyukba.

- Nem, a Gargantua és a féreglyuk-nyílás szerintem két külön képződmény volt.
0