Kis segítségre lenne szükségem.
Odavagyok a 20-as, 30-as évek Amerikájának hangulatáért: a kocsikért, a ruhákért, a fegyverekért, a gengszterekért, Chicago látképéért, egyszóval az egész milliőért. Így hajtom a filmeket, melyeknek kicsit is köze van a témához, de eddig sajna túl sokat nem találtam. Mondjuk van egy kis "kikötésem": igazából az a nyerő, amelyiknél a fent említett világ vizuálisan is megjelenik (értsd: nagytotálok az utcákról, stb.) - azt nagyon bírom. :) Ilyenből meg, a tapasztalaim alapján elég kevés van, úgyhogy gondoltam egy próbát megér, hátha nektek vannak javaslataitok. (imdb-keresővel próbálkoztam már, de nem az igazi)
Íme pár cím [bármilyen sorrend nélkül], amelyek többé-kevésbé beletartoznak a körbe: Volt egyszer egy Amerika (egyértelmű), Aki legyőzte Al Caponét (egyik személyes favoritom), talán a Nagymenőkben a Henry gyerekkorában játszódó részek (mondjuk ez ettől függetlenül remek darab), A halál keresztútján, Gengszterek klubja (egy '84-es Coppola-film, - számomra - sajnos a zenészvilágra helyezi a hangsúlyt, így max. a ruhákat nézegethetem...), Al Capone bandája (még nem láttam, nemrég volt DVD-melléklet, s ha jól tudom, TV-film, szóval...), A kárhozat útja (számomra csalódás, pedig nagy Tom Hanks-kedvelő vagyok, mindenesetre úgy emlékszem, itt pont megjelenik egész komolyan a város látképe, de rég láttam, vki erősítsen meg), Kansas City (egy keveset emlegetett Altman-film), A közellenség, A kis cézár (két '31-es film, tkp. gengszter-klasszikusok), talán az eredeti Sebhelyesarcú (még sajna nem láttam), és hirtelen ennyi.
Várható, ilyen jellegű filmekről is jöhetne infó, én csak a The Untouchables: Capone Rising-ról tudok, aminél egyedül a rendező kiléte (Antoine Fuqua) zavar.
Szóval aki tud segíteni, ne tartsa vissza a filmcímeket! Köszi előre is.