Keresés

brainstorming

2005. január 23., vasárnap 19:47
Még a B&C-ról utólag eszembe jutott egy valamelyest hasonló film, Altman Tolvajok, mint mi-je (Nicholas Ray 47-es They Live by Night-jának remake-je). Szintén 30-as évek Amerikája, szintén vidék, szintén bankrablók, de a gengszterfilm műfaját Altman - tőle várható módon - elég sajátságosan értelmezte.
Annak ellenére, h nem tartozik tökéletesen a lentebb meghatározott körbe, azért szerintem érdemes tenni vele egy próbát (bár elsőre nekem se tetszett).
0
2005. január 23., vasárnap 15:42
ami engem zavar a dologban az a környezetemmelm kapcsolatos kérdés.semmi más. de úgy gondolom hogy pl egy családi vagy haveri mozizásnak nem az ilyen filmek adják általában az alapanyagát
0
2005. január 23., vasárnap 15:36
felőlem...

nekem azért fontos a magyar felirat - nem magam miatt, hanem a közvetlen környezetem kedvéért -, illetve a PAL kép, s nem vagyok benne biztos, hogy szállítási költséggel, vámmal együtt is olcsóbb, mint itthon lesz majd. aztán még vannak olyan okok, amikkel sokan nincsenek tisztában vagy csak vonogatják rá a vállukat: a magyarországi dvd-piac elég szarul áll, így amit lehet, inkább itthon veszem meg, még akkor is, ha 1-2oo ft-tal drágább. ne én legyek az, aki bever még egy szöget a koporsóba...

de a te dvd gyűjteményed, nem az enyém.
0
2005. január 23., vasárnap 15:09
ht sztem érdemesebb most megvenni onnan ahol már van :]
jah és itthon tuti drágább lesz
0
2005. január 23., vasárnap 14:57
a mocskos arcú angyalokban is játszik bogart. a gyűjtemény jó lesz, előre garantálhatom. érdemes rá várni márciusig.
0
2005. január 23., vasárnap 14:55
...vagy az internet :)
0
2005. január 23., vasárnap 14:49
Huhh, most megnéztem az amazonon, és tényleg, nem gyenge a doboz!

Outgunning such contemporaries as Little Caesar and The Public Enemy--in terms of both its ferocious death-dealing and dynamic style--the movie was interfered with by censors and kept out of circulation for decades thanks to its eccentric producer, Howard Hughes.

Basszus, nem halhatok meg úgy, h ezt ne lássam. :) Marad a TCM, hátha egyszer...
0
2005. január 23., vasárnap 14:42
"Én úgy tudom, márciusig kell dörzsölnöm."

nah, ezt sem fogom kivárni :), sztem hamarosan újra útnak indítok egy csomagot a lehetőségek hazájából :)
az eredeti sebhelyesarcú amit asszem hawks rendezett az usaban is csak egy excluzive díszdoboz részeként jelent meg, külön ott sem
0
2005. január 23., vasárnap 14:24
Bear:

Tudom, A hosszú álmot és A máltai sólymot láttam; úgy általában véve is bírom a noir-t, csak most nem kifejezetten erre gondoltam (bár tény, h van némi hangulati hasonlóság).
A Mobsters-ről már hallottam (nem túl jókat), de még nem volt hozzá szerencsém - milyen?

Furi:

A Warren Beaty-félére gondolsz? (Mert van egy pár.) Még nem láttam, érdemes?

ELM:

Ez a díszdoboz szerencsére nálunk is megjelenik hamarosan, már dörzsölöm a tenyerem. :) (Én úgy tudom, márciusig kell dörzsölnöm.) Ezekből leginkább a Roaring Twenties érdekel: Cagney és Bogart egy filmben! A kis cézár, meg A közellenség is egész jó [előbbi szvsz leginkább Edward G. Robinson alakítása miatt, utóbbiban meg van egy jelenet, amit valszeg soha nem felejtek el], de azt sajnálom, h a kollekcióban nincs benne az eredeti Sebhelyesarcú.

Jerry Fletcher:

Igen, a B&C is jó, tényleg kihagytam a felsorolásból. Szeretem, de az egy egész kicsit kilóg ebből a körből (mondtam, kukacos vagyok :) ). Erről jut eszembe: Miliusnak van egy Dilinger c. filmje (a 70-es évekből), na műfajilag az is gengszter-road-movie, de egyetlen dolog miatt nem tetszett: elpoénkodták az egészet. Csomó, szvsz felesleges humorkodás volt benne, én sokkal keményebbre vettem volna a hangvételt (pl. a tűzpárbajok remekül sikerültek).

Angelus:

Arról a filmről összvissz annyi emlékem van, h láttam, és nagyon nem tetszett - asszem végig se néztem.

Tom:

Tudtam, h valaki be fog próbálkozni a Keresztapával. :) Az valóban kiesik, mert a 40-es években kezdődik a történet. Mobsters-re lehet, egy Odeonos kör erejéig benevezek...
(Indy-vel ugyanaz a helyzet, ami eddig: pangás, pangás, pangás...)

Kösz mindenkinek, ha még van ötlet, hajrá!
0
2005. január 23., vasárnap 11:43
Godfather? Bár ez nem 30-as évek...

Ja és a Bear által említett Mobsters is isteni film, ha megjelent volna, már rég ott kucorogna a polcomon. Bone, mindenképpen kötelező darab!! Vhogy szerezd be! Nekem sajna csak VHS-en van meg! :(

Amúgy én is imádom a korszakot, de fele ennyi filmet nem ismertem.

Indyvel mi a helyzet indexen?
Régen sokat írt oda az egyik "elődöm"...  ;-)))))
0
2005. január 23., vasárnap 11:06
Szerintem az Oscar is jó. Igaz hogy vígjáték, de abban tényleg fel lehet fedezni az akkori stílust. Rengeteg ruha, régi autók (igaz nem sokszor látszódnak) stb.
0
2005. január 23., vasárnap 10:21
árról nincs, tavasszal jön.
0
2005. január 23., vasárnap 9:34
vmi konkrét infód van, hogy mikor és milyen áron?vagy ezt is szerezzem meg kintről mint a film-noir dobozt volt...
0
2005. január 23., vasárnap 7:57
ez a kollekció nálunk is meg fog jelenni.
0
2005. január 23., vasárnap 1:10
Bonnie & Clyde
0
2005. január 23., vasárnap 0:57
Ez így igaz, éppen azért mondtam neki, hogy kicsit szélesebb körben kell gondolkodnia, pláne mert számos általa kiemelt film még később készült.
0
2005. január 23., vasárnap 0:44
ahogy kiveszem az írásodból, téged a 30as évek gangster filmjei bűvöltek el.így ajánlanám neked a warner usában hamarosan megjelenő gangster díszdobozát (The Public Enemy / White Heat / Angels with Dirty Faces / Little Caesar / The Petrified Forest / The Roaring Twenties)

0
2005. január 23., vasárnap 0:40
a film noir irányzat amire te valszínűleg gondoltál nem a  20/30-as években, hanem a 40/50-es években volt
0
2005. január 23., vasárnap 0:34
Nekem Dick Tracy jutott egybol az eszembe.
0
2005. január 22., szombat 21:40
Bár a 20/30-as éveket mondtad, az általad említett filmek nagyobb határt ölelnek fel. Általában véve kategóriára keress film-noir-okat.

Hangulatra:
Hosszú álom (The Big Sleep)
Máltai Sólyom (The Maltese Falcon)
Gyanúba keveredve (Dead Reckoning) stb

Újabbak közül a gangster filmeknél nem láttam, hogy írtad volna:
Négykezes géppisztolyra (Mobsters)
0
2005. január 22., szombat 21:05
Kis segítségre lenne szükségem.
Odavagyok a 20-as, 30-as évek Amerikájának hangulatáért: a kocsikért, a ruhákért, a fegyverekért, a gengszterekért, Chicago látképéért, egyszóval az egész milliőért. Így hajtom a filmeket, melyeknek kicsit is köze van a témához, de eddig sajna túl sokat nem találtam. Mondjuk van egy kis "kikötésem": igazából az a nyerő, amelyiknél a fent említett világ vizuálisan is megjelenik (értsd: nagytotálok az utcákról, stb.) - azt nagyon bírom. :) Ilyenből meg, a tapasztalaim alapján elég kevés van, úgyhogy gondoltam egy próbát megér, hátha nektek vannak javaslataitok. (imdb-keresővel próbálkoztam már, de nem az igazi)
Íme pár cím [bármilyen sorrend nélkül], amelyek többé-kevésbé beletartoznak a körbe: Volt egyszer egy Amerika (egyértelmű), Aki legyőzte Al Caponét (egyik személyes favoritom), talán a Nagymenőkben a Henry gyerekkorában játszódó részek (mondjuk ez ettől függetlenül remek darab), A halál keresztútján, Gengszterek klubja (egy '84-es Coppola-film, - számomra - sajnos a zenészvilágra helyezi a hangsúlyt, így max. a ruhákat nézegethetem...), Al Capone bandája (még nem láttam, nemrég volt DVD-melléklet, s ha jól tudom, TV-film, szóval...), A kárhozat útja (számomra csalódás, pedig nagy Tom Hanks-kedvelő vagyok, mindenesetre úgy emlékszem, itt pont megjelenik egész komolyan a város látképe, de rég láttam, vki erősítsen meg), Kansas City (egy keveset emlegetett Altman-film), A közellenség, A kis cézár (két '31-es film, tkp. gengszter-klasszikusok), talán az eredeti Sebhelyesarcú (még sajna nem láttam), és hirtelen ennyi.
Várható, ilyen jellegű filmekről is jöhetne infó, én csak a The Untouchables: Capone Rising-ról tudok, aminél egyedül a rendező kiléte (Antoine Fuqua) zavar.

Szóval aki tud segíteni, ne tartsa vissza a filmcímeket! Köszi előre is.
0
2005. január 19., szerda 0:51
haveromnak megvolt
0
2005. január 5., szerda 8:33
Ha már az Odeonban sem volt, akkor honnan sikerült megszerezni?
0
2005. január 4., kedd 22:54
oké, megszereztem, ne parázzatok tovább
0
2005. január 4., kedd 22:30
odeonban nincs meg semmi. kéne a rémálom 3, sürgősen. adjátok már kölcsön lécike :)
0