a poén csak az, hogy van jelentválasztás, csak menüből nem elérhető: a filmek ugyanúgy chapterekre vannak bontva, mint a legtöbb film. (legalábbis annál a kettőnél így volt, ami eljutott hozzám.)
0
2005. január 31., hétfő 13:37
345
Csak mellékesen, MINDEN "DVD-film" meg kell hogy feleljen a DVD-szabványnak, máskülönben nem lenne DVD-film... A jelenetválasztást kihagyni hülyeség, persze, ha menüje nincs, de chapterek azért vannak, az más tészta.
0
2005. január 31., hétfő 13:23
1550
Csak úgy mondom, hogy a tavalyi évben is volt ilyen 999Ft-os szekciója a BUFI-nak, azt azok is pont ezt a figyelmeztetést tartalmazták!
0
2005. január 31., hétfő 12:50
316
A BuFi legújabb 999 Ft-ért kiadott DVD-i (ami itt is kapható) az alábbi figyelmeztetést tartalmazzák: "EZ A DVD LEMEZ TECHNIKAILAG MEGFELEL A NEMZETKÖZI DVD SZABVÁNYNAK. TARTALMÁT TEKINTVE ELTÉR AZ ÁTLAGOS DVD LEMEZEKTŐL, MIVEL EGYSZERŰSÍTETT MENÜVEL RENDELKEZIK (EGY MENÜKÉPBŐL NAVIGÁLHATÓ) ÉS NEM TARTALMAZ JELENETVÁLASZTÁST." Picit mintha átestestek volna arra bizonyos túloldalra, ezzel a "fapadosítás"-sal, csak nehogy a ló alatt landoljanak, arccal a lócitromban...
0
2005. január 29., szombat 4:56
155
Kifejezetten a kérdésedre sajnos nem találtam választ, de
De érdemes felhívni az EU vonalat vagy VPOP-ot stb. és megkérdezni az éppen aktuális értéket, majd hétfőn munkaidőben.
Hat találsz bármilyen nyelvű EUs honlapot konkrét számokkal bármelyik tagországból az is megteszi a magyar szabályozás attól ha akar se térhet el - legfeljebb a vámos lehet tájékozatlan.
0
2005. január 29., szombat 3:42
398
"Az EU-n kívüli magánimport jelenleg alkalmanként (ami akár lehet 50 csomag per nap is...) 175E-ig vámmentes, áfát pedig ugye a származási helyen fizettél.." 1. Biztos ez a szám? Mert nem régen még úgy 15-20 ezer lehetett. 2. Akkor ez az ÁFA-fizetési rend miben különbözne az EU-n belülitől?
Amazonék (UK) "pénzügyi képviselője"(??) nálunk a KPMG a számla szerint, esetleg ÁFA-ügyben náluk érdemes érdeklődni.
0
2005. január 29., szombat 1:02
345
Igen, ha a dolgok mögé nézünk, sok összefüggésre láthatunk rá, de a lényeg mégiscsak az: kint (minden trükköt egybevéve, ideális körülmények esetén) egy film ára kábé 50-60 %-a a magyarnak. De ez a vita már rég nem a DVD-vásárlóról és a fogyasztásról szól, hanem a multi vs kiskereskedő problémáról, ami jellemzően globalizációs betegség, és mint ilyen, e kis fórumon nem orvosolható.
0
2005. január 28., péntek 21:54
13
Kedves jamamuraszadako!
Nekem a porsche nem a feljárón áll, hanem a garázsban (várom is a tavaszt:-))! Nem (csak) a pénzről van szó!! Én biztos megveszem! Ha például a BuFi nem csinálna egy komoly és egy fapados kiadást, hanem a két árat átlagolná, és azt mondja 4000-4200 Ft-ért adja a kiadványt, de nem lesz sosem akciós és újságmelléklet sem akkor azt mondanám ez tisztességes dolog és sokan meg tudnák venni! Esetleg a kalózkiadványoknak is betenné a kaput! De nem látom be még mindig mi ebben nekünk az üzlet? És ezt még hírdeti is??
Üdv
0
2005. január 28., péntek 20:00
301
De legalább szállít Magyarországra; egy sor online cég nem is szállít hozzánk, a PayPal nem is tervezi, hogy felvegyen minket. Az amazont meg az eltűnt csomagok, kártyacsalások, inkompetens bankok, etc. miatt meg is tudom érteni
0
2005. január 28., péntek 19:59
2774
igen, azzal tisztában vagyok, hogy eu-n belül nincs vám. nekem rosszabb mióta beléptünk az eu-ba, hiszen addig nettó áron rendeltem az angol amazontól, most meg ahogy flória is írja megy rá az áfa :(
0
2005. január 28., péntek 19:47
155
hát nagyon itt lenne már az ideje... nem igazán szalonképes ez már az EU-ban... Amúgy nem te vagy véletlenül Csipi M Lee...?
0
2005. január 28., péntek 19:44
4201
Ettől függetlenül nálunk is igazán csökkenthetnék az ÁFA mértékét.
0
2005. január 28., péntek 19:41
155
Az Amazon harmadik világbeli országként jegyzi Magyarországot. Egy ideig igérték - amazon.co.uk-val voltam kapcsolatban - , hogy igazítják a magyar vásárlásokat, szállítási djat stb az EU normákhoz, de végül úgy döntöttek, hogy ezentül "új kategória" lesz a kelet-európa. Ehhez terméesztesen nincs joguk, ha valakinek van hozzá idege nyugodtan feljelentheti őket - pl. solvit - , nekem sem időm sem kedvem inkább vásárolok olyantól aki EU tagnak tekint minket.
Amúgy minden kategóriát érdemes átnézni az Eu lapon kivételesen nagyon színvonalas az állami honlap, és a közölt FAQ.
0
2005. január 28., péntek 19:36
301
Hurrá!
0
2005. január 28., péntek 19:33
2
ezt akarják, és fogják megváltoztatni. az exportáló ország áfája lesz a fizetendő.
0
2005. január 28., péntek 19:27
301
"Az EU-n belül nem fizetsz vámot semmire, az áfa pedig kizárólag a származási hely szerinti áfa kulcssal fizetendő és nem a célországével."
Ez nem igaz, az amazon.co.uk simán 25% adót számol fel, még a postaköltségre is, pont ez a lényege a nettó árak mutatásának: csak checkoutkor derül ki a végleges ár.
0
2005. január 28., péntek 19:23
155
Az a helyi törvényektől függ, hogy mennyi áfát kellene felszámolniuk :) Az EU-s vámmentesség pedig teljesen biztos - az áruk szabad áramlása egyike az EU alapjogainak. Én magam elég hamar kihasználtam mert a digitális fényképezőgépem Németországban éppen feleannyiba került bolti áron mint nálunk "akciósan".
érdekes amit a vámról írtál, hiszen az amerikai amazon soha nem számít fel nekem semmilyen áfát. 30 ezer ft-ig, ha ajándékként érkezik, akkor vámmentes.
0
2005. január 28., péntek 19:05
155
Xpress: Akkor itt az ideje, hogy összefogjatok; másoknak sikerült - nektek is menni fog :) Igenis vannak kis cégek van jó pár netes bolt, vannak nagyon színvonalas kis cd/dvd boltok, Ti EGYÜTT már képesetek lennétek normális disztribúciós körülményeket összehozni, külön-külön nem fog menni. Arról nem is beszélve, hogy együttesen fellépve és magyar viszonylatban komoly értékesítési szegmenst képviselve nagyon más feltételeket fogtok kapni a kiadóktól mint most - és mindaddig amíg külön-külön vagytok. Ez van, ideje lépnetek, nem csak Magyarországon és a dvd piacon ez a trend hanem sok más termékben és más országokban is. A kiadók vagy nem foglalkoznak majd egyedi kereskedőkkel, vagy olyan feltételekkel teszik ami előbb-utóbb belekényszeríti a kereskedőt abba, hogy inkább egy nagyobb disztribúciós csoport tagja legyen. Ha tetszik ha nem így történik, így fog történni. Van aki ezt bevállalja és lép, kezdeményez lesz aki lehúzza a rolót. Megértem, hogy MO-n szokatlan dolog lehet a kereskedők összefogása mikor azt hiszik, hogy külön-külön jobban boldogulnak, de csakúgy mint ahogy egy munkavállaló sem tudja jól képviselni saját maga érdekeit egy nagyobb céggel szemben, a kiskereskedő sem tudja egy multival szemben, sajnos ez az élet rendje.
Más. Az EU-n belül nem fizetsz vámot semmire, az áfa pedig kizárólag a származási hely szerinti áfa kulcssal fizetendő és nem a célországével. Az EU-n kívüli magánimport jelenleg alkalmanként (ami akár lehet 50 csomag per nap is...) 175E-ig vámmentes, áfát pedig ugye a származási helyen fizettél... nem a vámosok lustasága az oka, hogy a csomagok jó része simán átjön most már, bár kétségjkívül ha valaki komoly értékben rendel egyszerre akkor valóban belejátszik az is... :) Mindesnestre az akutális EU-s vámhatárig semmilyen gondod nem lehet EU-n kívül, EU-n belül pedig egyáltalán nem gond, mert nincs vám (ebben legalább teljes értékű tagok vagyunk).
0
2005. január 28., péntek 18:56
398
" hogy egy év múlva az ára 60%-ra mérséklődik, 18 hónap múlva 40%-ra és a 2 évnél régebbi filmeket 1990Ft alatt lehet megvásárolni." Nos, ennek pont az ellenkezőjét garantálják számodra, sőt még sokan, akik sem nem kiadók, sem nem kereskedők, azt is elvárják, hogy mindehhez öntudatosan tapsolj is. Az Oszkárdijas autópályák országában semmi sem lehetetlen.
0
2005. január 28., péntek 18:46
2774
tudom, hogy értelmetlen az összehasonlítás, de ha ott olcsóbb a cd ott veszem meg, ha ott jobb a dvd kiadás ott veszem meg. ennyi.
0
2005. január 28., péntek 18:44
2774
"A 25% áfa és a Vám leperkálása után is olcsóbbak a CD-k és a DVD-k?"
nem tudom miről beszélsz? :) viccet félretéve: megvan a módja annak, hogy vámot és áfát nem kell rá fizetni.
0
2005. január 28., péntek 18:38
289
Sajnos ez szóról-szóra így igaz. Abban a közegben ahol szép lassan a Murányi a Skála a Keravill és részben az Azúr is elvérzett ott semmi esélye a kis boltoknak, tehát a piac még sokáig -vagy örökre- egy lábon fog állni.
0
2005. január 28., péntek 18:22
151
Itt többször szóba került a vásárlók bizalma és a dvd-k életciklusa. Ha konzekvens lenne a BuFi akkor úgy szólt volna a hír, hogy: Garantáljuk, hogy 9-10 hónapig nem megy le az ára, garantáljuk, hogy egy év múlva az ára 60%-ra mérséklődik, 18 hónap múlva 40%-ra és a 2 évnél régebbi filmeket 1990Ft alatt lehet megvásárolni. Emellett garantálni kéne, hogy ha egy film 5ezer forintnál drágább akkor azon szinkron szerepel, anamorf kép, jó minőségű eredeti hang, magyar, angol felirat, és legalább X mennyiségű extra. (És kartontokban lesz az amaray tok:))
0
2005. január 28., péntek 17:56
289
Részben igazad van, de Amerika és Ausztrália gazdasága, adórendszere, az emberek jövedelme és mentalitása ráadásul az "állam" szerepvállalása a kultúrában -ami nálunk szinte nem is létezik- annyira más, hogy ez az összehasonlítás szerintem egy kicsit fals.
A 25% áfa és a Vám leperkálása után is olcsóbbak a CD-k és a DVD-k?