Keresés

Budapest Film - Árszorítás=Átverés??

2005. január 28., péntek 17:55
Tulio: nem az akciók és a mellékletes kiadványok ellen indul ez a kezdeményezés, hanem a vásárlói bizalom visszaszerzése érdekében. Minden terméknek van egy normális életciklusa. Amikor újdonság, akkor magas az ára. Egy bizonyos idő elteltével kedvezményesebb áron kapható, aztán még kedvezményesebb áron, majd dömping-áron, végül akár újságmelléklet is lehet.
A mostani kezdeményezés arról szól, hogy egy kiadó kinyilvánítja: ő betartja ezt a játékszabályt, az ő termékeinél így kalkuláljunk ezentúl. Kereskedői szempontból is nagyon rossz, ha kiszámíthatatlan a kiadó árképzési politikája. Régebben magabiztosan vásároltunk az újdonságokból, bőségesen vettünk mindenből, hogy mindig legyen raktáron minden filmből, de amióta kiszámíthatatlan lett a piac eszünkben sincs az előrendelt mennyiségnél 1-2 kópiával többet berendelni a filmekből. Jártunk már úgy, hogy 2-3 hónapra elegendő mennyiséget vettünk egy filmből, majd váratlanul egy újság mellékleteként találkoztunk a kiadvánnyal, vagy hirtelen nagyszerű akciót hirdetett a film kiadója. Ilyenkor két lehetőségünk van: levisszük mi is a film árát az akciós árra, és százezreket bukunk, vagy magasan tartjuk az árat, és a nyakunkon marad a film.
A karácsonyi őrületben néhány filmnél mi is kaptunk olyan ajánlatot egy kiadótól, hogy bizonyos terméket harmadáron árusíthattunk volna, és bizonyára jó üzlet is lett volna, de mivel az adott film előtte néhány héttel jelent meg, úgy döntöttünk, inkább tartjuk az árat és nem adunk el egy darabot sem az adott filmből. Ennek egyetlen oka volt: nem tartottuk volna tisztességesnek az "akciót" azokkal szemben, akik az előző néhány napban, hétben magasabb áron vették meg tőlünk.
Most is van a raktárunkban olyan film, ami novemberben jelent meg, mi 4500 forint körül vettük a kiadótól, és rá két hétre ennek a harmadáésr árulta néhány multi.
Amit a kis cégek összefogásáról írtál az jól hangzik, csak egy a bökkenő: nincsenek kis cégek. A DVD-k irreálisan alacsony árrése és magas ára miatt már eleve nem vágott bele ebbe az üzletbe túl sok kicsi. Kisvárosi szinten, vagy 1-2 üzlettel rendelkező kereskedőknek túl nagy a kockázat pont az ilyen kiszámíthatatlan dolgok miatt. Gondolj bele: kereshetsz egy 5000 forintos filmen mondjuk bruttó 6-700 forintot, de ehhez meg kell finanszíroznod előre 4300 forintot (nincs bizományi értékesítés, nincs visszáru). Ha a polcon marad a film, és bejön egy akció, vagy újságmelléklet lesz a film, mit teszel? Minimum a kétszeresét bukod annak, amennyit kereshettél volna vele.
A lényeg, hogy nincsenek kis kereskedők, nincsenek olyanok, akikkel összefoghatnál, de nem is az összefogáson múlik. A multik sem kapnak irdatlan kedvezményeket, mert az általuk eladott mennyiség is csak csepp a tengerben nemzetközi viszonylatban. Bármennyire hihetetlen, de én is annak örülnék, ha minél több kis cég látna fantáziát a DVD-kereskedelemben, mert abban a pillanatban nem csak egy lábon állna a magyar piac (multik) és nem kellene különböző beteg értékesítési formákat találni ahhoz, hogy eljusson a film a vásárlókhoz (újságmellékletek). Ha minden kisvárosban lenne egy normális CD/DVD-kereskedés, ahol ismerik a filmeket, a zenéket a dolgozók, és nem ugyanazok rendelnék az árut, akik a lisztet is szokták, akkor a kiadók sem kényszerülnének meggondolatlan, kétségbeesett lépésekre, akciókra, újságmellékletesdire. De ez már egy másik történet - igaz, minden mindennel összefügg.
0
2005. január 28., péntek 17:26
anglia messze nem a legjobb példa a külföldi lemezek olcsóságának bizonyítására. usa és ausztrália a nyerő ebből szempontból. mondom úgy, hogy épp a napokban érkezik egy közel 65 ezer ft-os csomagom az xpress-től.
ugyanez a cd lemezek esetében nem igaz. azt kizárólag csak amerikából szabad rendelni, hiszen az itthoni 5-6 ezer ft helyett, 3500 ft-ért, postaköltséggel együtt megvannak a filmzenéim.

soha nem rendeltem meg még azért külföldről egy filmet mert olcsóbb volt. a hangsávok, a kép, a csomagolás, a magyar megjelenés esetleges késése, hosszú csúszása, stb lényegesen fontosabb tényezők.  mostanában már a un. rendezői változatok sem látnak itthon napvilágot. én meg szeretem a legjobb kiadást betenni a gyűjteményembe.
0
2005. január 28., péntek 17:10
Valóban ördögi kör! A legcifrább azonban az, hogy ebben a fórumban is főleg olyanok foglalkoznak ezzel a problémával, Akik nagyrészt vagy kizárólag eredeti DVD-t vásárolnak és birtokolnak. A kb. 650-700 db-os gyűjteményem minden darabja gyári, eredeti! 2 azaz két darab írott lemezem van, amit -természetesen- ajándékba kaptam, nem is tudom, hogy hol vannak.
A BuFi kezdeményezése dícséretes bár meglepő azután, hogy a "Most Veheted Meg!" akcióban szereplő filmeket szép lassan odacsapják a Házimozi-hoz mellékletnek vagy megkapod a mozikban gigapopcorn-maxicola mellé 1150 Ft-os különösen kedvező -ezenmegholahaszon???- áron! Bár ez az árgarancia valójában másról szól, de a Budapest Film is elsősorban jó sok filmet szeretne eladni és akár "bármilyen" áron.
Nektek és nekem is, mint minden DVD-gyűjtőnek persze ezek az akciók roppant hasznosak. Természetesen tudjuk mindannyian, hogy ez is része annak a torz állapotnak, ami a Magyar DVD piacon uralkodik, de pl. én lelkiismeret furdalás nélkül megveszem ezeket a kiadványokat is, mert EREDETI és gyakran kiváló filmekkel gyarapíthatom gyűjteményemet: Jackie Brown, Arizónai álmodozók, Kocka, Bella Martha, Életvonat, Sekély sírhant...stb!
Amíg a multik a beszerzési ár alatt adhatnak bármit (étel, ital, DVD), addig semmi sem fog változni, ugyanis aki megteheti, mert útba esik neki néhány ilyen "árúház" az nem fogja dupla áron megvenni ugyanazt a kiadványt, legyen az illető akármekkora hazafi vagy irdatlanul lojális a kis Magyar forgalmazókkal szemben!
Decemberben és januárban az elképesztő akció dömping miatt "kénytelen" voltam venni kb. 60 darab filmet és díszdobozt (eddig ez a rekord!), ennek egyharmadát itt az Xpress-nél, a következő harmad kissebb-nagyobb árúházakból/multikból, a maradék pedig külföldről származik.
Akinek nem áll rendelkezése ilyen széles spektrum a DVD-k beszerzésre -valljuk be, egyre kevesebben vannak ilyenek- Azok joggal érezhetik igazságtalannak azt a helyzetet, hogy 6-7 ezer forintos kincseiket mások röhögve lóbálják előttük 2.990 Ft-os matricával, vagy még olcsóbban: Monty Python: Az élet értelme (Extra változat, 2 DVD) 990 Ft!!!
Amit lentebb írtak, hogy külföldön mindig minden olcsóbb az pedig egyszerűen hazugság, még akkor is ha az átlag DVD árakat nézzük! Vannak igen csábító akciók, amik előbb vagy utóbb begyűrűznek hozzánk is, lásd az itthon 1990-2490 Ft-os kedvezményes filmek majdnem megeggyezek az Angol 4.99-5.99 GBP-os (+ olyan 1.5-2.56/db GBP postaköltség) akciókban találhatóakkal. Egy duplalemezes kiadvány -ha nem akciós- bizony ott is 15-19 GBP (5-7 ezer forint+postak.), a Band Of Brothers - Box Set ajánlot fogyasztói ára 59.99 GBP = kb. 21.000 Ft!!!!!!
Akik POFÁTLANUL, állandóan itt példálóznak, hogy mikor mi olcsóbb a sendit-en és még ARCÁTLANUL be is írják az árakat, azok kapjanak már a víztoronyhoz és legalább egyszer, becsületből (ha van nekik olyan) írjanak ide egy ilyet:
sendit.com: The Thin Red Line 17.99 GBP/6300Ft!!!... itt az Xpress-en 1990 Ft!!!!!
Emiatt azért igen relatív az ottani "olcsóság" is, persze vannak tartósan alacsony áron megvásárolható kiadványok, ahogy itthon is, de összességében (az árak miatt), szerintem nem lehet okunk panaszra.
Panaszkodni azért kéne, hogy vajon miért nem kaptunk -ugyanazért az árért- a Volt egyszer egy Vadnyugat-ból ugyanolyan Digipack verziót mint a világon szinte minden ország! Vagy, hogy miért tűnnek el a füzetkék/booklet-ek, jelenetválasztó lapok a tokokból  és a belső nyomás a borítókról?
Tehát összefoglalva:
Itt, szinte senkinek nem kell szégyenkeznie, mert az Xpress-en, rendszeresen fórumozgatóknak összesen nincs annyi kalóz DVD-je, mint egy olyan dzsippablakonlkikönyöklő-elöl a tükrön a wounderbaum mellette a feszület-hátulmega baseballütő-s becsületes vállalkozónak meg az őt fedező rendőr haverjának!
Majd ha azok is eredeti lemezeket vásárolnak, akik mellényzsebből fizetik a plazma TV-t, úgy mint azok, akik az útolsó fillérjüket költik el DVD-re, akkor talán elindulhat valami, de addig... hát csak a sok-sok talán...

Kellemes hétvégét és jó FILM nézést kívánok minden elvetemült DVD gyűjtőnek!
0
2005. január 28., péntek 16:29
Gmikinél a pont.
Amúgy meg a Universal jól tezi, hogy ahelyett, hogy siránkozna a kevés eladott dvd-n, minimálisan több ezer példányt ad el láncoknak. A többieknek is követniük kellene a példát, és hónapokon belül ausztrál áron lenne itt minden dvd, a kiadók meg nem győznék utánnyomni a filmeket.
Jogosan kérdezhetitek, hogy akkor mi lesz a kis cégekkel?
Ezt már rég kitalálták mások: a beszerzői hálózatok pont erről szálnak. Egy Xpress nem fog tudni 5 ezer Universal filmet berendelni, mert nem tudja eladni talán a karácsonyt kivéve.
De ha az Xpress, vagy bármelyik kis bolt ilyen beszerzői hálózat tagja ők együtt már el fogják tudni adni a terméket rövid idő alatt.
A kiadó is boldog, a vevő is, és még a viszonteladó/kereskedő is.
Erről szól a játék.
Az, hogy ezt a kiadó most még csak multival tudja megtenni csak annyit jelent, hogy a dvd kereskedők nem olyan szervezettek mint az újság, könyv, élelmiszer, háztartási gép vagy szórakoztató elektronika vagy épp ruha kereskedők.
Márpedig a termék most már köznapi használati cikk, leginkább a könyvvel újsággal egy szinten, így a kereskedőknek is alkalmazkodniuk kell a megváltozott piaci viszonyokhoz nem csak a gonosz Universalnak vagy SPI-nak akiket remélhetőleg minél több kiadó fog követni.
Aki kimarad az lemarad, hiába a siránkozás és az ideológia gyártás. Mellesleg a BuFI amennyire emlékszem az élharcosa volt a dvd mellékletek szállításának és amikor meglátták, hogy olcsóbban mennyivel többet ad el a termékeikből az xy magazin mint ők valaha is tették akkor hirtelen váltottak és áttértek az olcsóbb árra. Best Hollywood detto, még saját "újságot" is indíttott, hogy jobb terjesztése legyen.
Nem kell aggódni, amint a BUFI is tető alá hozza az első komoly multis szerződését ott fognak ezek a filmek is figyelni a polcokon Universal áron, addig viszont csak savanyú a szőlő.
0
2005. január 28., péntek 16:07
De lehet, hogy a Suzukisok egy része szar, elhasznált mellékutakon kénytelen amúgy is járni.
(ha jól értelmeztem ez mondjuk egy 51cm-es Vestel tv-nek és egy Nettech dvd-nek felel meg, ha visszakonvertáljuk a dolgot :))
Amúgy az Autobahn-on sem a Suzukik szokták a baleseteket okozni, hanem a 7-es BMW-k :)
0
2005. január 28., péntek 15:52
"míg az amazonnál 5-6%-os áfával kell számolni"

Az amerikai Amazonnál konkrétan 0%-kkal, mivel ott nettó árakat látsz (államok közötti kereskedelem adómentes, ahogyan az export is). És az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy egy Amerikából rendelt DVD bejön az országba, akkor jogosan ki kellene fizetni a 25% ÁFÁ-t, csak a vámosok hanyagságának köszönhető, hogy csak a csomagok elenyésző részét vámolják meg (aminek speciel örülök, mert elég sokat rendelek, és a 25%-ot nagyon soknak tartom).

A ROTK amerikai NETTÓ ára (amazonos kedvezmény nélkül) 40 dollár, ez mai árfolyamon kb. 7500 Ft. A magyar NETTÓ ár 8000 Ft. Az más kérdés, hogy az Amazon miért tud 17 dollár kedezményt adni. Egy átlagos amerikai boltban a ROTK bizony 40 dollár+adó.
0
2005. január 28., péntek 15:35
az autós példánál maradva:

"mintha a Volvo azt mondaná, hogy azért van baj az autópiaccal mert sokan vesznek Suzukit" - folytatom - ...és emiatt a suzuki tulajdonosok azt akarják, hogy a volvo is árulja a kocsikat suzuki-áron. a volvo meg nem teheti ezt, mert csődbe megy. persze, sokan erre megvonják a vállukat, s lehet, hogy megsokszorozódik a közúti balesetek száma, de azért ők elvannak a suzukival is. aztán akkor kezdenek el csodálkozni, mikor már nem engedik fel őket bizonyos utakra, s szar, elhasznált mellékutakon kell döcögniük.

no, ez az autós hasonlat most elszállt egy kicsit, de azért rád bízom az értelmezését. :]
0
2005. január 28., péntek 15:26
A hirtelen leeső áraikkal a kiadók elsősorban magukkal tolnak ki. A Kaptár első részét a megjelenés napján kb 5500Ft-ért megvettem. Fél évvel később 990Ft-ért árulták a nagyáruházak. Előszőr én is ideges lettem, de azóta soha nem veszek SPI filmet teljes áron. Már 2-3 SPI kiadású filmem van az eredeti ár töredékéért. Végül is én jártam jól. Amit most a BuFi reklámoz az nem felnénk egy gesztus hanem legfeljebb a többi kiadónak, hogy legyen eszük. De nehogy én örüljek azért mert nem lesz olcsó filmem. Részemről: Sok-sok akciót!
0
2005. január 28., péntek 15:11
Én egy kicsit álszentnek tartom (bár különösebb bajom nincs vele amíg a többi kiadó nem követi) ezt az ártartó DVD-t. Engem speciel nem érdekel, hogy leakcióznak egy DVD-t. Egyszer fenn egyszer lenn. Több filmet sikerült már leakciózva megvennem mint amennyinél rövid időn belül leamortizálták a megvett film árát. Pedig havonta kb 3-5db filmet megengedek magamnak. A DVD nem jó beruházás, és kár is magunkat (minket) olyannal áltatni, hogy ez most aztán ártartó DVD lemez lesz.  Ami annyira jó film és kell nekem azt abban a tudatban is meg szoktam venni, hogy 3-4hónap mulva féláron lesz. Ha meg tudok egy kicsit várni még jól is járok. Akkor miért is jó az nekem, hogy nem lesz leakciózva?Szerencsére Tarantinó filmjei egyáltalán nem érdekelnek így ez a Kutyaszorítóban sem hoz tűzbe. Én biztos nem fogom megvenni. De akkor is sokkal korrektebbnek érezném ha 4000Ft-ban határoznák meg ezt az "akciót". Ha annyira halódna a dvd piac nem érné meg 2-3Ft-ért árulni a lemezeket. A kiadó valószínű még így is bőven keres rajta. Lehet, hogy kéne olyan akció is, hogy "mentsük meg a haldokló amerikai multi kiadókat" és legyen minden lemez 10.000Ft.
0
2005. január 28., péntek 15:11
De ez olyan mintha a Volvo azt mondaná, hogy azért van baj az autópiaccal mert sokan vesznek Suzukit. A Volvo tulajok persze helyeslően bólogatnak. A Suzuki tulajok pedig pislognak. A Suzuki tulajokat meg lehetne kérdezni, hogy hányan szerettek volna inkább Volvot. Sztem sokan, de nem tellet rá. Persze lehet mondani, hogy az autó luxuscikk és nem kell megvenni mert van busz is :(
0
2005. január 28., péntek 15:05
És miért írja, hogy Poncsi amikor vtbxx vagyok? :O
0
2005. január 28., péntek 14:08
természetesen neked is igazad van, de a szándék nem egyoldalú: a kiadónak nem csak az áll érdekében, hogy a vevők most  vegyék meg a termékeit, hanem az is, hogy a vevő biztonságban érezhesse magát, bízzon a kiadóban, legyen jó véleménnyel róla. az emebrek nem csak azért veszik a volvót, mert drága és trendi és lehet vele villogni az opeles szomszéd előtt, hanem azért is, mert biztonságos és tudod, hogy minőségi áruért fizetsz. persze, a volvónak is érdekében áll, hogy a vevő jó véleménnyel legyen róla, mert akkor több autót tud neki eladni.

eddig sem tételezte fel azt senki, hogy a filmforgalmazók jótékonysági intézmények.
0
2005. január 28., péntek 12:43
Szerintem ez a kezdeményezés nem elsősorban az akció-vadászoknak szól, hanem azoknak a piacban csalódott DVD-rajongóknak, akik hajlandók teljes árat is fizetni egy jó kiadványért, ha tudják, hogy nem észsszerűtlenül rövid idő alatt kerül a film az akciós polcokra.
0
2005. január 28., péntek 12:40
1. Én speciel arról beszéltem.

2. Nem szeretek más céget reklámozni se az Xpressnél, se másnál, de mivel azóta már a szóban forgó helyen is megszűnt ez az árkedvezmény, elárulhatom, hogy a Westend MM-ben vettem Karácsony előtt 1-2 nappal. Utálom a multikat, de sajnos az utolsó percre hagytam a karácsonyi vásárlást. Mindig igyekszem figyelembe venni, hogy ki minek örülne ajándék gyanánt, de fontos szempont az is, hogy nekem mennyi pénzem van a dologra. 9990 Ft-om nem lett volna akkor a díszdobozra, de 4990 Ft-om volt. Az unokaöcsém meg odáig volt a gyönyörtől, mikor meglátta a díszdobozt.
0
2005. január 28., péntek 12:38
Begépeltem az előbb vagy egy oldanyi szöveget aztán rájöttem hogy teljesen értelmetlen ezt a dolgot kevergetni. Ugyanis felötlött bennem, hogy a BuFi eddig is tartotta az árait, csak most kinyilatkoztak és mindenki azt hiszi, hogy mostantól lesz a nagy ereszedelahajamat :)
Most őszintén az akciós dvd-vadászok közül sztetek hány olvasta el a BuFi bejelentését és aki elolvasta azok közül hány százalékát érdekelte?
0
2005. január 28., péntek 12:30
OFF TOPIC

Elnézést az okvetetlenkedésért, de:
1. Most a nemrégiben megjelent (MÚMIA - szinkronos verzió, MÚMIA visszatér, Skorpiókirály) 5 lemezes díszdobozról beszéltek?
2. Ha igen, akkor légyszíves áruljátok el, hogy hol lehet ennyiért venni!
0
2005. január 28., péntek 12:05
Volt az már 4990 Ft is. Én legalábbis annyiért vettem Karácsonyra az unokaöcsémnek, egy általam egyébként cseppet sem kedvelt, de abszolút legális helyen...
0
2005. január 28., péntek 11:56
OFF TOPIC

jamamura: Hol lehet Múmia díszdobozt 6900 Ft-ért kapni?
0
2005. január 28., péntek 11:51
OFF TOPIC

jamamura: Hol lehet Múmia díszdobozt 6900 Ft-ért kapni?
0
2005. január 28., péntek 10:16
úgy látom megint belekeveredtetek abba az ördögi körbe amit már párszor kitárgyaltunk ezen a fórumon. a studió azért nem adja olcsóbban mert kevés fogy, az átlag vásárló azért nem veszi meg mert drága. ehhez hozzájön a másolás és az olcsó, igénytelen dvd-k piaca. "jól" állunk..;)

0
2005. január 28., péntek 9:48
Akkor ez a lépés biztosan segíteni fog.
0
2005. január 28., péntek 9:45
"És azóta?"
Azóta döglődik.
0
2005. január 28., péntek 9:42
Nincs itt semmi féle átverés. A Kutyaszorítóban nagyszerű kiadásban jelenik meg. Hogy drága vagy sem, azt mindenki maga dönti el.
Itt inkább a mozgalom elindítása a mosolyogtató. Mennyivel többet fognak így eladni belőle, ha a vásárlók tudják, hogy nem lesz leakciózva?
Mindenkivel megtörtént már, hogy a teljes áron megvett DVD-t utána leakciózták. Nagy ügy. Az ember káromkodik egyet, de az élet megy tovább. Igen, volt az a voxos ügy a Jelekkel, tényleg furi húzás volt, jött is a sírás-rívás, hogy megdöglik a DVD piac. És azóta?
0
2005. január 28., péntek 9:32
"Az átlagos nemzetközi ár a magyar árszínvonal kábé fele. Több haverom rendeltetett velem ROTK DVD-t az amazontól, mert ott tokkal-vonóval 5000 forintba kerül, ami nem kis különbség. Ugyan nem értek velük egyet, de egy vacak feliratért (az angol DTS csupán apró ráadás...) még ötezret legombolni, legalábbis érdekes árpolitika."

Ez jól hangzik, de nem igaz. A magyar árakat ne az amerikai amazon áraihoz hasonlítsd, hanem az európai árakhoz, vagy az amerikai kisebb üzletek áraihoz. Az amazon és a többi nagy külföldi on-line, vagy hagyományos üzlet előszeretettel csalogatja be a vevőket egy-egy sikerfilm hihetetlenül alacsony előrendelési, vagy első heti árával. Ezt idehaza elég nehéz lenne megvalósítani, lévén a legnagyobb vásárlók árrése is kb. fele az amazon árrésének. Ráadásul az amerikai amazon szerény tippem szerint körülbelül húszszor annyit adott el a ROTK bővített változatából, mint amennyit a Warner Home Magyarország nálunk. Szerintem ha ezt a mennyiséget, vagy akár ennek a tizedét bevállaltuk volna, mi is kaptunk volna akkora egyedi kedvezményt a Warnertől.
A másik: nem egy vacak felirat volt az, amit rá kellett tenni a lemezre. 45 percnyi plusz szinkron, a több mint hat órányi extra feliratozása, magyar borítók készítése, stb. Beláthatod, hogy mondjuk az amerikai 2-3 millió példánynál az egy dobozra eső összes költség csak töredéke annak, amennyibe a szerény magyar piac néhány ezer kópiájának elkészítése kerül példányonként.
Ha megnézed az eladási adatokat megérted te is, miért állítom, hogy a hipermarketekben a 999 forintos filmek teljesen felzabálják a piacot. A multik egyetlen célja, hogy becsalogassák a vevőket, és mivel a DVD-n nem lehet óriásit kaszálni, azt nyomják, ami jól mutat a katalógusban, vagy a bejáratnál a kosárban. Beszéltem igényes 2-3000 forintos kiadványokat kiadó cégekkel, akik arra panaszkodnak, hogy hiába adtak ki normális technikai paraméterekkel igényes DVD-ket alacsony áron, a multik arra sem hajlandók, hogy felvegyék a kínálatba. Csak a filléres filmekre hajtanak.
0
2005. január 28., péntek 9:25
a universal akciója érdekes. állítólag olyan (kizárólagos!) szerződést kötött néhány multival, hogy azok az akciós címekből megvesznek boltonként 6-7e darabot, így ha szarért-hugyért adják is át a terméket, akkor is jól jönnek ki, ugyanis megint érvényesül a nyájeffektus: a vásárló nem a tartalmat, a címet nézi, hanem az árat. és a multik eladnak 2-3oo darabot is naponta ezekből a címekből. egészséges dolog? mi van azokkal a boltokkal, amelyek nem tudnak ilyen nagy mennyiséget felvásárolni? mi van azokkal a kiadókkal, melyek anyacége nem engedi, hogy szarért-hugyért átadják a termékeiket? a vásárló azt látja, hogy a kétlemezes schindler 15oo ft, akkor nem veszi meg a kétlemezes i, robotot 45oo ft-ért, mert biztos lesz ez is olcsóbb, akár már jövő héten, hisz a múmia díszdoboz is milyen hamar lement 69oo ft-ra... s ha nem lesz? semmi gond: lemásoltatja, hisz már a kalózok is csak 6-7oo ft-ot kérnek egy példányért, a második lemezen meg úgy sincs semmi magyarul feliratozva...
0