Keresés

vállald a fejed, mutasd magad!

2007. január 5., péntek 15:59
Akkor pedig a kedvenc zenei részleteket listázhatnánk ki, melyek egy-egy filmzenéből leginkább tetszenek! :-)
most posts by TM
0
2007. január 5., péntek 15:57
Ajánlom magamat:-)

http://www.xpress.hu/shop/listaorulet.asp?VID=R74355316483132826&LOID=55

Egyébként ez majdhogynem lehetetlen. Maximum a zenéi között lehetne sorrendet felállítani, de még az is erősen sántítana. A tökéletest az abszolút jóval nehéz összehasonlítani.:-)
0
2007. január 5., péntek 15:55
Nyilván nem itt kéne, hanem mondjuk a Filmzene-topicban.
most posts by TM
0
2007. január 5., péntek 15:54
Hmmm...csinálhatnánk egy John Williams Top10-et - akár tételcímekkel is! :-)
most posts by TM
0
2007. január 5., péntek 15:52
Igen, tudom hogy volt alkalmad Őt élőben is látni, a koncertbeszámolód szvsz az egyik legjobb írás (volt) itt az Xpress fórumon. Velem együtt még gondolom elég sokan irigykedve olvasták azokat a sorokat. Sajnos nekem még filmzene cd-re is ritkán telik, nem hogy koncertre, de kb. 60 művét így is ismerem és elég sűrűn hallgatom őket.
Valóban az egyik legnagyobb tehetségű filmzeneszerző és tényleg hihetetlen, hogy milyen minőségi műveket tudott komponálni alig egy év leforgása alatt.
A Hook személyes kedvenceim közt van, már a prológnál borsódzik a hátam. És ha csak az ilyen beleborzongós pillanatokat veszem, akkor is magasan tőle kaptam a legtöbbet. Pl. a Journey to the island a JP-ból, a Hymn to the fallen a Ryanből, a Fawkes the phoenix a HP-ből, a Far from Home az E.T.-ből és még sorollhatnám. S akkor a rengeteg fülbemászó főcímzenét nem is említettem, amit azok is kivülről fújnak, akiknek John Williams neve nem is mond különösen sokat. Remélem még sok-sok filmzenével fog minket megajándékozni.
0
2007. január 5., péntek 15:24
Egy helyreigazítás: 59 éves korában írta a Hook zenéjét.
0
2007. január 5., péntek 14:58
Pontosan. nekem volt szerencsém több ízben élőben hallani és látni őt, és minden alkalommal minden tekintetben lenyűgöző élményben volt részem. Olyan, mintha nem öregedne, és ezt én a benne áramló hihetetlen energiáknak és a tehetség ilyen magas szinten való megnyilvánulásának tudom be. Valóban fiatal, hiszen gondolj bele, 64 évesen írta a Hook zenéjét, ami egy fiatalabb zeneszerző (tegyük hozzá: bármelyik zeneszerző)  számára is komoly teljesítménynek és fegyverténynek minősülne. A legtöbb komponista egy-két évtized múltán kiég, csupán önmagát ismétli. Williams 40 éve képes a megújulásra, és minden műfajban maximálisan otthon van, ráadásul egyetlen munkáját sem csapja össze vagy hagyatkozik a néző/hallgató auditív szenilitására. Mert ilyen egy zseni. ő csak a legjobbat képes nyújtani. Mellesleg az a munkatempó, amit 2005-ben produkált, nem csak minőség, de mennyiség szempontjából is lélegzetelállító volt. Négy különböző zsánerű filmhez szerzett zenét (és micsoda brilliáns művek születtek, te jó ég), eközben körbekoncertezte Amerikát és mindeközben elmúlt 74 éves. Ezt csinálja bárki utána. Ugyanakkor ő abban a szerencsés helyzetben van, hogy még életében elismerték tehetségét és bőven kijut neki a siker édes ízéből. A koncertjei a legnagyobb popsztárok ünneplését is megszégyenítik, szinte istenként tisztelik őt, állva tapsol vagy 5 percen át a 6 évestől a 66 éves. Szóval John Williamsből csak egy van (hála istennek), és talán nem születik még egy ilyen jelentős tehetség a filmzene történetében. Howard Shore a maga különleges módján felkéredzkedett a képzeletbeli trónra, ám Williams négy évtizedes legendás karrierje még így is maga mögé(mellé, alá) utasítja Shore-t.
0
2007. január 5., péntek 14:43
Akkor jól beletrafáltam :) Mindenesetre a másik képen is jól néz ki. Párszor hallottam beszélni is (többnyire DVD extrákon), a hangja is elég fiatalos és valami hiheteteln nagy nyugalom árad belőle.
0
2007. január 5., péntek 14:40
Igen, többek közt ezért is vittem csak olyan fa spatulákat... Annak is nagy sikere volt :)
0
2007. január 5., péntek 14:32
Így néz ki ma. Ez a kép kb. két hónapja készült.

0
2007. január 5., péntek 14:25
Mert ez körülbelül 20 éve készült.:-)
Talán ha öt hivatalos művészi kép készült róla, ezeket cserélgetik felváltva.
0
2007. január 5., péntek 14:23
Én Superboy voltam az oviban:-)
Gondolom a szikét elég hamar elkobozták volna, a szüleidet pedig gondatlanságból elkövetett emberölésért igen hamar életfogytiglanra ítélték volna, úgyhogy a szike hiányát sose bánd.:-)
A mai világ nekem mindig is gyors volt, és akárhogyan küzdök, sehogy sem tudom elérni, hogy egy Jane Austen-regényben éljek...
Egyébként az utolsó két mondatod igen nagy igazság.
0
2007. január 5., péntek 14:19
NAGYon jó ez a kép. A Mester akár 20 évet is letagadhatna... Hatalmas RESPECT!
0
2007. január 5., péntek 14:17
Áááá, farsangkor az agysebész szerkómmal hódítottam. Mondjuk pont szikém nem volt csak, de az lényegtelen :)

Valóban, a múltat meg kell becsülni, sőt minél jobban öregszem, annál inkább értékelem. Sajnos ez a mai világ néha már túl gyors nekem...
0
2007. január 5., péntek 14:11
0
2007. január 5., péntek 11:43
Nagyon menő a távcsöved, és apukád is jóképű! :-)

:-))))))))))))))))))))))))))))))))))) Egyetértek.
0
2007. január 5., péntek 10:32
Látnál csak most, nem beszélnél múlt időben!
Köszi, amit írtál, a szereplés sosem esett nehezemre! :-))
most posts by TM
0
2007. január 5., péntek 9:43
Hát, azt kell mondjam, fiatalon megnyerőbb jelenség voltál valamelyest:-))
Egyébként értékelem, hogy arcod adod szavaidhoz, kedves gesztus.
0
2007. január 5., péntek 9:41
Az "értéket" el kell ismerni. Ma biztosan dobogós helyezést érnél el bármelyik komolyabb farsangon:-D De a múltat meg kell becsülni, nemdebár?
0
2007. január 5., péntek 9:33
bocs de MATMATA mitöl TUNÉZIA HOLLYWOODJA?

Hát a fehér felirattól! :)))
0
2007. január 4., csütörtök 23:37
Akkor az óbudaiak tábora még egy fővel nőne. :)
Ha lehet, akkor én is csatlakoznék.
0
2007. január 4., csütörtök 23:28
én is beszállnék a klubba, ha bevesztek :)
0
2007. január 4., csütörtök 21:55
Anno a környékünkön volt két mozi is (kispest). Persze már mindkettő bezárt. Jó lenne, valami régi moziterem (van belőlük egypár), amit senki sem használ. Meg önkormányzati kulturális támogatás a klubhoz. És ott lehetne egy filmrajongó kulturális klub sokunk számára. Na jó ennyit erről, leszállok a felhőkből :D  A realitások talaján maradva, egy nagyobb nappali tényleg megfelelő lenne. Már el is kezdtem fejben tervezni egy klubkártyát :)
0
2007. január 4., csütörtök 21:46
Senki nem vitatja: te vagy az ötletgazda. :)
A helyszín fogós kérdés. Valamit kitalálunk. Én például már el is kezdtem gondolkozni. Amúgy tíz embernek már egy nagyobb nappali megteszi.
0
2007. január 4., csütörtök 21:32
:) Na látod, legközelebb egy ilyen pihent poént süss el azt hiszem vágni fogom a szitut.
0