Keresés

Oscar 2005

2005. március 2., szerda 22:30
Off: Ez igaz, de furcsa, hogy ez pont az én hozzászólásom kapcsán hangzik el. Emlékeim szerint én a legtürelmesebbek közé tartozom vele kapcsolatban: vagy emberi hangon nyilvánulok meg vele szemben, vagy nem reagálok rá. (Az, hogy értetlen időnként, szerintem egyáltalán nem sértő megjegyzés. Én is szoktam értetlen lenni.)  Mások viszont időnként elég durván elhajtották ide-oda. Na mindegy, ejtem is a dolgot, mert annak se örülök, ha filmek ürügyén folyton Gerike a téma.
0
2005. március 2., szerda 20:23
"Fellini egy életmű-Oszit kapott, rendezőit sem" Ez igaz, de a legjobb nem angol nyelvü film Oscar-díját a rendezö kapja. Emellett persze jelölhetik külön a rendezésért is. Ezért fordulhat elö, hogy az IMDB pl. nem sorolja fel ezeket a rendezö díjai között, a hivatalos nyertes ugyanis a gyártó ország. Ezt a logikát követve Volker Schlöndorff, Ingmar Bergman, Kurosawa Akira, Giuseppe Tornatore, Francois Truffaut vagy Szabó István sem Oscar-díjas. Ahányszor leírja valaki, hogy  az Oscar-díjas Szabó István , visszaél egy törvény által védett jelképpel?
0
2005. március 2., szerda 19:07
Off: Azért ne szidjuk annyira Gerikét, kicsit megemberesedett ő már a sok nevelés hatására. ;) Van azért rajta még mit finomitani, de egészen értelmes hozzászólásai is vannak! Vannak fórumozók, akik engem sokkal kevésbé látványos módon, de sokkal jobban idegesitenk.
0
2005. március 2., szerda 13:05
én Hitch jelöléseit kérdeztem és kaptam is rá választ. köszönöm.
0
2005. március 2., szerda 12:58
kubrick a másik :(
0
2005. március 2., szerda 12:54
És melyik ő, a nyitott vagy a csukott szájú? :)
0
2005. március 2., szerda 12:35
No, akkor Gerike kedvéért HITCHCOCK mester, akinek mellőzése az Oscarok történetének legkínosabb mulasztásai közé tartozik:

0
2005. március 2., szerda 12:34
kötözködésnek tunik
0
2005. március 2., szerda 12:29
Köszönöm a dicsérő szavakat, de én (nem is enyhe) túlzásnak érzem. :)

Viszont most Gerike! védelmére kell, hogy keljek, ugyanis ő egyértelműen Hitch jelöléseire volt kíváncsi, és szerintem ezek ki is derültek számára (bár lehet, hogy tévednék, és Neked van igazad? :))).
0
2005. március 2., szerda 12:25
Daemiaen, számomra igen, hiszen a Te tudásod nekem etalon. De a kérdést Gerike tette fel, s mint tudjuk, ő időnként elég értetlen... :)))
0
2005. március 2., szerda 12:24
És ez nem volt egyértelmű abból, amit én írtam? ;)
0
2005. március 2., szerda 12:22
Pontosítsunk tovább. A GYANAKVÓ SZERELEM esetében is Hitchcock volt jelölve, de mint producer és nem rendező. Mint tudjuk, a legjobb film Oscarja ugyanis a producernek jár. A MANDERLEY-HÁZ ASSZONYA is volt jelölve a legjobb film Oscarjára, meg is nyerte, de az elismerést David O. Selznick producer vehette át.
0
2005. március 2., szerda 12:20
Légyszi segítsen, Aki tud.

Hogy hívják az olyan lapozgatós DVD kiadványokat (angolul), mint pl az Alien Quadrilogy?

Előre is köszönöm!
0
2005. március 2., szerda 12:14
Rendezői Oscarra: A Manderley-ház asszonya, Mentőcsónak, Bűvölet, Hátsó ablak, Psycho.

Legjobb film Oscarra: Gyanakvó szerelem.
0
2005. március 2., szerda 12:08
így is csak 3-at ismerek.
0
2005. március 2., szerda 12:07
Bocsánat, javítok. Az 1946-os jelölés nem a FORGÓSZÉL, hanem az ELBŰVÖLVE (más változatban: BŰVÖLET).
0
2005. március 2., szerda 12:07
köszi,
ebből csa 3-t ismerek.
0
2005. március 2., szerda 12:06
1941: A MANDERLEY-HÁZ ASSZONYA
1942: GYANAKVÓ SZERELEM
1945: MENTŐCSÓNAK
1946: FORGÓSZÉL
1955: HÁTSÓ ABLAK
1961: PSYCHO
0
2005. március 2., szerda 11:43
köszi.
azt nem tudod, hogy mely filmekért jelölték?
0
2005. március 2., szerda 11:41
"Csak" életmű Oscarja van, emellett hat jelölése.
0
2005. március 2., szerda 11:10
Hitchcocknak van Oscar díja?
0
2005. március 2., szerda 10:15
Érdekes a tekintélyes New York Times elemzése, amelyben a kritikus azon lamentál, hogy az Akadémia teljesen elveszett saját és Hollywood múltjában, és már jelölésre is csak a (témában, stílusban, stb) a régi korszakokat idéző filmek kerülnek. Ha van esetleg kivétel (idén a Sideways-t, tavaly a Lost in Translationt  említi), akkor azok egy forgatókönyv díjnál többet úgysem kaphatnak. A szerző szerint jó lenne a 21. századba lépni.
És még azt is panaszolja a cikk, hogy az Oscart felvezető rengeteg díjkiosztó miatt alig marad izgalom. Mindenki tudta, hogy Swank és Foxx nyernek majd például, elveszett így az igazi feszültség az Oscar-estéből.
Hát ez a NY Times véleménye.:)
0
2005. március 2., szerda 8:31
Voltak egyáltalán valaha is szegénkének?  >:-D
0
2005. március 2., szerda 7:38
rendezőit egyet sem.
0
2005. március 2., szerda 7:37
Fellini egy életmű-Oszit kapott, rendezőit sem. Akárcsak az előbb említett mesterek, vagy éppen Antonioni, Bergman, Kurosawa vagy Leone.
0