Keresés

2013 - A tíz legjobb film

2014. január 26., vasárnap 12:08
Számos kiváló film szerepel a listádon, az első helyen álló különösen figyelemreméltó cím, úgyhogy én örülök a regisztrációdnak. :)
0
2014. január 26., vasárnap 11:43
jázmin!

A Valaki más élete tavalyi mozipremier volt, így a 10. helyre a A csodacsapat került.
0
2014. január 24., péntek 23:40
1. A nagy szépség /Le grande bellezza/
2. Anna Karenina /Anna Karenina/
3. The Master /The Master/
4. A Hobbit: Smaug pusztasága /The Hobbit: The Desolation of Smaug/
5. Senki többet /La migliore offerta/
6. A Wall Street farkasa /The Wolf of Wall Street/
7. Időről időre /About Time/
8. Napos oldal /Silver Linings Playbook/
9. A magányos lovas /The Lone Ranger/
10. Fogságban /Prisoners/
0
2014. január 24., péntek 16:55
Ezzel nem értek egyet! Egyértelmű a dolog, 2013-ban moziban bemutatott filmek (amiknek ekkor volt a premierje, soha előtte még nem és más hordozón sem jelent meg!) VAGY ebben az évben jelent meg BD-n vagy DVD-n és 2011-es vagy utána készült! (Mivel egy 53-as klaasszikus azért mégse kerüljön be ebbe a körbe, ami mondjuk most jenenik meg hivatalosan először!)
Szerintem teljesen jó ez így, 10-20 éves filmeket úgysem mutatnak be premierként moziban, maximum évente 1 ilyen eset van, amiknek szintén meg kell adni az esélyt, hogy szerepeljenek.
A szabályok pedig egyértelműek, az, hogy neked ez most nem tetszik, hát ez van. :)
0
2014. január 24., péntek 16:37
De ennyi erővel akár az Oldboy is bekerülhetne a listába, ugyanis az Uránia valamikor tavaly télen levetítette, több koreai filmmel egyetemben.

Vagy legyenek egységesek a kritériumok a mozibemutatók és a DVD/BD megjelenésekkel kapcsolatban, vagy ennek így nincs sok értelme.
0
2014. január 24., péntek 16:06
Ha jól láttam, a mozis bemutatója volt májusban, amit követett a DVD októberben. Az első feltételt így teljesíti a film.
0
2014. január 24., péntek 15:21
De Dylan szabályzata alapján 2011-nél régebbi filmek nem képezik a lista részét, hiába idén kerültek a boltok polcaira. Idéznék:

A filmekről:
Idén 353 filmből lehet választani. Ez a lista a következő szempontok alapján állt össze:
- 2013-as évben magyar mozikban bemutatott filmek
- 2013-es évben csak DVD-n és/vagy Blu-Ray-en megjelent filmek, 2011-es, 2012-es, vagy 2013-as gyártási évvel.
0
2014. január 24., péntek 15:14
A port.hu szerint magyar forgalmazásba csak 2013 májusában került.
0
2014. január 24., péntek 14:59
A sziget mit keres a listán 2006-os gyártási évvel?
0
2014. január 24., péntek 14:53
Hello!

Köszi a listát!

Már csak 1 hét van a szavazás végéig!
0
2014. január 24., péntek 14:36
Először szavazok a játékban, emiatt is regisztráltam itt. A szavazataimból kiderül, hogy nő vagyok; hogy nem igazán vagyok fiatal; és a filmek eléggé kis részét láttam csak tavaly. Viszont olyan sok jó volt köztük (vagy inkább nagy hatással voltak rám), hogy emiatt látom értelmét a szavazásnak. Tehát:

1. Emberrablás
2. Toszkán szépség
3. A sziget
4. Valaki más élete
5. Tékozló szív
6. Egy veszedelmes viszony
7. A vadászat
8. Én és te
9. A tenger törvénye
10. Senki többet

A 4. ponthoz: Az XPRESS szerint a film 2013-ban jelent meg DVD-n. Ha lehet, módosítsátok eszerint a listát! Ha úgy gondoljátok, hogy mégsem, akkor a többi film előrejön és a 10. helyre A csodacsapat kerül.
0
2014. január 19., vasárnap 17:21
Inkább azt mondanám, olyan ez, mintha valaki feltalálná az elektromos csavarhúzót, aztán arra használná, hogy beverjen vele egy szöget a falba :).
0
2014. január 19., vasárnap 17:09
Hát igen. Ha valaki vízkőoldót akar eladni, ne tüntesse már fel mosószernek... Vagy valami ilyesmi:)
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2014. január 19., vasárnap 16:55
Pont itt fordul meg a dolog, és itt is volt elrontva szerintem :).
A stáb eredetileg horrort akart csinálni (zseblámpás-riogatóst meg mészárlóst, ahogy meg is csinálták a film közepén), és úgy gondolták, hogy ehhez Beverly Hills milyen remek lenne helyszínnek, ott még nem sokan próbálkoztak. De ott volt a gond, hogy nagyon kilógott volna a lóláb, ha senki nem reagál a szomszédok közül a lövöldözésre, és senki nem hívja 2 percen belül a zsarukat (még a bent levők közül sem), hogy megfékezzék a pszicho-zsúrpubikat. Kellett valami, ami elveszi a szereplőktől ezt a lehetőséget, ki kellett szakítani őket a megszokott társadalmi keretekből, és ez lett az évi egyszeri 12 órás embervadászati engedély. Aztán az összes előzetes és promo erre az "elterelésre" épített, mert ez lett volna az, ami megkülönbözteti a Purge-t a hasonszőrűektől, de a készítők ezzel bele is sétáltak a saját csapdájukba, mert a nézők egy részét jobban érdekelte volna ez a disztópiás társadalomrajz, még ha egy horror keretében is, mint az, hogy az antipatikus és segghülye bájgúnár sleppje hogyan randalírozik a ház körül és a házban. A végén ugyan tudott a film valamennyit menteni a szomszédokkal, de addigra már rég késő volt...
0
2014. január 19., vasárnap 15:59
Miért nem lehet szerkeszteni a hsz-eket? :) A csaj barátjára gondoltam, nem a barátnőjére. :)
0
2014. január 19., vasárnap 15:58
Ez nem is horror... Miért lenne az? Mert gyilkosságok vannak benne? Ugyan már, akkor minden krimi, és thriller az lenne. Ez egy sci-fi, mert a szokásos "mi lenne ha..." alapkoncepcióra támaszkodik, csak ebben az esetben tökéletesen hiteltelen, és teljesen hazavágja az egészet. A csaj barátnője arra játszik, hogy kinyírja a barátnője apját, mert akkor végre majd beteljesedik a szerelmük. :))) Csak hogy egy újabb baromságot említsek a sok közül.
0
2014. január 19., vasárnap 15:33
Ha már így szembejött, én is megaszondom a magamét, miszerint igen vicces látni, hogy A bűn éjszakája kapcsán a kezdettől fogva a tömegek olyan elvárásokat támasztottak, mintha legalábbis bergmani vagy tarkovszkiji magasságokat kínált volna a koncepció. Mintha mindenki élete legnagyobb szexuális élményét remélte volna egy szaros transzvesztitától, akinek senki nem akarja észrevenni, hogy fasza van. Teljesen természetes, hogy a széthájpolt alapszituáció már messziről akkora (működés)képtelen faszság, hogy csak úgy ordít. Dehát ez csak egy ártatlan szar horror, könyörgöm! Olyat is olvastam, ahol a néző azt rótta fel a filmnek, hogy ebből az "ígéretes koncepcióból" csak egy házmegszállós thrillerre futotta. Mégis mi az anyám lett volna belőle, ha egyszer úgy faszság, ahogy van?

Nem mondom, hogy még így sincs tele logikátlanságokkal és átgondolatlan, elkapkodott lépésekkel, de amikor az ember ráérez az ízére, olyan istentelenül kellemes öniróniája van a filmnek és olyan ütős és éles szarkazmussal vág vissza konkrétan a saját elbaszott koncepciójának, hogy a végén konkrétan tapsikolva hahotáztam - így kell egy baromságot megmenteni a végére, csak humorérzék kéne hozzá.
Úgyhogy totálisan igazságtalannak érzem ezt a célzott támadást a film ellen, de szinte már megszokott hozzáállás a horrorok terén: az összes bádogember, tűzgyűrű meg minden színes-szagos ormótlan nagy hulladék szemét szar faszság lemegy csont nélkül, legyen teletűzdelve akármilyen képtelenségekkel is, mert bőven elég, ha látványos, hangos, jó a zenéje és jön belőle futurepack, de ha horrorról van szó, az legyen olyan hiteles és kidolgozott, mint a Dávid-szobor fasza, mert ha nem, akkor úgy szar, ahogy van és különben is hogy képzelik. Ezzel az álszent sznob hozzáállással hálisten soha nem voltam képes azonosulni. Na uff.
0
2014. január 19., vasárnap 15:02
Először is a sztori akkora marhaság, és olyan szinten hiteltelen, hogy még egy ilyen edzett sci-fi rajongó gyomra sem tudta bevenni mint az enyém. :) Ha a valóságban is lenne egy ilyen társadalom, egyszerűen nem működne. Mégis hogy a francba működhet egy olyan társadalom, amiben nem bízhatok senkiben, még a legjobb barátomban sem, mert ha eljön a bűn éjszakája, talán kedve szottyan kinyírni engem?

A film pedig a lehető leg-kiszámíthatóbb, és uncsibb fordulatokat hozta ki ebből marhaság alaphelyzetből.

Bocs, de ez a véleményem. Nem vagyunk egyfomák. Én is felvállalom az Only God Forgives-t. :)
0
2014. január 19., vasárnap 15:02
Először is a sztori akkora marhaság, és olyan szinten hiteltelen, hogy még egy ilyen edzett sci-fi rajongó gyomra sem tudta bevenni mint az enyém. :) Ha a valóságban is lenne egy ilyen társadalom, egyszerűen nem működne. Mégis hogy a francba működhet egy olyan társadalom, amiben nem bízhatok senkiben, még a legjobb barátomban sem, mert ha eljön a bűn éjszakája, talán kedve szottyan kinyírni engem?

A film pedig a lehető leg-kiszámíthatóbb, és uncsibb fordulatokat hozta ki ebből marhaság alaphelyzetből.

Bocs, de ez a véleményem. Nem vagyunk egyfomák. Én is felvállalom az Only God Forgives-t. :)
0
2014. január 19., vasárnap 14:51
Az A bűn éjszakája miért volt csalódás? Azt még többen utálják, mint az Only God Forgives-t...
0
2014. január 19., vasárnap 14:43
Lassan nekem is összeállt a Top 10-es listám. 80 filmet láttam az idei jelöltek közül, úgy érzem minden fontosat ami befolyásolhatta a listámat, és ami érdekelt. Idén jóval többször sikerült moziba eljutnom. Ez jó. Két film is van az idei listámon, amit háromszor is sikerült moziban látni, (köztük egyszer-egyszer IMAX-ben), és minő véletlen, ez a két film került az első helyre. :)

1.) Gravitáció /Gravity/ (2013)
Az első két helyezett sorrendjén nagyon sokat agyaltam. Mint sci-fi rajongónak, és elfogult trekkernek nehéz volt dönteni. Voltaképpen mindkét film hihetetlenül látványos, izgalmas és az űrben játszódik! :) Trekker énemet legyőzve be kellett látnom, hogy Alfonso Cuarón filmje sokkal eredetibb, és valósághűbb volt. Teljesen bele tudtam élni magam a helyzetbe! Harmadszor is nagy élmény volt! Ezért ez lett az első.

2.) Star Trek - Sötétségben /Star Trek Into Darkness/ (2013)
Mint mondtam elfogult vagyok. Ez egy remek folytatás lett, jó hogy még mindig Abrams felügyeli a Star Trek univerzumot, a szuper szereplőgárda most hihetetlen egységet alkot. Ez a film végre kijavítja az első rész hibáját, és egy remek főgonoszt mutat be! (Bár csak szinkron nélkül üt igazán nagyot!) Jó volt lélegzetvisszafojtva figyelni a finálét, a fordulatok nálam éppen akkor ütöttek be, amikorra a készítők szánták! Szuper volt!

3.) A nagy Gatsby /The Great Gatsby/ (2013)
Nem sok listán szerepel, de nekem nagyon tetszett! Baz Luhrman legjobb filmje lett ez a Moulin Rouge óta! Imádtam minden egyes beállítását, és sokkal inkább adnék Oscar-t Dicapriónak ezért a szerepéért, mint a Wall Street-ért! Ez a tökéletesen neki való szerep! Végre nem valami nálam sokkal öregebb fickót játszik! De a többi szereplő is telitalálat volt! Nekem még a sztori is új volt, és nagyon örülök hogy Baz Luhrman szemén keresztül izgulhattam végig.

4.) Csak Isten bocsáthat meg /Only God Forgives/ (2013)
Hogy ezt a filmet mennyien utálják... De én nem tartozom közéjük! Még az utálói is általában ki szokták emelni a remek beállításokat, és ez tényleg így van! Hihetetlenül jól néz ki az egész film, és zeneileg is nagyon-nagyon izgalmas! De ettől még lehetne nézhetetlen, csakhogy nekem nagyon átjött a történet amit Refn el akar mesélni, és a rendőrfőnök karaktere is nagyon emlékezetes volt!

5.) Az utolsó csavar /Trouble with the Curve/ (2012)
Méltatlanul elfelejtett film. Eastwood talán (remélem nem) utolsó filmszerepe. Még mindig hihetetlen erővel van a vásznon, de Amy Adams és Justin Timberlake is nagyon jók! Remek sportfilm, nagyszerű és felemelő befejezéssel!

6.) Philips kapitány /Captain Phillips/ (2013)
Azt kaptam amit vártam. Egy elejétől a végégi hiteles, és lebilincselően izgalmas filmet. Az amatőr (?) mellékszereplők tényleg nagyon jók, de a film végét elnézve szégyen hogy legalább egy Oscar-jelölést sam kapott Hanks!

7.) Fogságban /Prisoners/ (2013)
Lassan csordogáló, sötét krimi, a legjobb fajtából. A fordulatok rendben voltak, a szereplők pedig egytől egyig a maximumot hozták. Több nem is kell!

8.) Jack Reacher /Jack Reacher/ (2012)
Azt hittem már semmi újat nem hozhat ez a műfaj. De Tom Cruise Jack Reacher-je annyira magával ragadott, hogy a film végén csak arra tudtam gondolni hogy mikor láthatom a folytatásokat! A sztori is kellően eredeti volt!

9.) A lehetetlen /Lo Imposible/ (2012)
A sokkoló nyitójelenet hátborzongatóan mutatja be mit élhettek át kb 10 évvel ezelőtt Indonéziában. Ami ezek után következik egy család drámája a sok ezer közül. Ewan McGregort és a fiát alakító Tom Holland játékát ki kell emelnem. Már csak miattuk is érdemes megnézni ezt a filmet.

10.) Hajsza a győzelemért /Rush/ (2013)
Hibátlan F1 film! Azt hiszem már mindent elmondtak róla előttem! Daniel Brühl egyszerűen teli találat volt a szerepre! Őrület hogy még akkor is ilyen izgalmas tud lenni, ha az ember tudja hogy mi a vége. Tetszett!

Még tíz film ami tetszett idén:

A Hobbit - Smaug pusztasága /The Hobbit: The Desolation of Smaug/ (2013)
Django elszabadul /Django Unchained/ (2012)
A vadászat /Jagten/ (2012)
Halálhegy - A Dyatlov rejtély /The Dyatlov Pass Incident/ (2013)
Mielőtt éjfélt üt az óra /Before Midnight/ (2013)
Túl a fenyvesen /The Place Beyond the Pines/ (2013)
Egy különc srác feljegyzései /The Perks of Being a Wallflower/ (2012)
Fék nélkül /Premium Rush/ (2012)
Teddy Bear /Teddy Bear/ (2012)
A Wall Street farkasa /The Wolf of Wall Street/ (2013)

És néhány olyan amik nagy csalódások voltak:

Zero Dark Thirty - A Bin Láden hajsza /Zero Dark Thirty/ (2012)
The Master /The Master/ (2012)
Gyakornokok /The Internship/ (2013)
Lopom a sztárom /The Bling Ring/ (2013)
Vonzások /Stoker/ (2012)
A nagy nap /The Big Wedding/ (2012)
A bűn éjszakája /The Purge/ (2013)
0
2014. január 19., vasárnap 13:46
Spec. nekem nagyon tetszett az új Star Trek (leszámítva talán a bevezetőjét), de még a listámra sem került, egyszerűen azért, mert tele volt az év olyan filmekkel, amik vagy még jobban tetszettek, vagy nagyobb hatással voltak rám :).
0
2014. január 19., vasárnap 12:25
Nem kell a hiszti, csak poén volt. Ahogy azt a smiley is mutatta a végén.
0
2014. január 19., vasárnap 11:44
Én nem azt mondom hogy az Xpress egy Nolan fan club, hanem azt hogy a filmjei kiemelkednek! Ennyi! Én csak annyit akartam mondani ezzel hogy napjaink egyik legkiemelkedőbb rendezője, szerintem! Ja és bocs de nem kötekedésből, hogy a fórumozó emberek nem egyenlőek magával az Xpress.hu-val szerintem itt mindenki magánszemélyként dönti el, hogy kinek melyik film tetszik és ezek szerint sokan szeretik itt is Nolan munkásságát,de ha ezzel problémátok van akkor ne olvassátok a hozzászólásaimat!
0
2014. január 18., szombat 21:05
:)

A régi listák első helyeiből csak a 2007-est tudom újra megnézni.:)
0