Keresés

2013 - A tíz legjobb film

2014. január 2., csütörtök 21:27
Nagyon jó, változatos és érdekes listák születtek, büszke vagyok mindenkire, és külön öröm számomra, hogy nem agyatlan blockbusterekkel, meg "kötelezően jó" filmekkel telezsúfolt TOP10-eket látok, hanem igényesen kiválogatott, többnyire remek mozikat. Nem tudnék mindegyikhez egyesével kommentet fűzni, szóval csak így nagy általánosságban is respect azoknak, akik foglalkoztak ezzel! :)
0
2014. január 2., csütörtök 20:24
2013 az én évem volt sokkal inkább, mint az előző. Szerettem moziba járni, jobbnál jobb filmek és élmények. Az első helyezett nem volt kérdéses, ez idáig 4-szer láttam moziban és még tervezem párszor.  Nem titok Tolkien és PJ fantasy világát mindennél jobban kedvelem.
Kellemes meglepetés a Hajsza a győzelemért és a Magányos lovas. Előbbi, mert nem is tudtam róla, hogy lesz és így nagyot szólt, utóbbi mert sokan lehúzták de én nagyon jól szórakoztam rajta, egyszer talán kap még folytatást.
1. A Hobbit: Smaug pusztasága
2. Sötétségben - Star Trek
3. Az éhezők viadala: Futótűz
4. Hajsza a győzelemért
5. Mielőtt éjfélt üt az óra
6. Django elszabadul
7. A magányos lovas
8. Gravitáció
9. Vasember 3.
10. A Wall Street farkasa
11. Thor: Sötét világ
12. Napos oldal
13. Jégvarázs
14. Hitchcock
15. Démonok között

Csalódások:
1. Tűzgyűrű  
Azt hittem ez lesz idén „A” látványfilm szívvel és lélekkel, látványfilm tényleg lett, de sajnos semmi több.
2. Az acélember  
Mert valahogy többet vártam tőle, nem rossz film, csak nincs lelke.
3. Szörny egyetem
Bizonyíték arra, hogy miért szeretem jobban a klasszikus Disneyt, inkább a Jégvarázsból újráznék többször.
4. Kick-Ass 2.
Az első közelébe nem ér, kiveszett belőle a lényeg.

5 Legrosszabb:
1. Die Hard - Drágább mint az életed
2. G.I. Joe - Megtorlás
3. Másnaposok 3.
4. Halálos iramban 6.
5. Horrorra akadva 5.
0
2014. január 2., csütörtök 18:13
A humorral nem viccelünk ám!;)
0
2014. január 2., csütörtök 17:21
Örülök neki. Szoktam gyakrabban is, csak nem ide, hanem R2-D2 fórumába.

http://filmforum.hungarianforum.com/
0
2014. január 2., csütörtök 15:46
1. Halálos iramban 6. /Fast & Furious 6./ (2013)
Csak ezt az egyet.
Respekt.
0
2014. január 2., csütörtök 15:06
10, Mocsok /Filth/ (2013)
9, A vadászat /Jagten/ (2012)
8, Dombokon túl /Dupa dealuri/ (2012)
7, Fogságban /Prisoners/ (2013)
6, Tabu /Tabu/ (2012)
5, Mielőtt éjfélt üt az óra /Before Midnight/ (2013)
4, Egy különc srác feljegyzései /The Perks of Being a Wallflower/ (2012)
3, Spring Breakers - Csajok szabadon /Spring Breakers/ (2012)
2, Gravitáció /Gravity/ (2013)
1, Adéle élete /La vie d Adèle/ (2013)
0
2014. január 2., csütörtök 14:47
1. A Hobbit: Smaug pusztasága /The Hobbit: The Desolation of Smaug/ (2013)
2. Transz /Trance/ (2013)
3. Szemfényvesztők /Now You See Me/ (2013)
4. Hitchcock /Hitchcock/ (2012)
5. Feledés /Oblivion/ (2013)
6. Gonosz halott /Evil Dead/ (2013)
7. Gyakornokok /The Internship/ (2013)
8. Odd Thomas - A halottlátó /Odd Thomas/ (2013)
9. Spring Breakers - Csajok szabadon /Spring Breakers/ (2012)
10. Itt a vége /This Is the End/ (2013)
0
2014. január 2., csütörtök 13:16
Jaj, úgy szeretem, amikor írsz! :)
0
2014. január 2., csütörtök 12:59
2013 nem volt egy szerencsés év általánosságban, de azt meg kell hagyni, hogy sok jó filmet láttam. Annyit, hogy megint gond nélkül válogattam össze a hozzávalókat az évértékelőmhöz. Csalódások is akadtak és, mint a legtöbbeknek, nekem se sikerült mindent megnéznem, ám mivel a kértnél jóval masszívabb adag, további bevezető nélkül jöjjenek a filmek…

*A húsz legjobb film:

20. FÉK NÉLKÜL
A világ nagyobbik részével együtt elsőre nem értékeltem kellően ezt a fantasztikusan fényképezett, kicsit a ’80-as éveket idéző, laza bicajos kalandot, amely már csak Joseph Gordon-Levitt és Michael Shannon közös szereplése miatt is kihagyhatatlan.
19. BOSSZÚTÓL FŰTVE
Többet érdemelt volna annál, hogy DVD-re száműzzék, de már az is öröm, hogy eljutott hozzánk ez a meglepően érzelemgazdag és karakterközpontú bosszúfilm, melynek szíve Colin Farrell és Noomi Rapace kivételes alakítása.
18. SZEMFÉNYVESZTŐK
Az alábecsült Louis Leterrier rendezésében nem várt ügyességgel ötvözte a tolvajfilmeket az illuzionisták világával – mindezt pergő ritmusban és könnyed hangvétellel.
17. DREDD
A képregény-feldolgozás, amire annyian vártunk – felnőtt, letisztult, brutális, sőt még a 3D is működik benne – és, amit aztán szinte senki nem nézett meg.
16. A NAGY GATSBY
Baz Luhrmann szemkápráztató víziója mögött nem könnyű meglátni belső értékeket, pedig ott vannak, mint azt újranézve magam is felismertem.
15. FELEDÉS
Nagy sci-fik nyomában járó, páratlan látványvilágú film csodás zenével és egy most is megbízhatóan teljesítő Tom Cruise-zal.
14. GYILKOS JOE
Egy beteg világ éjfekete, perverz humorú tükre, mely emlékeztetett rá, hogy William Friedkin még mindig tud, ha akar, Matthew McConaughey pályafutásában pedig egy új, rendkívüli szakasz köszöntött be.
13. A VADÁSZAT
Na, ezért nem szabad soha kedvesnek lenni a gyerekekhez! Nyugtalanítóan hiteles portréja annak, hogyan fordul a közösség egy pedofíliával ártatlanul megvádolt ember ellen az isteni Mads Mikkelsennel.
12. A NYÁR KIRÁLYAI
Az utóbbi évek legjobb, szeretnivaló karakterekkel teli ifjúsági filmje jellemző módon észrevétlenül kúszott be a hazai mozikba.
11. FOGSÁGBAN
Nyomasztó hangulatú krimi, mely legalább annyit foglalkozik azzal, hogyan hatnak az események a szereplőkre, mint központi rejtélyének okosan adagolt kibogozásával.

10. JACK REACHER
Lee Child regényének tökös, átgondolt, és minden ízében oldschool adaptációja ott folytatja, ahol egykor Bullit és Piszkos Harry abbahagyták.
9. MELLÉKHATÁSOK
Steven Soderbergh lélektani drámának álcázott thrillerével megint egy remek kis darabbal gazdagított egy újabb zsánert.
8. THE WORLD S END
A Cornetto-trilógia záró darabja a testrablós sci-fikre szabadította rá a Pegg-Frost párost, amivel már előre megvett magának, a savát-borsát mégis a közös ivászatra újra összeröffenő baráti társaság közti dinamika adta.
7. HAJSZA A GYŐZELEMÉRT
Nem gondoltam, hogy ez lesz az, amely visszaállítja Ron Howard megtépázott renoméját, de méltó rá, hogy úgy emlegessük, mint AZ autóversenyzésről szóló filmet.
6. TRANSZ
Danny Boyle új filmje nem az a kőkemény mindfuck, amire előzetesen számítottam, inkább kirakósjáték, de olyan szépen áll össze, hogy a megoldás ismeretében is ugyanolyan jó szórakozást nyújt, mint első alkalommal.
5. NAPOS OLDAL
Egy Oscar-vadász drámára számítottam, ám a Napos oldal egy alapvetően könnyed, rendkívül szerethető romantikus történet két problémás emberről, meg arról, hogy egy kicsit mind lököttek vagyunk.
4. IDŐRŐL IDŐRE
Meg mertem volna esküdni, hogy Richard Curtis (állítólag utolsó) rendezése hatalmas siker lesz, de a felszín úgy látszik, elriasztotta a közönség érdemi részét. Még mindig hiszek benne, hogy egyszer még felfedezik az emberek, hisz jóval több Az időutazó feleségének komikus verziójánál.
3. MIELŐTT ÉJFÉLT ÜT AZ ÓRA
Linklater, Hawke és Delpy szemérmesség nélkül, ugyanolyan szellemesen és intelligensen mutatják be Jesse és Céline kapcsolatának alakulását, tesznek megjegyzéseket politikára, vallásra vagy a férfiak és a nők közti különbségekre, mint tették azt a pár korábbi életszakaszának ábrázolásakor.
2. A JOGÁSZ
Ridley Scott és Cormac McCarthy közös alkotását nem vártam különösebben, aztán legalább annyira szerettem, mint amennyire mások utálták.
1. GRAVITÁCIÓ
Bámulatos, székhez szegező élmény az első pillanatától az utolsóig. Hacsak fel nem vesznek a NASA-hoz, nem hiszem, hogy valaha ennél közelebb jutok ahhoz, hogy megtudjam, mit jelent az űrben lenni, de amilyen rohadt veszélyes helynek tűnik, a büdös életben nem akarok a közelébe se menni!

*Top 5 csalódás:

1. A WALL STREET FARKASA
Bizonyára ilyen lett volna a Nagymenők is, ha abból áll, hogy Ray Liotta meg Joe Pesci naphosszat prostikat döngetnek és hülyére kokszolják magukat. Nem dicséret volt.
2. DIE HARD 5
Ezért még valaki drágán megfizet.
3. AZ ACÉLEMBER
Zimmer mester hajoljon le, a többieknek sortűz!
4. KÉNYSZERLESZÁLLÁS
Csak benyomva tudnám mégegyszer elviselni.
5. GYILKOS VÁGYAK
De Palma kiábrándítóan ellustult.

*Top 5 csalódás, de kellemes:

1. MOCSOK
Dom Hemingwayre vagy Jordan Belfortra fogadtam volna, de végül Roberston nyomozó lett az év legvisszataszítóbb alakja, akit valahogy mégis megkedveltem, sőt meg is szántam.
2. 40 ÉS ANNYI
Ez lehet Judd Apatow szerencseszáma, mert amelyik rendezésében nincs benne az inkább fárasztó, mint vicces.
3. AZ A BIZONYOS ELSŐ ÉV
A szinte a semmiből érkező romantikus komédia sok műfajelődje történetének képzeletbeli folytatása lehetne. Csak több Stephen Merchant kellett volna bele.
4. A MAGÁNYOS LOVAS
Sovány vigaszom a készítőknek, hogy gigabukások volt számomra a lagymatag nyári szezon megmentője.
5. NŐI SZERVEK
Melissa McCarthy valószínűleg az első kedvenc női komikusom. A nagy számok törvénye volt, hogy végre a film is tetszik, amiben szerepel.

*10 nagy tévedés:

1. A magyar ART-moziknak nincs szükségük állami támogatásra. (Legutóbb a Tabán bezárása.)
2. Egyes hazai mozik vezetősége szerint nem kell karbantartani a vásznakat. (Mi Mozink Óbuda; Cinema City Duna Plaza; Cinema City Westend)
3. A digitális korszakban csak jó minőségű kópia kerülhet a mozikba. (Gyilkos Joe; A nyár királyai; A hallgatás szabálya)
4. 2013 a sci-fi éve lesz. (A Föld után, az Elysium, a Feledés, a Tűzgyűrű, az Időről időre, a Végjáték és a Riddick alulteljesítése.)
5. Michal Bay már csak agyatlan akciófilmeket tud rendezni. (Pain & Gain)
6. Bruce Willis nem adná a nevét egy évben három kritikán aluli folytatáshoz is. (Die Hard – Drágább, mint az életed; G.I. Joe - Megtorlás; RED 2)
7. A Z világháború biztos bukás.
8. Ha két film is ugyanazt a témát dolgozza fel, az egyik csak jó lesz. (Támadás a Fehér Ház ellen; Az elnök végveszélyben)
9. Schwarzenegger visszatérésével számolni kell a kasszáknál. (Erőnek erejével; Szupercella)
10. Horrort nem érdemes a magyar mozikban bemutatni, elég, ha DVD-n adják ki! (Démonok között)

*10 nagyszerű jelenet:

1. A vérem is megfagyott, ahogy azt néztem miként keres az orvlövész célpontot a gyanútlan civilek között. (Jack Reacher)
2. Ahogy Hugh Grant mondta, szerettem az űrben játszódó részt. (Gravitáció)
3. A kétségbeesett jogász elbeszélget a kartellfőnökkel, aki minden harag nélkül, szinte atyai megértéssel szól hozzá. Ebben a nyugodt, tárgyilagos hangnemben veszi el tőle az utolsó reménysugarat is, majd közli, hogy megy szundítani egyet. (A jogász)
4. Egy utolsó időutazás apával. (Időről időre)
5. Bárki bármit mond a filmre, azt el kell ismerni, hogy a leszámolás a vonaton Rossini zenéjére zseniális. (A magányos lovas)
6. Imádom a KFC-t, de a Smith-famíliánál inkább kihagyom. (Gyilkos Joe)
7. A házi néger lassan, fortyogó arccal végignézi, ahogy Django lován büszkén bemasírozik a birtokra, ahol neki egész életében meg kellett húznia magát. (Django elszabadul)
8. A két barát úgy kér bocsánatot egymástól, ahogy csak kamaszok tudnak. (A nyár királyai)
9. Lucas barátja szemébe néz a templomban. (A vadászat)
10. Robertson nyomozó szó szerint élet és halál közt egyensúlyozik mondván ez egy ilyen játék. (Mocsok)
0
2014. január 2., csütörtök 11:19
Nem volt kérve, de az én 2013-as LEGSZARABB filmes listám, bűnrossz mindegyik.
A burok /The Host/ (2013)
Gyilkos vágyak /Passion/ (2012)
Kolibri-kód /Hummingbird/ (2013)
A kolónia /The Colony/ (2013)
Dredd /Dredd/ (2012)
G.I. Joe - Megtorlás /G.I. Joe: Retaliation/ (2013)
Z világháború /World War Z/ (2013)
Személyiségtolvaj - /Identity Thief/ (2012)-       egyben a Legidegesítőbb külön díja is
Die Hard - Drágább mint az életed /A Good Day to Die Hard/ (2013)
Halálos iramban 6. /Fast & Furious 6/ (2013)
Gyakornokok /The Internship/ (2013)
A nagy nap /The Big Wedding/ (2012)
Másnaposok 3. /The Hangover Part III/ (2013)

Legunalmasabb:
Ölni kíméletesen /Killing Them Softly/ (2012)
Kényszerleszállás /Flight/ (2012)
Gengszterosztag /Gangster Squad/ (2012)
Lincoln /Lincoln/ (2012)

És a listám, hülyén hangzik, hogy legjobbak, de az általam látottak közül ezeket talán még egyszer meg fogom nézni.:
1-Hitchcock /Hitchcock/ (2012) - erre bármikor adom a 100%-ot, minden szónak, hangsúlynak, pillantásnak jelentősége van, vicces évődés a régi házaspárok között, a mozis jelenet meg mindent visz, mikor a mozi előterében vezényli a bent zajló Psycho zenéjét.
2-40 és annyi /This Is 40/ (2012)- koromnál fogva nagyon sok minden betalál.
3-Vékony jég /Thin Ice/ (2011) - klasszikus, átverős.
4-Túl a fenyvesen /The Place Beyond the Pines/ (2013) - csodálkozom, hogy az általam útált , túlértékelt színész filmje bekerült, de ez van.
5-Jack Reacher /Jack Reacher/ (2012) - mint az Elrabolva 1, jött a semmiből, túlhájpolás nélkül és jó, csak a fürdőszobás jelenetet tudnám feledni.
6-A csodacsapat /Les seigneurs/ (2012)- állatok!
7-Csípem a családodat /The Oranges/ (2011) - számomra a legviccesebb dráma, simán hihető, sőt ismerek is hasonló helyzetet.
8-Vörös kutya /Red Dog/ (2011) - mert kutyás
9-Movie 43: Botrányfilm /Movie 43/ (2013)- beteg, engem Woody Allenre emlékeztet
10-A hívás /The Call/ (2012) - de csak addig jó, míg a nyomozó csaj neki indul egyedül éjszaka utána nézni a dolgoknak, onnantól egyértelműen szar, billeg az 50%-on
0
2014. január 1., szerda 22:51
Én készítettem egy toplistát, sajnos csak 8 film fért fel rá:

1. A Wall Street farkasa
2. Fogságban
3. Gravitáció
4. Django elszabadul
5. Hajsza a győzelemért
6. Phillips kapitány
7. Sötétségben: Star Trek
8. A Hobbit: Smaug pusztasága
0
2014. január 1., szerda 22:09
Na, Mocsok, végre:)...
0
2014. január 1., szerda 21:57
Végül én is összeállítottam a saját listámat. Előre közlöm, hogy végül nem a kiosztott pontszámaim alapján döntöttem, hanem a film által elért hatás alapján, illetve igyekeztem egy változatosabb listát is összeállítani, kiszűrve ezáltal a blockbuster túltengést.

1. Django elszabadul (Az idei első mozis élményem volt, és nem hazudok, ha azt írom, a legnagyobb is egyben. Óriási hangulat, ami ugyanúgy visszaköszönt akkor is, amikor itthon néztem, BD-n. Remek, fenomenális zene, brillírozó színészek, és ugye imádom Tarantino stílusát.)

2. A Hobbit: Smaug pusztasága (Imádom a fantasy-t, a kedvenc műfajom, mind könyvben, mind filmben, és ez a film bizony megadta nekem azt, amire egy fantasy-től várok. Persze, megvannak a maga hibái, de meg kell érteni, hogy ez egy átvezető film, egy kapocs, de annak remek, tuti, hogy rengetegszer fogom újranézni BD-n.)

3. Sötétségben - Star Trek (Bár anno közel hibátlan filmként hivatkoztam rá, amiben minden egybe van, sajnos rá kellett döbbennem, hogy hiába a remek szereplőgárda, az érdekes, pörgős sztori, a látvány, a fasza főgonosz, sajnos ebből a filmből hiányzik a lélek, az a fajta megmagyarázhatatlan plusz, ami az első kettő helyezettben megvolt. Nagyon jó film, de nem érzem úgy, hogy méltó lenne az első helyre)

4. A Vadászat (Az idei legmegrázóbb filmem, amit moziban láttam. Egyszerűen hidegrázósan keserű, komor, emberi, sötét, életszerű. Felemelő film, ami a mélybe taszít. Tudtam, hogy előkelő helyen fog szerepelni a listámon, ráadásul mindenképpen szerettem volna beletenni egy európai filmet is. A vadászat a tökéletes választás. A templomos jelenttől a mai napig végigfut a hideg a hátamon.)

5. Csak Isten bocsáthat meg (Igazából ez az a film, ami a legérdekesebb beszélgetéseket szülte, itt is, más fórumokon is, illetve a baráti körömben is. Ahhoz képest, mennyire egyszerűnek és egysíkúnak tűnik, annyira sokrétű, és még a mai napig könnyen elgondolkodtat. Külön öröm, hogy a sok blockbuster mellett a haverokkal is milyen jól eltudtunk beszélgetni ilyen mélyebb filmről is.)

6. Gravitáció (Ha már ugye ez volt a kibaszott sci-fi éve, álljon már itt még egy sci-fi. Nem is akarom túlragozni, már megtettem, látványos, felemelő, gyönyörű film, aminek jól áll  kb. minden mozzanata és aspektusa.)

7. Mocsok (Az év úgymond meglepetése számomra, amire annyi negatívumot tudtam írni, hogy nem éppen újranézős. Nos, nem akarok segget csinálni a számból, de ezt biza újra fogom nézni.)

8. A rajtaütés (Igazából választhattam volna a rengeteg, agyatlan, de baromi szórakoztató, látványos, grandiózus idei blockbuster közül -Pacific Rim, Elysium, akármi-, de nálam ez a befutó, ha agykikapcsolós akcióra vágyom, mert ugye ilyen is kell. Ez a film brutális, pörög ezerrel, látványos, és igazából sosem unom meg.)

9. Gonosz halott (Jó, elsőre nem estem tőle hanyatt, de minél többször néztem meg, annál jobban tetszett meg, és gyakorolt rám nagyobb hatást. Na meg, azért horrorból is kaptunk idén jócskán választékot, s csak amiatt kerülhetett be ez a remake a listába, mert a maradékot nem mutatták be idehaza, mégis, ha már abból kell gazdálkodnom para téren, ami van, akkor a választékból nálam toronymagasan ez a film a nyerő.)

10. Movie 43: Botrányfilm (Az a baj, hogy eléggé semmibe nézem a vígjátékokat. Jó, egyszer megnézem őket, röhögök rajtuk, de aztán mennek az agyam süllyesztőjébe, sosem foglalkozom velük eleget, pedig nélkülük kurva szar lenne az életem. Sajnos azok a vígjátékok kihalni látszanak, mint mondjuk az Amerikai Pite, ami bazmeg századjára is ugyanolyan vicces, és akármikor meg tudnám nézni. De ami a lényeg, kellenek a vígjátékok, és idén ez volt számomra a legjobb. Na jó, inkább úgy fogalmazok, ez volt idén az egyetlen vígjáték, amin sírva röhögtem.)

0
2013. december 30., hétfő 17:08
Ezeket láttam:
40 és annyi /This Is 40/ (2012)
A burok /The Host/ (2013)
A csodacsapat /Les seigneurs/ (2012)
A fantasztikus Burt Wonderstone /The Incredible Burt Wonderstone/ (2013)
A hívás /The Call/ (2012)
A kolónia /The Colony/ (2013)
A lehetetlen /Lo Imposible/ (2012)
A nagy Gatsby /The Great Gatsby/ (2013)
A nagy nap /The Big Wedding/ (2012)
A robot és Frank /Robot & Frank/ (2012)
A vasöklű férfi /The Man With The Iron Fists/ (2012)
Az acélember /Man of Steel/ (2013)
Az óriásölő /Jack the Giant Slayer/ (2013)
Az újságos fiú /The Paperboy/ (2012)
Az utolsó csavar /Trouble with the Curve/ (2012)
Croodék /The Croods/ (2013)
Csípem a családodat /The Oranges/ (2011)
Die Hard - Drágább mint az életed /A Good Day to Die Hard/ (2013)
Django elszabadul /Django Unchained/ (2012)
Dől a moné /Gambit/ (2012)
Dredd /Dredd/ (2012)
Erőnek erejével /The Last Stand/ (2013)
Farkas /The Wolverine/ (2013)
Felcsípve /20 ans d écart/ (2013)
Feledés /Oblivion/ (2013)
G.I. Joe - Megtorlás /G.I. Joe: Retaliation/ (2013)
Gengszterosztag /Gangster Squad/ (2012)
Gru 2. /Despicable Me 2/ (2013)
Gyakornokok /The Internship/ (2013)
Gyilkos szezon /Killing Season/ (2013)
Gyilkos vágyak /Passion/ (2012)
Halálos iramban 6. /Fast & Furious 6/ (2013)
Hitchcock /Hitchcock/ (2012)
Jack Reacher /Jack Reacher/ (2012)
Kényszerleszállás /Flight/ (2012)
Kick-Ass 2. /Kick-Ass 2/ (2012)
Kolibri-kód /Hummingbird/ (2013)
Lincoln /Lincoln/ (2012)
Másnaposok 3. /The Hangover Part III/ (2013)
Megtört város /Broken City/ (2012)
Movie 43: Botrányfilm /Movie 43/ (2013)
Napos oldal /Silver Linings Playbook/ (2012)
Ölni kíméletesen /Killing Them Softly/ (2012)
Parker /Parker/ (2012)
Rozsda és csont /De rouille et d os/ (2012)
Sötétségben - Star Trek /Star Trek Into Darkness/ (2013)
Személyiségtolvaj - /Identity Thief/ (2012)
Szemfényvesztők /Now You See Me/ (2013)
Szörny egyetem /Monsters University/ (2013)
Támadás a Fehér Ház ellen /Olympus Has Fallen/ (2013)
Timothy Green különös élete /The Odd Life of Timothy Green/ (2012)
Túl a fenyvesen /The Place Beyond the Pines/ (2013)
Tűzgyűrű /Pacific Rim/ (2013)
Vasember 3. /Iron Man 3/ (2013)
Vékony jég /Thin Ice/ (2011)
Vörös kutya /Red Dog/ (2011)
Z világháború /World War Z/ (2013)

Ez ha jól látom 57 film.
Mit is emeljek ki belőle, Szinte az egészet felejtősnek tartom. Talán a Hitchcock az ami első, de még gondolkodom, hogy csináljak e egyáltalán listát.
Szerintem a meg akarom nézni listán vannak az idei jó filmek.

Ezeket meg még megszeretném nézni, remélem kerül példány a tékánkba, ha még lesz. Van már régóta megjelent film, de nálunk nincs, ott a 990-es dvd árat várom.
47 Ronin - /47 Ronin/ (2013)
A Föld után /After Earth/ (2013)
A hallgatás szabálya /The Company You Keep/ (2012)
A házban /Dans la maison/ (2012)
A Hobbit: Smaug pusztasága /The Hobbit: The Desolation of Smaug/ (2013)
A jogász /The Counselor/ (2013)
A messzi dél vadjai /Beasts of the Southern Wild/ (2012)
A nagy füzet (2013)
A nyár királyai /The Kings of Summer/ (2013)
A vadászat /Jagten/ (2012)
A Wall Street farkasa /The Wolf of Wall Street/ (2013)
Az éhezők viadala: Futótűz /The Hunger Games: Catching Fire/ (2013)
Az újabb gombháború /La Nouvelle Guerre des Boutons/ (2011)
Belle és Sébastien /Belle et Sébastien/ (2013)
Blue Jasmin /Blue Jasmine/ (2013)
Családi üzelmek /We re the Millers/ (2013)
Elysium - Zárt világ /Elysium/ (2013)
Gravitáció /Gravity/ (2013)
Hajsza a győzelemért /Rush/ (2013)
Isteni műszak (2013)
Lore /Lore/ (2012)
Metallica - Through The Never /Metallica: Through the Never/ (2013)
Női szervek /The Heat/ (2013)
Phillips kapitány /Captain Phillips/ (2013)
Szupercella /Escape Plan/ (2013)
Transz /Trance/ (2013)
Üdv a mocsokban /Welcome to the Punch/ (2012)
Zero Dark Thirty - A Bin Láden hajsza /Zero Dark Thirty/ (2012)

0
2013. december 30., hétfő 12:16
Vééégre valaki, aki felvette a listájára az About Time-ot! Ideje volt. :)
0
2013. december 30., hétfő 12:06
Alapvetően nem volt egy rossz év, bár nem volt egyszerű kiválasztani 10 olyan filmet, amikről elmondható, hogy tetszettek, nyújtottak valami pluszt, és akár egynél többször is megnézhetők. Egy "bottom" listával nem szenvedtem volna sokat :))

1. A nyár királyai (The Kings of Summer)
2. Egy különc srác feljegyzései (The Perks of Being a Wallflower)
3. Hajsza a győzelemért (Rush)
4. Mielőtt éjfélt üt az óra (Before Midnight)
5. Transz (Trance)
6. Támadás a Fehér Ház ellen (Olympus Has Fallen)
7. Szemfényvesztők (Now You See Me)
8. Időről időre (About Time)
9. Feledés (Oblivion)
10. Gravitáció (Gravity)
0
2013. december 29., vasárnap 20:26
Az én Top 10-es listám:
1:A Hobbit: Smaug pusztasága /The Hobbit: The Desolation of Smaug/
2:Kick-Ass 2. /Kick-Ass 2/ (2012)
3:Sötétségben - Star Trek /Star Trek Into Darkness/ (2013)
4:Vasember 3. /Iron Man 3/ (2013)
5:Dredd /Dredd/ (2012)
6:Pain & Gain /Pain & Gain/
7:Jack Reacher /Jack Reacher/ (2012)
8:Django elszabadul /Django Unchained/
9:Gru 2. /Despicable Me 2/ (2013)
10:Eleven testek /Warm Bodies/ (2013)

0
2013. december 29., vasárnap 18:55
1. Napos oldal
2. Star Trek - Sötétségben
3. Django elszabadul
4. Hajsza a győzelemért
5. Az Acélember
6. Vasember 3.
7. Tűzgyűrű
8. Kick-Ass 2.
9. A nyár királyai
10. Fogságban
0
2013. december 29., vasárnap 18:07
Az én Top 10-es listám:
1:A Wall Street farkasa /The Wolf of Wall Street/
2:Fogságban /Prisoners/
3:A Hobbit: Smaug pusztasága /The Hobbit: The Desolation of Smaug/
4:Az éhezők viadala: Futótűz /The Hunger Games: Catching Fire/
5:Hajsza a győzelemért /Rush/
6:Gravitáció /Gravity/
7:Django elszabadul /Django Unchained/
8:Napos oldal /Silver Linings Playbook/
9:Walter Mitty titkos élete /The Secret Life of Walter Mitty/
10:Pain & Gain /Pain & Gain/
0
2013. december 29., vasárnap 18:04
Az én tízes listám:

1. Django elszabadul
2. Sötétségben-Star Trek
3. Phillips kapitány
4. Fogságban
5. Gravitáció
6. A Hobbit-Smaug pusztasága
7. Démonok között
8. Vasember 3
9. Az Éhezők viadala: Futótűz
10.A lehetetlen

Versenyben volt még: A vadászat, A támadás a Fehér-ház ellen, Kényszerleszállás, A napos oldal, a Zero Dark Thirty többek között és még sorolhatnám....
Még hátra van ebből az évből A Wall Street farkasa és a Walter Mitty titkos élete amit majd csak 2-án fogok megnézni!
0
2013. december 29., vasárnap 16:30
Ebből a listából nekem a legnagyobb lufi a Szemfényvesztők volt... túl hamar kidurrant, túl arrogáns volt végig.
0
2013. december 29., vasárnap 15:24

azt hiszem, idén már nem nézek olyan filmet ami változtatna ezen a listán (van néhány ami valszeg átalakítaná, de azok Magyarországon be nem mutatott filmek), úgyhogy íme:

01. Kényszerleszállás
02. A lehetetlen
03. Vonzások
04. Mellékhatások
05. Fogságban
06. Gravitáció
07. Django elszabadul
08. Démonok között
09. Csapda
10. Feledés
0
2013. december 29., vasárnap 13:09

áááá, értem már :)
0
2013. december 29., vasárnap 12:27
Inception pl. :)
0
2013. december 29., vasárnap 12:26
SPOILER Magára a jelenségre mondtam, hogy nyitva hagyta a végét egy snittel.
0