Keresés

Hazai fémdobozos kiadványok

2013. december 26., csütörtök 0:35
Prometheus Steelbook.

A 2012-es év egyik, ha nem a legszebb kiadványa ez a szemet gyönyörködtető steelbook kiadás.

Gyönyörű fekete szín uralja a kiadványt, fény hatására egyfajta kékes színhatás látható rajta. Előoldali kép a filmben is látható óriás, idegent ábrázoló fej, alant egy űrhajós ép a fény felé sétál. Minimál dizájn a jellemző, a címen kivűl csak a rendező neve olvasható az előoldalon, fehér betűkkel. A hátoldalon az lezuhant idegen ürhajó képe található.

A belsőoldali kép a Prometheus űrhajót ábrázolja, nagyon szép dekoratív.

Egy háromlemezes kiadványról beszélünk! A lemezek szitása eltérő. A 3D-s lemezen a filmben is látható idegen űrhajóban- holografikusan- kivetített kép látható, a sima 2D-s lemezen a Prometheus űrhajó, az extra lemezen pedig Alien-motívumok találhatóak.
A kiadványhoz tartozik egy booklet is nagyon igényesen elkészítve ebben a filmmel kapcsolatos anyagok találhatók, képek a filmből, storyboardok miegymás.
0
2013. december 26., csütörtök 0:09
Fincsi lenne ha az egész belső arton Berenice lenne.
0
2013. december 26., csütörtök 0:05
Épp délután akartam megcsinálni a Fantom protokoll steelbook bemutatását de a a képfeltöltés valamiért akadozott igy nem jött össze, de örülök hogy te megcsináltad!
0
2013. december 26., csütörtök 0:03
Skyfall Steelbook.

Nos nálam nem volt kétséges hogy, ha a Skyfall megjelenik steelbook kiadásban, akkor mindenképpen azt fogom megvenni.
A Skyfall steelbook nem dombornyomott egy egyszerű mégis nagyon szép fényes felületű elöl-hátul szürke árnyalatú kiadvány. Elején Daniel Craig fekete-fehér képe, háttérben London, előtérben pedig valószínűsíthetően egy Aston Martin motorházteteje látható. A Skyfall felirat szép aranysárga színnel dekoratívan mutat. A hátoldalon marad a szürkeség és egy emblematikus, a filmben is látható Aston Martin elölnézeti képe látható, semmi csicsa!

A belsöoldali borítón a többi szereplőt láthatjuk Javier Bardem, Berenice Marlohe, Ben Wishaw és Naomie Harris.

A lemez szitázása nagyon szép szerintem, Daniel Craig-el a középpontban. Azoknak rosszabb hír ez akik a James Bond Blu-ray gyűjteménybe szerették volna tenni mert bizony ott lóg ki a lóláb hogy ennek résznek már nem egységes a szitásása a gyűjteményben levő lemezekével! De hát ennyi baj legyen!
0
2013. december 25., szerda 23:47
Tényleg nem akarok szőrszált hasogatni, de valami zavar. Annyian rosszul mondják szerintem, tévések is, meg "sztárok", hogy "örömöt okoztam valakinek"...

Az öröm, mint olyan fogalom, legtöbbször pozitív dolog, így azt szerintem szerezzük valakinek.
A bánatot, mint negatív dolgot szoktuk okozni, mert az is legtöbbször rossz.

Javítsatok ki, ha tévednék, de szerintem az emberek 90%-a rosszul fejezi ki magát ilyen helyzetekben.

Na, most akkor megint megragadtam a topic lényegét, mi??? :)))

Amúgy Gyulus, szépek a fémek, csak én nem szeretem őket. :) Volt egy fórumos emberke, akinek többször meggyűlt a baja velük, így én se kaptam kedvet hozzájuk! ;)))
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2013. december 25., szerda 23:32
Bár nem terveztem már ilyesmit az ünnepekre, de akkor kanyarodjunk vissza a topic témájához!

A következő bádog: Mission: Impossible - Fantom Protokoll
http://www.xpress.hu/xp/prod.asp?PID=14809

Dombornyomott címfelirat az előlapon, mögötte Ethan Hunt ügynök egész alakos portréja. A grafikai kivitelezésen szembetűnő, hogy a piros színt nem számítva kvázi fekete-fehér az egész, annyira kiszipolyozták belőle a színeket.

A hátoldalon egy fotó látható a csapatról. A megszokott módon itt dombornyomás már nincs. A színvilága természetesen pont olyan, mint az előlapon.

A tokban két lemez található, a másodikon csupa magyar feliratos extrával. Sajnos a korongok itt is csak fehér szitázást kaptak. Úgy látszik, ez a Paramount védjegye. Talán ez az ára az előlap keretes szerkezetbe illesztett dombornyomásának.

Van egy szép és visszafogott belső grafika, azonban az épületről lógicsáló Hunt ügynök alakja rejtve marad, ha nem vesszük ki az alsó lemezt.

A bal oldalon a dombornyomás is jól látható.

A film szerintem jól illeszkedik az előző epizódokhoz. Én legalábbis kiválóan szórakoztam rajta. Megérne már egy újranézést, a feleségem még úgysem látta. És persze jöhetne az előző három rész is BD-n!
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2013. december 25., szerda 22:57
Hajrá Gyulus, így tovább a kiadvány bemutatásokkal! Szerintem ez igen hasznos információ annak, aki egy hazai steelbook kiadvány megvásárlását tervezi, de érdeklődik a vásárlás előtt a termékrészletekről.
0
2013. december 25., szerda 22:37
Nem is várom. Csak arra gondoltam, talán témaindító lehet egy-egy ilyen fotósorozat, ha már itt ez a topic. De megint mindenről megy a diskurzus, csak arról nem, amiről kéne. Ebben saját magamat is hibáztatom, és elnézést is kérek érte.
0
2013. december 25., szerda 22:31
De ha meg nem is vág témába, nem értem, miért kellett szóbahoznod!? ;-)
0
2013. december 25., szerda 21:50
Szerintem minden alkalommal kifejezetten szép képeket készítesz a kiadványokról (a hibásakról is) :) Csak ezt szerintem felesleges szóvá tenni, legalábbis szerintem ez így nyilvánvaló :D
0
2013. december 25., szerda 21:20
Nem tehetem. Csak hazai fémek.
Ó nem veszek én itt semmit sem a szívemre, ezt már rég megtanultam.
Persze karácsony.
0
2013. december 25., szerda 20:49
Na igen, az online vásárlás szépségei. A szép kiadványokról szívesen készítek fényképeket. Persze az InterCom csak azt naplózza, ha kritika éri a hibás termékeiket, ezért aztán én lettem náluk a mumus. Na, ez nem tudom, miért jutott eszembe, de mindegy.
0
2013. december 25., szerda 20:39
Maximálisan egyet értek azzal, amit a kiadványról írtál. Nekem is a polcon figyel, nagyon guszta darab. Az a pár ember pedig, aki itt maradt, szerintem nagyon hálás az ilyen színvonalú bemutatókért! Néha magam is csak akkor szánom rá magam a rendelésre, ha már valaki lefotózta az ominózus steelt, nem szeretek zsákbamacskát venni. Talán ha a forgalmazók is gondolnának erre, és nem tengerentúli kicsomagolós videókból kellene kiskubizni, hogy vajon nálunk milyen lesz egy-egy kiadvány...
0
2013. december 25., szerda 20:38
Az nekem nincs meg. Arra céloztam, hogy többre tartottam volna, ha teszel be róla egy-két képet, mert ez így csak lóg a levegőben. ;-)

Egyébként meg tényleg nem haragszom. Bár személyesen nem ismerlek, de az itteni hozzászólásaid alapján azok közé sorollak, akik szimpatikusak számomra. És amire te magad is célozták: sokmindent megéltünk már itt együtt, ezért én se gondoltam, hogy ennyire a szívedre veszed korholó szavaimat.

Karácsony van, tegyük ezt félre, jó? Elmúlnak az ünnepek, és talán majd itt is beindul a komment áradat. Ha mégse, legfeljebb nem strapálom magam a jövőben, ha senkit se érdekel.
0
2013. december 25., szerda 20:22
Igen most. Aztán egy másik kommentnél ugyanez történik.  Nem szántam fikázásnak, az valóban szebb. A képek magukért beszélnek, szép munka ezt soha nem is vonnám kétségbe.
0
2013. december 25., szerda 20:06
Spongyát rá! Nem sértődtem meg, csak azzal a szándékkal készítettem a képeket, hogy örömet okozzak, így talán érthető, ha nem a fikázást vártam. Ennyi.
0
2013. december 25., szerda 20:02
Nehogy megsértődj egy taknyos kölyök hozzászólásától. A munkádnak akkor lesz értelme ha Te annak tartod NEM attól mert mások annak tartják.
Viszont már kezdtem azt hinni, hogy annyi minden után ami itt a fórumon történt velünk hogy ilyen apróságokon nem akadunk fel.
De mondják hinni a templomban kell.
0
2013. december 25., szerda 19:53
Köszi ezt a tartalmas és érveinek köszönhetően kikezdhetetlen hozzászólást. Érdemes volt karácsonykor dolgoznom a képekkel. Neked hála, értelmet nyert a munkám.
0
2013. december 25., szerda 19:01
Az ötödik sebesség-hez képest a fasorban sincs a külső egységesség.
0
2013. december 25., szerda 15:44
Egy újabb szemet gyönyörködtető darab: Feledés.
http://www.xpress.hu/xp/prod.asp?PID=22127

Semmi extra csilicsáré húzás, csak egy sima fémdoboz szép, esztétikus festéssel mind az elő-, mind a hátlapon. A dobozt teljesen széthajtva látható, hogy a két kép egy egészet alkot.

Az előző két fotósorozat fényében kellemes meglepetés, hogy ez a korong már nem hófehér. A lemez szitázásához ugyanazt a fényképet használták fel, mint magához a fémdoboz külsőhöz. A hazai változatra a német korhatárjelzés került rá.

A belső artwork két fele a külsővel megegyező módon egységes képet alkot, mégpedig úgy, hogy a bal oldali kép azért önmagában is kiválóan megállja a helyét, ezért aztán akkor sincs hiányérzetünk, ha a lemez a helyén van.

A külcsín mellett véleményem szerint a belbecsre sem lehet panasz: a téma érdekes, a film látványos, és kiváló szórakozást nyújt, továbbá kapunk hozzá egy adag izgalmas extrát, mégpedig magyar felirattal, ezért a mozi után azokat sem érdemes kihagyni.
0
2013. december 24., kedd 21:13
Karácsonyi ajándékként visszakanyarodva a topic témájához, íme egy másik tetszetős darab a közelmúlt megjelenései közül: Star Trek - Sötétségben.

A fémdoboz alap dizájnja nagyon hasonló a már bemutatott Z világháborúéhoz: dombornyomású keretes szerkezet, dombornyomott címfelirattal. Ami itt plusz, az a Khan alakját kiemelő dombornyomás, ami az alábbi képeken jól látható:

A hátoldal már sokkal visszafogottabb, ugyanakkor a rajta elhelyezett közelkép jól visszaadja a film hangulatát.

A kiadvány két korongot rejt: megtaláljuk benne a film 3D változatát is. Sajnos a szitázás ebben az esetben is végletesen puritán. Néhány perc plusz munkával és néhány fillérnyi plusz festékkel sokkal tetszetősebbek lehetnének a lemezek, és ezzel együtt az összkép is.

A belső grafikán szintén a főellenség alakja látható. A grafika azonban jelen esetben sokkal kevésbé nyeli el a fémlemez dombornyomását, ami így belülről is elég szembetűnő.

Nagy örömömre szolgált, hogy ebből a kiadványból elsőre sikerült behúznom egy hibátlan példányt. Ha nem lenne ennyi gond a fémdobozokkal, örömmel fizetném ki minden esetben azt az egy-kétezer forint felárat, de a jelen körülmények között sajnos meggondolandó, hogy megéri-e. A fenti képek alapján azt mondanám, egyértelműen igen, de a rendkívül lehangoló hibaarány, az emiatti idegeskedés és a cserével járó herce-hurca fényében már koránt sem biztos.
0
2013. december 24., kedd 12:02
Akkor te vonzod a szerencsét magadhoz. Bár én szintúgy, mégis folyamatosan látom, olvasom itt a fórumon a különböző hibákat.

A páramentesítés témában én már a digiknél elkezdtem régebben, hogy a kiadványok közé beteszek innen-onnan, termékcsomagolásokból fennmaradó silica gel zacskókat. Eddig jól szolgáltak.
0
2013. december 24., kedd 11:35
Kicsit furcsállom ezt a nagy elővigyázatosságot a steelekkel. Nekem még egy sem rozsdásodott, nem karcolta a szélét a ki-be húzogatás se. Sőt, megnyomódott steelem is csak egyszer volt...
0
2013. december 24., kedd 6:53
Most már páramentesítőm is van ott, ahol indokolt. Jobban belegondolva lehet, hogy az a két és fél év ártott meg a DVD fémeknek, amíg bérlakásban laktunk. Annak a lakásnak kritikán aluli volt néhány idevágó paramétere. Talán ezért is makulátlan az összes BD fémtok ilyen szempontból. Ezeket ugyanis mindet a költözés után vettem már.
0
2013. december 24., kedd 2:12
Ha minde okés akkor én is benevezek rá.
0