Szerintem egy rendező neve fontosabb, mint egy színészé. Mert ugye egy Uwe Boll rendezte filmtől mit vár az ember? Másrészt az ő "filmjeiben" nagy színészek nem játszanak. Ugyanakkor egy nem túl szimpi színésznek is lehetnek jó filmjei. Pl. ki a fene gondolta volna, hogy Ashton Kutcher egyszer csinál egy jó filmet egy tök ismeretlen stábbal (Pillangó-effektus)? Én csak azt mondom, hogy nem baj, ha bizonyos előítéleteink vannak, de ne mondja senki, hogy szar a film, ha nem látta. Bár itt is vannak kivételek, akik garanciák az ócska filmekre (lásd : Uwe Boll). Ami aszínészeket illeti : Tom Hanks-et egy nyárspolgárnak nézem, ugyanakkor megnézem az összes filmjét, mégha a legtöbb nem túl értékes, csak annak akar látszani. Na de ez személyes vélemény. Vagy ott van Will Smith, akit a az erőltetetten harsány Bad Boys-ban ismert meg igazán a közönség, mégis tudott jó alakításokat produkálni. A legjobb példa azonban Jim Carrey : Az Ace Ventura és a Makulátlan Elme közti távolság fényévekben mérhető. És a mai napig nem nézik meg sokan Carrey komolyabb filmjeit, csak mert ő játszik benne. Azok a hülye előítéletek... A másik, hogy sokan nem is mernek ilyen filmet nézni, mert elunják magukat. Vagy csak inkább nincsenek ehhez hozzászokva. Pedig elég egy kicsit is megnyílni és használni az angyunkat meg a szemünket és sokkal szélesebbb lesz a filmkínálat. A legnagyobb előítéletem a Torrentével kapcsolatban volt : nagyon sugallta a reklámja, hogy ez biztos iszonyú gagyi film lesz, ráadásul van egy helyesírási hiba a kazi tokján (ezt a kukacoskodást:). Hát iszonyúan bejött ez a tahó humor, pedig addig ódzkodtam tőle. Profi rendezés, a zene király, a színészek ragyogóak. Egyszerűen minden klappol. Hogy még egy színész példát mondjak : Ben Affleck. Írtózom a mosolyától, rohadt erőltetettnek néz ki, aztán az Ütközéspontban milyen jól játszott (mondjuk azt a rendező miatt néztem meg, a Notting Hill-ben láttam, milyen jó a színészvezetése és a finom realizmusa). Ha valaki Michael Bay a kedvenc rendezője, vagy Stephen Sommers, nyílvánvaló, hogy a trükkhegyek és a sz%@rá vágás jön be. Ott a lényeg, hogy minden nagyon királyul nézzen ki, mindenfajta értelem nélkül. A színészi alakítások általában eléggé átlagosak, mert a rendezőnek fontosabb, hogy milyen szűrőt alkalmazzon a neplemetés részekhez. A sztori azért fontosabb, szerintem. Na, kezdek túl sok mindenbe belekezdeni, ezért most abba is hagyom, egyelőre. :)
0