Keresés

A gyűrűk ura

2017. január 4., szerda 11:27
Tényleg bocs, még nem ébredtem fel. :)
0
2017. január 4., szerda 10:55
Január 6? :DDD
0
2017. január 4., szerda 8:02
Gyűrű szövetsége dec 6. Bem mozi 18:00. Két torony következő pénteken és így tovább. Tolkien nap pedig január 7. Valamelyik iskolában lesz, jobban szerettem amíg moziban tartották.
0
2017. január 4., szerda 1:13
Mikor?
most posts by TM
0
2017. január 3., kedd 23:00
Nem hallottam a moziról, pedig arra én is elmennék :/
0
2017. január 3., kedd 22:55
Pedig lereagáltam volna ha korábban erre járok. :)
Ilyenkor fáj, hogy nem lakom közelebb Pesthez. Bővített Gyűrűk Ura trilógia lesz moziban. MTT-s Tolkien nap. Szívem szerint mindre mennék. :)
0
2017. január 3., kedd 22:28
Nemcsak :) Ma lenne 125 éves Középfölde Ura, J.R.R. Tolkien.
0
2017. január 3., kedd 22:07
Hmm... ezt csak a mester tudja.
most posts by TM
0
2017. január 3., kedd 18:27
125 éve... :)
most posts by TM
0
2016. december 22., csütörtök 23:47
Igen :) Vagy lehet a Beatles filmre gondolt :D 1969-ben ugyanis a banda filmre akarta vinni A Gyűrűk Urát :D A rendező Stanley Kubrick lett volna, Paul Frodó, John Gollam, George Gandalf és Ringo pedig Samu :D Természetesen a zenét is ők szállították volna. Végül Kubrick nem vállalta és Tolkien élve a vétójogával elvetette a filmtervet.

Viszont, Tolkien áldásával már terveztek egy filmet, némi módosítással: "Tolkien egy másik filmadaptációra már rábólintott, sőt, a rendező John Boormannal együtt is működött a korai tervezési munkákban. A forgatókönyv kicsit elszakadt az eredeti regénytől, például Frodó és Galadriel szeretők lettek volna, Gimlit megkínozzák Mória jelszaváért, Arwen pedig Aragorn egyfajta őrangyalaként, szellem formájában jelent volna meg, így Aragorn nyugodtan összejöhetett volna Éowynnel. De annyira, hogy a híres harctéri gyógyítós jelenet ebben a verzióban egy konkrét szexjelenet lett volna. A filmből aztán azért nem lett semmi, mert túl drágának ítélte a stúdió. Az elkészült díszleteket, jelmezeket és kellékeket az Excalibur című történelmi fantasyben használták fel később."

Ezt a "Ma is tanultam valamit" Index rovatból loptam, ha sokak számára másért nem is, hát ezért a rovatért érdemes az Index-re kattintani :)
0
2016. december 22., csütörtök 23:18
No, igen. Csak kicsit pontatlanul fogalmaztak, ezért simán úgy érthető, hogy a Jackson filmekről van szó. :)
0
2016. december 20., kedd 22:25
Pedig ez igaz, legalábbis az a rész, hogy találkoztak. A levelezésről még nem hallottam, de ha így is történt, akkor is biztosan nem a Jackson filmekre gondolt Tolkien, hanem  ha  egyszer megfilmesítik a regényeket, remek Gandalf lenne Lee. Szerintem pedig Szarumánként még jobb volt :) Mivel hatalmas fan volt, amikor megtudta, hogy megfilmesítik A Gyűrűk Urát a legendárium szerint küldött magáról egy fényképet Jackson-nak, varázsló jelmezben és oda írta: "Így festenék varázslóként, ne felejtsd el, amikor a szerepeket kiosztod".
0
2016. december 20., kedd 22:09
http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/15-erdekesseg-a-ma-15-eves-gyuru-szovetsegerol/

"A stábból Christopher Lee (Szarumán) volt az egyetlen, aki személyesen is ismerte az írót, J.R.R. Tolkient, aki levelezésük során áldását adta arra, hogy Lee játssza Gandalfot."

J. R. R. Tolkien meghalt 1973. szeptember 2-án.

Szerintetek sincs rendben minden az idézett szöveggel? Netán Tolkien még  73-ban áldását adta? Már akkor biztos volt vajon, hogy Peter Jackson rendezi? Bátor dolog egy 12 éves fiúra bízni, de végül bejött. :D
0
2016. november 7., hétfő 20:14
Ezt nagyon várom:
http://www.puliwood.hu/hirek/jrr-tolkien-eletrajzi-film-219828.html
0
2016. október 15., szombat 22:50
Tudom, de az nekem nem tetszik, és a másik két rész ablakos változatban van meg.
0
2016. október 15., szombat 20:50
Elérhető nálunk az egész trilógia nem ablakos formában, úgy egységes.
0
2016. október 15., szombat 20:45
Arról már nem is beszélve, milyen kár, hogy a "Váratlan utazás" bővített DVD hazai változatának borítója nem "ablakos"!

Nagyon kilóg a sorból sajnos! :(
0
2016. október 14., péntek 22:31
Köszönöm, igyekszik az ember. :)
0
2016. október 14., péntek 21:32
Rémlett hogy olvastam ilyen panaszt :/ Mindenképp külön szerzem akkor be őket. Amúgy ez a gyűjtemény a videón semmi s tiedhez képest :)
0
2016. október 14., péntek 19:52
Nálunk a Hobbit gyűjtemény úgy jelent meg, hogy a részeket betették ugyan így 1 nagy gyűjtődobozba. Viszont náluk részenként még a slipcase is rajta van, nálunk ezt lespórolták és ennyivel vékonyabb is maga a nagy doboz. Ez a kivitel sokkal jobban tetszik.
0
2016. október 14., péntek 19:46
Dombornyomott a gerincen a cím? Vagy van egyenként fekni a gyűjteményes kiadásban? Csak tippelek, a bővített dvdkre sajnos nem futotta nekem a Hobbitból :( Majd talán egyszer :)
0
2016. október 14., péntek 18:43
1 perc 10-nél kinek mi tűnik fel?
https://www.youtube.com/watch?v=-Cw-57Xw6N8
Amcsik megint jobban jártak...
0
2016. szeptember 16., péntek 23:24
Jajj... :D
0
2016. szeptember 16., péntek 20:45
- Miért mondod, hogy amnéziás leszek, ha sok lembas-t eszek?
- Mert elfeledel.
most posts by TM
0
2016. augusztus 23., kedd 23:09
Várom a képeket. Jurassic korbòl is vannak brutálisan jò kiadványok. :)
0