Keresés

Szabotázs (2014) (DVD)

2014. szeptember 11., csütörtök 22:35
van valami fejlemény????
0
2014. szeptember 5., péntek 12:14
És most már azt is tudjuk, miért idegesítőbb, mint a 3:2 pulldown. Annál másodpercenként tizenkétszer van félkép ismétlés, ezért sokkal egyenletesebb, mint a fél másodpercenként egyszer ismétlődő, egyszer kimaradó teljes frame.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2014. szeptember 5., péntek 12:08
És ha már idézünk, a szövegkörnyezet kicsit más fénybe helyezi a dolgot:

"Egyelőre még nem fejtettem meg az okát, de nagy gyakorisággal ugrik egyet, mintha egy-egy kocka kimaradna. Elég idegesítő - ha van hozzá szemed. Mert az hozzátartozik, hogy a feleségem pl. nem vette észre, és még akkor is csak legyintett, amikor felhívtam rá a figyelmét (persze szigorúan csak azután, hogy vége lett a filmnek).

Ha annyit mondok, sokkal idegesítőbb, mint a 3:2 pulldown, akkor az talán jól jellemzi a helyzetet."
0
2014. szeptember 5., péntek 12:04
Pontosan erről beszélek: nem a csere lemezt vártam két héten belül, csak egy visszajelzést, hogy mi várható, hol tart az ügy.
0
2014. szeptember 5., péntek 12:01
Ez igaz, de ha rá hallgatnék, egy forintot se költenék filmekre se itt, se másutt. ;)

Egyébként köszi a közbenjárást, de talán nem ártott volna itt is jelezni, mit léptetek az ügyben.
0
2014. szeptember 5., péntek 1:47
Annak idején, még 2002 tájékán, amikor a(z azóta sajnos nálunk kimúlt) Kinowelt kiadta az U-571 című filmet DVD-n, első körben kissé hibásan, ott is beletelt néhány hétbe, mire kijöttek a jó szériával. Itt sem rögtön kell várni a megoldást, bár már jó sok idő eltelt a megjelenés óta, így tényleg jó lenne valami hivatalos álláspont.
0
2014. szeptember 5., péntek 0:42
Az Eredet dvd hibáját én sem vettem észre addig, amíg nem hívták fel rá a figyelmemet, utána viszont csak arra fókuszáltam. :)
most posts by TM
0
2014. szeptember 5., péntek 0:26
Az xpress olyan lelkes az ügyben, hogy még a lemez programozóját is megkereste, de sajnos szabadságon van. És addig értelmetlen bármit is mondani, amíg ki nem derül, hogy pontosan miről van szó. És hát a probléma nagyságára vonatkozóan te írtad a következőket: "a feleségem pl. nem vette észre, és még akkor is csak legyintett, amikor felhívtam rá a figyelmét" :)
0
2014. szeptember 4., csütörtök 23:16
Ismerem "munkásságod" és lelkesedésed, úgyhogy tényleg sok sikert!! Nagyon kíváncsi vagyok a fejleményekre.

A JP-t meg már ezerszer kitárgyaltuk, ennek ellenére nekem örök tüske marad. Lett is belőle német kiadás.
0
2014. szeptember 4., csütörtök 23:15
Köszi, Gyulus, hogy léptél az ügy érdekében!
0
2014. szeptember 4., csütörtök 23:08
Az az igazság, hogy vártam én is a sült galambot hetekig, de miután csend van és hullaszag, gondoltam, ismét saját kezembe veszem a dolgot.

Azért volt már példa javításra és cserére a hazai DVD forgalmazás történetében. Amik hirtelen eszembe jutnak: Jóbarátok sorozat 1. évadának felirathiányos lemeze, Több mint testőr felirathiányos lemeze. Ezekhez nem volt sok közöm, csupán annyi, hogy én is éltem a cserével.

Amiben viszont vastagon benne voltam, az az Eredet DVD. Ha visszakeresed, láthatod, hogy már Blu-ray vásárlóként küzdöttem a magam igazáért, és végül csere lett belőle.
http://www.xpress.hu/xp/forum.asp?FID=6001&TKEZD=115

Bíztam benne, hogy ha már az Xpress felvállalta a dolgot, lépnek is ebben az ügyben, de ők nyilván kevésbé lelkesek e téren, mint az, aki leginkább csalódott: a rajongó filmvásárló.

Ma egyébként kaptam választ a levelemre, de egyelőre csak annyit, hogy kivizsgálják a dolgot.

A JP díszdoboz hibája engem is bosszantott, de azt speciel nem tettem szóvá a kiadónál, mivel elég nyilvánvaló volt a hiba, nem kellett hozzá nagy szakértelem. A kiadványt végül magánszemélytől vettem meg lényegesen a bolti ár alatt, pedig ha kifogástalan termék lett volna, az lett volna az első szobros kiadás a gyűjteményemben. Így a szoborról végérvényesen le is mondtam. Végső soron tehát nekem is megvan a trilógia hazai kiadása, de a vásárlással nem a hazai kiadót gazdagítottam. A csalódottságodat viszont teljes mértékben megértem, pláne, hogy köztudott a digipackok iránti vonzalmad. :)
0
2014. szeptember 4., csütörtök 22:31
Nehogy félreértsetek, én is nagyon szurkolok, de sajnos máshogy ismerem a magyar valóságot. :(

A JP doboz meg az én személyes mániám - abból (mintha csak kísérlet lett volna) sok mindent le lehetett szűrni.

Ha más nincs, HírTV Panaszkönyvhöz lehetne fordulni. Ők szeretik az ilyeneket. Bár lehet, hogy ez súlytalan téma nekik.
0
2014. szeptember 4., csütörtök 22:23
Nem kívánok Gyulus helyett válaszolni, szóval ez csak az én véleményem, de a magam részéről kifejezetten kíváncsi vagyok, mi lesz most ennek a vége. Nyilvánvalóan hibás, nézhetetlen termékkel állunk szemben, amelyre a forgalmazója, bár hetek óta tudnia kell a hibáról, eddig vonakodik reagálni, az Xpress érdekérvényesítő képessége, mint olyan, a nullával egyenlő, úgyhogy kifejezetten drukkolok azért, hogy ez a selejtes cucc kerüljön le a polcokról, minél nagyobb hírverés mellett, már csak azért is, mert a korábbi Ablo/MediaPro DVD-k között is meglepő gyakorisággal fordulnak elő azok a címek, melyek ha nem is ennyire drasztikus hibával jöttek ki a gyártósorról, de hogy Gyulust idézzem, bőven a formátum megcsúfolásának tekinthetők és az élvezhetőség határát súrolják.

A JP doboz elsumákolása véleményem szerint végül két dolgon múlt: azok, akiket zavart a nyilvánvaló elszabás, első körben le lettek hurrogva azok által, akik szerint ezígyisjóazcsakadobozmitugatsz, a másodikban meg elfogadták, hogy ez tényleg így a normális, végül is az csak a doboz, úgyseleszsemmiazegészből. A második dolgot meg már írtam fentebb, ki lehet találni.
0
2014. szeptember 4., csütörtök 21:56
-h +j. Bocsi!
0
2014. szeptember 4., csütörtök 21:49
Tényleg korrekt, köszi!

Nem érzed magad néha Don Quihoténak? Nem bántásból írom, csak olyan optimistán tudsz néha lelkesedni egy hibás termék javításáért, hogy az lenyűgöző.

A régi vitát nem kívánom felmelegíteni (JP doboz), de én semmi esélyt nem látok az újrakiadásra. Sajnos.
0
2014. szeptember 4., csütörtök 10:30
Azt is hozzá lehetett volna tenni, hogy ha már így elbaszarintották, akkor kárpótlásul BD-n is kihozhatnák. Ahogy nézem, a régiónkban egyáltalán nem jelent meg nagyfelbontásban.
0
2014. szeptember 4., csütörtök 9:34
Korrekt, köszi a többiek nevében is!
0
2014. szeptember 4., csütörtök 0:20
Én az imént ezt küldtem el a kiadó egyik kedves képviselőjének:

Arnold Schwarzenegger rajongójaként megvásároltam a Pro Video forgalmazásában megjelent Szabotázs című DVD-t, melynek sajnálatos módon komoly technikai hiányosságai vannak a kép terén.

A filmet alkotó képsorozatot megvizsgálva az derült ki számomra, hogy esetenként 23, esetenként 24 kocka után ismétlődő képkockák kerültek a DVD-re, miközben máshol, az ismétlődéstől mentes képsorozat közepén egy-egy kocka hiányzik a filmből. Ez hozzávetőlegesen azt jelenti, hogy a teljes film játékidejében (1:44:32) több mint 6000 kép hiányzik, miközben ugyanannyi duplán szerepel. Másképpen fogalmazva ez nem más, mint 4 percnyi "ellopott" élmény a nézőktől, és másik 4 perc "ellopott" idő.

A filmet nézve egyébként az egyszeri néző csak annyit tapasztal, hogy a film zavaróan szaggat. Erre sokan panaszkodnak is. A jelenség végső soron abból áll, hogy fél másodpercnyi hibátlan képsort egyszer egy megakadás, egyszer pedig egy megugrás követ, amitől irtózatosan zavaró, rángatózó hatása lesz az egész filmnek.

Tekintettel arra, hogy ez a film Blu-ray lemezen meg sem jelent hazánkban, kérem, hogy a hiba kijavítására mielőbb intézkedni szíveskedjenek, mivel ez a termék ebben a formában teljes mértékben hibás, és nem más, mint a formátum megcsúfolása, ami minden vásárló számára komoly csalódást okoz.

Dátum, aláírás, pecsét.

Most várom a választ.
0
2014. szeptember 3., szerda 13:44
Egyetértek arzo kollégával, ha meg lenne nekem a ez kiadvány, én meg is lépném.

Minimális segítek, NFH panaszbejelentő alább linkelve:

http://www.nfh.hu/magyar/kapcsolat/panaszbejelent
0
2014. szeptember 3., szerda 10:38
Lehet a legegyszerűbb az lenne ha valaki írásos bejelentést tenne a Fogyasztóvédelemnél. Így azok hivatalból - főleg ha több ilyen megkeresés is érkezik - indítanak majd vizsgálatot. Nem ismerem a hiba mértékét de kisebb esetekben értékcsökkentést szoktak elrendelni, komolyabb (a használhatóságot komolyan érintő) esetekben pedig vissza is rendelhetik a polcokról a terméket. Na akkor lenne újragyártás.
0
2014. szeptember 3., szerda 10:28
Újragyártás? Hát hová is gondolunk mi? Érjük be a szarral...

Köszönjük Xpress, hogy utánajártok a dolognak! Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a hivatalos reakció. Amúgy szerintem semmi, hallgatni fognak, mint az a bizonyos a fűben.
0
2014. szeptember 3., szerda 9:20
Várjuk még a kiadó hivatalos válaszát. De újragyártás valószínűleg nem lesz.
0
2014. szeptember 2., kedd 22:06
T.Xpress!

most ezzel mi van?
akkor újra gyártják?
0
2014. szeptember 1., hétfő 20:55
Mert egy olcsó videos trash, csakúgy, mint az előző részek és ezen jellemzők kevésbé mozibuzi, vagy éppen már túlságosan mozibuzi körökben mind-mind szitokszónak számítanak. :)
0
2014. szeptember 1., hétfő 20:49
Én is kedvelem ezt a filmet. :-)
Nem is értem, hogy miért húzzák le annyian ezt a részt.

0