Keresés

Szabotázs (2014) (DVD)

2014. szeptember 1., hétfő 19:30
Hát igen, a Robotzsaru nagy klasszikus. :)
0
2014. szeptember 1., hétfő 19:22
Wow, király a példád, a videoskorszakom egyik legkedvesebb élménye az általad említett film, nem gondoltam volna, hogy valaha valaki egyáltalán megemlíti! :)
0
2014. szeptember 1., hétfő 17:03
Szerintem is nevetséges ez az egész korhatárosdi.
A Mostohaapa 3. c. film jó példa erre.
Pár gyilkosságnál csináltak egy "finomított" verziót.
Az X-rated verzióban az egyik jelenetnél például a mostohaapa belevágja a gereblyét az egyik fazon nyakába. Vér ömlik a szájából.
Az R-rated verzióban (ami lenne elvileg a finomított verzió) gereblye ugyan úgy bele a nyakba, csak itt az egyik kis részben (de kicsivel később már igen) nem ömlik a vér a szájából.
Most, komolyan! Van értelme egy ilyen alternatív mgoldásnak? Kevesebb vérrel is elég durva látvány szerintem ha valakinek gereblye lóg ki a nyakából! Á, nevetséges!

Emlékszem mikor bejött a tévében ez a korhatár karika, a Robotzsaru (ugye kéz szétlövés meg eléggé durván bemutatott erőszak) kék háromszöggel ment (14 éven felülieknek), de Beavis és Butthead szigóruan késő este piros (18 éven felülieknek!) karikával. háát.

Itt is feltettem pár kérdést evvel a korhatárbesorolásos logikájával kapcsolatban, de a feltöltőtől eddig még nem érkezett válasz :-(

https://www.youtube.com/watch?v=eqZlj9o70Ic
0
2014. augusztus 31., vasárnap 0:03
T.Xpress!

most ezzel mi van?
akkor újra gyártják?
0
2014. augusztus 30., szombat 17:08
Sajna, ez így hibás!Engem nagyon idegesített,hogy szaggat a kép, így végig se néztem.A Pro-videónak mint forgalmazónak kötelessége (lenne) visszavenni dvd-ket.
0
2014. augusztus 24., vasárnap 14:00
most ezzel mi van?
akkor újra gyártják?
0
2014. augusztus 13., szerda 13:12
Kedves Xpress! Van valami reakció a kiadó részéről?
0
2014. augusztus 13., szerda 11:49
Délután vetítik a CSI-t? Nem rossz.
most posts by TM
0
2014. augusztus 13., szerda 11:27
A Columbot szélsőséges példaként írtam, mert erre a hülye szabályra az is megáll, a CSI viszont szerintem éppen elég "szaftos" :) .
0
2014. augusztus 13., szerda 6:18
51. Van némi igazad, de szerintem sokat nyom a latban az is, hogy ezt hogyan ábrázolják. Nem mindegy, hogy a kamera csak sejteti, hogy mi történik, mint egy Columbo epizódban vagy nagy totálban fröccsen az agyvelő és/vagy repül a végtag...
0
2014. augusztus 12., kedd 11:21
Nevetséges ez a fajta besorolósdi. Ha szó szerint vennék a d) pontot, akkor az összes krimi, bűnügyi sorozat 16-os lenne az "erőszakos módon megoldott konfliktus" miatt, és tutira nem lenne non-stop CSI, Mentalista, Dr. Csont, de még Columbo sem a délutáni műsorsávban.
0
2014. augusztus 12., kedd 11:06
Hát igen szerintem 18 as jarika kellene erre de mondjuk dvdn a Trónok harca 1-2 évada is csak 16 os ami szerintem kevés.
0
2014. augusztus 12., kedd 0:28
2004. évi II. tv. 21. §
d) Azt a filmalkotást, amely alkalmas a tizenhat éven aluliak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására, különösen azáltal, hogy erőszakra, illetve szexualitásra utal, vagy témájának meghatározó eleme az erőszakos módon megoldott konfliktus, a IV. kategóriába kell sorolni. Az ilyen filmalkotás minősítése: tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott.
e) Azt a filmalkotást, amely alkalmas a kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására, különösen azáltal, hogy meghatározó eleme az erőszak, illetve a szexualitás közvetlen, naturális ábrázolása, az V. kategóriába kell sorolni. Az ilyen filmalkotás minősítése: tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott.

Mondjuk ez alapján valóban belefér akár a 16-os kategóriába is, csak akkor is furcsállottam. Elég összevetni mondjuk az idei Herkulessel, az is ugyanezzel a korhatár besorolással ment a moziban, pedig elment volna az 12-esnek is simán.
0
2014. augusztus 12., kedd 0:21
Emlékszem, kiskoromban 18-as karikával ment az HBO-n a Múmia, most meg 12-essel leadják délután 6-kor, kb. (és nem, nem agyonvágva)

Amúgy néha tényleg nem értem a besorolásokat. A 302-ben hiánya fröcskölt a vér, meg minden, annyira mű volt és eltúlzott, hogy szerintem a 16-os karika helytálló. Itt viszont elég durva dolgok zajlanak, belsőségek, megcsonkított holttestek, kínzás, káromkodás ezerrel, graphic lövöldözés, drogos kurva, szóval na. Egyszer olvastam a NMHH honlapján, hogy milyen rendszerben és milyen szempontok alapján sorolják be a filmeket, és ez több ponton is érinti a 18-at.
0
2014. augusztus 11., hétfő 23:50
A birodalom hajnala is 16os, pedig nem olyan szoftos az sem. Mostanában még a tévében ismételt filmek is új besorolást kaptak. Ezek szerint nem olyan durva némely esetben a korhatár besorolás...
0
2014. augusztus 11., hétfő 23:36
Ez a film hogy a frászba nem lett 18 karikás?
0
2014. augusztus 8., péntek 13:57
Vagy az elején a zöld intróból is hiányzik az O_pen Road kiírás és csak a QED-t említik a Sabotage kiírásnál, az kb. 5 másodperc. A 104:37-et faltól falig mértem, feketeség nélkül.
0
2014. augusztus 8., péntek 13:55
Vagy van rajta 5 mp plusz feketeség. ;)

A játékidő szerintem jó. Ha nem így lenne, a szinkron is elmászna a végére, de azzal nincs gond. Kb. az a helyzet, hogy másodpercenként X alkalommal beduplázódik egy kép, aztán meg kimarad egy, tehát egálban vannak, csak emiatt szaggat.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2014. augusztus 8., péntek 13:43
Igen, csak a QED-vel számolva az én játékidőm 104:37 PAL-ra gyorsítva. Szerintem az az 5 másodperc difi pont a hiányzó / duplázott képkockákból adódik ki.
0
2014. augusztus 8., péntek 13:40
Pont ez lesz a difi.
0
2014. augusztus 8., péntek 13:35
Ja, meg egy QED International intró is van, a három logó 47 másodpercet tesz ki...
0
2014. augusztus 8., péntek 13:34
Logóból csak egy van: QED International. Hossza 12 mp.
0
2014. augusztus 8., péntek 13:32
A jelenség a teljes filmet érinti. Azokon a részeken a legszembetűnőbb, ahol hosszabb egyenletes, folyamatos mozgás látható a képen. Pl. a kamera pásztázása vagy egy autó áthaladása a képen. De simán látható máshol is.

Példák:

18:23 amikor a Chevrolet pickup elmegy a kamera előtt
81:11 pásztázó légifelvétel a toronyházak között
81:30 Schwarzi és a nyomozónő körülnéz a lakásban
99:43 stáblista scrollozó szövege

De azt is írhatnám, 0:00-104:32-ig, hiszen tényleg hibás az egész. :(
0
2014. augusztus 8., péntek 13:29
Akkor valódi PAL transzfer, csak valamit nagyon benéztek...

Milyen logók vannak az elején? A BD50 esetében van egy Universal és egy O_pen Road, gondolom az előbbi hiányzik a hazai verzióról (25 másodpercet kóstál).

Pedig mennyivel jobban jártunk volna, ha rendes Universal stúdiófilmként jött volna, akkor a BD-re is komoly esély lett volna...
0
2014. augusztus 8., péntek 13:19
Először én is erre gyanakodtam, de nem erről lesz szó. 104:32 a DVD pontos hossza, ami ránézésre korrekt PAL játékidőnek tűnik (a BD hosszával számolva 105:10 adódik). A kimerevített képeket, illetve a filmet elnézve minden kockája hibátlan progresszív kép, csak mint lentebb is írtam, vannak duplázott és kimaradt kockák is benne.
0