Keresés

Kedvenc tévéfilmek

2005. április 15., péntek 23:47
Én eddig csak Transformers-es DVD-t rendeltem Angilából, de azokkal 100 %-ig megvagyok elégedve 3 okból is:

1. Nálunk sohasem fogják kiadni
2. Ha ki is adnák nem lenne ilyen minőségű se a DVD összességében, se a csomagolás
3. Aránylag kedvező ár, sőt némelyik kifejezetten olcsó

Az tényleg igaz, hogy az angolok nagyon cenzúra mániások. Még a TF: The Movie rajzfilmet is megvágták egyetlen "Oh, shit!" beszólásért.
0
2005. április 15., péntek 22:28
Egyebkent a londoni Virgin-ek (mert van par) is szivet-lelket melengetoek, orakat el tudnek ott tolteni, persze foleg utazasra koltom a penzem, nem DVD-kre (meg csak 10-et vettem), de az biztos, hogy nagy a valasztek. Nagyon hatalmas epuletek rengeteg filmmel, persze rendszerezve.
Aminek meg nagyon orultem, hogy be tudtam szerezni az angol sorozatokon kivul, az a Mindent Evarol (All About Eve) Betty Davis-szel. Raadasul hibatlan magyra felirat is van rajta. A Hid a Kwai folyon-t meg egy ezresert talaltam szinten magyar felirattal. Ugyhogy ki lehet fogni olcso filmeket is. :-)
0
2005. április 15., péntek 22:19
Tenyleg kiadjak majd a Vincent es Theot? Na erre nem szamitottam. Ha ezt tudom, nem veszem meg. Bar csak 1700 Ft korul volt, vegulis nagyon megerte. Ez az, amit Interneten az ember nem talal, a jo kis leertekelesek a kulonbozo uzletekben, a "kettot fizet harmat kap" akciok, meg a hasonlok. Nagyon sok akcio van, ennek ellenere meg igy is sok DVD draga, amit szivesen megvennek. A cenzurazasrol nem tudtam, de koszi a tippet, field, majd figyelek, mit veszek. :-)
Az Anne-hez annyit, hogy azt mar kiadtak DVD-n, en a kezembe is fogtam, de eleg draga volt, es nem vettem meg. Felirat sem volt rajta, de az meg nem zavarna annyira, inkabb az ara volt borsos. Mondjuk az is igaz, hogy az Anne is szinkronnal a legjobb. Bar lehet, hogy elfogult vagyok.
0
2005. április 15., péntek 19:19
Meggondoltam magam, mégse megyek Angliába!
Ülye angolok! Angol ülyék!
most posts by TM
0
2005. április 15., péntek 19:14
Ja, és az angliai DVD kiadás: hát szerintem Anglia az egyik hely, ahonnan nem érdemes DVD-t beszerezni, mert nagyon szigorúan cenzúrázzák a filmeket. Ráadásul a rétegfilmek kiadásai (ld. Tartan Video) időnként olyan minőséget képviselnek, mint nálunk mondjuk az FF Film vagy a Vertex. Például szinte mindegyik, Angliából származó Tinto Brass-filmem cenzúrázott, s bár többségük csak pár éves film, képminőségük tapintatosan is csak közepesnek mondható, noha némelyiken a "Digitally remastered" felirat virít. Bigas Luna LULU KORSZAKAI című merész témájú filmjének VHS változatát az angol cenzúra erősen megvágta, majd a DVD kiadásra engedélyezte a korábban kivágott jeleneteket egy kivételével: ez a nyitó képsor volt, melyen a hősnő újszülöttként csupaszon látható, s a kamera egy pillanatra közelképet mutat a nemi szervéről. Ez valamilyen gyerekvédelmi törvény értelmében Angliában tilos.
0
2005. április 15., péntek 19:14
Nálam mindenkori első a MAGNUM P.I,most hogy sugározza a Viasat,és van már Dvd-felvevőm,rögzitem őket
0
2005. április 15., péntek 19:07
A VINCENT ÉS THEO emlékeim szerint a Cinetel kiadási terveiben szerepel: az ART DVD Magazin mellékleteként esedékes az év első felében.
0
2005. április 15., péntek 19:02
Azért én "csak ezért" is szívesen kimennék Angliába! Amikor  99- ben volt szerencsém beszabadulni a párizsi Virginbe az valami szívet-lelket gyönyörködtető dolog volt (emlékezzetek Randal-re a Shop stop-ban), mit mondjak, jobb volt az internetnél!
most posts by TM
0
2005. április 15., péntek 18:47
Az Anna című minisorozatot tényleg kiadhatnák DVD-n. Igaz , hogy minden évben leadja valamelyik tv csatorna , de megunhatatlan.  Nekem nagyon tetszett még a Viszontlátásra ( Till we meet again) című minisorozat is. Ebben Courteney Cox , Mia Sara és Hugh Grant is szerepelt.
0
2005. április 15., péntek 16:56
Persze nem emiatt jöttem ki. :-) Egyébként igazad van. :-)
0
2005. április 15., péntek 16:49
Ehhez nem kell kimenni Angliába, hogy rágyere milyen széles választékuk van DVD téren. :))) Elég, ha megnézzed az amazon.co.uk vagy Sendit.com weboldalakat.
0
2005. április 15., péntek 16:44
Most két és fél hónapja vagyok Angliában, és le vagyok nyûgözve az itteni DVD-kínálattól. Ami nagyon pozitív, hogy itt rengeteg sorozatot és tévéfilmet is lehet kapni, ez indította az ötletet, hogy le lehetne írni azt is, kinek mik a kedvenc tévéfilmjei, mert azokról ritkán esik szó, pedig sokszor ugyanolyan értékesek, mint a mozifilmek. Egypárat már beszereztem, ilyen például az 1990-es Vincent és Theo (Tim Roth mint Vincent van Gogh es Paul Rhys mint Theo van Gogh) Robert Altman rendezésében, amit egyszer régen láttam tévében, és azóta sem. Nagyon tetszett mindig is.
Otthon megvan videón a Bunbury (The Importance of Being Earnest), amit csak 1-es régiókóddal adtak ki DVD-n egy Oscar Wilde gyûjtemény részeként, a híres Oscar Wilde dráma angol tévéfilmes feldolgozása 1986-ból, amiben például Joan Plowright is szerepet kapott mint Lady Bracknell. Persze ezt jó lenne magyar kiadásban megvenni.
Felsorolhatnék nagyon sok magyar tévéfilmet, mert abból nagyon sok jó keszült a 60-as, 70-es években, nagy kedvencem például az Abigél (Zsurzs Eva, 1979), amit már be is szereztem, mert szerencsére kiadták. A Monty Python`s Flying Circus szintén alapmû, aminek jo lenne minden részét beszerezni DVD-n Galla Miklós felirataival szigorúan. A Waczak Szálló már megvan (Fawlty Towers, 1975, 1979).
Nagy kedvencem még a Régi idõk (Old Times, 1991), ami Harold Pinter azonos címû drámájából készült John Malkovich, Kate Nelligan és Miranda Richardson (fõ)szereplésével.
Es persze Anne (Anne of Green Gables, 1985, Anne of Avonlea, 1987). A Váratlan utazást és a Csengetett, mylord-ot már nem sorolom ide, azok inkább sorozatok, jóval hosszabbak.
Egyelõre ennyi, sok van még, de most egyelõre ennyi jutott eszembe, majd késõbb még kiegészítem. Várom a hozzászólásokat, ha valakinek szintén vannak kedvenc tévéfilmjei, minisorozatai (max. 4-6 rész).
0