Keresés

Jön az UHD BD4K!

2015. január 9., péntek 22:54
24 - nem csak neked tűnt fel, de mindig hazudnak, előre várom ahogy majd az UHD-t bagatelizálják amikor jön a következő még jobb szabvány
0
2014. szeptember 26., péntek 13:31
0
2014. szeptember 26., péntek 13:28
Solymar

https://imagizer.imageshack.us/v2/952x418q90/913/LLsxxd.jpg
0
2014. szeptember 25., csütörtök 19:35
Ez a 4k egy baromság,ha valóban látni akarnánk a különbséget,irreálisan közel kellene ülni ami sok helyen lehetetlen.
Agyaltam sokáig mert épp Tv vásárlása előtt álltam de végül letettem a 4k-ról és vettem egy LG Oled Tv-t.
Ezt minden nap élvezem még hagyományos adásokkal is.

0
2014. szeptember 17., szerda 22:14
55: Találkozzatok Solymáron! :)
0
2014. szeptember 17., szerda 20:35
54. Nincs rajta LED Motion plus. Sajnos. A lemezeket nem az én tévémen próbáltuk ki. 4 HDMI bemenet van, én a HDMI 1 (DVI)-t használom, ezen a legszebb a kép. Minden kiválóan működik, kivéve ezt a szépséghibát a BD lemezeknél. A kép tűéles. Na mindegy, Gyulus egyszer meghívlak Pécsre és vidám sörözéssel töltjük majd az időt:-)
0
2014. szeptember 15., hétfő 21:03
53: Nyilván nem a lemezekkel van baj. Az ismerősöd a te tévéden próbálta ki PS-nel?

Amit keresned kell a menüben: LED Motion Plus. Kapcsold ON állásba, ha eddig nem ott volt, és így próbáld ki újra!
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2014. szeptember 14., vasárnap 19:12
51. SAMSUNG UE 32D5000 . Nagyon köszönöm, hogy ennyit fáradsz, de én meg vagyok róla győződve hogy a BD lejátszó a ludas. A lemezeknek biztos hogy nincs semmi bajuk, mert Play Stationön kiválóan futnak.(Egy ismerősöm kipróbálta)
0
2014. szeptember 14., vasárnap 14:52
Engem nem zavar, hogy lesznek UHD BD4K filmek, mert előbb vagy utóbb eljut majd arra az árszintre a 4K tv ára, hogy aki épp TV-t szeretne venni, biztos 4K tv-t fog venni. Számomra a jövőbeli kérdés az, hogy a BD filmek hogy fognak kinézni egy 4K tv-n.  Anno én azért váltottam a DVD-ről BD-re, mert a Full HD tv-n a DVD sok esetben nem hozta azt a moziélményt, amit elvártam volna tőle, míg a régi tv-n még ez nem volt gond. ( persze az sokkal kisebb volt méretben és nem full hd tv volt)
A másik kérdés, hogy idehaza még HD csatornák is elvétve vannak, de a FULL HD sugárzás tudtommal egyik csatornán sincsen, akkor egy 4K tv-n pl hogy fog kinézni egy adás? Mint az 1970-es években?
0
2014. szeptember 14., vasárnap 0:13
Add meg a tévé típusszámát, hátha okosabbak leszünk!
0
2014. szeptember 13., szombat 23:05
Köszönöm Gyulus, de sajnos nem találtam ilyen funkciókat.
0
2014. szeptember 12., péntek 0:35
Közben meg is találtam, mit kell keresned: "Auto Motion" vagy "Auto Motion Plus".
0
2014. szeptember 12., péntek 0:29
Nézd meg a tévét, van-e rajta olyasmi, mint "Intelligent Frame Creator", "Smooth Cinema" vagy más hasonló nevű csoda! Ha igen, kapcsold be, ha netán több fokozatú, állítsd maximumra! LCD-nél jótékony hatása lehet a mozgásmegjelenítésre.

Aztán jelezz ám vissza, hogy mire jutottál! ;)
0
2014. szeptember 11., csütörtök 21:07
Sziasztok! Látom itt sokan szakértők ezért szeretnék hozzátok fordulni egy kérdéssel. Előre bocsátom, ha nem is vagyok műszaki analfabéta, de nem értek különösebben az elektronikai dolgokhoz. Tehát: Több mint egy éve vettem egy Panasonic BD lejátszót. Akkor a készülék egy 2011-es szoftverrel működött. Az első pillanattól kezdve volt vele egy bajom. A kép szép, éles, minden részletre kiterjedő, de ha a kamera egy filmben gyorsan fordul, hirtelen távolodik, akkor a kép olyan, mintha megakadna. Nem túl látványosan, de egyből ki lehetett szúrni. Visszamentem a boltba, ahol közölték velem, több hiba forrás is lehet, biztos nem jó HDMI kábelt használok, mert nem aranyozott a vége., Valóban nem az volt, ezért vettem potom 8 ezerért egyet, semmi sem változott. Egy fórumon azt írták, biztos elavult a készülék, ezt onnan tudhatom meg, hogy lassan, akár egy percig is tarthat a BD lemez betöltése. Lemértem, a leglassabb betöltés a Hobbit BD-é lett, kb 20 másodperc. Jött a szoftver frissítés, egy 2012-es volt a legfrissebb, ezt követően sem változott semmi. Közölték, hogy okvetlenül 1920X1080 24p-re legyen állítva. Mivel nem ott állt, gyorsan átállítottam, minimális javulás történt csak. A TV egy Samsung 2 éves LED tévé. Jelenleg ott tartok, hogy nincs értelme BD lemezt vennem, mert a gyári, eredeti DVD-k sokkal szebb képpel működnek, mint a korábban tönkrement DVD lejátszómon, de a BD lemezek képének"akadása" rendkívül idegesít. Szóvakl mielőtt fogom és egy hirtelen rohamban kivágom a lejátszót az ablakon, van-e valakinek valami használható ötlete. Előre is köszönöm és elnézést, hogy ezzel zaklatlak Benneteket.
0
2014. szeptember 9., kedd 10:36
A vinyl iszonyú erőkkel kezd visszatérni, mivel jelenleg az jelenti a minőség csúcsát, miközben a tömegek mp3-at meg YouTube-streamet hallgatnak. Valami hasonlót jósolok a filmnézési szokásoknak is: talán pont ezt tarthatja életben a BD4K-t a többi formátummal szemben, ez lehet az utolsó prémiumminőséget kínáló szolgáltatás az ilyen-olyan streamekkel, tévéadásokkal szemben, melyek még a BD-től is messze elmaradnak - HD ide vagy oda.
0
2014. szeptember 8., hétfő 23:06
Szerintem hamarabb fog eltunni a fizikai medium, minthogy a 4K elterjedhetne. Ugyanaz lesz, mint a zene eseteben. Elerheto a CD minoseg, megis a butitott mp3 formatum lett a befuto. A 4K-t is ki fogja majd valtani az online olcso HD-stream.
0
2014. szeptember 8., hétfő 21:08
hát nálunk tök felesleges azért mert kevesen veszik a BD de szerintem a BD kép is nagyon jó újabb bőr lehúzás egyébként úgy tudom a filmkészítők már 5k-ban dolgoznak
0
2014. szeptember 8., hétfő 16:10
Hát, annyira nem estem hanyatt a bejelentéstől. Egy kis eszmefuttatás:
http://blugeek.blog.hu/2014/09/08/bejelentve_a_jezuska_jovore_hozza_az_uhd-t_tech
0
2014. szeptember 8., hétfő 14:13
42. No és ki fogja ezeket árulni?? Már úgy értem, offline?

Tekintve, hogy vidéken gyakorlatilag csak a Mediában lehet már BD-t is kapni, ott is zsebkendőnyi területen, mindem más bolt megszüntette a forgalmazást (s a DVD-t is építik le). Nekem spec. semmi bajom nincs az UHD-vel, felőlem lehet, de piaci szükségességét és elterjedésést meglehetősen kétes sikerűnek érzem.

Idehaza legalábbis.
0
2014. szeptember 8., hétfő 11:20
40. Na igen, a BD kivezetésének tendenciája (butított, extrahiányos BD-k), az UHD-ra való átszoktatás (új extrafunkciók, amelyet csak a terjedelmesebb tárhely bír el) lehet még erősebb ösztönző erő, plusz, ha még évek múlva is csábító lesz a 3D a piacon, akkor például a passzív technika 1080p-t tud produkálni az eddigi 540p helyett 3D-ben, ez sem elhanyagolgató.
0
2014. szeptember 8., hétfő 10:16
A filmek nyilván 30-35 dollár körül lesznek eleinte, a lejátszók 5-600-as árszint környékén kezdenek elterjedni, ahogy a DVD és a BD esetében is. Amerikában. Mivel nálunk már a DVD-t is luxuscikknek akarták pozícionálni a kiadók, így a többit ki lehet találni. A hazai választék úgyis a fenti ábrának megfelelő lesz, UHD=DVD, HD=BD, SD=4K helyettesítéssel. Már csak azért is, mert a fentebb említettek miatt a külföldi választék sem lesz DVD méretű (a nagyon régi filmek BD-n sem biztos, hogy jól mutatnak, az újak 4K-n biztosan rosszul festenének, mivel a digitális trükkök alacsonyabb felbontásra készültek, a vadonatúj filmekkel pedig az a probléma, hogy még ha le is forgatnák 4K-ban a jeleneteket, a 4K-s CGI nagyon számításigényes, azaz túlzottan drága, legolcsóbban a Ben-Hur jellegű klasszikusokat lehet kihozni, mert ott a képinformációban benne van a "4K minőség", vagyis csak új masztert kell csinálni az analóg anyagból).  
A filléres BD elképzelhető, de az is, hogy a Sony inkább kivezeti a formátumot a piacról, ezzel is 4K-ra kényszerítve a vevőket. És mivel nálunk 15 év alatt sem sikerült eljutni odáig, hogy mondjuk, a filmtörténet legalább fele elérhető legyen DVD-n, és ami megjelent, az is jobbára gagyi vagy hiányos kivitelű, így a K-k sorakozása errefelé leginkább azokat érinti, akik szinte csak hollywoodi kasszasikereket néznek. A formátum itteni esélyeihez elég megnézni, mióta van piacon a BD és ehhez képest hol tart a magyar HD-tévézés (akár csak a környező országokhoz mérve is).
0
2014. szeptember 7., vasárnap 15:30
38: Ez a cikk nem magyar vonatkozású.

Amúgy meg nyilván egy pár darab ilyen korong nálunk is felüti majd a fejét, de elterjedni sosem fog.
0
2014. szeptember 7., vasárnap 15:18
Jöjjön, támogatom.

De..

Leszámítva az előbb említett problémákat, most komolyan, ha így megállt nálunk a BD piac, az új felbontástól mit remélnek???
0
2014. szeptember 7., vasárnap 14:07
Jöjjenek! Nekem ugyan kívül esik a látókörömön, viszont rosszabb helyzetet úgysem teremt a cucc, ha meg még profitálunk is belőle hagyományos BD-fronton, akkor végképp megéri.
0
2014. szeptember 7., vasárnap 11:41
33: A DVD- és BD-forgalmazás nem válik szét: mindkettőt a ProVideo folytatja tovább, csupán a moziforgalmazást viszi tovább a Freeman Film.
0