Marad a PV videó mint dvd forgalmazó és lesz (lett)a FREEMAN FILM .Az,hogy a BD megjelenések milyen módon fognak megjelenni és ki lesz a forgalmazó arról nem tudok,de talán ez az oldal majd bővebben is tud majd hírekkel szolgálni.De szerintem a Freeman film inkább csak mozi forgalmazó lesz.(egyéni vélemény).
0
2014. szeptember 6., szombat 23:09
874
29. Ez engem is érdekelne, hogy pontosan mit jelent.
0
2014. szeptember 6., szombat 21:59
19957
29.
???? :O
0
2014. szeptember 6., szombat 20:41
14599
29: Legalább innentől teljes gőzzel fókuszálhatnak a DVD/BD-megjelenésekre, ha már a mozis dolgokat lepasszolták. Első körben azokat a Warner-filmeket meg is lehet jelentetni kékben, amikről lemaradtunk, plusz a Szabotázs-t BD-n (bilibe lóg a kezem)...
0
2014. szeptember 6., szombat 20:16
953
Főleg,hogy A PV videó ketté vált.(válik szeptemberben)
0
2014. szeptember 6., szombat 18:42
1084
Nálunk összesen hány BD jelenik meg havi szinten? Mit gondoltok, mennyi fog UHD-ben beszivárogni? Nincs több kérdésem.
0
2014. szeptember 6., szombat 18:41
8851
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2014. szeptember 6., szombat 18:41
8851
24: Csak hogy pontosítsam a dolgot:
http://dvdlist.fenti.hu/xpress/uhd.gif
0
2014. szeptember 6., szombat 18:35
14599
24: Jobban megnézve az UHD mérete inkább a 8K-nak felel meg (az is benne van a szabványban).
0
2014. szeptember 6., szombat 18:31
8851
Az csak nekem tűnt fel, hogy mekkorát lódít ez az ábra? Az SD-HD arány sincs rendben, de a HD-UHD még durvább.
0
2014. szeptember 6., szombat 18:11
17243
Én csak annyit jegyeznék meg halkan, hogy e fenti hozzászólások közül sokkal már találkoztam 8 évvel ezelőtt.
0
2014. szeptember 6., szombat 17:22
5528
Jippikájé, jönnek a BDk szaré hugyé! Aztán meg legagyisodnak... Olyan meg nem lesz, hogy elkezdjem gyűjteni a 4k-s korongokat, a BDket meg elkezdjem kiszórni.
0
2014. szeptember 6., szombat 17:08
14599
20: Viszont a DVD-nél elég kb. két-három hónapot várni, hogy lemenjenek 999.-re, már ha éppen friss megjelenésről van szó. Azt a kevés időt meg kibírnám.
Nekem a legutolsó teljes áron vásárolt stúdiófilmem DVD-n a Valentin-nap volt, még 2008 végén / 2009 elején. A minősége már más kérdés, a Warner ezt a címet is lebutította, egy merő pixelhalmazt adtak ki. Mondjuk az utóbbi pár hónapban vettem ennél drágábban is DVD-filmeket, de azok olyan címek, hogy vagy hatalmas klasszikusok, amikre BD-n (magyarul) esély sincs, vagy idehaza nem adták ki őket, nálam meg kedvencek.
Azért remélem a BD-t nem fogják így tönkretenni képileg a 4K javára, abból világméretű felháborodás lenne érzésem szerint.
0
2014. szeptember 6., szombat 16:46
1698
16. azért vannak olyan DVD megjelenések, hogy pl az áráért már kapok egy akciós BD-t. Úgyhogy én azért még nem neveznem olyan "olcsónak" a DVD-ket sem.
19. Ebben lehet valami, de azért várjuk ki a végét, mert mint tudjuk nálunk nem nagyon úgy működnek ezek a BD árak, mint máshol. :)
SuperHeRo
0
2014. szeptember 6., szombat 16:40
520
16. Ha az új formátumnak sikerül napvilágot látnia, akkor szép lassan a BD ki fogja váltani a DVD-t, mint ahogy a DVD vátotta a VHS-t, és akkor tényleg a mai DVD árszintjre süllyedhetnek az új BD megjelenések.
0
2014. szeptember 6., szombat 16:38
14599
17: Ha már meghatározó élmények, én pont hogy nem full HD-s anyaggal csábultam el, "csak" 1280x720p felbontásúval. De az épp elég volt ahhoz, hogy a DVD hiányosságait meglássam.
A 4K-nak valami hihetetlenül baromi kibaszott nagyot kell dobnia ahhoz, hogy elgondolkodjak a váltáson. A BD után ez elég nehéz lesz érzésem szerint.
0
2014. szeptember 6., szombat 16:28
2464
3. Blu-raynél is mondták hogy 90 cm alatt HD-ready tv-n hülyeség vele foglalkozni,mert nem látni a különbséget.Én ilyen körülmények között lettem szerelmes a BD nyújtotta élménybe.
UHD: Ha a tv 150 ezer alá,a lejátszók meg 20-30 ezer közé zuhannak akkor lehet,hogy váltok majd.Ezt olyan 2020-21 körülre teszem kb. Addig nézek hitvány 1080p-s felbontásban filmeket. :) Blu-ray:Élt 10 évet,nyugodjon békében.Na ezt nem hiszem! :)
0
2014. szeptember 6., szombat 16:18
14599
15: A DVD-nél így lett, már az új megjelenések többsége olcsóbban érhető el, mint az én "időmben" voltak.
Ha a mai napig nem tértem volna át a BD-re (de sajnos nagyon hamar megcsapott a HD-felbontás szele), simán egy szobát is elfoglalna a DVD-gyűjteményem, annyira fillérekért lehet már hozzájutni jó címekhez.
A BD-t kezdettől fogva a definitív home video formátumnak tartottam, de a 4K-hoz nagyon szkeptikusan állok hozzá.
0
2014. szeptember 6., szombat 16:12
1698
11. Engem sem nagyon izgat ez a 4K mizéria. Én is remélem, hogy annyi örömünk lesz benne, hogy a megjelenésükkel tényleg csökken majd a BD-k ára, és én már akkor boldog leszek. :)
Nem tervezem csak a 4K miatt cserélni a teljes házimozi rendszeremet, amikor most állt össze végre minőségibb elemekből. :)
SuperHeRo
0
2014. szeptember 6., szombat 15:42
66
Nem tudom, hogy fog jól kijönni a bitráta 60-100gb-ra, ha egy FHD film 30gb. Ezek szerint gyengébb lesz a konvert, hiába 265. Plusz a lejátszó is necces, mert nem hiszem, hogy a mostani lejátszók bírnák a 60-90mb/s adatfolyamot.
Ugyan akkor örülök, mert tényleg gyönyörűek a minőségi UHD anyagok. A mozik majd továbblépnek 8K felé és így tovább. Én vágyom a szebb képre, nekem már 32-42"-on a FHD, sokszor kevésnek érzem, azért mert előtte 22"-on volt FHD-m és ilyenkor nagyon kijön a részlethiány, hiába van messzebb.
0
2014. szeptember 6., szombat 15:25
14599
12: Ez is benne lesz a dologban.
Én személy szerint nagy bukást jósolok a 4K-nak, mert a felbontása eleve már túlmegy azon a határon, ahogy a filmek 95%-át forgatják / felújítják. Nem fogja megérni a régi alkotásokat újra kiadni, mert a vásárlók szemében ki fog ütközni a rókabőr-effektus, főleg ha az árcédulára néznek majd, merthogy tutira drágább lesz a BD3D-nél is, arra a nyakamat ráteszem. Főleg nálunk, mivel a magyaroknál lassan már a napi túlélés lesz a cél, nem az, hogy bármiféle szórakozásra költsenek. Nem akarok a jelenlegi politikába belemenni, de az ország jól láthatóan a csőd felé halad. Azon sem csodálkozom, hogy lassan már a vadiúj sikerfilmeken kívül semmi nem jelenik meg BD-n, és még ezek sem fogynak.
Kéne már egy hatalmas pofon ezeknek a cégeknek, hogy ne fejlesszenek tovább, mert a realitáson is túlmegy, amit véghez akarnak vinni. Főleg hogy filmanyag sem nagyon lesz hozzá. Tipikusan a "sokat akar a szarka" esete ez az egész.
A 4K-t hagyják meg a moziknak (bár nélunk még ez sem megy), plusz nagyipari és teszem azt, orvostudományi felhasználásra.
0
2014. szeptember 6., szombat 15:07
520
Nem beszélve még a vadonatúj, mega-brutál, minden eddigit felülmúló BD4K és lefelé kompatibilis lejátszókról, amit aranyárban mérnek majd.
0
2014. szeptember 6., szombat 15:05
14599
10: A Criterion által kiadott BD-k kritikájában rendre megemlítik, hogy milyen felbontásban szkennelték le az eredeti filmanyagot, amit aztán kockáról kockára megtisztítottak a kópiahibáktól. Nagyon kevés esetben írnak 4K-t, mindig csak 2K-val lehet találkozni ezekben az ajánlókban. Pedig egy nagyon régi filmnél néha a csoda is kevés ahhoz, hogy nézhető minőséget hozzanak ki belőle, de ők rendre megteszik. Így, hogy csak 2K-ban maszterelnek, eleve BD-ben gondolkodnak, nem UHD-ben. Ennyit a jövő technikájáról.
Szerintem erősen polarizálódni fog a jövőben a filmvásárlás: a technika-őrülteknek ott lesz a 4K, hogy villogjanak vele (kizárólag új filmekkel, mert az a trendi, meg azoknak lesz olyan minőségük), a filmrajongóknak meg ott lesz a brutálisan olcsósított mezei BD, gyakorlatilag minden létező filmmel, amit el lehet képzelni.
Én azt mondom, forgalmazói fejjel itthon eleve halott ügy a 4K, mert amennyibe kerülni fog, azt az árat senki nem fogja kiadni érte.