9. Ezt én is így látom, hogy sok régi film esetében már így is vagyonokat költöttek a stúdiók az 1080p-re való felhúzással, ezekből ha vért izzadnak sem lesz már 4K-s felbontás, ha csak nem csillagászati árakon árulját majd a régi klasszikusokat, hogy megtérüljön amit ráköltöttek. Ennyiért meg valljuk be nem lesz tömegtermék.
0
2014. szeptember 6., szombat 14:18
14599
8: Szerintem azért reális, amit felvázoltam, mert van olyan stúdió, nevezetesen a Universal, ahol a régebbi filmek gyakran még mindig nem olyan minőségben jelennek meg, ahogy azt HD-ben megérdemelnék, csak fognak egy már meglévő transzfert és azt toldozzák-foltozzák, hogy nézhető legyen 1080p-ben (bár az utóbbi időben azért már kezdenek rájönni, hogy ez zsákutca, a most kiadott Clint Eastwood-gyűjtemény nagyon jó kritikákat kapott a képminőségre).
Ezt 4K-ban már nagyon nem lehet, illetve érdemes eljátszani. Plusz már az többlet-költséget fog jelenteni, hogy a nagyobb felbontásra újra transzferáljanak mindent. És akkor még nem beszéltünk a sorozatokról, amiket HDTV-re vettek fel (1080p / 23,976fps), ezekből hogy lesz 4K? Elárulom: sehogy...
4K-ban azoknak a filmeknek lesz létjogosultsága, amiket még teljes egészében 35mm-en fejeztek be, fotokémiai eljárásokkal, nem digitális eszközökkel. Vagy már 4K-ban lettek felújítva és maszterelve...
0
2014. szeptember 6., szombat 14:00
520
7. Igen lehet hogy ez a formátum hozza el a kánaánt a BD gyűjtőknek, de az is lehet hogy fordítva sül el és minden energiát abba ölnek majd, hogy elterjedjen. Legyen igazad és akkor "minden szupi-szuper" lesz. :)
0
2014. szeptember 6., szombat 13:50
14599
6: Annyi pozitívuma azért lesz, hogy ha kijön az új formátum, a sima BD-t elkezdik brutálisan akciózni, na meg akkor már szerintem mindent meg fognak jelentetni rajta, még utólag azokat is, amikről most lemaradtunk, akár oly módon, hogy csak magyar és angol hang / felirat lesz a stúdiófilmeken.
0
2014. szeptember 6., szombat 13:21
520
3. Nálam egy Panasonic TX-P55VT60 plazma tv teljesít szolgálatot (nem kell bemutatnom senkinek, a pana plazma kihalása előtti egyik csúcsmodell), amit kb. 2-2.5 méterről nézünk és az élmény amit ez a tv nyújt egy BD filmmel, az leírhatatlan! Ráadásul kalibrálás előtt állok még (440 óra üzemidő) és ha a színek is a helyükre kerültek, jön a besza-behu érzés, ami újra megerősít abban, hogy nem akarom lecserélni a tv-t egy LCD-re csak azért, mert a felbontása nagyobb. Szóval az új adathordozóval hapcsolatban csak annyi, hogy ha egy mezei 50GB-os 3D BD-ért megjelenéskor képesek 10000Ft-ot (steelbook-ért 13000Ft-ot) elkérni, akkor milyen árszabásra számíthatunk a BD4K-tól? 15000-16000FT? Vagy mennyi? Ez tényleg csak a felső 10000 játékszere lesz, ha egyátalán sikerül elindulnia és elterjednie.
0
2014. szeptember 6., szombat 13:14
14599
Nem beszélve arról, hogy pár kiemelt címtől eltekintve, rengeteg filmet csak 2K-ban forgattak, a régiek közül meg majdnem mindent csak ugyanebben a felbontásban újítottak fel.
Például a Star Wars előzmény-trilógia 2. és 3. része kimondottan 1080p-ben lett forgatva. Úgyhogy jönnek szépen az új rendszer buktatói...
0
2014. szeptember 6., szombat 13:12
19957
3. pont ezért halott dolog ez az egész, szerintem.
0
2014. szeptember 6., szombat 12:52
2966
2. nekem az jutott eszembe, hogy vajon mekkora TV-n lesz majd látható különbség? mert ha mondjuk 120 cm alatt nem igazán lesz érzékelhető képminőségbeli különbség, akkor az emberek nagyon nagy része kiesik a lehetséges vásárlók listájáról, köztük én is. nem is annyira hoz lázba jelen pillanatban ez az egész, de az is biztos hogy még ha érdekelne is az upgrade 4k-ra, akkor se feltétlen tudnék mit kezdeni vele, hiszen 125 cm-nél nagyobb TV-t hova a fenébe rakjak, úgy hogy még élvezhető is legyen és ne az arcomban legyen?
0
2014. szeptember 6., szombat 12:31
520
Felmerült bennem a kérdés, hogy csak az új mozisikereket dobják majd piacra az új adathordozón, vagy újra kiadnak minden filmet UHD BD4K-n? Ha az utóbbi mellett dönt a tisztelt Blu-ray Disc Association (persze hogy így lesz), mi BD gyűjtők, nem keveset áldozva már a hobbinkra, egy darabig biztosan nem rohanunk lecserélni az eddig felhalmozott gyűjteményünket. Nem beszélve arról hogy milyen áron fogják ezeket kínálni? Most is azt mondom az 1080p-s felbontás otthonra elegendő, sok háztartásban még ilyen sincs, nem hogy UHD.
0
2014. szeptember 6., szombat 11:43
17243
Bitráta = framerate. Majd javítom a cikkben is, ha gépközelben leszek.